Adidasi pentru ciclism

svg%3E

Prima dată când Samu al meu a început să se antreneze cu bicicleta de munte, a ieșit la o bere cu prietenii lui, purtând pantofii de sport obișnuiți, și s-a întors cu picioarele în zdrențe din cauza pietrelor și rădăcinilor pe care a trebuit să le îndure.

A petrecut o săptămână cu picioarele în apă caldă și folosind unguente pentru iritațiile provocate de încălțămintea tradițională.

După această experiență dureroasă, am decis să-i ofer cei mai buni pantofi de mountain bike din ofertă, acești pantofi îl vor proteja de răni inutile și îi vor oferi mai mult confort și viteză.

Pantofii buni pentru ciclism montan pot fi folosiți chiar și pentru MTB, sunt aliați ai confortului și au grijă de picioarele tale, optimizându-ți în același timp antrenamentul.

S-ar putea să te intereseze și : Cea mai bună cască integrală

Cei mai buni pantofi pentru ciclism montan

Care sunt cei mai buni pantofi pentru ciclism montan?

Fiecare are propria idee despre ceea ce preferă pentru antrenamentul de ciclism montan și, deși există o varietate de gusturi, pantofii folosiți pentru ciclism montan ar trebui să aibă cel puțin o bună întărire a călcâiului și a vârfului.

Este important ca atunci când căutați un pantof să puteți alege unul cu talpă rigidă și închidere micrometrică, pentru a evita șireturile largi sau pantofii largi.

Confortul este esențial, ar trebui să fie ceva care să ți se potrivească ca o mănușă, dar să nu te sufoce. Bugetul și preferințele estetice trebuie, de asemenea, luate în considerare atunci când faceți alegerea. O comparație va fi întotdeauna de mare ajutor în luarea unei decizii.

În caz de îndoială, această scurtă listă pe care am întocmit-o pentru dvs. ar putea face lumină în această chestiune.

Iată dintre cei mai buni pantofi de mountain bike:

1. Pantof unisex Altube MTB Spiuk

Ușor și rezistent

svg%3E

Vezi pretul Emag

Confecționați cu întărituri texturate în zonele expuse la abraziune, acești pantofi pentru mountain biking sunt recomandați pentru practicarea disciplinelor cu risc ridicat, cum ar fi Down Hill, printre altele.

Unul dintre marile lor avantaje este că sunt ușor de curățat și foarte ușoare, adică vă vor proteja fără să vă încetinească și fără ca greutatea lor să vă facă să vă simțiți inconfortabil.

Au talpă rigidă și tehnologie Drilling pentru transpirație directă prin perforații, calități care le fac perfecte pentru cicliștii avansați care au nevoie de performanțe ridicate în sesiunile de antrenament.

2. Northwave Scorpius 2

Moale și confortabile

svg%3E

Vezi pretul Emag

Fie că este vorba de competiții sau de antrenamente pe drumuri de munte , pantofii de mountain bike de la Northwave sunt perfecți pentru diverse discipline și te vei simți confortabil pedalând cu ei.

Sunt confecționate din poliester de bună calitate, cu un design respirabil și curele Velcro cu ajustabilitate confortabilă și precisă , care vă vor oferi siguranță și încredere atunci când pedalați.

Sunt foarte potrivite pentru toate tipurile de bicicliști, deoarece te fac să te simți încrezător chiar și pe rampele imposibile și complicate ale traseului.

3. Kanirope MT 44 L by Shimano

Respirabil și de înaltă performanță

svg%3E

Vezi pretul Emag

Potriviți pentru sportivii de înaltă performanță, acești pantofi sunt confecționați cu pluș ultra-moale, elastic și respirabil, care vă permite să mergeți și să pedalați într-un confort total. Acestea păstrează stilul Shimano multifuncțional și se potrivesc perfect cu pedalele MTB clipless .

Prezintă materiale din fibre sintetice rezistente la întindere, cu inserții flexibile din plasă. Vine cu o țesătură care se întinde fără să absoarbă transpirația.

Cei care le au deja evidențiază estetica, calitatea și confortul lor de vârf. Ele sunt practice și foarte simple.

4. Rocca MTB Spiuk

Robust și rezistent

svg%3E

Vezi pretul Emag

Modelul Rocca vă oferă rigiditate și protecție înainte, în timpul și după toate antrenamentele dumneavoastră.

Acești pantofi sunt foarte aerisiți și respirabili, au o bază din poliamidă cu crampoane TPU de înaltă rezistență, în plus, au o potrivire precisă atât pe călcâi , cât și pe restul piciorului, datorită benzilor de reglare cu Velcro .

Acești pantofi au o compoziție eficientă și foarte rezistentă datorită feței lor din poliuretan termoplastic .

5. Pantofi de ciclism Mitical

Antiderapanți și confortabili

svg%3E

Vezi pretul Emag

Deși sunt vânduți ca pantofi de ciclism montan fără crampoane, acestea pot fi încorporate dacă sportivul dorește. Sunt potrivite pentru mersul pe jos, dar, mai presus de toate, sunt foarte bune pentru pedalat, chiar și în noroi .

Se potrivesc bine, deși nu sunt pantofii de ciclism tipici care vin aproape de forma piciorului, se mulează pe podul confortabil.

Acestea sunt printre cele mai populare de pe piață pentru multifuncționalitatea lor. Acestea reprezintă o opțiune bună de cumpărare.

De ce să folosiți pantofi de MTB?

svg%3E

Dacă ești hotărât să folosești ceva special pentru mountain bike, este esențial să știi că această disciplină necesită încălțăminte cu protecții specifice, pe care cele convenționale nu ți le vor oferi, așa că folosirea lor poate face diferența între o sesiune de antrenament și o accidentare gravă. Prin urmare, este esențial să acordați atenție:

Încălțăminte

Dacă piciorul alunecă în pantof în timp ce coboară pe o potecă abruptă, poate însemna pur și simplu pierderea echilibrului și o cădere inutilă, așa că da, pantofii de drumeție trebuie să lase spațiu pentru degetele de la picioare, dar trebuie să fie bine închiși pentru a vă proteja călcâiul și călcâiul, de asemenea, pentru a vă proteja călcâiul.

Protecție

În mod ideal, ar trebui să aibă o protecție suplimentară, de obicei mai groasă, la vârf și la călcâi, care să vă protejeze împotriva rănilor provocate de pietre și rădăcini în caz de cădere. Nu trebuie să uitați că acestea ar trebui să ofere o gamă mai largă de îngrijire decât cele convenționale.

Rigiditate

Prin natura lor, tălpile acestui tip de încălțăminte ar trebui să fie rigide, deoarece acest lucru nu numai că permite ca greutatea sportivului să fie distribuită pe parcursul pasului, dar oferă și protecție la fiecare lovitură. Ideea cu acest tip de talpă este că ar trebui să se poarte pe pedală, protejând piciorul purtătorului, ceea ce necesită o rigiditate suplimentară pe care pantofii convenționali nu o au.

Suport unic

Suporturile încălțămintei folosite pentru această disciplină nu au ca scop doar protejarea piciorului, ci și a genunchilor și a mușchilor picioarelor, de aceea, pe lângă rigiditatea tălpii, care oferă un bun suport extern, acestea trebuie să aibă un suport intern care să întărească arcada sau puntea, care la rândul său va oferi o mai mare rezistență genunchilor.

Platforma sau 'Flats'

Se referă la încălțămintea care nu este specifică ciclismului, este plată și nu are crampoane sau tocuri înlocuibile și este adesea prima alegere a cicliștilor începători și singura alegere a entuziaștilor sporadici. Acestea sunt foarte utile în virajele strânse, dar vă oferă o mulțime de dezavantaje în ceea ce privește echilibrul, puterea de pedalare și protecția împotriva rănilor.

De ce să folosiți pedale fără clips?

Așa numiții pantofi clipless pe pedale cu blocaj sunt foarte utili pentru ciclism, vă oferă o mulțime de avantaje, un echilibru și o performanță mai bune, o poziție mai bună și mai puține șanse de accidentare, acest stil este specific pentru ciclismul montan.

Sisteme fără clips

Aceste sisteme vă vor ține lipit de bicicletă și vă vor oferi o performanță mai bună de pedalare. Pe piață veți găsi o mare varietate de aceste sisteme cu șuruburi montate.

Pantofi pentru bicicletă de munte

Trebuie să aveți grijă cu acest produs, deoarece forma este de obicei mai mică, astfel încât este posibil ca mărimea dvs. la pantofii tradiționali să fie prea mică, este recomandat să verificați înainte de a cumpăra. Iar dacă ești una dintre cele care preferă să cumpere online, atunci sfatul pe care ți-l dau întotdeauna este să probezi modelul într-un magazin fizic, să verifici mărimea și apoi să comanzi online.

Tipul de talpă

Tălpile acestui tip de pantofi sunt concepute din materiale diferite, de exemplu, unele sunt fabricate din nailon, iar altele din carbon compozit, acest material le face mai ușoare și în același timp mai rigide, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru dumneavoastră, deoarece veți avea o bună protecție și o greutate mai mică pentru o pedalare optimă. Pentru binele tău, tălpile trebuie să fie rigide, poate fi incomod la început, dar pe măsură ce te obișnuiești, va fi avantajos. În afară de talpă, ar trebui să vă uitați și la interior, un cauciuc aderent va fi cel mai potrivit.

Sistemul de retenție

Nimeni nu își dorește un pantof care se desprinde în mijlocul unei coborâri, de aceea sistemul de retenție este foarte important și crucial. În mod ideal, acest sistem ar trebui să asigure aderența și să mențină pantoful la locul lui. Modelele mai puțin costisitoare de pantofi au un sistem de curele Velcro, altele mai scumpe folosesc catarame. Veți găsi, de asemenea, un sistem cu clichet, acesta fiind poate cel mai scump și mai elaborat. Aceasta tinde să se răspândească pe tot pantoful, punând accentul pe punctele de rezistență minimă, reducând presiunea și adaptându-se la forma piciorului.

Tipul de încălțăminte

Pentru a lua o decizie în acest moment, este util să vă gândiți la tipul de ciclism pe care îl practicați, precum și la perioadele din an în care antrenamentul dumneavoastră este cel mai intens, aceste detalii, deși par simple, vă pot ajuta să faceți o alegere. De exemplu, dacă sunteți un antrenor de vară, ar trebui să luați în considerare un pantof care să vă aerisească picioarele din cauza căldurii, dar care să aibă grijă și de ele. Un model cu tratament water-tech poate fi util în aceste cazuri pentru a combate transpirația excesivă.

Dacă preferați iarna, opțiunile sunt un pantof de iarnă pentru ciclism montan sau, pe scurt, o hăinuță pentru pantofi. Există, de asemenea, modele înalte și joase care sunt concepute pentru a vă proteja gleznele de răni în caz de cădere. Decizia va depinde de nevoile și preferințele dumneavoastră și, evident, de mijloacele financiare.

Avantajele utilizării pantofilor clipless pentru ciclismul montan

Aceștia reprezintă standardul pentru competițiile de Cross Country, deși nu sunt cei mai căutați de către cicliștii montani. Cu toate acestea, interfața lor simplă care atașează picioarele la pedale oferă o serie de avantaje, printre care:

Pedalare

Cu acestea veți obține mai multă putere, deoarece picioarele sunt fixate pe pedale. Acest lucru vă va oferi, fără îndoială, o pedalare mai eficientă. Veți observa principalele beneficii în ceea ce privește performanțele în timpul pedalărilor în urcare.

Control

Același sistem de conectare între pantof și pedală vă va oferi, de asemenea, un echilibru mai mare, ceea ce vă va oferi un control mai mare asupra bicicletei și un control excelent atunci când efectuați anumite manevre.

Siguranță

Oferindu-vă un echilibru și un control sporit, vă oferă și o mai mare siguranță. Datorită legăturii lor cu pedala, nu riscați să nu prindeți pedala și să cădeți sau să vă răniți. Nici pedala nu se va roti și nu vă va lovi gamba - nu este enervant când se întâmplă acest lucru?

Specificitate

Un alt mare avantaj al acestui pantof este faptul că este special conceput pentru disciplina respectivă, adică este specific pentru ciclism montan, deci vă va proteja eficient. Vă va oferi echilibru, stabilitate și vă va proteja zonele cele mai sensibile și predispuse la răniri cu talpa sa rigidă.

Merită cu adevărat investiția în pantofi de ciclism?

Pantofii pentru biciclete de munte nu sunt deosebit de ieftini și dacă nu sunteți un biciclist de munte cu normă întreagă sau un atlet de înaltă performanță, vă puteți întreba dacă merită să cheltuiți câțiva euro pe un pantof special. Iată câteva motive pentru care pantofii speciali pot fi o investiție bună pe termen lung

Factorul de putere

Acești pantofi vă vor ușura pedalarea datorită rigidității tălpii, ceea ce vă va oferi cu siguranță mai multă performanță și putere. Multe modele accesibile vă pot oferi această performanță.

Factorul de aliniere

Datorită sistemului de blocare pe care acești pantofi îl au de obicei, este foarte probabil ca, dacă îi purtați, să rămâneți în poziția corectă pentru a evita rănile la nivelul piciorului, șoldului, gleznei și cataramei. Șansa ca piciorul să se miște cu aceste sisteme de blocare este foarte mică.

Factor de confort

Datorită designului lor, acești pantofi sunt de mare ajutor atât pentru cei cu picioare mari, cât și pentru cei cu picioare mici, deoarece vă ajută să vă mențineți piciorul în centrul pedalei pentru o pedalare mai confortabilă.

Factorul de creștere a musculaturii

Atunci când sunt folosiți în mod corespunzător, acești pantofi vă vor oferi o pedalare mai eficientă și vor avea beneficii și pentru tonusul muscular. Picioarele, genunchii și fesele vă vor mulțumi pentru asta.

Începători: avantajele și dezavantajele pantofilor flat și clipless pentru ciclism montan

Alegerea între unul sau altul va depinde, desigur, de gusturile și preferințele tale, însă, pentru o selecție optimă, este important să cunoști avantajele și dezavantajele unuia sau altuia, astfel încât aceste informații să te ajute să faci alegerea corectă.

Plat - Pro

Vă puteți îmbunătăți tehnica, vă puteți ajusta poziția pe coborâri și chiar puteți coborî de pe bicicletă fără probleme.

Plat - Contra

Sunt o problemă pentru coborârile abrupte, poți să nu reușești să o prinzi cu piciorul, ceea ce te face să-ți pierzi echilibrul, iar un viraj neașteptat îți va da o lovitură bună în tibie.

Clipless - Avantaje

Îmbunătățiți săriturile, poziția și performanța de pedalare, în plus vă simțiți într-un fel mai conectat la bicicletă.

Automat - Contra

Deoarece ești atașat de pedală, într-o situație de urgență care necesită viteză, poate fi o adevărată bătaie de cap să o dezlipești.