09 decembrie 2019

Sursa: tass.ru, remnmilitarblog.com

 Comandantul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, general colonel Andrei Serdiukov, a declarat, pe 09.12.2019, că un nou regiment de desant tebuie să fie desfășurat în Crimeea, în anul 2021, în structura Diviziei 7 Desant-Asalt.

 

“Acesta va fi al treilea regiment din cadrul diviziei”, a precizat Serdiukov în Consiliul Federației, la deschiderea unei expoziții organizate cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la un act de curaj săvârșit de luptătorii companiei 6 din cadrul Diviziei 76 Desant Aerian din Pskov.

 

“Trebuie să începem activitățile organizatorice și de ștat în anul viitor și să le încheiem în 2021”, a spus Serdiukov referitor la constituirea regimentului de desant-asalt din Crimeea.

 

În prezent, în compunerea Diviziei 7 Desant-Asalt dislocate la Novorossiysk se află dou[ regimente de desant-asalt.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse se desfășoară un proces de trecere a diviziilor de desant aerian și de desant-asalt de la structura pe două regimente la o structură pe trei regimente.

În acest context, în structura Diviziei 7 Desant-Asalt va fi înființat încă un regiment de desant-asalt, care va fi dislocat în Peninsula Crimeea.

Noul Regiment 97 Desant-Asalt va fi format prin reorganizarea Batalionului 171 Desant-Asalt – Feodosia, înființat la 01.12.2017.

Divizia 7 Desant-Asalt include, în prezent, Regimentul 108 Desant-Asalt – Novorossiysk și Regimentul 247 Desant-Asalt – Stavropol.

Deși initial s-a anunțat că noul regiment de desant-asalt va fi dislocat la Dzhankoy, conducerea militară rusă a optat în cele din urmă pentru localitatea Feodosia. Probabil, această locație a fost aleasă, ca și în cazul localității Novorossiysk, pentru aceesul facil al navelor de desant ale FRMN în acestea, pentru ambarcarea desantiștilor. De asemenea, trebuie precizat faptul că în proximitatea localității Feodosia se află aerodromul Kirovskoe, pe care pot ateriza avioanele Il-76MD ale Aviației Militare de Transport.

 

Al treilea regiment al diviziei de desant de la Novorossiysk va fi operaționalizat în Crimeea în 2021

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE