N. Iordan

 Rusia a livrat Serbiei primele două complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir S1, a confirmat ministrul sârb al apărării, Alexander Vulin. 
 
Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că nu există nicio îndoială că Serbia va fi supusă unor presiuni crescute ca urmare a achiziționării sistemulului rus de apărare antiaeriană, dar nu crede că va face obiectul unor sancțiuni americane, deoarece achiziția nu a fost secretă.
 
Vucic a precizat, într-un interviu acordat postului TV Prva, că Serbia este singura țară din regiune care are acest sistem de apărare antiaeriană.
 
Comentând o declarație a generalului american Ben Hodges, care a întrebat cine ar trebui să apere Serbia, Vucic a afirmat că Serbia este o țară independentă și va decide singură ce arme să cumpere.
 
"Dar întrebarea mea adresată generalului Hodges este: de ce, dragă general, vindeți elicoptere Kiowa și rachete croaților? De ce prietenii noștri germani vând Zagrebului Pancer Howitzers? Desigur, nu există răspunsuri la aceste întrebări", a declarat Vucic, subliniind că este important ca Serbia să fie puternică.
 
"Sunt puțini cei care vor să vadă Serbia puternică și mai puternică, dar sunt mulți care vor să ne vadă umiliți și slabi. Hodges nu este un dușman al Serbiei, dar Serbia, ca țară suverană și independentă, ia decizii asupra armamentului care este în interesul maxim al țării noastre".
 
Serbia continuă să-și consolideze capacitatea de apărare și să-și crească potențialul de descurajare, s-a menționat într-un comunicat al Ministerului Apărării.  Acordul dintre Serbia și Rusia privind achiziționarea unei baterii de complexe Pantsir S1, formată din șase complexe, a fost finalizat anul trecut.
 

Complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 este destinat pentru acoperirea apropiată a obiectivelor civile și militare împotriva mijloacelor de atac aerian, în price condiții meteorologice și în orice situație radioelectronică, pe timp de zi și de noapte. De asemenea, complexul poate fi întrebuințat pentru apărarea obiectivelor împotriva amenințărilor terestre și navale.

 

Serbia confirmă că livrarea celor două complexe Pantsir-S1 s-a făcut cu un avion militar de transport de tip An-124 Ruslan.

 

 
 
 
 
 
 
Mulțumim pentru încredere
24 februarie 2020
A. Vucic: Serbia este o țară independentă și decide singură ce arme cumpără

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

Balcanii de Vest