Acvariu

mejor-acuario-para-casa

Este din ce în ce mai frecvent ca multe familii să aibă animale de companie sau animale de companie pentru a le face viața de zi cu zi mai suportabilă. Dintre multele opțiuni care pot fi alese, peștii pot fi o alegere bună pentru multe persoane, deoarece nu necesită prea multă atenție, așa că găsirea cel mai bun acvariu de casă care să fie de calitate

Cele mai bune acvarii de casă

Care este cel mai bun acvariu de casă

Care este cel mai bun acvariu de casă?

Deocamdată, și pentru a avea o bază bună de pornire, vă lăsăm cu o listă cu cele mai bune 4 acvarii disponibile pe piață pentru a le amplasa în casa dumneavoastră.

Iată cele mai bune acvarii de casă :

1. Sistem automat de reproducere a peștilor Yongse

41Qnsv98drL

Vezi pretul Emag

Dacă am avut deja pești sau urmează să îi avem pentru prima dată și ne gândim să avem o colonie pe termen lung, acest acvariu Yongse este o opțiune mai mult decât interesantă pentru toți potențialii crescători, deoarece împărțirea sa în diferite camere lasă una liberă pentru reproducerea animalelor noastre, conectate între ele.

Pe lângă particularitatea sa, acesta include un sistem de circulație a apei în tot acvariu, o gaură pentru o pompă de aer, precum și suficient spațiu pentru mame și pui (dimensiunile sale sunt de 20x 9x 10,5 cm). Dezavantajul este că, în majoritatea cazurilor, nu este un acvariu bun, deoarece se adresează unui consumator foarte specific, existând opțiuni mai simple pentru uz general.

2. Acvariu cu LED-uri Anself

51FSo-2XBnL

Vezi pretul Emag

Trecem la un acvariu de dimensiuni mult mai mici, de la marca Anself, destinat mai degrabă biroului sau biroului de lucru, încorporat cu LED-uri pentru a-l ilumina și cu multiple funcționalități, și nu doar axate pe acvariu, deoarece include un ceas, calendar, termometru și diferite sunete, bazate pe natură.

Pe de altă parte, nu îi lasă pe protagoniști, peștii, care se vor putea bucura de apă în mișcare atunci când acvariul este conectat printr-un port USB, ceea ce îi dezvăluie scopul, birourile.

3. Acvariu suspendat Sotoboo

51Dwr0BUn5L

Vezi pretul Emag

Adesea se recomandă să nu schimbi ceva dacă funcționează. Dar, uneori, modificarea unui design sau o abordare diferită îl poate transforma într-un produs foarte recomandabil. Acesta este exemplul acestui acvariu, tot de la marca Sotoboo, care preia spiritul acvariului sferic clasic și îl aduce pe perete, cu un model creat pentru a fi agățat.

În plus față de designul său, care poate ajuta în mod clar la decorarea unei camere, avantajele sale sunt simplitatea și dimensiunile mici, care nu îl vor face o pacoste.

De asemenea, dezavantajele sunt simplitatea sa (nu are pompă de aer, de exemplu), precum și dimensiunile sale (23×25,5 cm), care nu ne vor permite să introducem mulți pești în ea. Chiar și așa, este un bun început pentru toți începătorii.

4. Fluval Flex Aquarium Kit

51sdX3gsXwL

Vezi pretul Emag

Acest model, de la Fluval , este fabricat din sticlă și are un capac din plastic. Are o formă cubică cu partea frontală rotunjită.

Are o pompă încorporată, astfel încât apa rămâne în mișcare constantă, ceea ce împiedică răspândirea și crearea de mirosuri neplăcute și de chestii verzi care se lipesc de sticlă. Puteți alege între două modele diferite, unul de 57 de litri și celălalt de 34 de litri.

Ce este un acvariu? Tot ce trebuie să știți

mejor-acuario-para-casa

Deși mulți oameni asociază cuvântul acvariu cu pești tropicali, trebuie să știți că un acvariu este un dispozitiv dezvoltat pentru a servi drept habitat artificial pentru speciile care trăiesc în apă, inclusiv mamifere marine mari, precum și amfibieni și plante.

În funcție de tipul și mărimea , desigur, există chiar și acvarii capabile să găzduiască animale semi-acvatice sau un întreg ecosistem subacvatic.

Tipuri de acvarii

Piața oferă o mare varietate de acvarii concepute pentru a găzdui diferite specii.

Acesta este cel mai ieftin și cel mai simplu tip de acvariu, deoarece tot ce trebuie să faceți este să adăugați apa necesară, câțiva pești și gata.

În general, acvariile cu bile sunt mici, deși există mai multe dimensiuni disponibile, precum și diverse accesorii, cum ar fi pietre și ornamente pentru a da o notă specială peisajului marin.

O altă particularitate a acestor acvarii de pești este că, dată fiind esența lor tradițională, nu au filtre de acvariu sau iluminare, dar necesită o întreținere constantă pentru a garanta bunăstarea speciilor.

Sunt cele dezvoltate pentru a adăposti pești din diferite regiuni și chiar plante.

După cum sugerează și numele lor, sunt acvarii pentru peștișori aurii , deoarece sunt dotate cu frunze verzi care contrastează cu culoarea exemplarelor.

Acestea sunt acvarii în care sunt mai multe plante decât pești.

Acestea sunt acvarii pentru pești de apă dulce. Mă refer la exemplarele din râuri și fluvii, fie că este vorba de apă rece sau caldă.

Evident, acestea sunt acvariile pentru peștii de apă sărată, adică cei care provin din mări și oceane. Cu toate acestea, pentru a menține viața peștilor în acest tip de acvariu, apa trebuie să fie foarte bine filtrată.

Tipuri de acvarii

Pe lângă varietatea de acvarii, este important să aveți claritate în ceea ce privește tipurile de acvarii, deoarece de aceasta depinde cât de armonioase pot fi acestea cu decorul și spațiul disponibil.

acuario-de-pared

Acestea sunt de obicei construite la scară mare și sunt încorporate în peretele infrastructurii.

Acestea sunt cele care vin ca piese de sine stătătoare, pentru a fi așezate pe un raft sau pe mobilierul aferent.

După cum sugerează și numele, acestea sunt rezervoare care sunt încorporate în dulapuri și nu trebuie scoase din ele.

Vorbesc despre acvarii care trebuie achiziționate cu un piedestal făcut la comandă pentru a acomoda acvariul și chiar a-i da o notă estetică.

acuario-de-suelo

Acestea sunt rezervoare construite ca parte a pardoselii clădirii și, evident, cu materiale rezistente, capabile să susțină greutatea persoanelor care stau pe ele în timp ce merg.

Despre îngrijirea peștilor și a altor specii acvatice

Indiferent de tipul de acvariu și de acvariu, precum și de mărimea și stilul acestuia, este foarte important să respectați liniile directoare privind hrănirea și întreținerea, astfel încât să puteți garanta o sănătate bună pentru pești și bunăstarea generală a întregului ecosistem pe care ați ales să-l găzduiți.

Nu vă zgârciți să îi puneți întrebări vânzătorului și cu atât mai puțin să nu-i luați în seamă sfaturile și recomandările ; chiar și atunci când vă sugerează cele mai bune accesorii pentru acvariu care ar fi favorabile peștilor dumneavoastră, cum ar fi un încălzitor și un filtru de acvariu, precum și lumini și soluții pentru măsurarea nivelului de Ph și a calității apei, printre altele.

Este bine sau rău să ai un acvariu acasă?

Deși perspectiva individului joacă un rol foarte important aici, merită să începem cu 'dovedit': Până în prezent, nicio teorie nu a stabilit că păstrarea unui pește inofensiv în casă este dăunătoare; mai degrabă, există studii care susțin că este benefic pentru sănătate.

Iar pe de altă parte, în ceea ce privește credințele și alte opinii: în Feng Shui, plasarea unui acvariu într-un anumit loc din casă este folosită pentru a atrage bogăția și norocul ; în timp ce pentru mulți oameni, a vedea un acvariu în casă aduce o atmosferă pozitivă și un sentiment de fericire.

Cele 5 chei pentru a cumpăra un acvariu bun pentru pești

Dacă doriți cu siguranță să cumpărați un acvariu de bună calitate pentru pești, nu ar trebui să vă concentrați doar pe găsirea modelului cel mai ieftin, deoarece ați putea avea parte de un mare fiasco.

Și nu mă refer la faptul că, dacă cumpărați un acvariu ieftin sau mai accesibil, acesta se va strica în scurt timp. Ideea este că ar trebui să iei în considerare cinci lucruri pentru a te bucura din plin de acvariul tău.

 • Pești de apă dulce sau de apă sărată

acuario-agua-salada

În timp ce peștii de apă sărată sunt mai strălucitori și mai exotici, rețineți că, pe lângă faptul că sunt mai scumpi și mai delicați decât cei de apă dulce, acvariile de apă sărată necesită mult mai multă întreținere.

 • Peștii și dimensiunea acvariului

Este important ca dimensiunea acvariului să fie ideală pentru ca peștii să aibă suficient spațiu pentru a înota și pentru procesul de creștere.

Consultați-vă cu privire la speciile de pești pe care doriți să le păstrați în acvariu, deoarece unele sunt foarte agresive și orientate spre dominanță, în timp ce altele se înțeleg bine doar cu propria lor specie, în timp ce altele nici măcar nu se înțeleg cu propria lor specie.

În plus, se recomandă să nu se pună pești foarte mici împreună cu pești foarte mari, deoarece aceștia din urmă îi pot mânca pe cei dintâi.

Cercetați cerințele de hrănire și îngrijire ale peștilor pe care doriți să îi păstrați în acvariu, deoarece există exemplare care au nevoie de hrană specială, ceea ce duce la o întreținere mai mare a apei.

Cele 9 beneficii ale acvariilor

Pentru că animalele de companie - în general - oferă companie, fericire și, în multe cazuri, chiar siguranță, ele pot contribui la reducerea ravagiilor stresului cotidian și a altor afecțiuni.

Și, vorbind în mod special de acvarii de pești, aceștia sunt capabili să combată insomnia, atacurile de cord, tensiunea arterială și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție, precum și afecțiunile datorate bolii Alzheimer, durerile, plictiseala la copii și dezechilibrul energetic.

Observând un acvariu și lăsându-te purtat de vraja lui liniștitoare, ai putea obține un somn odihnitor.

mejor-acuario-para-casa

Cercetările au arătat că persoanele care au suferit atacuri de cord pot trăi mai mult dacă au un acvariu, deoarece acesta ajută la scăderea nivelului de stres și, prin urmare, a tensiunii arteriale.

Admirarea înotului peștilor are un efect calmant care poate scădea tensiunea arterială.

 • Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție

Mai multe studii au arătat că copiii diagnosticați cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție se liniștesc dacă privesc un acvariu.

Multe cercetări au arătat că pacienții cu Alzheimer care privesc în mod regulat un acvariu cu pești pot raporta un comportament mai puțin agresiv și un apetit mai bun.

Pe lângă studiile care susțin că privitul peștilor înotând reduce stresul de a aștepta ca un medic să înceapă să lucreze, alte cercetări indică faptul că pacienții stomatologi care au privit un acvariu au avut nevoie de mai puține analgezice.

 • Afecțiuni la persoanele în vârstă

Experții spun că persoanele în vârstă care au un acvariu în mediul lor pot avea o tensiune arterială semnificativ mai mică, un apetit crescut și fericire.

Pe lângă faptul că un acvariu reprezintă o distracție valoroasă pentru copii, acest dispozitiv poate avea chiar efecte educative asupra lor, atât în ceea ce privește cercetarea acvariului - proprietățile și instalarea acestuia - cât și în legătură cu speciile de pești care urmează să fie adăpostite.

Printre beneficiile suplimentare ale unui acvariu, este imposibil să nu menționăm faptul că apa în mișcare din interiorul acestuia este capabilă să revitalizeze energia stagnantă sau latentă dintr-o cameră, birou sau clădire în general.

De ce să ai un acvariu acasă?

Iată cum acționează un acvariu de pești asupra defectului Vastu

Având în vedere că practica Vastu se concentrează pe obținerea unei vieți prospere și armonioase prin plasarea sau construirea obiectelor în anumite direcții în casă, un acvariu de pești servește ca o bună opțiune corectivă pentru orice defect Vastu.

Cu toate acestea, conform regulii conform căreia numărul de pești din acvariu trebuie să fie de nouă, dintre care opt pot fi dragoni sau aurii, iar unul negru.

În cazul în care unul dintre pești moare, nu trebuie să intrați în panică; puneți un alt pește și gata.

În ceea ce privește hrănirea peștilor, aceasta ar trebui planificată și executată de o singură persoană, iar întreținerea acvariului ar trebui să se facă în mod regulat.

În ceea ce privește cerințele tehnice, rezervorul ar trebui să fie echipat cu filtre și dispozitive de circulație a apei pentru a-l menține în condiții optime, iar instalarea unor sisteme de iluminat și accesorii colorate este valabilă pentru a îmbunătăți aspectul estetic.

În ceea ce privește amplasarea, un acvariu ar trebui să fie plasat în colțul de sud-vest al unei terase sau al unei încăperi, într-un loc proeminent care să permită să fie văzut de fiecare vizitator.

Cele 10 avantaje de a avea un acvariu pentru a corecta un Vastu defectuos

 1. Un acvariu cu pești poate scăpa o casă, un birou, o școală, un local sau o altă unitate de toate relele și poate păstra o atmosferă senină.
 2. În momentul în care un pește moare în mod natural, înseamnă că a murit și o problemă.
 3. Întărește și menține atracția energiei bogăției.
 4. Se creează o atmosferă calmă care permite minții să se relaxeze.
 5. Pe lângă rezolvarea problemelor financiare, sunt rezolvate și diverse neplăceri.
 6. Hrănirea unui pește se traduce prin fapte bune.
 7. Aduce voință și diminuează grijile.
 8. Vrăjile rele ale vizitatorilor sunt deviate către acvariu, astfel încât casa sau biroul să fie libere de energii rele.
 9. Deoarece un acvariu stochează multă apă și greutatea poate fi stabilită cu precizie în el, acesta funcționează ca o opțiune pentru a echilibra greutatea în mediul înconjurător.
 10. Crește energia activă din casă (Chi); și odată cu ea, accentuarea sănătății și a bogăției.

De unde să cumpărați un acvariu acasă?

Unul dintre cele mai bune locuri este Amazon, deoarece au o mare varietate de modele de acvarii de casă, precum și alte accesorii pentru peștii tăi care îți pot fi de mare folos.

Puteți merge la magazinele de animale de companie din cartierul sau orașul dumneavoastră, unele centre comerciale, cum ar fi Carrefour sau Alcampo, au, de asemenea, o zonă în care puteți vedea un acvariu pentru casa dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Acvariile de casă sunt crude?

Acvariile nu sunt crude atâta timp cât cerințele animalelor din interior sunt satisfăcute, hrana este oferită la momentul potrivit, iar apa are suficientă culoare și oxigenare pentru ca peștii să se dezvolte. Ignorarea nevoilor unui animal și păstrarea acestuia în condiții insalubre este o cruzime.

Au nevoie acvariile de bule de aer?

O pompă de aer nu face decât să bage aer în acvariu. Pompele de aer au două scopuri. În primul rând, acestea asigură că interiorul menține o concentrație adecvată de oxigen. O pompă de aer NU este necesară pentru acest lucru, dar este necesară pentru a menține o mișcare adecvată a apei, împreună cu agitația de suprafață.

Este prea multă aerare dăunătoare pentru pești?

În acvarii, anumite tipuri de filtre ajută la aerisirea apei, dar este adevărat că prea mult oxigen în apă poate cauza boli sau chiar moartea peștilor, așa că trebuie să reglăm intensitatea acestor filtre și pompe în funcție de mărimea acvariului.

Care este cea mai bună poziție pentru acvariul de acasă?

Conform lui Vastu, acvariul sau acvariul trebuie amplasat în direcția sud-est dacă este plasat în camera de zi, dar în direcția nord pentru celelalte camere, un acvariu poate deveni cheia principală a armoniei și a succesului. Peștii activi sunt cea mai bună alegere, mișcarea constantă a peștilor menține energia bogăției.

Este costisitor să ții un acvariu acasă?

În comparație cu alte animale care sunt mai ieftine decât alte animale de companie, creșterea peștilor este un hobby relativ puțin costisitor. Costul depinde de rasele pe care decideți să le păstrați, cei mai scumpi și mai delicați fiind peștii de apă sărată, plus costul echipamentului suplimentar de filtrare.

Dacă este prima dată când creșteți pești, alegeți direct peștii de apă dulce, deoarece aceștia rezistă mai bine la schimbările de temperatură și nu au nevoie de atâta grijă sau de schimbări constante ale apei.