Aerograf

mejor-aerografo

Dacă sunteți un artist inovator cu dorința de a vă explora abilitățile în domeniul ilustrației sau sunteți un cosmetolog interesat de arta corporală, vă invităm să cunoașteți cele mai bune aerografe pentru a vă putea dezvolta creațiile artistice într-un mod mai surprinzător.

Finisajele acestui instrument, cunoscut și sub numele de airbrush, provin din tehnicile antice de pictură pe care oamenii le-au dezvoltat în paleolitic. Subtilitatea și ingeniozitatea artei reflectate în peșterile din Lascaux reflectă pulverizarea pigmenților prin crearea de instrumente rudimentare.

În acea perioadă, vopselele erau suflate manual. Deși traiectoria s-a estompat în timp, omul a reușit să reînvie acest instrument interesant prin contribuția ingineriei mecanice la sfârșitul secolului al XIX-lea.

De atunci, retușarea fotografiilor, vopsirea automobilelor, ilustrațiile de artă fantastică , machiajul de film, bronzarea corpului și chiar coacerea, toate au folosit acest instrument versatil cunoscut sub numele de aerograf.

Fie că este vorba de aspirație sau de alimentare cu sifon, acest difuzor a devenit la fel de popular ca și peria. Este, de asemenea, un instrument puternic care ne permite să economisim timp în pictarea miniaturilor și a proiectelor noastre de modelare, ceea ce duce la rezultate excelente.

Prin urmare, vă recomandăm să continuați cu noi pentru a afla tot ce trebuie să știți despre aceste pulverizatoare de coloranți.

Dacă sunteți modelator, colorist, cofetar sau make-up artist, atât începător, cât și expert, vă invităm să faceți un tur prin selecția de aerografe disponibile pe piață pe care am ales-o pentru dumneavoastră.

Cel mai important lucru este că, având în vedere nevoile dumneavoastră, comparația se bazează pe produsele cu cel mai mare cost și cea mai bună calitate, precum și pe cele mai simple.

Acest lucru vă va permite să decideți nu numai tipul de proiect pe care îl veți întreprinde, ci și faptul că creațiile dumneavoastră vor avea un finisaj impecabil, rapid și omogen.

Cele mai bune aerografe

Care este cea mai bună aerografie?

Principalul lucru de care trebuie să ținem cont atunci când achiziționăm un aerograf este să verificăm tipul de utilizare pe care îl vom da, deoarece există un număr mare de opțiuni în funcție de necesități. Unele caracteristici care trebuie luate în considerare sunt dimensiunea difuzorului de duze, precum și puterea compresorului de aer, deși în kiturile de pornire este posibil să se găsească unele cu rezervoare mici de CO2.

În mod similar, este necesar să se aleagă între aerografele cu acțiune simplă sau dublă, care vor ajuta la reglarea atât a volumului de aer, cât și a cantității de pigment, acesta din urmă fiind principalul factor care alimentează aerograful fie prin gravitație, fie prin sifon.

Iată care sunt cele mai bune aerografe:

1. Display4top Professional Airbrush

51CquPJs5LL

Dacă ceea ce căutați este un echipament profesional pentru a realiza creații artistice nesfârșite cu un finisaj excelent la înălțimea blurului realizat de celebrul ilustrator spaniol Luis Royo, este foarte recomandată casa de producție a Display4top, care oferă un kit de aerosoli profesional cu un design special care nu are nevoie de ulei; fluidul de aer este constant, cu un interval de presiune de la 0 la 4 bar.

Oferă, de asemenea, un sistem de alimentare cu sifon cu dublă acțiune, inclusiv compresor, furtun de aer și perie de curățare.

Vezi pretul Emag

2. Professional Mini Manicure Airbrush Kit FOBUY 100-250V

41OE3Chvu4L

Pentru cei care iubesc spectacolele de artă corporală, tatuaje temporare, lucrări de manichiură creative și îngrijite,

Vezi pretul Emag

 

Vezi pretul Emag

 

Vezi pretul Emag

Vezi pretul Emag

Pentru cei care iubesc lucrările de manichiură creative și îngrijite, precum și decorațiuni pentru torturi de nuntă și pentru copii, este 100% recomandat să optați pentru un echipament de aerografie, cum ar fi kitul profesional al celor de la Fobu și, care au conceput un aparat multifuncțional cu 0. Ac de 4 mm și un sistem dublu de precizie care funcționează cu alimentare gravitațională.

Mini-compresorul de aer este silențios, dar puternic, durabil și portabil și nu necesită ulei pentru a funcționa. Acest set este, de asemenea, potrivit pentru machiajul feței.

Vezi pretul Emag

3. Aerograful KKmoon

Marca inedită Kkmoon vă pune la dispoziție acest echipament versatil cu care puteți executa lucrări cu sobrietatea unui artist desăvârșit, chiar și atunci când dați primele schițe în mediul artistic.

Aparatul este livrat cu un compresor manometric, o supapă pentru reglarea presiunii, 2 suporturi pentru aerograf, un conector pentru furtunul de aer și baze antiderapante.

Duza sa este prevăzută cu un inel acoperit cu teflon care previne scurgerea de lichid sau gaz între îmbinări, împiedicând în același timp coroziunea.

Poate fi utilizat pentru tatuaje temporare sau pentru pulverizarea de coloranți pe piele în vederea obținerii unui efect de bronzare; este, de asemenea, practic pentru decorarea prăjiturilor, pentru colorarea pieselor metalice și chiar pentru obținerea unui nivel estetic ridicat al machiajului.

Este fabricat din aluminiu și cupru și cântărește 3,4 kg. Are o putere de 1/5 CP, iar turația este cuprinsă între 1450/1750 RPM.

Nivelul său de zgomot nu depășește 50 dB, iar cablul său are o lungime de 1,8 m.

4. KKmoon TC-100 Professional Airbrush

Sigiliul KKmoon vă oferă o altă alternativă cu un preț mai puțin costisitor și, cel mai bun lucru, greutatea sa redusă de 1 kg vă permite să îl luați cu dvs. peste tot.

Dispozitivul este prevăzut cu un declanșator cu dublă acțiune. Acesta este alimentat prin gravitație și include un mini-compresor și un furtun de aer. De asemenea, este echipat cu un mic filtru de gaz, un suport, o cheie pentru duze, un picurător și un transformator.

Este potrivit pentru tușe extrem de fine, precum și pentru aplicarea de pigmenți areosol pe suprafețe mari. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile sale de pulverizare sunt reglabile.

Nu există nicio îndoială că acest produs este o investiție rezonabilă care vă va oferi performanțe optime.

5. Aerograf cu raport calitate-preț

51+R3tdAKYL

O altă opțiune de luat în considerare este acest aerograf cu gravitație cu dublă acțiune, cu o capacitate de 7 cc, simplu de utilizat și ușor de întreținut.

Inelul său O este fabricat din teflon pentru o mai bună rezistență la coroziune. De asemenea, puteți controla ieșirea aerului și cantitatea de lichid apăsând pe gazul de evacuare.

Permite realizarea unor linii foarte fine, ideale pentru modelarea la scară, precum și pentru utilizarea în machiaj, manichiură și altele.

Designul său este ergonomic și vine într-o combinație elegantă de negru și plisat; este ușor de spălat atât cu alcool, cât și cu acetat de etil atunci când ați lucrat cu pigmenți uleioși.

Dacă doriți să începeți să folosiți un aerograf fără a angaja sume mari de bani, acest instrument vă este foarte recomandat.

Vezi pretul Emag

6. ABEST Airbrush

51dEo3RGdfL

Trusa este prevăzută cu un set de ace de diferite grosimi, de la 0,2 la 0,5 mm, astfel încât să puteți efectua lucrări care necesită un grad ridicat de precizie.

Dispune de un declanșator care vă permite să reglați debitul de aer și culoarea. Puteți ajusta gama și opacitatea pigmenților în mijlocul procesului de aplicare.

Greutatea sa redusă vă permite să o manevrați cu ușurință, iar sistemul său vă permite să păstrați până la 9 cc de cerneală. Furtunul are o lungime de 1,8 m.

În ciuda prețului său scăzut, veți fi surprins de faptul că calitatea materialelor este foarte acceptabilă.

În cele din urmă, vă putem spune că poate fi reglat foarte bine între maneta de declanșare și roata din spate, ceea ce vă va permite să încercați de la un efect mai fin la un efect mai difuz sau mai larg.

Vezi pretul Emag

7. Royalmax airbrush ieftin

41vHkIJJR4L

În continuare vă prezentăm cea mai accesibilă opțiune din întreaga listă. Este vorba de garnitura Royalmax , care a fost proiectată cu un declanșator cu dublă acțiune, permițându-vă să determinați cantitatea de aer fluid eliberat.

Este un sistem de alimentare gravitațională; recipientul de stocare este de 7 cc, iar furtunul de cauciuc are 1,8 metri.

Este livrat cu un set de ace, 2 duze și un adaptor de tensiune.

Vezi pretul Emag

Aerografe - Ghid de cumpărături

Ce este mai exact un aerograf?

aerografo

Aerograful este un mic dispozitiv acționat pneumatic care seamănă cu un stilou. Acesta poate pulveriza lichide, de la vopsea la coloranți și coloranți alimentari. De asemenea, este capabil să picteze pe o gamă largă de suprafețe.

Deoarece nivelul de detaliu pe care îl puteți obține cu acest instrument este atât de ridicat, acesta a devenit o piesă indispensabilă pentru profesioniștii din diverse industrii de colorare.

Prin urmare, industrii precum pictura auto, tatuajul, coacerea, arta și decorarea etc., au beneficiat recent de achiziționarea unui kit de aerograf.

Este important de știut că, dacă vă gândiți să vă aventurați în această artă, trebuie să vă conectați dispozitivul la o sursă de aer sau la un compresor.

După ce ați făcut acest pas, apăsați pur și simplu pe trăgaci. Veți simți cum aerul începe să disperseze pigmentul încărcat în compartimentul pentru pigment.

La nivel operațional, un alt lucru pe care ar trebui să îl știți este că majoritatea pensulelor cu aer comprimat au un mixer intern care asigură un raport echilibrat între aerul care intră și vopseaua care iese în mod egal.

Acest lucru previne ca suprafețele să fie mai groase în unele zone sau slab acoperite în altele, astfel încât să puteți fi liniștit. Datorită airbrush-ului, finisajul va fi uniform și complet profesional.

Ce ar trebui să căutăm în kiturile de aerografie pentru începători?

Atunci când începem să cumpărăm un aparat de aerograf, ne confruntăm adesea cu versatilitatea în ceea ce privește funcțiile și modelele.

De aceea, este necesar să cunoașteți aceste sfaturi fundamentale, astfel încât să știți exact ce să căutați la acest echipament de pulverizare cromatică.

Mărimea și duza perfecte

Deși poate dura ceva timp pentru a determina combinația perfectă de mărime a acului și a duzei, este important să începeți cu o pereche tradițională.

Duzele mai lungi sunt excelente pentru a face o pulverizare mai îngustă, în timp ce duzele mai scurte vă permit să acoperiți o gamă largă de spațiu.

Acțiune

Periuțele pneumatice au de obicei două tipuri diferite de acționare: acțiune simplă și dublă. Acestea determină fluxul de aer care intră și iese din aerograf. De asemenea, acestea controlează cantitatea de vopsea care este eliberată.

Periuțele pneumatice care oferă dublă acțiune necesită manipulări fizice simple pentru a controla instrumentul: trăgând înapoi controlează vopseaua și împingând în jos controlează aerul.

Pe de altă parte, pensulele cu aer comprimat cu o singură acțiune sunt pensule cu aer comprimat care necesită doar exercitarea unei presiuni în jos, ceea ce vă permite să controlați aerul.

Dacă trebuie să pulverizați mereu aceeași cantitate de vopsea, un pistol cu o singură acțiune poate fi mai potrivit pentru dumneavoastră, dar dacă aveți nevoie de mai multă flexibilitate pentru a face o mare varietate de ajustări, atunci un pistol cu dublă acțiune este potrivit pentru dumneavoastră.

Compresor

Pentru ca pensulele cu aer comprimat să funcționeze corect, aveți nevoie de o sursă de aer fiabilă.

Puteți alege să folosiți rezervoare de CO2 sau rezervoare de aer comprimat; cu toate acestea, cel mai bine este să alegeți un pachet care include un compresor.

Veți vedea că, în cele din urmă, se dovedește a fi cea mai bună alegere, mai ales dacă aveți în vedere o utilizare pe termen lung.

Prin urmare, vă recomandăm să căutați un compresor care să fie ușor de transportat și care să conțină un regulator, care vă va permite să reglați debitul de aer.

Tipul de alimentare

'Tipul de alimentare' se referă la modul în care vopseaua este introdusă în sculă. Acest lucru se poate face prin gravitație sau prin sifon.

Acest lucru va depinde în mare măsură de proiectul la care lucrați, precum și de preferințele dumneavoastră în ceea ce privește finisajul.

În cazul alimentării prin gravitație, veți folosi cantități mai mici de presiune a aerului și veți avea doar posibilitatea de a folosi o cantitate mică de vopsea. Acest lucru îl face ideal pentru trasarea liniilor fine.

Pe de altă parte, există alimentări cu sifoane. Acestea sunt cele care se folosesc atunci când aveți de gând să manipulați cantități mari de vopsea. Prin urmare, vă va permite să pulverizați o cantitate mare de vopsea pe suprafețe mari dintr-o dată.

Principalele considerații la alegerea unui aerograf

Artiștii și utilizatorii de aerograf se uită întotdeauna mai întâi la manevrarea acestui instrument. Aceasta include întrebări precum:

-Care este modul corect de a regla aerograful?

- Cum va fi alimentat dispozitivul dvs. cu vopsea atât în interiorul cât și în exteriorul dispozitivului?

- Care este dimensiunea duzei și a acului care oferă cea mai bună combinație în produsul dumneavoastră?

După cum puteți vedea, este esențial să cunoașteți toate aceste considerente înainte de a alege echipamentul de aerografie. Așadar, citiți mai departe pentru a vedea mai îndeaproape specificațiile de bază.

Aerograf cu acțiune simplă sau dublă

Prima decizie în alegerea unui aerograf este dacă acesta are o acțiune simplă sau dublă.

Această particularitate se referă la modul în care sunt controlate atât debitul de aer, cât și volumul de vopsea.

  • Acțiune unică: Acest tip de declanșator controlează doar alimentarea cu aer. Producția de pigment este reglată separat prin ajustarea adâncimii acului duzei. Acest lucru se realizează, de obicei, prin reglarea unui șurub din partea din spate a aerografului. Atunci când este necesar un flux de vopsea mai puternic sau mai ușor, utilizatorul trebuie să oprească și să ajusteze axul. Deși poate părea foarte complicat, avantajul este că aceste tipuri de aerografe sunt mai ușor de întreținut.
  • Acțiune dublă: Aceste pârghii duble controlează atât cantitatea de aer, cât și volumul de pigment. Atunci când trăgaciul este apăsat, fluxul de aer este pulverizat, la fel ca și în cazul unui aerograf cu o singură acțiune. Dar atunci când trăgaciul este tras înapoi, colorantul începe să curgă. Cu cât trăgaciul este tras mai mult înapoi, cu atât mai mult se împrăștie colorantul. Un alt avantaj al acestui tip de echipament este că mobilitatea declanșatorului poate fi reglată cu ajutorul unui șurub mic din față. Gestionarea ambelor acțiuni în același timp necesită practică, astfel încât curba de învățare pentru manipularea acestui echipament este puțin mai lungă.

Alimentarea prin gravitație și prin sifon

Următoarea decizie importantă este modul în care pigmentul va fi introdus în echipament.

O aerografie cu alimentare gravitațională este un dispozitiv care are un rezervor de colorant în partea superioară sau laterală.

Prin urmare, gravitația va avea tendința de a trage colorantul în jos, adică spre camera de atomizare .

Atunci când lucrați cu echipamente alimentate de acest sistem, veți avea nevoie de o presiune mai mică a aerului, dar și de cantități mai mici de pigment.

Această caracteristică este avantajoasă atunci când se pulverizează linii subțiri într-o manieră clară, evitând stropirea necorespunzătoare.

În schimb, periile pneumatice cu alimentare prin sifon au o sticlă sau un alt recipient sub echipament și sunt conectate prin intermediul unui furtun de cauciuc la camera de amestecare.

Acest model de dispozitiv utilizează cantități mai mari de colorant, ceea ce poate fi avantajos pentru finisarea pieselor mai mari, cum ar fi portavioanele.

În mod similar, unii artiști și utilizatori care lucrează cu vopsele acrilice preferă o alimentare cu sifon.

Acest lucru se datorează faptului că viteza cu care pigmenții acrilici coboară în echipamentele cu alimentare gravitațională poate duce la uscarea prematură în cupă.

Cu toate acestea, dacă preferați un dispozitiv de aerografiere alimentat prin gravitație, soluția poate fi utilizarea unui capac de pahar.

Dimensiunile acestor părți variază de la 0,9 ml la 15 ml. Dar rețineți că modelele alimentate cu sifon pot necesita o dimensiune ușor mai mare.

Amestecare internă sau externă

'Amestecarea' într-un aerograf se referă la procesul prin care pigmentul și aerul sunt amestecate pentru a obține o pulverizare adecvată.

Într-un dispozitiv de amestecare internă, vopseaua este pulverizată în interiorul aerografului. În timp ce echipamentul de amestecare externă nu are, de obicei, niciun colorant în corpul aerografului.

Vopseaua care curge de-a lungul părții exterioare a sculei este pulverizată atunci când curentul de aer lovește în apropierea duzei.

Este important de reținut că finisajul produs de modelele de amestec intern este, în general, mai fin și mai neted și, prin urmare, acestea sunt adesea preferate de coloristi.

Mărimea adecvată a duzei și a acului

În primul rând: un ac și o duză mici nu vor garanta o linie foarte fină în lucrarea dumneavoastră.

De fapt, atunci când se folosesc cerneluri acrilice sau emailuri, vâscozitatea lor poate ajunge să blocheze vârfurile mai subțiri ale acestor piese, devenind o bătaie de cap pentru ilustratori.

De aceea, trebuie să știți că acul și vârfurile aerografului sunt foarte asemănătoare cu duzele unui furtun de grădină.

Chiar și cele mai mici duze, cu o bună gradație și manipulare, pot răspândi o cantitate mare de culoare pe o suprafață mare.

În ceea ce privește duzele mai lungi, acestea oferă, în general, o pulverizare mai îngustă .

Combinația dintre piesa de gură și acul potrivit este un lucru care se învață cu timpul și cu practica artiștilor de aerografie.

Cel mai important lucru care trebuie știut este că nicio alegere nu este greșită, deoarece aceasta va depinde întotdeauna de rezultatele pe care modelatorul dorește să le obțină.

Alte elemente esențiale

Un aerograf nu este suficient pentru a obține un finisaj perfect și versatil. Alte părți esențiale ale unui pachet de aerografe includ următoarele componente:

  • Compresor
  • Furtunuri
  • Recipient de umiditate
  • Aparat de curățare a aerografului
  • Perii de curățare a echipamentului
  • Alte accesorii și conectori

Alimentare cu aer comprimat

Aceste unelte necesită o sursă de aer comprimat pentru a funcționa. Mulți modeliști folosesc un compresor mic care poate fi achiziționat de la magazinul de hobby și care este conceput pentru utilizarea specifică cu aerograful.

Unele sunt adaptate la mașinile de fluid concepute pentru uz industrial, ceea ce poate fi mai rentabil, dar trebuie să rețineți că acestea sunt în general mai zgomotoase.

O soluție mai silențioasă este închirierea unui rezervor de aer comprimat . Aceste rezervoare conțin dioxid de carbon sau azot și sunt practic silențioase în timpul funcționării.

Unul dintre avantajele lor este că sunt durabile, trebuind să fie înlocuite doar o dată sau de două ori pe an, în funcție de frecvența de utilizare.

Cu toate acestea, mulți modelatori cu aerograful au dificultăți legate de pulsațiile pe care le permite acest tip de rezervor. Conform opiniei experților , aceștia comentează că poate cauza un flux neuniform de vopsea.

Rezervoarele mai mici pot reduce această problemă. Se recomandă chiar să consultați producătorii și vânzătorii de compresoare, care pot oferi adesea sugestii fezabile.

O altă problemă de care trebuie să fiți atenți este acumularea de umiditate în furtunul de la compresor la pistolul cu aer comprimat. Acest lucru necesită o capcană de umiditate.

Recomandări în funcție de scop

aerografia

Pe baza specificațiilor celor mai populare modele și a feedback-ului de la utilizatori, iată câteva exemple de ceea ce ați putea avea nevoie în funcție de scopurile dumneavoastră.

În acest caz, este vorba de acoperirea unor suprafețe mai mari cu pigmenți mai groși. Prin urmare, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui tip de alimentare gravitațională cu o cană sau o sticlă de dimensiuni mai mari; la fel și în ceea ce privește duza. Se recomandă duzele de dimensiuni mari și medii.

În ceea ce privește modelele citate, acestea se bucură de aprobarea experților: Iwata Eclipse, Iwata Revolution, Paasche Talon, Badger Patriot, Grex Tritium TG sau TS, etc.

Deoarece acest aerograf poate fi folosit pentru arta casnică, este posibil să aveți nevoie de o dimensiune foarte mică a duzei, dar controlul aerului este cel mai important lucru aici.

Prin urmare, ar trebui să luați în considerare utilizarea unei supape MAC. De asemenea, un model cu alimentare gravitațională este o necesitate, deoarece veți folosi doar cantități mici de colorant.

Celălalt accesoriu de care aveți nevoie este o cupă mică, astfel încât să nu vă obstrucționeze câmpul vizual în timpul sesiunilor de ilustrare.

În ceea ce privește modelele recomandate, vom menționa următoarele: Iwata Micron CM-B, Iwata Hi-Line, Iwata HP +, și Paasche VJR, etc.

Când vine vorba de hobby-uri, vorbim despre proiecte mici, dar scara detaliilor poate varia foarte mult.

Dacă trebuie să realizați detalii foarte fine pentru că lucrați cu o miniatură sau cu piese la scară mică, veți avea nevoie de un aerograf pentru detalii.

Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de tușe mari de culoare solidă, o pensulă cu o singură acțiune cu o duză largă este perfectă pentru dumneavoastră.

Modele recomandate: Paasche H, Iwata Revolution HP - SAR, Badger Krome, Badger 200-20, etc.

Majoritatea artiștilor din domeniul cosmeticelor și al efectelor speciale preferă să utilizeze pensule cu dublă acțiune, cu o duză de dimensiuni medii și cupe mici de alimentare prin gravitație.

De asemenea, aceștia trebuie să poată aplica o gamă largă de dimensiuni pentru producția de aerosoli, astfel încât să nu blocheze vederea artiștilor de machiaj în timpul lucrului.

Mărci recomandate pentru această activitate: Iwata Eclipse BS, Iwata Revolution BR, Iwata Neo CN, TEMPTU - SP 35.

Dacă nu ai timp să pleci în vacanță și ai nevoie urgentă de o ținută cu decolteu, sunt șanse mari să cauți un estetician profesionist care să îți aplice un spray de bronzare corporală .

Cel mai potrivit pentru aceste ocazii este să se aplice o soluție subțire într-o gamă largă de acoperire. Prin urmare, vă recomandăm să folosiți un aerograf cu ac mare sau un pistol de blending mini .

Modelele recomandate sunt: Paasche H, Paasche 300T, Iwata Ecplipse G6, Grex Tritium TS5, etc.

Cerințele privind componentele acestui instrument sunt similare cu cele utilizate de artiștii de machiaj, dar la o scară mai mare.

Prin urmare, se recomandă un aerograf cu o duză de dimensiuni medii, pentru a acoperi o gamă largă de modele. Aerograful cu alimentare cu sticlă este mai rapid, dar și cel cu alimentare prin gravitație funcționează foarte bine. Așadar, depinde de ceea ce faceți.

De asemenea, vă recomandăm să folosiți un pistol de mici dimensiuni pentru baza corpului și apoi un aerograf specializat pentru detaliile artistice.

Conform testelor efectuate printre make-up artiștii profesioniști, cu acest setup aveți garantat un gradient frumos

Ștampilele preferate sunt: Iwata Eclipse, Paasche Talon, Iwata Revolution BCR, Iwata Eclipse G6, Paasche VL, etc..

Pentru aceste scopuri veți avea nevoie de o duză medie și de un pulverizator gravitațional cu o cupă mare.

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când se aplică vopsele pe mașini, există adesea o suprafață mare de acoperit și o anumită cantitate de detalii.

Iwata are o serie personalizată concepută exclusiv pentru artiștii din acest domeniu: Iwata Eclipse HP-SBS Auto, Badger Krome, Badger Velocity, etc.

Primul lucru când vine vorba de picturi murale este dimensiunea proiectului și cantitatea de detalii de care aveți nevoie.

Prin urmare, este bine să aveți un aerograf cu alimentare laterală a sticlei și pentru sistemul cu sifon.

Acest lucru vă oferă posibilitatea de a transporta mai multe vopsele și de a schimba rapid culorile.

Așadar, dacă sunteți un artist consacrat precum Luis Royo și pictați o pictură murală pe tavan, cel mai bine este să vă combinați tehnicile și instrumentele cu un aerograf cu alimentare laterală.

Modele: Iwata Eclipse BCS, Iwata Revolution BCR, Paasche Talon TS, Paasche VL, etc.

Pentru acest tip de proiect privind țesăturile și modelele de tricouri cu șireturi sau tricouri, veți avea nevoie de o acoperire bună, în plus va trebui să schimbați rapid culorile pentru a crește producția.

În acest caz, detaliile fine sunt mai puțin importante. Prin urmare, veți avea nevoie de o duză de dimensiuni medii sau mari.

Timbrele recomandate sunt: Iwata Eclipse BCS, Iwata Revolution BCR, Paasche Talon TS, Paasche VL, Paasche VLS, etc.

De ce sunt unele aerografe mai scumpe decât altele?

Un aparat de aerograf este un produs extrem de sensibil și foarte bine proiectat.

Numărul de bobine din camera de declanșare, materialul de finisare a plăcii corpului, fabricarea vârfului fin al acului, precizia necesară pentru a crea un punct drept. filete de 2 mm, garnituri de teflon, tăierea cupele de alimentare laterală etc...

După cum puteți vedea, lista este lungă în ceea ce privește fațetele procesului de inginerie.

Atât designul, cât și cercetarea intră în procesul de fabricare a unui aparat de aerograf, ceea ce poate determina succesul sau nu al acestuia în rândul clienților.

Un alt aspect care contribuie la faptul că nu este un produs economic este manipularea, placarea și ambalarea piesei.

Întrebări frecvente

🎨 Pot folosi un compresor de aerograf normal?

Da, utilizarea unui compresor normal funcționează pentru acest tip de lucrări; cu toate acestea, pentru a obține un control precis al aerografului, este recomandabil să folosiți un regulator de presiune suplimentar.

🎨 Pot să folosesc alcool izopropilic pentru a curăța aerograful?

Procesul de curățare a aerografului trebuie să se facă temeinic pentru a se asigura că nu există reziduuri de vopsea în interiorul acestuia; prin urmare, este necesar să se dezasambleze complet echipamentul și să se scufunde capacul acului, duza și capacul duzei în alcool izopropilic 99%. După ce toate piesele au fost curățate, aerograful este asamblat în conformitate cu instrucțiunile din fabrică.

🎨 Pot să îmi curăț aerograful cu acetonă?

Acest lucru nu este recomandat. Utilizarea acetonei pentru curățarea unui aerograf poate provoca deteriorarea gravă a garniturilor și a altor componente ale echipamentului. Producătorii sunt categorici în privința faptului că nu oferă garanții pentru utilizarea acestui tip de compuși chimici.

🎨 Diluantul pentru aerografe este același cu diluantul pentru vopsele?

Deși sunt adesea considerate la fel, există o diferență importantă între cele două. Diluantul pentru aerograf poate fi folosit pentru a dilua vopselele; cu toate acestea, în cea mai mare parte, diluanții pentru vopsele nu diluează culoarea, chiar dacă o fac mai transparentă.

🎨 Cât de des trebuie să curăț aerograful?

Întreținerea preventivă joacă un rol important în durata de viață a unei aerografii. După fiecare sesiune, ar trebui să se efectueze o curățare simplă a echipamentului, iar la sfârșitul fiecărei săptămâni de lucru, ar trebui să se efectueze o curățare completă, dezasamblând echipamentul și asigurându-se că toate componentele sale sunt curățate corespunzător de vopsea.