Adaptor bluetooth

mejor-adaptador-de-bluetooth

Sunt o fană a muzicii și a filmelor, dar soțul meu nu suportă zgomotul în timp ce doarme, așa că noaptea, nimic din toate acestea.

La fel și în mașină, tot zgomotul ăla! Toată lumea vorbește, iar eu nu pot să-mi ascult muzica.

Sătul de asta, am decis să caut o soluție. Un prieten mi-a spus că poate ceva cu bluetooth m-ar putea salva, așa că m-am dus să cumpăr cel mai bun adaptor audio bluetooth.

Acest dispozitiv funcționează, deoarece dispozitivele mele nu sunt de ultimă generație, așa că, adaptorul emite sau primește sunetul și pot folosi, de exemplu, vechiul meu amplificator , pentru a reda ceea ce se află pe pendrive-ul meu și pe dispozitivele mele inteligente.

De asemenea, poate fi folosit pentru a transmite audio de la dispozitive moderne la căști bluetooth, perfect pentru a-mi asculta muzica în mașină în timp ce toată lumea vorbește și pentru a viziona filme fără ca soțul meu să se enerveze.

Dacă v-ați decis deja să luați acasă unul dintre aceste dispozitive, trebuie să știți

ce trebuie să căutați înainte de a cumpăra produsul.

Pentru început, ar trebui să luați în considerare ceva de bună calitate și pe care să vi-l puteți permite , totuși, există calități de care ar trebui să țineți cont și care vor face acest dispozitiv mai util.

Compatibilitatea este importantă, trebuie să fie compatibilă cu dispozitivele dvs. sau cu adaptoarele care o fac compatibilă.

De asemenea, ar trebui să se împerecheze ușor și să faciliteze streamingul audio fără fir. Gama de conectivitate este vitală în acest caz, trebuie să fie fără fir și la o distanță bună.

Timpul de încărcare este important, cele mai multe dintre aceste dispozitive sunt reîncărcabile și necesită puțin timp în acest proces și vă oferă până la 10 ore de jocuri și muzică.

În cele din urmă, este normal să se stabilească niște comparative care să vă ajute în luarea deciziei. Dacă totuși vi se pare o problemă, iată un ghid care vă poate ajuta.

Cele mai bune adaptoare Bluetooth

Iată cele mai bune adaptoare bluetooth:

1. Adaptor Bluetooth iAmotus

Conectivitate cu mai multe dispozitive

41jpRsE7BjL

Vezi pretul Emag

Va fi minunat să aveți un adaptor bluetooth accesibil și eficient pentru a realiza conexiuni versatile între dispozitivele electronice. Acest model este special conceput pentru sistemul de operare Windows, fiind compatibil cu Windows Vista, 7, 8 și XP.

Vă permite să conectați simultan până la 7 dispozitive diferite, acceptă transmiterea de date și fișiere audio. Este echipat cu cea mai recentă tehnologie Bluetooth 4.0, însă este compatibil cu versiunile anterioare de Bluetooth (1.0, 2.0, 2.1 și 3.0).

Are un design super compact și robust, care are un indicator cu lumini LED pentru a spune utilizatorului când dispozitivul este în funcțiune.

2. Adaptor Bluetooth Esinkin

Design compact și ușor de transportat

418cRzPrZML

Vezi pretul Emag

Pentru un cost rezonabil, puteți lua acasă un adaptor audio Bluetooth, un dispozitiv wireless care funcționează cu o punte de conexiune pentru a vă salva vechiul player de muzică și pentru a stabili cu ușurință o conexiune cu smartphone-uri, tablete și computere.

Oferă o conexiune fără fir cu rază mare de acțiune, care poate acoperi o distanță de 10 până la 12 metri între dispozitivele conectate. Designul este prevăzut cu intrări pentru cablul RCA standard și pentru o conexiune auxiliară de 3,5 mm.

Este capabil de sincronizare automată cu diferite dispozitive. Are un design compact pe care îl puteți lua oriunde.

3. Ubittek Bluetooth Adapter Transmitter and Receiver

41K9zXJaw4L

Vezi pretul Emag

Dispozitivul lui Stoga este cel mai puțin scump pe care îl veți găsi pe piața . Este proiectat cu o funcție hands-free, astfel încât îl puteți utiliza în siguranță în timp ce conduceți.

Acesta este un dispozitiv digital ideal pentru a opera dispozitivele pe care le aveți acasă și pe care tehnologia le-a făcut învechite. Este foarte potrivit pentru difuzoarele , unde funcționează ca un amplificator .

Principalul său avantaj este că îl puteți conecta la două dispozitive în același timp, îl puteți folosi atât acasă, cât și în mașină și este compatibil cu toate dispozitivele. Utilizează un cablu de încărcare micro USB.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune adaptoare bluetooth

Ce este un adaptor bluetooth?

41+bjuiY2NL

Un adaptor de date fără fir nu este altceva decât un dispozitiv, de obicei adaptor USB , care se conectează la laptop sau la computerul de birou, chiar și la unele dispozitive mobile, pentru a asigura o conexiune Bluetooth, pentru a împerechea dispozitive și pentru a transmite date. Se mai numește și dongle sau bluetooth USB dongle.

Caracteristici de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un adaptor

Deși este întotdeauna înțelept să vă uitați la raportul calitate-preț , există mulți alți factori pe care trebuie să-i luați în considerare înainte de a selecta un adaptor pentru dispozitive fără fir, iată câteva dintre aceste elemente:

Utilizare preconizată

bluetooth audio are o lățime de bandă mai mică, așa că, dacă doriți dispozitivul sau adaptorul pentru difuzoare fără fir, de exemplu, nu vă va fi de mare folos, așa că, înainte de a alege, ar trebui să știți clar ce veți folosi adaptorul sau dispozitivul în sine. Pentru șoareci, tastaturi și alte accesorii mici, chiar și niște receptoare audio cu rază joasă de acțiune vor fi utile.

Raza maximă de acțiune

Raza de acțiune standard a unui adaptor de dispozitiv fără fir este de aproximativ 10 metri, deși există unele care ajung până la 18 metri. Există o varietate și chiar game mult mai lungi, doar verificați înainte de a alege.

Versiunea

Când versiunea adaptorului este 4.0, acesta este compatibil cu aproape toate dispozitivele, versiunile anterioare, cum ar fi 3.0, au o lățime de bandă mai mică și nu se potrivesc cu toate dispozitivele și nu ajută la menținerea duratei de viață a bateriei, standardul în acest moment este 4.0, în caz contrar veți avea nevoie de drivere care să se potrivească utilizării adaptorului.

Alte caracteristici suplimentare

Un adaptor bun nu trebuie să fie doar compatibil cu MAC sau compatibil cu Windows, există o serie de alte calități care ar putea fi de interes, cum ar fi suportul NFC pentru smartphone-uri și chiar adaptorul auxiliar de 35 mm compatibil cu cablul care vă permite să utilizați dispozitivul fără fir în sistemul stereo din mașină, de exemplu.

Alte lucruri pe care trebuie să le căutați

Înainte de a selecta orice dispozitiv, în afară de calitățile de bază, este esențial să acordați atenție și altor caracteristici, acestea fiind:

Compatibilitate

Acest punct este crucial, nu este vorba doar de compatibilitatea cu un anumit sistem de operare al computerului, în acest moment este esențial să țineți cont de compatibilitatea cu driverele acelui anumit sistem de operare, dacă este PnP, adică le are preinstalate sau dacă, dimpotrivă, trebuie să descărcați link-uri de actualizare pentru driverele care vă permit să le folosiți cu anumite dispozitive fără fir.

Clasa 1 sau 2

Există mai multe clase ale acestor dispozitive, dar cele mai frecvent utilizate sunt clasa 1, care are o rază de acțiune și o distanță de transmisie ridicată și este de obicei destinată utilizării industriale, și clasa 2, care este standard pentru majoritatea dispozitivelor.

Întrebări frecvente despre adaptorul wireless

A lua acasă un adaptor de bună calitate adaptor de tehnologie wireless nu înseamnă doar să te uiți la cea mai scumpă opțiune, de multe ori aceste modele de adaptoare au calități și caracteristici care nu îți sunt cunoscute și care provoacă multă confuzie, așa că este obișnuit să ai o mulțime de întrebări despre ele, cele mai frecvente fiind:

Ce este Bluetooth Low Energy?

Cunoscută după acronimul său în limba engleză (BLE) și tradusă ca Bluetooth Low Energy, aceasta este o calitate pe care o au modelele de adaptoare Bluetooth din gama 4.0. Proprietatea lor specifică este că pot funcționa cu un consum redus de energie, foarte potrivite pentru a se conecta la laptopuri care trebuie să își păstreze durata de viață a bateriei. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, va trebui să căutați un adaptor pentru laptop și sunt utilizate și în aplicațiile machine-to-machine, însă smartphone-urile folosesc deja modele bluetooth 5.0.

Ce este Bluetooth 4.0?

A vorbi despre un adaptor 4.0 se referă direct la bluetooth dispozitiv de a patra generație de standard, aceste modele de adaptoare au deja mai multe upgrade-uri de clasă, în principal 4.1 și 4.2, primul cu suport pentru 4G LTE, în timp ce celelalte sunt ușor de asociat cu dispozitive loT, acestea din urmă fiind cele mai utilizate pentru adaptoare.

Ce este tehnologia Bluetooth?

Este o formă de conectare fără fir , numită și tehnologie wireless, stilul de conectare pe care ți-l oferă bluetooth este prin transfer de date pe distanțe scurte, așa că dacă vrei niște adaptoare trebuie să știi că poți transfera fișiere de la un dispozitiv la altul care nu sunt prea departe unul de celălalt. Bluetooth are rate de transfer lente, dar consumă mai puțină energie.

Cum funcționează Plug and Play?

Probabil că vi s-a întâmplat să doriți să conectați un adaptor bluetooth și să constatați că trebuie să actualizați unele fișiere sau să descărcați drivere speciale. Modelele Plug and Play, cunoscute și sub numele de PnP, se referă tocmai la acele adaptoare care nu necesită nicio descărcare suplimentară, ci pot fi utilizate imediat.

Câte tipuri de tipuri de Bluetooth există?

Există o mare varietate de modele de adaptoare Bluetooth pe piața , dar toate se împart în trei tipuri specifice și sunt enumerate în funcție de clasă: 1, 2 și 3. Deși poate părea un pic de dezordine, clasa 2 este cea mai comună atunci când vorbim despre un model de adaptor, indiferent de marca . Aceste clase se disting prin gama de putere, clasa 2 ajunge până la aproximativ 10 metri și are o putere redusă, în timp ce clasa 3 are o rază de acțiune mai scurtă, iar clasa 1 are o putere și o rază de acțiune mai mari și este recomandată special pentru uz industrial.

Pot fi utilizate mai multe adaptoare Bluetooth?

La prima vedere, răspunsul la această întrebare este da, prin utilizarea mai multor tipuri de adaptoare bluetooth se pot cupla și conecta la o multitudine de dispozitive, însă, fiind vorba de un computer, este de dorit să se utilizeze un singur adaptor.

Cum se împerechează un dispozitiv Bluetooth?

Nu este nevoie de cunoștințe sau expertiză vastă pentru a conecta un dispozitiv Bluetooth fără fir și a-l asocia cu un alt dispozitiv, de exemplu, ca un adaptor pentru PC . Majoritatea manualelor de instrucțiuni sunt de acord că trebuie să conectați adaptorul sau dongle-ul bluetooth la computer, să îl porniți, să îl puneți în modul de împerechere, când începe să detecteze dispozitivele din raza sa de acțiune, veți vedea luminile LED care clipesc, apoi tot ce rămâne de făcut este să introduceți codul PIN al dispozitivului cu care doriți să îl împerecheați și să îl împerecheați.

Ce caracteristici de securitate sunt disponibile cu Bluetooth?

Dispozitivele adaptoare au caracteristici de securitate care variază în funcție de investiția producătorului. Un model ieftin de adaptor utilizează un cod PIN pentru a permite împerecherea, alții, mai scumpi, adaugă caracteristici de securitate bazate pe acțiuni precum criptarea datelor și saltul de frecvență, care permit o mai mare securitate a datelor transmise.

La ce frecvență funcționează Bluetooth?

Frecvența utilizată de orice dispozitiv Bluetooth este de 2,4 GHz.

Ce este saltul de frecvență?

Deoarece frecvența pe care funcționează un dispozitiv fără fir este partajată cu alte dispozitive, cum ar fi telefoanele fără fir și deschizătoarele de uși de garaj, este necesar ca tehnologia fără fir să poată adăuga o funcție de salt de frecvență care să permită o transmisie care să evite o ciocnire de frecvențe între dispozitivele care funcționează pe aceeași frecvență; aceasta se întâmplă atunci când saltul de frecvență schimbă frecvența de mii de ori pe secundă, astfel încât niciun alt dispozitiv nu este inclus în împerechere, în afară de cele care sunt împerecheate și sincronizate, ceea ce va menține datele în siguranță.

Ce tipuri de dispozitive utilizează Bluetooth?

Tehnologia wireless este utilizată pe scară largă în zilele noastre, majoritatea dispozitivelor electronice și inteligente o au încorporată, cum este cazul telefoanelor inteligente și al laptopurilor, însă, în alte dispozitive, cum ar fi sistemele de sunet dedicate, jocurile, tastaturile, șoarecii, dispozitivele audio și chiar sistemele stereo auto, folosesc Bluetooth.

Ce versiuni de Bluetooth sunt disponibile?

În primul rând ar trebui să vă spun că tehnologia wireless se află acum la a cincea versiune, adică veți găsi modele cu versiuni numerotate de la 1 la 5, a cincea fiind cea mai modernă, această numerotare se datorează vitezei și cantității de date care pot fi transmise într-un anumit timp și altor caracteristici. Cu toate acestea, în ceea ce privește modelele de adaptoare, cele mai multe dintre aceste dispozitive folosesc încă în mare parte versiunea 4

Ce date poate transfera Bluetooth?

Există o mare varietate de date care pot fi transferate cu această tehnologie, de la fotografii, clipuri video, audio stereo, memo-uri vocale și diverse tipuri de date.

Ce sunt driverele Bluetooth?

Acestea sunt dispozitive instalate de obicei în computere, laptopuri și desktopuri, care fac ca adaptorul să funcționeze. Dacă echipamentul dvs. este de o generație similară cu cea a echipamentului fără fir, cel mai probabil veți avea driverele preinstalate; în caz contrar, va trebui să obțineți un link sau un CD de instalare. În mod ideal, ar trebui să cumpărați o versiune compatibilă a dispozitivului, pentru a evita munca suplimentară.

Sunt compatibile diferitele mărci de produse Bluetooth?

Da. Tehnologia cu care a fost proiectat dispozitivul fără fir este standard, astfel încât dispozitivele de la diferiți producători sunt compatibile între ele. De exemplu, dacă smartphone-ul dvs. este de la un producător, iar computerul este de la un alt producător, ar trebui să puteți cupla dispozitivul Bluetooth de la ambele. De fapt, un adaptor mai nou poate fi utilizat cu dispozitive mai vechi, deoarece acestea au chiar compatibilitate cu versiunile anterioare.

Avantajele unui adaptor

Nu numai că este o tehnologie standardizată, care este integrată în majoritatea dispozitivelor și este în cele din urmă mai puțin costisitoare decât altele, utilizarea adaptoarelor Bluetooth vă oferă și alte avantaje, printre care pot menționa:

Fără fir

Cel mai bun lucru despre tehnologia de transmisie de date fără fir, cu oricare dintre adaptoarele sale, este că nu are fire. Dacă exista o problemă pe care calculatoarele și toate accesoriile asociate acestora o generau la vremea respectivă, aceasta era excesul de cabluri, acest lucru s-a schimbat odată cu tehnologia wireless, iar Bluetooth este un etalon în acest sens.

Nu este nevoie de o linie vizuală clară

Spre deosebire de alte echipamente care necesită o împerechere liniară pentru a transmite date sau informații, în cazul unui dispozitiv fără fir nu este nevoie ca dispozitivele să se 'privească direct unul pe celălalt' pentru a transmite date. Aceasta înseamnă că dispozitivele nu trebuie să fie unul în fața celuilalt pentru ca sincronizarea să funcționeze, ceea ce reprezintă un avantaj.

Raza de acțiune

În funcție de tipul de adaptor cu tehnologie wireless puteți găsi diferite raze de acțiune, astfel încât selectarea celui de care aveți nevoie va depinde de raza de acțiune de care aveți nevoie, în comerț veți găsi mai multe modele accesibile cu o rază de acțiune mai mare decât cea standard care este, minim, de aproximativ 10 metri, veți găsi chiar și unele cu o rază de acțiune de până la 100 de metri, este o chestiune de a vă uita la stilul dispozitivului, la producător, la preț și de a compara cu nevoile dumneavoastră.

Încărcare redusă plus utilizare redusă a bateriei

Acesta este poate unul dintre cele mai deosebite avantaje ale dispozitivului wireless este tocmai faptul că vă va ajuta să consumați mai puțină baterie, acest lucru într-o societate cotidiană în care dispozitivele inteligente sunt folosite pentru orice înseamnă păstrarea duratei de viață a bateriei și o mai mică dependență de o sursă de alimentare sau de un încărcător portabil.

Simplitate

Nu trebuie să ai un doctorat pentru a asocia un adaptor cu orice alt dispozitiv wireless, dacă știi cum să le conectezi, iar această ușurință de utilizare este, fără îndoială, o altă mare calitate a acestuia.

Securitatea punctelor

Fișierele și datele care sunt partajate prin intermediul unui dispozitiv fără fir, fie că este vorba de documente sau de date audio și video, printre altele, nu ajung la toată lumea, transmiterea lor este sigură și privată, deoarece este adresată doar dispozitivului sau dispozitivelor la care este conectat dispozitivul sau dispozitivul fără fir în sine.