Alcoolmetru

mejor-alcoholímetro

Cât de important poate fi să ai cel mai bun alcooltest! Aceasta poate reprezenta o linie fină între viață și moarte, deoarece conducerea sub influența alcoolului poate duce la catastrofe care pot pune capăt vieții atât a șoferului, cât și a altor persoane.

De exemplu, prima dată când am cumpărat unul, în descriere se spunea că are o marjă de eroare de numai 5%, când, de fapt, depășea aceste limite. Spunea că aveam alcool în sânge, în zile în care nu băusem nici măcar o picătură de bere. Sau, de exemplu, afișează mereu același ritm, fără nicio variație, ca și cum ar fi o jucărie.

Ca să nu mai vorbim de cele care se sparg pur și simplu după o cădere de 10 centimetri, fabricate cu cea mai proastă calitate dintre toate. Vă invit să cumpărați cea mai bună unitate la un preț accesibil, economic și mai puțin costisitor aici, în articolul nostru de comparație.

Cele mai bune alcooltest

Care este cel mai bun alcooltest?

Înainte de a face această achiziție, este important de știut că există două tipuri diferite: unul care utilizează un senzor semiconductor și unul care utilizează un senzor celular pe bază de nafta. Unitatea selectată trebuie să se încadreze în standardele spaniole, în special în ceea ce privește locul de muncă și legislația națională.

Trebuie să permită recalibrarea, adică, în timp, aceste elemente devin mai puțin precise și trebuie recalibrate. În plus, ar trebui să aibă o precizie ridicată într-un mediu controlat. Precizia controlată a citirilor ar trebui să aibă o variabilitate de +/-0,01%. În plus, ar trebui să aibă o precizie bună de +/- 10%.

Optați întotdeauna pentru un produs care are standarde înalte de calitate în fabricație, adică care nu se sparge ușor și care este comod de utilizat. De asemenea, nu credeți în mărcile care promit o marjă de eroare de 0, deoarece este foarte puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Iată cele mai bune alcoolmetre :

1. Alcoolemist digital aprobat de Drivaid

Acest model este echipat cu un buton care vă permite să îl porniți/opriți și să vedeți numărul total de teste efectuate. Și toate acestea într-un mod simplu și foarte rapid, deoarece acest alcooltest încorporează o tehnologie avansată de senzori cu semiconductori.

Este dotat cu o alarmă inteligentă de înaltă precizie pentru a indica - cu un zgomot continuu - concentrația de alcool din organism, împreună cu afișajul LCD care oferă o lumină roșie atunci când rezultatul testului este mai mare de 0,05% bac sau 0,50 bac sau 0,25mg / l sau 50mg / 100ml.

Acest alcooltest este gata de utilizare: cu 16 piese de gură înlocuibile, vine cu o baterie cu litiu și un manual de utilizare.

2. Alcoolemist profesional portabil Kollea

41agiPfLKKL

Vezi pretul Emag

Dacă aveți un buget restrâns, dar aveți nevoie de un aparat care să vă ofere performanțe bune în detectarea alcoolului în sânge, vă sugerez să urmăriți caracteristicile celor de la Beaudens, care s-au gândit la utilizatori ca dumneavoastră, care au nevoie de un echipament precis și economic.

Acesta este un mic alcooltest portabil, care este suficient de mic și ușor pentru a fi purtat cu dvs. în permanență. Este ușor de utilizat, deoarece va emite un semnal sonor și va clipi în roșu dacă ați depășit limita de alcool , altfel lumina va fi albastră.

Include 3 baterii AAA și 15 seturi de piese bucale de unică folosință.

3. Alcoometru ACE AF-33

31-EdOEWU5L

Vezi pretul Emag

Oferă o portabilitate ridicată și eficiență în utilizare, în plus, integrează un design ergonomic care va facilita utilizarea sa. Acesta are o fiabilitate de 97%, ceea ce va evita stabilirea unor prognoze și diagnostice eronate. În plus, duzele sale sterilizate asigură o prelevare precisă a aerului.

După cum s-a menționat, acest produs perfect permite un proces de calibrare simplu și util. Dispune de un sistem inteligent de economisire a energiei. Cu un singur buton puteți accesa toate funcționalitățile sale.

Timpul de răspuns este mai mic de cinci secunde, iar timpul de încălzire este mai mic de 30 de secunde. Funcționează la temperaturi de până la -10 grade, ajungând până la 50 de grade Celsius.

4. Yimidon Respirator digital portabil cu ecran

31LVtQYNKLL

Vezi pretul Emag

Acest echipament, fabricat pentru a vă oferi un confort maxim în timpul utilizării, are un ecran LCD care permite o ușurință excelentă de citire, în plus, patru piese bucale care vor servi ca piese de schimb.

Funcționează cu 2 baterii AAA. Nu vă mai faceți griji cu privire la oprire, acest produs include o opțiune care se oprește automat după un minut de inactivitate, cu o opțiune de recuperare de 25 de secunde.

5. HanLuckyStars Portable Digital Breathalyser

41Gb9u2AhcL

Vezi pretul Emag

Acest echipament profesional include un senzor semiconductor cu o precizie ridicată, care va oferi rezultate fiabile și veridice într-un interval de detecție care variază de la 0,000-0,199% și 0,00-1,99% BAC și de la 0,00 la 0,99 mg/l. Nu vă dați bătăi de cap pe întuneric, afișajul său LCD va permite o vizibilitate mai mare cu ajutorul tehnologiei de iluminare din spate.

Designul său compact permite o mai mare comoditate și portabilitate, iar alimentarea cu energie este asigurată de cele trei baterii AAA incluse. Apropo, are o pungă de pânză pentru transportul și utilizarea ușoară a unității. Nu vă puneți viața în pericol, evaluați-vă nivelul de alcool înainte de a vă urca la volan.

Timpul de încălzire a produsului este mai mic de zece secunde.

6. Innomark Digital Breathalyser

313vQ5jVs1L

Vezi pretul Emag

În mai puțin de cinci secunde puteți afla dacă alcoolemia dvs. este cea potrivită pentru a conduce, evitați să aveți probleme cu poliția și, mai ales, aflați dacă nu vă puneți în pericol siguranța fizică sau integritatea mașinii .

Este certificat de Uniunea Europeană. Poate fi reîncărcat prin USB de la bricheta de la brichetă, astfel încât puteți utiliza modelul de peste două sute de ori fără probleme. Acesta a fost fabricat cu un sistem de indicare a puterii reduse.

La ce ar trebui să vă uitați atunci când cumpărați un alcooltest?

Există o serie de elemente pe care ar trebui să le căutați atunci când vă uitați la alcooltest:

Cele mai multe alcoolimetre folosesc pile de combustie, care sunt foarte precise. În acest sens, alegeți un dispozitiv care a fost aprobat, certificat și inspectat sub controlul unor organisme guvernamentale sau profesionale.

 • Trebuie să fie calibrate?

Toate aceste alcoolmetre necesită calibrare, așa că trebuie să contactați producătorii pentru a efectua calibrarea. În acest fel, vă veți asigura că veți obține rezultate precise ale testelor și veți ține totul sub control.

 • Cum sunt afișate rezultatele?

Cele mai multe alcoolimetre oferă o citire digitală de patru cifre pentru confortul dumneavoastră, oferind rezultate precise în 10 până la 15 secunde.

După cum ați văzut mai sus, există diverse dimensiuni de alcoolmetre disponibile care vă vor permite să aveți nivelul de alcool sub control, dar ceea ce contează pentru dumneavoastră este să aveți aplicația pe un dispozitiv portabil.

 • Compatibil cu un smartphone

Există alcoolmetre care, atunci când sunt instalate pe telefonul mobil, vă permit să vă verificați nivelul de alcoolemie și vă oferă rezultate precise. Pentru a îndeplini această funcție, trebuie să descărcați o aplicație recomandată de producător.

Puteți găsi alcoolmetre care vă vor oferi o estimare a timpului necesar pentru ca nivelul alcoolemiei să revină la zero. Cu toate acestea, ar trebui totuși să efectuați un nou test pentru a vă asigura că l-ați efectuat corect și că nu ați depășit limita de alcool în sânge.

 • Alcoometre omologate de agenții

În Spania, DGT sau Dirección General de Tráfico¹ este organismul însărcinat cu elaborarea și monitorizarea politicilor privind siguranța și mobilitatea vehiculelor, care, la rândul său, stabilește protocoalele care trebuie urmate la punctele de control al alcoolemiei, precum și omologarea diferitelor alcoolmetre comercializate pe piață.

Garanții respectării prezentelor orientări sunt unitățile de gardă civilă. În acest sens, trebuie să știți că, dacă sunteți testat cu unul dintre alcooltestul recomandat, iar polițiștii vor constata că aveți peste 25 mg de alcool în sânge, nu vor avea altă soluție decât să vă amendeze, deoarece ați depășit limitele admise și ați putea pierde controlul asupra șofatului.

Tipuri de alcoolmetre

Există diferite tipuri de alcoolmetre specializate pentru testarea alcoolemiei, pe care le prezint mai jos pentru o mai bună înțelegere:

 • Alcoolemografe cu semiconductori

41Cjq1fvs+L

 

Aceste alcoolmetre cu semiconductori catalizează reacțiile interne ale alcoolului etilic expirat de către un subiect testat în acid acetic și apă, generând un curent electric.

În acest sens, se presupune că cantitatea de curent generată este proporțională cu cantitatea de alcool găsită în sângele subiectului testat; cu toate acestea, prevalența altor substanțe care imită acidul acetic, precum și vulnerabilitatea senzorului în sine, fac ca aceste dispozitive să fie imprecise, ceea ce este evident în comparație cu alcoolmetrele cu pile de combustie.

Prin urmare, dacă sunteți pur și simplu în căutarea unui alcooltest, care este simplu și vă permite să obțineți o verificare primară de screening, iată o soluție fiabilă.

 • Alcoometre cu pile de combustie

Aceste alcoolmetre au doi electrozi de platină în interiorul senzorului, cu un material electrolitic între ei. Pe măsură ce alcoolul etilic trece prin electrozi, platina îl oxidează în acid acetic, protoni și electroni; aceștia din urmă generează în cele din urmă un curent care este apoi cuantificat.

Acestea sunt utilizate pe scară largă în stațiile de control al screeningului toxicologic datorită eficienței lor ridicate.

Cum funcționează alcooltestul?

mejor-alcoholímetro

Aceste dispozitive detectează cantitatea de alcool pe care o persoană o are în sânge. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că aparatele de testare a alcoolemiei pot fi achiziționate pentru uz personal, astfel încât să puteți ține evidența consumului de alcool fără teama că poliția vă va prinde pe drum și vă va face probleme.

Fie că ați ieșit la un pahar cu prietenii, la o aniversare sau la o zi de naștere, un test de alcoolemie cu aceste alcoolmetre vă va spune dacă nivelul alcoolemiei dvs. este sau nu peste limitele permise de autorități.

Alcoolemiile permit măsurarea cantității de alcool din aerul alveolar, care este direct legată de procentul de etanol din sânge. Un astfel de aer este conținut în membranele plămânilor, prin urmare, atunci când o persoană respiră pe membranele plămânilor, un senzor electrochimic fin oferă rezultate foarte precise în determinarea nivelului de alcool.

Câte băuturi pot determina o persoană să depășească limita?

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să luați în considerare trei aspecte foarte precise: greutatea unei persoane, tipul de alimentație și, bineînțeles, cantitatea de alcool consumată. În general, o porție de 360 ml de bere sau 150 de mililitri de vin, ca să vă dau un exemplu, este considerată o băutură tare.

Pentru a vă oferi un exemplu înainte de a utiliza un alcooltest, o persoană care cântărește 90 kg ar putea fi la limita cu cinci băuturi, în timp ce o persoană care cântărește aproximativ 54 kg și-ar pierde controlul facultăților cognitive cu doar trei.

Totuși, acesta nu este un indicator definitiv; o persoană diagnosticată cu diabet zaharat nu ar consuma decât mult mai puțin alcool decât cel descris mai sus, ca să nu mai vorbim de faptul că fragilul său control glicemic ar fi mai compromis decât cel al unei persoane sănătoase.

Cum puteți începe să căutați un alcooltest?

Alcoolemiile sunt instrumente concepute pentru a asigura siguranța conducătorului auto și a celor din jur. Acestea servesc ca un excelent control de monitorizare a alcoolului.

Utilizarea lor vă poate ajuta să evitați sancțiunile din partea unui ofițer de poliție care vă poate surprinde la celebrele puncte de control.

Astfel de alcoolmetre sunt disponibile și în modele de tip breloc, care sunt mai puțin costisitoare, dar și mai puțin precise decât modelele de calitate polițienească; cu toate acestea, ambele sunt semnificativ mai ieftine decât amenzile acumulate pentru conducerea sub influența alcoolului și, bineînțeles, decât riscurile implicate.

Așa că nu stați pe gânduri, preluați controlul asupra reuniunilor alcoolice și mergeți la un alcooltest.

Aparate personale de măsurare a respirației

Acestea sunt aparate de măsurare a respirației care utilizează senzori de oxizi semiconductori. Deși sunt considerate precise, atunci când sunt utilizate pe utilizatorii cu diabet sau pe cei care urmează diete hipocalorice, acestea pot scăpa de sub control și, prin urmare, pot da rezultate fals pozitive.

Deoarece prioritatea acestor dispozitive este caracterul practic, au fost omise anumite detalii de control al fabricației, prin urmare, este important să se știe că aceste dispozitive pot deveni imprecise la concentrații foarte ridicate de alcool în sânge.

 • Alcoolemii pentru iPhone

În pas cu inovațiile tehnologice, puteți găsi pe piață un alcooltest digital portabil care se conectează la portul USB al iPhone-ului dumneavoastră, în care puteți expira și înregistra nivelul de alcool din organism.

Cu toate acestea, trebuie să știți că, deși nu sunt cele mai precise, veți avea controlul ambelor dispozitive într-o singură mână.

În sfârșit, trebuie să știți că portabilitatea și asocierea sa cu mobilul îl transformă într-un accesoriu incontestabil de avangardă, deoarece veți putea vorbi sau asculta muzică în timp ce dați un test de control.

Aceste dispozitive de testare a respirației sunt mici și portabile, sunt disponibile într-o varietate de stiluri și culori, iar dimensiunile lor sunt destul de discrete. În general, acestea nu sunt la fel de precise, dar vă pot oferi o bună estimare a nivelului de alcool din sânge. O altă caracteristică utilă este că afișajul lor iluminat este foarte util în mediile nocturne.

 • Alcoolemografe profesionale

Acest model de dispozitiv utilizează senzori cu celule de combustibil pentru a detecta conținutul de alcool al unei persoane . Acestea oferă performanțe mai bune decât aparatele de analiză a respirației cu senzori de oxizi semiconductori.

Durata de viață a acestora este mai lungă, oferind rezultate mult mai precise, chiar și după ce au fost efectuate mii de teste de control.

 • Alcoolemografe de masă

Aceste alcoolemografe utilizează tehnica spectrofotometrică. Această metodă se caracterizează prin utilizarea tehnologiei cu infraroșu pentru a măsura moleculele individuale din respirație și pentru a detecta prezența alcoolului, oferind astfel o monitorizare, rezultate și control mai precise.

Astfel de unități nu sunt concepute pentru utilizatorii individuali, ci sunt destinate testelor de control pe scară largă, cum ar fi cele efectuate la punctele de control al alcoolemiei din cadrul Gărzii Civile.

Alcoolemiști ieftini vs. scumpi: care funcționează mai bine?

De ce aveți nevoie de un alcooltest personal?

În societățile occidentale, este foarte frecvent să bei câteva pahare la anumite ore. Așadar, fie că sunteți la o petrecere în familie, fie că participați la o conferință corporativă, este suficient un singur pahar pentru a schimba proporția de alcool din sângele dumneavoastră.

Acest lucru vă poate face să pierdeți iremediabil controlul facultăților cognitive, iar în această stare este un risc să vă urcați la volanul mașinii.

Așadar, dacă doriți să evitați problemele cu legea, precum și să evitați rănirea și vătămarea altora, este suficient un test de alcoolemie rapid și simplu cu aceste dispozitive.

Ce este conținutul de alcool în sânge sau BAC?

Spre deosebire de alimentele obișnuite, alcoolul nu este ușor de absorbit de principalele organe digestive odată ce este băut. Din cauza naturii sale destul de otrăvitoare, organismul începe să o descompună în ficat sub formă de etanol. Această acțiune are un impact negativ asupra ficatului, deoarece ficatul poate procesa doar aproximativ 30 ml de etanol pe oră.

Cei mai mulți oameni beau într-un ritm mai rapid și, ca urmare, alcoolul se acumulează rapid în sânge, ceea ce duce la simptomele clasice ale intoxicației cu alcool.

Cantitatea de etanol conținută în sânge față de conținutul procesat de ficat și rinichi se numește alcoolemie (BAC).

Cum se utilizează alcooltestul digital și care sunt avantajele acestuia?

Aceste tipuri de alcoolmetre au fost introduse inițial ca o soluție pentru a reduce numărul de accidente legate de conducerea sub influența alcoolului la volan. Cu toate acestea, îl puteți utiliza pentru:

 • Testarea cu aparatul etilotest în rândul adolescenților petrecăreți.
 • Monitorizarea angajaților suspectați de consum de alcool în timpul orelor de lucru.
 • Prevenirea otrăvirii cu alcool sau a supradozajului în celebrele petreceri ale frățiilor universitare.

Întrebări frecvente

Cât de precise sunt alcooltestul?

Aparatele de analiză a respirației dau rezultate foarte precise. Dacă nu ar fi fost așa, atunci poliția nu le-ar fi folosit pentru a verifica starea de ebrietate a unei persoane. De fapt, aceste rezultate sunt atât de precise încât, dacă un ofițer de poliție vă prinde conducând sub influența alcoolului și mergeți la tribunal, acesta poate folosi rezultatele alcooltestului pentru a dovedi că ați condus într-adevăr sub influența alcoolului. Deci, nu subestimați importanța acestui dispozitiv.

Este posibilă contestarea rezultatelor testului de alcoolemie?

În cazul în care obțineți un rezultat pozitiv și există îndoieli cu privire la veridicitatea rezultatului, acesta ar putea fi luat în considerare în următoarele circumstanțe: trebuie verificată calibrarea corectă a aparatului, care trebuie făcută în mod regulat, precum și pentru a exclude faptul că acesta ar putea fi defect sau fabricat de imitatori de mărci necertificate. Cu toate acestea, toate acestea nu fac decât să ridice îndoieli discutabile care trebuie verificate printr-o evaluare amănunțită de către personal calificat.

Cât de mult alcool este maximul permis de lege?

În general, legea permite o alcoolemie maximă de 0,40 grade în sânge în timpul conducerii, ceea ce reprezintă echivalentul unui pahar de vin sau al unei beri. Dacă depășiți acest nivel, există un risc ridicat de a fi implicat într-un accident în care nu numai dumneavoastră, ci și cei din jur ar putea fi răniți. Nu uitați că viața dumneavoastră este valoroasă și de neînlocuit, așa că trebuie să aveți grijă de ea în același timp cu ceilalți.

Ce pot face pentru a-mi reduce nivelul de alcool?

Dacă ați băut prea mult și, ca urmare, aparatul etilotest arată că aveți o alcoolemie ridicată în sânge, puteți face următoarele pentru a contracara acest lucru:

Puteți aștepta o oră și jumătate de când ați consumat ultimul pahar de alcool, deoarece vârful alcoolemiei se înregistrează de obicei între 30 și 90 de minute.

Faceți exerciții fizice, deoarece prin transpirație puteți excreta aproximativ 2% din alcoolul consumat. Cu toate acestea, acest lucru va funcționa numai dacă nu depășesc cu mult nivelul maxim necesar.

Beți apă sau cafea, deoarece ambele sunt hidratante și ajută la contracararea alcoolului din sânge.

Dormiți un pic, pentru că atunci când dormim, corpul nostru încetinește. Prin urmare, ar trebui să chemați un taxi care să vă ducă acasă pentru a vă putea recupera într-un mediu sigur. Fiți conștient că, cel mai probabil, veți avea încă alcool în organism când vă veți trezi, deoarece detoxifierea este un proces lent.

Ce reguli generale ar trebui să urmez atunci când utilizez un alcooltest?

Pentru rezultate cât mai precise, vă recomand să așteptați 20 de minute înainte de a face testul, deoarece acesta este aproximativ timpul necesar pentru ca etilotestul să se distribuie în tot corpul dumneavoastră. De asemenea, vă recomand să așteptați 3 minute între fiecare test, să nu mâncați și să nu fumați cu 20 de minute înainte de testare, să spălați piesa bucală a alcooltestului cu apă și săpun după testare (nu folosiți niciodată substanțe chimice), să nu scuipați în piesa bucală și să nu deranjați componentele interne ale aparatului.