05 septembrie 2019

Sursa: interfax.com.ua

 Pe 3 septembrie, în cadrul Conferinței internaționale privind lupta antiteroristă, de la Minsk, președintele belarus, Alexander Lukashenko, a declarat că Belarusul a fost forțat să își întărească controlul la frontiera cu Ucraina, din cauza traficului cu armament.

 

"A trebuit să închidem complet granița cu frații și apropiații noștri din Ucraina, chiar mai mult decât cu statele din NATO, alianță pe care noi am considerat-o întotdeauna inamicul numărul unu", a declarat Lukashenko.

 

Potrivit acestuia, partea belarusă a fost forțată să își consolideze controlul la frontiera cu Ucraina din cauza apariției fenomenului de trafic de arme. "A existat un flux imens de arme. Și dacă armele ajung în mâinile persoanelor neautorizate sau ultranaționaliste, ne putem aștepta la atacurile teroriste", a precizat președintele belarus, care subliniază însă că întărirea controlului la frontiera cu Ucraina este „cea mai dură măsură de luat”.

 

Comentariu BSMAP: În septembrie 2018, Belarusul a mai întreprins acțiuni similare. Din partea Ucrainei există suspiciunea că Minskul adoptă acest gen de măsuri la presiunea Moscovei.

 

 

 

A. Lukașenko: Belarusul a întărit controlul la granița cu Ucraina din cauza traficului de armament

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE