Adidasi de ciclism

svg%3E

Ciclismul este una dintre cele mai plăcute activități fizice. Vă permite să vă mențineți în formă ca puține alte forme de exerciții fizice și, în același timp, are efecte practice incontestabile. De la o plimbare plăcută în care vă bucurați de peisajele preferate, la o drumeție montană, un sprint, spinning , sau pur și simplu pentru a ajunge dintr-un loc în altul, ciclismul este excelent pentru a vă crește nivelul de endorfine și pentru a vă face să vă simțiți sănătos.

Și, ca orice lucru pe care îl faci în viață, ar trebui să urmărești să îl faci bine și cu cel mai mic cost posibil pentru sentimentul de libertate pe care ți-l oferă confortul. În acest sens, este esențial să fiți bine echipat, iar cei mai buni pantofi de ciclism sunt unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când vă gândiți la echipament.

Cei mai buni pantofi de ciclism

Care sunt cei mai buni pantofi de ciclism?

Există o mare varietate de stiluri și mărci, modele și game de prețuri. Acest lucru înseamnă că, atunci când vă gândiți să cumpărați pantofi de ciclism, decizia necesită, de obicei, ceva timp de gândire. Vă vom ajuta să le alegeți pe cele mai bune, ținând cont de tipul de ciclism pe care îl veți practica: șosea, munte, spinning sau curse.

Printre cei mai buni pantofi de ciclism, mai jos veți găsi cinci varietăți de foarte bună calitate, toate cu un raport calitate-preț excelent și cu specificații specifice tipului de ciclism pe care îl veți face. Acestea sunt lideri de piață, cu prețuri competitive, pe care nu ar trebui să le ratați atunci când vă decideți să vă aventurați în lumea captivantă a ciclismului.

În general, vă recomandăm să țineți cont de faptul că acești pantofi trebuie cumpărați cu o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, deoarece, în cazul rigidității tălpii, aveți nevoie de spațiu pentru ca piciorul să nu fie prea strâns și circulația sângelui să se desfășoare fără probleme, în special în zona degetelor. Iar în cazul celor care vin acoperite cu țesătură, trebuie să iei în considerare faptul că, atunci când se udă, uneori se micșorează puțin, așa că ar fi regretabil dacă le-ai pierde din cauza unui astfel de detaliu, care este inevitabil dacă le porți în aer liber.

Totuși, nu uitați că pantofii trebuie să se potrivească perfect, astfel încât călcâiul să nu se miște în timp ce pedalați, dar și pentru a nu vă strânge piciorul și a-l împiedica să respire.

Trebuie să fiți foarte atenți dacă aveți de gând să le cumpărați de pe internet, deoarece cel mai bine este să le probați înainte de a le cumpăra, pentru a le putea înțelege toate subtilitățile. Nu uitați niciodată să țineți cont de suportul de susținere al pantofului, care trebuie să fie suficient de departe în spate, astfel încât suportul să se afle sub vârful piciorului sau ușor în spatele acestuia.

Pantofii sunt o parte esențială a echipamentului unui ciclist care își ia în serios exercițiile fizice. Dacă sunteți un ciclist neînfricat, o să vă placă la nebunie.

Cu o mare varietate de opțiuni, selecția potrivită vă va oferi confort și, în același timp, vă va deschide ușa către potențialul dumneavoastră de performanță.

Iată dintre cei mai buni pantofi de ciclism:

1. Pantofi de ciclism SIDEBIKE

Cel mai tare

svg%3E

Vezi pretul Emag

Un ciclist adevărat știe că atunci când suntem pe șosea, fie pe asfalt, fie pe munte, avem nevoie de siguranță și ventilație pentru picioarele noastre, iar acest model de pantof a fost creat în acest sens, cu materialul său 3D cu flux ridicat, care asigură o ventilație maximă posibilă. Partea superioară prezintă un model strategic de perforații împreună cu țesătura din plasă, optimizând respirabilitatea.

2. LUCK pantofi de ciclism

Cu vârf întărit

svg%3E

Vezi pretul Emag

Pe lângă faptul că au un aspect foarte cool, pentru designul și combinația de culori, între alb, negru și roșu, acești pantofi de ciclism sunt un succes pentru că au microfibră super respirabilă în interior, în timp ce talpa de carbon îți oferă multă siguranță și o aderență mai bună. Montarea este foarte simplă datorită sistemului simplu de fixare cu trei velcro.

3. Spiuk Uhra Road

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acești pantofi sunt prevăzuți cu închidere Velcro, iar materialul din care este confecționată talpa este sintetic. Acestea sunt destul de confortabile și rezistente. Acestea sunt recomandate în principal pentru drumuri. Dacă doriți să le folosiți pentru MTB, veți constata că pot fi foarte alunecoase în contact cu solul.

Vin cu două tălpi interioare, astfel încât o puteți folosi pe cea subțire pentru climatul cald și pe cea groasă pentru iarnă.

Sunt foarte confortabile și veți observa că transpirația nu se concentrează; permit o respirabilitate excelentă. Au o potrivire bună, cu Velcro în zona potrivită și o formă universală, astfel încât nu sunt strâmți, dar sunt foarte ușori și bine concepuți, fiind disponibili într-o gamă largă de culori.

4. Pantofi de ciclism Shimano MTB

svg%3E

Vezi pretul Emag

Aceștia sunt pantofi pentru pedale fără clips, a căror talpă este prevăzută cu o ranforsare reglabilă, ceea ce le permite să se potrivească la o mare varietate de forme de picioare. Are o potrivire precisă, ceea ce facilitează eficiența pedalelor. Talpa exterioară are perle de poliuretan, care mențin talpa curată și resping murdăria.

Acestea vin cu suport pentru arcadă și crampoane interschimbabile. Materialul lor este special conceput pentru a se mula foarte bine pe picioarele dumneavoastră, având velcro în diferite direcții și o ancoră, care le permite să rămână fixate pe pedale. Acestea au autocolante, pentru a acoperi găurile din talpă.

Sunt confecționate din materiale sintetice și au o talpă de cauciuc foarte rigidă, pretăiată, în care trebuie să fie plasat cramponul. Aceștia au un toc plat și se prind cu șireturi. Acestea sunt perfect compatibile cu pedalele SPD M54 . Foarte confortabil și ideal pentru spinning la sala de sport. Raportul cost-preț al acestora este excelent.

5. La Grupetta OGUH

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest pantof este proiectat cu un stil ergonomic, pentru a face din experiența dumneavoastră montană memorabilă. Acestea sunt prevăzute cu trei elemente de fixare cu velcro, asigurând stabilitate și susținere. Talpa este fabricată din poliamidă rigidă , ceea ce le sporește aderența, chiar și pe cele mai dificile terenuri. Partea superioară este ușoară, foarte rezistentă și ușor de curățat. Respirabilitatea este directă, datorită designului țesăturii și a perforațiilor precise.

Sunt ideale pentru competiții de ciclism montan, dar și pentru spinning . Cârligele sunt detașabile în partea din față, îmbunătățind aderența pe teren moale.

6. Shimano SH-MT34

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acești pantofi cu șireturi sunt confecționați cu căptușeală din țesătură și talpă sintetică care nu este atât de rigidă, astfel încât pot fi folosiți pentru mersul pe jos. Crampoanele au două caneluri, astfel încât să aveți flexibilitate în plasarea lor mai în față sau mai în spate. Sunt deosebit de confortabili datorită volumului suplimentar din zona degetelor.

Sunt relativ reci, așa că este mai bine să fie folosite în timpul verii. De asemenea, sunt compatibile cu toate sistemele de pedale pentru MTB care utilizează standardul SPD, de exemplu Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB și Wellgo MTB. Recomandat în special în combinație cu pedalele PD-M324.

Este recomandabil să le cumpărați cu o mărime mai mare, deoarece au tendința de a se micșora atunci când sunt ude.

7. VAUDE Yara

svg%3E

Vezi pretul Emag

Renumita casă germană de articole sportive Vaude, cu peste 50 de ani de experiență pe piață, oferă acest pantof conceput special pentru ciclismul intens, unde este foarte important ca picioarele să aibă o respirabilitate adecvată.

Materialul din care sunt confecționați - atât partea superioară, cât și căptușeala - este sintetic. Talpa de cauciuc este rigidă. Sunt foarte confortabile, datorită greutății lor ușoare, și sunt ideale pentru spinning în sala de sport.

Sfaturi pentru alegerea celor mai buni pantofi de ciclism?

svg%3E

Trebuie să fiți foarte bine informat cu privire la tipul de ciclism pe care urmează să îl practicați; dacă veți folosi pedalele pentru a alerga pe șosea, sau dacă obiectivul dvs. este să mergeți pe munte cu un MTB care vă permite să depășiți cele mai dificile obstacole.

Pantofii pot fi livrați cu crampoane sau cu crampoane simple , este alegerea dumneavoastră, dar trebuie să țineți cont de faptul că aceste plăcuțe rigide vă îmbunătățesc performanțele ca ciclist. Acestea sunt instalate pe partea din față a tălpii și sunt folosite pentru a se atașa la pedale special concepute. În acest fel, pantoful este perfect atașat de pedale.
Ar trebui să vă asigurați întotdeauna că talpa - care sunt fabricate din diferite materiale - este suficient de rigidă pentru a putea fi eficientă în pedalarea dumneavoastră, susținând diferitele tipuri de putere pe care le puneți în exercițiul dumneavoastră. Este esențial ca partea superioară să fie flexibilă, nu prea rigidă, confortabilă și să permită picioarelor să respire.

În aproape toate cazurile, cel mai bine este să folosiți crampoane , datorită aderenței mai mari pe care o oferă pe pedală, ceea ce este esențial. Este esențial să obțineți o combinație armonioasă între pantofi și pedale, astfel încât, cu cât veți pedala mai mult timp, cu atât veți economisi mai multă energie.

Printre principalele elemente de care trebuie să țineți cont atunci când vă cumpărați pantofii, se numără următoarele:

Talpă:

Nu uitați că pantofii de ciclism nu sunt nici pentru alergat, nici pentru mers. Este esențial ca talpa să fie rigidă, astfel încât să se angreneze perfect cu pedala și să nu genereze mișcări dăunătoare pentru picioarele dumneavoastră.

Cu toate acestea, este important ca acesta să vă permită să pedalați confortabil, așa că trebuie să aveți grijă ca presiunea să fie adecvată.

Cele mai bune tălpi sunt cele din fibră de carbon, în timp ce tălpile din plastic sunt mai degrabă pentru începători. Trebuie să aveți grijă ca talpa să fie cât mai ușoară.

Confort:

Acordați o atenție deosebită tipului de ciclism pe care îl veți face, deoarece pantofii sunt concepuți special pentru tipul de teren pe care veți face exerciții și pentru efortul pe care îl veți depune.

Sisteme de închidere:

Fie că este vorba de Velcro, de șireturi, cu alunecare dințată sau de roți, închiderea trebuie să ofere o aderență completă, evitând astfel ceea ce se numește mișcări parazite .

  • Velcro face ca pantoful să fie destul de ușor și este cel mai economic, deoarece este un sistem cu preț redus. Se prind bine, dar poate fi dificil să ajustați dispozitivele de fixare cu velcro în timp ce pedalați și nu vă oferă cea mai precisă potrivire dintre toate.
  • Elementele de fixare cu alunecare dințată vă oferă mai multă precizie în ajustarea pantofului la picior, iar multe mărci oferă elemente de fixare cu sistem dublu: atât cârlige, cât și bucle de fixare.
  • Pantofii care sunt prevăzuți cu dispozitive de fixare a roților, numite sistem Boa, sunt în general oferiți în gama de prețuri mai ridicate de pe piață. Aceste mici cadrane patentate oferă o aderență superioară, deoarece puteți ajusta șiretul - adesea din Kevlar - foarte precis, înfășurându-l în jurul sistemului circular. De asemenea, vă oferă un control foarte bun din mers, deoarece îl puteți regla cu o singură mână; este posibilă o micro-reglare foarte precisă.
  • Dacă pantofii dvs. au șireturi - o metodă foarte confortabilă și tradițională de fixare - verificați dacă au un dispozitiv care să le permită să fie ascunse, astfel încât să nu atârne periculos în timp ce pedalați. Șireturile nu ar trebui să fie niciodată expuse, deoarece s-ar putea încurca cu orice parte a bicicletei și ar putea provoca o experiență neplăcută.

Țesătură:

Este esențial ca pantofii dvs. să fie concepuți cu țesături care sunt respirabile, astfel încât picioarele dvs. să rămână răcoroase în timp ce pedalați, în special în MTB, sau în timpul verii.

Iarna, asigurați-vă că pantofii sunt făcuți pentru a vă ține picioarele calde și că sunt impermeabili.

Dimensiune:

Nu uitați că mărimile pantofilor de ciclism nu sunt, în general, identice cu cele ale încălțămintei normale. Verificați dacă modelul pe care îl cumpărați este european sau american.

Este, de asemenea, foarte important ca atunci când încercați pantoful pe care vă gândiți să-l cumpărați, să țineți cont de tipul de ciorap pe care îl veți folosi, pentru a obține cea mai bună potrivire posibilă. De asemenea, există o mare varietate de lățimi, așa că este bine să vă gândiți foarte bine la ce se va potrivi cel mai bine formei dvs. de picior.

Există unele modele pe care le puteți cumpăra, care se potrivesc piciorului dumneavoastră cu căldură. Puneți literalmente pantofii într-un cuptor pentru a se încălzi și apoi îi puneți pe picior pentru a obține o potrivire minunată.

Tipul de ciclism:

Țineți cont întotdeauna de tipul de ciclism pe care îl veți face: șosea, munte, spinning , triatlon, etc. și alegeți un pantof în consecință:

Pantofi de șosea:

Pantofii pentru ciclism de șosea trebuie să aibă duritate și rigiditate. Ideea este că ar trebui să fiți pe deplin implicat în pedalare. În acest fel, forța pe care o transmiteți de la picioare la pedale va fi transmisă în mod optim.

Fixarea trebuie să fie etanșă, astfel încât rigiditatea pantofului și fixarea să urmărească cuplarea perfectă între picioarele dumneavoastră și pedale. Acest tip de încălțăminte poate fi folosit doar pentru ciclism.

Pantofi de munte:

Cele MTB sunt Specifice sau Mixte. Pantofii specifici MTB sunt prevăzuți cu crampoane groase, deoarece în timpul mersului este posibil să trebuiască să cobori de pe bicicletă și să mergi pe teren alunecos sau accidentat. Pe de altă parte, mixte sau multifuncționale au o rigiditate mai mică și talpa este netedă.

Pantofi de spinning:

au o talpă rigidă și complet plată.

Pantofi de triatlon:

Sunt asemănători cu cei pentru șosea, deoarece au un scop comun: o pedalare optimă pentru a atinge viteze maxime.

Au detaliul de a avea elemente de fixare de tip velcro, numite și elemente de fixare magică, ceea ce face mai ușor de pus și de scos.

Care sunt beneficiile purtării pantofilor de ciclism?

svg%3E

După bicicletă, pantofii de ciclism sunt o parte esențială a îmbrăcămintei de ciclism, deoarece oferă confort, siguranță și eficiență sportivilor.

Pantofii de ciclism potriviți vă permit să mențineți o poziție corectă pe bicicletă și să faceți mișcări mai eficiente atunci când pedalați.

Prin purtarea lor, riscați mai puțin să vă accidentați genunchii, tonificați mai mulți mușchi din partea inferioară a corpului, ardeți mult mai multe calorii, vă protejați picioarele și oferiți antrenamentului mai multă putere, mai mult control și mai multă stabilitate la pedalare.

S-ar putea să te intereseze și : Cei mai buni pantofi pentru biciclete de munte

Design funcțional și convenabil

Pantofii de ciclism au o talpă rigidă, această caracteristică le permite sportivilor să aplice mai multă forță atunci când pedalează.

Designul prezintă un sistem de prindere care permite fixarea pantofului pe pedala de bicicletă, oferind sportivului o mai mare stabilitate și confort în timpul plimbărilor lungi, deoarece această poziție previne apariția crampelor și a amorțelii la nivelul picioarelor.

Veți găsi pantofi de ciclism în diferite modele, fiecare model se adaptează la diferite stiluri sportive și condiții de antrenament. Există încălțăminte pentru ciclism montan, pentru ciclism de curse și pentru utilizarea în timpul plimbărilor ocazionale.

Lăsați picioarele să respire

Toți pantofii de ciclism au în comun o caracteristică importantă: o bună ventilație.

Pantofii sunt confecționați din materiale textile respirabile, țesături cu ochiuri de plasă și țesături microporoase care permit o bună circulație a aerului în timpul activității sportive. Acest factor este important pentru a vă menține picioarele răcoroase și confortabile și este esențial pentru reglarea temperaturii corpului în timpul zilelor de vară.

Împingeți și trageți

Prin conectarea pantofului la pedala bicicletei, veți folosi mai multe grupe de mușchi pe tot parcursul cursei.

Angajarea mai multor grupe de mușchi în timp ce pedalați va crește puterea și nivelul de putere, tonificând partea inferioară a corpului într-un mod echilibrat.

Mișcarea naturală de pedalare vă va activa cvadricepsul din față în coapse, hamstrings în spate și fesele.

Adio alunecare

Cu o pereche de pantofi, picioarele tale nu vor aluneca niciodată de pe pedalele bicicletei, sistemul de prindere pe care îl au îți oferă un control și o stabilitate mai mare, astfel încât poți pedala fără probleme pe traseu, concentrându-ți toată energia și atenția asupra drumului, destinației și peisajului.

Trebuie să purtați pantofi de ciclism?

Pantofii de ciclism sunt o necesitate pentru orice pasionat de ciclism, pentru amatorii dedicați și pentru cicliștii profesioniști care doresc să crească confortul, stabilitatea și nivelul de putere în timpul mersului pe bicicletă.

Avantaje fizice

Achiziționarea pantofilor potriviți poate fi o decizie valoroasă pe care să o folosiți împreună cu bicicleta, nu uitați că aceștia vă vor permite să vă îmbunătățiți performanța sportivă și să vă bucurați la maximum de antrenament și de peisaj.

Pantofii vor fi o completare excelentă pentru orice echipament de ciclism, deoarece vă permit să ardeți mai multe calorii după fiecare antrenament: designul rigid al tălpii le oferă sportivilor mai multă stabilitate, control și protecție împotriva rănilor.

În plus, antrenamentul cu ele va scădea nivelul de oboseală, deoarece munca fizică este distribuită și efectuată de un număr mai mare de mușchi din corp.

De asemenea, pantofii vă vor ajuta să vă creșteți performanța sportivă, obținând mai multă viteză prin aplicarea unui efort fizic mai mic, făcând cursele mai eficiente, promovând o putere și o forță mai mare în fiecare pedalare.

Confort și design

Unul dintre marile avantaje ale pantofilor de ciclism este: confortul.

Designul acestor pantofi este special conceput pentru a oferi picioarelor tale o ventilație optimă în timpul antrenamentului, menținându-le în permanență răcoroase și confortabile.

Întotdeauna este bine să înveți ceva nou

Este adevărat că, atunci când le folosești pentru prima dată, trebuie să petreci ceva timp învățând cum funcționează, cum se adaptează la picioarele tale și la bicicletă, cum să le eliberezi și cum să le conectezi la pedală.

Este un proces de învățare necesar, în care atletul poate cădea de câteva ori, așa că vă recomandăm să faceți acest lucru pe un teren moale, cum ar fi iarba sau nisipul. Cu toate acestea, toate eforturile vor merita, odată stăpânite, pantofii vor deveni aliații perfecți pentru a ieși cu bicicleta.

Cine nu are nevoie de ele?

Cursanții care abia descoperă minunile ciclismului se vor simți mai confortabil purtând pantofi sport convenționali atunci când merg pe bicicletă. Dacă, în cele din urmă, își vor descoperi o dragoste adevărată pentru acest sport, vor putea să aprecieze în viitorul apropiat marile avantaje ale unei perechi de pantofi de ciclism.

Încălțăminte de ciclism: Îngrijire și întreținere

Păstrarea încălțămintei în stare bună durează doar o clipă, este un proces rapid și ușor care vă va aduce mari beneficii, pentru că vă economisește bani și prelungește durata de viață a încălțămintei, astfel încât să vă puteți bucura de ea mulți ani de acum încolo.

Cum să vă curățați pantofii?

Să mergi pe bicicletă înseamnă că ești mereu expus la intemperii și este inevitabil ca ploaia, noroiul, iarba și murdăria să ajungă să-ți murdărească pantofii de alergare. Chiar și atunci când vă învârtiți la sală, transpirația va fi un motiv suficient pentru a vă curăța frecvent pantofii.

Pentru a face acest lucru eficient și rapid aveți nevoie de: un prosop curat, o perie de frecat, apă caldă și puțin săpun.

Săpuneți bine fiecare papuc, folosiți peria pentru a îndepărta orice pete sau murdărie încăpățânată, clătiți cu apă caldă din abundență de mai multe ori, ștergeți excesul de umiditate cu prosopul curat.

Cum să vă uscați pantofii?

Acesta este un pas foarte important în procesul de întreținere. Dacă o faceți în mod corespunzător, veți preveni apariția bacteriilor și a mirosurilor neplăcute în interiorul pantofilor.

După procesul de spălare, ștergeți excesul de umiditate cu un prosop curat. Scoateți tălpile de la fiecare pantof și lăsați-le să se usuce separat, lăsați-le să se usuce la soare sau expuse la un curent de aer și lăsați-le să se usuce complet înainte de a le purta din nou.

Când trebuie să vă înlocuiți tălpile?

Depinde de cât de mult vă folosiți pantofii. Cicliștii care merg frecvent trebuie să înlocuiască talpa pantofilor cel puțin o dată pe an, mai ales dacă observă o uzură considerabilă, crăpături și fisuri, deoarece acest lucru poate duce la performanțe slabe în timpul antrenamentelor.

Pentru cicliștii ocazionali, perioada de timp este mai lungă, mulți pot merge până la 5 ani cu pantofi intacți, care funcționează corect.

Cum să găsești un înlocuitor bun pentru tălpile tale?

Amintiți-vă că tălpile pantofilor sunt adaptate la pedala de bicicletă. Există diferite tipuri de pedale, deci există diferite tipuri de tălpi.

O strategie bună pentru a găsi înlocuitorul potrivit este să vă duceți pantofii direct la magazinul de biciclete, astfel nu veți avea niciun inconvenient în alegerea designului potrivit.

Cum găsești pantofii cu mărimea potrivită pentru tine?

svg%3E

Acum că știți care sunt avantajele pantofilor de ciclism, este timpul să alegeți pantofii sport perfecți pentru dumneavoastră.

Nu uitați că, atunci când vine vorba de pantofi, ar trebui să acordați întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna, întotdeauna prioritate calității și confortului în fața prețului. În aceste cazuri, factorul bani se află pe locul 3 în topul elementelor de luat în considerare.

Ținând cont de tine, am pregătit o scurtă listă de sfaturi pentru a te ajuta să găsești și să alegi pantofii perfecți, cei care se potrivesc picioarelor tale și bicicletei tale în mod confortabil și sigur.

S-ar putea să te intereseze și : Cea mai bună pompă de bicicletă

Alege pantofii potriviți pentru designul bicicletei tale

Este important să alegi pantofii potriviți pentru stilul de mers pe bicicletă pe care îl practici.

Bicicliștii de munte vor găsi pantofi cu talpă confortabilă, cu crampoane mari, care oferă o tracțiune excelentă pentru a merge ușor pe teren accidentat, însă este bine să țineți cont de faptul că pantofii sunt concepuți pentru a merge doar pe distanțe scurte.

Pe de altă parte, cicliștii de curse vor găsi pantofii foarte confortabili pentru călătoriile lungi cu bicicleta, designul le permite să mențină o circulație optimă în picioare, împiedicând sportivii să sufere de crampe și amorțeală în timpul competițiilor.

Cu toate acestea, nu este recomandat să folosiți acești pantofi pentru orice fel de drumeții.

Vizitați un magazin specializat atunci când cumpărați încălțăminte de ciclism

În zilele noastre, putem face multe cumpărături fără să ieșim din casă, doar comandăm online și în câteva zile vom avea produsele la ușa noastră.

Cu toate acestea, recomandarea noastră este să vizitați personal magazinul expert în echipamente de ciclism, mai ales dacă doriți să cumpărați pantofi de ciclism buni. Aceasta este singura modalitate de a asigura o potrivire perfectă și un confort maxim în pantofi.

Cereți personalului magazinului să vă măsoare picioarele

Când ajungeți la magazinul dumneavoastră preferat, cereți personalului să vă măsoare exact picioarele. Nu uitați că majoritatea pantofilor sunt concepuți pentru mărimile europene și că pot exista unele diferențe între mărimi.

Urmând acest sfat vă veți asigura că veți găsi pantofii potriviți perfect, astfel încât să vă simțiți mai confortabil și mai încrezător în timp ce parcurgeți traseul.

Încearcă mai multe modele de pantofi

Asigură-te că alegi cel mai confortabil model pe care îl poți găsi, nu uita că designul pantofilor de ciclism este rigid și nu foarte flexibil, așa că este foarte important ca atunci când îi probezi pentru prima dată să te simți bine în picioare.

O strategie bună pentru a găsi cei mai potriviți pantofi este să probezi toate modelele disponibile în magazin. Poate părea exagerat, dar merită pentru a găsi forma perfectă.

Încercați să stați în picioare în pantofi

Un bun test pentru a evalua cât de confortabil vă simțiți în pantofi este să stați în picioare în timp ce îi purtați. În acest fel puteți vedea cât de bine se potrivesc pe degetele de la picioare și pe zona călcâiului.

Amintiți-vă că degetele de la picioare nu trebuie în niciun caz să fie presate de partea din față a pantofului, dar nici nu trebuie să le puteți depărta și mișca liber.

Mergeți pe o distanță scurtă pentru a testa pantofii

Știm că pantofii sunt concepuți pentru ciclism, totuși, este necesar să testați cât de confortabil vă simțiți în ei atunci când mergeți, mai ales dacă mergeți cu bicicleta de munte, unde va fi necesar să vă deplasați pe distanțe scurte folosindu-vă doar picioarele.

Mergeți pe o distanță scurtă în timp ce vă aflați în cort, asigurați-vă că se potrivesc confortabil. Este important ca acestea să nu alunece de la locul lor și, de asemenea, să nu exercite o presiune prea mare asupra călcâiului și degetelor de la picioare, pentru a evita apariția bășicilor.

Așezați-vă pe o bancă și simulați mișcările de pedalare în timp ce purtați pantofii

Urmând acest sfat vă puteți face o idee clară despre cum se vor simți pantofii atunci când pedalați pe bicicletă.

Acesta este un test important, deoarece vă obligă să exersați aceleași mișcări ca atunci când mergeți cu bicicleta.

Dacă simțiți o presiune inconfortabilă sau o ciupire a pielii atunci când faceți aceste mișcări, ar fi mai bine să alegeți un alt model de pantofi.

Evaluați confortul general al pantofilor

Pantofii confortabili trebuie să vă permită picioarelor să respire liber în timpul antrenamentului, menținându-le răcoroase și uscate.

În plus, cusăturile și designul nu ar trebui să provoace iritații, să provoace dureri sau să exercite presiune asupra pielii picioarelor dumneavoastră.

De asemenea, este important ca încălțămintea aleasă să aibă tălpi confortabile care să ofere sportivului un bun suport și stabilitate pe suprafețe dure.