Amplificator de casti

Dacă sunteți un iubitor de muzică pretențios, care se bucură de experiențe sonore, probabil că sunteți în căutarea unui sistem care să vă ofere fidelitate în interfețele audio, în interpretările live și în înregistrările din studio. De aceea, în acest articol vom trece în revistă tot ce trebuie să știți despre cele mai bune amplificatoare portabile pentru căști.

Aceste dispozitive mici sunt ideale pentru tehnicienii audio, deoarece atât inginerii de sunet, cât și producătorii de muzică trebuie să egalizeze semnalele de intrare și ieșire, precum și volumul căștilor utilizate atât de acești profesioniști, cât și de artiștii care cântă la un anumit eveniment.

 

Cele mai bune amplificatoare portabile pentru căști

Care este cel mai bun amplificator portabil?

Înainte de a ne scufunda în lumea specificațiilor și a sfaturilor, trebuie să știți că acest tip de produs a devenit foarte popular pe piața , în ultima vreme, pentru care diverse companii mamă au primit sarcina de a-și perfecționa echipamentele.

Din acest motiv, vom detalia acum câteva dintre cele mai bune amplificatoare portabile pentru căști, ideale pentru studio , amatori și uz personal.

Iată cele mai bune amplificatoare portabile:

1. Amplificator portabil pentru căști FiiO A5

Performanță ridicată cu cadran de control al volumului

svg%3E

Vezi pretul Emag

FiiO A5 nu distorsionează și pentru prețul său scăzut, oferă performanțe ridicate cu căști de până la 300 Ohm. Bateria este de lungă durată și are LED-uri care indică funcționarea corectă.

Vine cu un cadran pentru a controla volumul de la dispozitivul la care este conectat. Câștig sensibil și egalizat. Canalele sale sunt perfect echilibrate.

2. Topping NX3 HiFi

Cu cip de amplificare și placă de sunet

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acest dispozitiv din aluminiu este echipat cu un cip de amplificare, precum și cu o placă de sunet PCM2704 HI-FI USB DAC SPDIF, care, împreună cu Mega Bass-ul său, oferă o calitate excelentă a sunetului.

Durata lungă de viață a bateriei vă va oferi ore întregi de divertisment, iar puterea sa de 103 Mw ocupă un spectru sonor larg. Conform testelor , Topping NX3 este, fără îndoială, un produs de înaltă fidelitate.

3. Fiio headphone amplifier - A1

Experiență muzicală tridimensională

svg%3E

Vezi pretul Emag

Datorită producătorilor de Fiio, puteți conta pe un dispozitiv care crește intensitatea volumului. De asemenea, ajută telefoanele mobile să conducă mai bine capacitatea căștilor.

Reduce zgomotul de fond de la player, mărește câmpul sonor și îmbunătățește senzația tridimensională și verticală a sunetului pentru o experiență muzicală completă. Este compact, universal și compatibil cu MP3 sau MP4, smartphone și PC. Este destul de economic.

4. M-Audio Bass Traveler

Ideal pentru călătorii audiofili compatibil cu căștile de la 16 la 100 ohmi

svg%3E

Vezi pretul Emag

Vă permite să utilizați două căști în același timp cu capacitate stereo

Are o baterie reîncărcabilă cu litiu-polimer de lungă durată, precum și indicatoare LED practice.

În proiectarea conturului său , a inovat prin încorporarea unui selector rotativ integrat pentru pornirea/oprirea și controlul volumului. Este ideal pentru călătorii iubitori de muzică și este prevăzut cu un port micro USB pentru reîncărcarea bateriei.

5. GHB XU09

Calitate și claritate, o bijuterie pentru sunet

svg%3E

Vezi pretul Emag

Comparând , ne aflăm în prezența unei adevărate bijuterii în ceea ce privește amplificatoarele de căști. Ideal pentru telefonul mobil sau pentru orice player audio. Atunci când este conectat la difuzoare și se utilizează cadranul său, creșterea volumului este garantată în calitate și claritate.

Nu uitați, acesta nu este un amplificator pentru chitară, ci un amplificator robust pentru căștile dumneavoastră. Este prevăzut cu un cablu cu mufăși cu pini placați cu aur .

 

Definiția amplificatoarelor pentru căști

svg%3E

Amplificatoarele pentru căști sunt dispozitive special concepute pentru a vă permite să vă bucurați de volume mai mari și de o capacitate de curent mai bună.

Aceste dispozitive pot fi conectate la o mufă standard pentru căști sau la ieșirea a unei surse audio. Este important de remarcat faptul că amplificatorul permite o impedanță de intrare foarte mare, o impedanță de ieșire mai mică, precum și o gamă mai largă de tensiuni de ieșire.

Impedanța este măsura opoziției pe care un circuit o opune trecerii unui curent atunci când se aplică o tensiune.

În mediile audio profesionale, amplificatoarele de căști au capacitatea de a conecta simultan mai multe căști la una sau mai multe surse audio. De asemenea, acestea permit inginerului acustic, să monitorizeze evoluția unei sesiuni de înregistrare sau a unui spectacol live.

Tipuri de amplificatoare de căști

Există trei tipuri principale de amplificatoare de căști pentru uz casnic:

- Convertoare digital-analogice (DAC),

- Amplificatoare de căști de birou și

- Amplificatoare de căști portabile.

Principalele specificații ale fiecăruia dintre aceste tipuri sunt prezentate mai jos.

Convertoare digital-analogic (DAC):

Deoarece majoritatea căștilor sunt construite pentru semnale analogice , puteți utiliza un convertor digital-analogic pentru a vă bucura de fișierele audio digitale stocate pe computerul prin utilizarea căștilor.

Cu toate acestea, trebuie să știți că, de multe ori, computerele au un DAC încorporat, dar majoritatea acestora oferă o calitate a sunetului nepotrivită pentru audiofili. Pe scurt, pe lângă conversia de format, DAC-ul oferă o interfață între computer și căști, cu intenția de a oferi o traducere mai bună a fișierelor audio.

Amplificatoare de căști de birou:

Poate credeți că un amplificator de căști de birou implică doar utilizarea calculatoarelor, cum ar fi DAC-urile; cu toate acestea, aceste tipuri de amplificatoare pot fi utilizate cu sisteme stereo, sisteme de home theater cunoscute sub numele de home theatres, precum și cu calculatoare în sine.

Amplificatoarele de căști de birou sunt utilizate pentru a conduce și anula ieșirile căștilor cu zgomot în exces, fiind indispensabile pentru a obține o calitate superioară a sunetului atât acasă, cât și în studioul de înregistrări, cu echipamentul de birou etc.

Amplificatoare portabile pentru căști:

Majoritatea playerelor media, cum ar fi iPod-urile, dispozitivele Iphone, și laptopurile nu au suficientă putere de ieșire pentru a oferi o calitate mai bună a sunetului.

În aceste cazuri, un amplificator de căști pentru echipamente portabile poate amplifica semnalul de la căști, oferind un sunet mai adecvat atunci când o persoană este în mișcare.

Unul dintre marile lor avantaje este că amplificatoarele pot încăpea într-un buzunar și pot oferi un sunet de înaltă fidelitate oriunde.

Ce face de fapt un amplificator de căști?

Aproximativ, acest tip de echipament de sunet servește în două scopuri: în primul rând, va amplifica semnalul audio care este transportat de la dispozitiv la căști; cu toate acestea, în opinia noastră cea mai importantă caracteristică a sa este cea de-a doua, și anume faptul că poate preveni distorsiunea.

Atunci când piesele sunt setate la volume mai mari, căștile sunt 'întinse' și, în ceea ce privește capacitatea lor, pot începe să se distorsioneze, ceea ce înseamnă că piesele vor suna neclar și neplăcut.

Prin urmare, deoarece știm că experiența de ascultare nu se reflectă doar în termeni de volum, ci și în detalii, atunci când reușim să evităm distorsiunea, aceasta devine un punct pozitiv.

Variabilele unui amplificator pentru căști

Pe lângă tipul de amplificator pentru căști, există și alte caracteristici și variabile pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a achiziționa un astfel de echipament.

În punctele următoare prezentăm câteva dintre caracteristicile îmbunătățite pe care le poate include un amplificator de căști.

 • Procesarea digitală a sunetului: Procesarea digitală a sunetului (DSP) permite amplificatoarelor de căști să genereze o experiență sonoră captivantă chiar și atunci când se utilizează căști standard. Un exemplu de DSP este formatul pentru căști Dolby, care, pe scurt, permite modificarea și îmbunătățirea semnalului.
 • Numărul de canale: Un alt aspect de luat în considerare atunci când vă uitați la amplificatoarele de căști este numărul de canale pe care le oferă amplificatorul. Acestea vin în general cu unul până la opt canale, cu cât amplificatorul are mai multe canale încorporate, cu atât mai multe opțiuni de distribuție a semnalului și mai multă flexibilitate de monitorizare veți avea. De asemenea, deoarece acest sistem este de obicei ambalat într-un singur rack, este mai ușor de organizat și de distribuit linia stereo în mod independent.
 • Preamplificator/amplificator cu driver: Această variabilă permite amplificatorului de căști să funcționeze și ca preamplificator pentru difuzoare. Un preamplificator pregătește un semnal electric de mici dimensiuni pentru amplificarea sau prelucrarea semnalului și reduce interferențele în procesul de transfer. Fiind vorba de o performanță profesională, acesta vă va oferi mai multă flexibilitate decât un amplificator pentru căști. Desigur, trebuie să știți că această opțiune va avea ca rezultat un preț mai mare.
 • Putere RMS: Puterea medie pătratică RMS reprezintă cantitatea reală de putere livrată sarcinii. Această măsurătoare indică cât de mare va fi valoarea maximă a decibelilor de vârf ai căștilor.
 • Raportul semnal/zgomot: Raportul semnal/zgomot este o măsură a zgomotului amplificatorului de căști în comparație cu semnalul sursă, măsurat în decibeli. Cu cât raportul este mai mare, cu atât mai puțin zgomot există în semnal. Zgomotul este ușor de detectat în căști, deoarece acestea sunt atât de aproape de urechi, astfel încât acest raport este un factor foarte important atunci când alegeți un amplificator pentru căști.

 

De ce să folosiți un amplificator pentru căști?

După cum s-a menționat mai sus, un amplificator de căști ajută la optimizarea sunetului și a puterii căștilor.

Dacă ați investit în achiziționarea de căști profesionale în speranța că reducerea zgomotului va avea loc în mod magic, sunteți doar la jumătatea drumului, deși sunteți pe drumul cel bun.

Următorul pas este controlul puterii înalte. Dacă căștile ar fi făcute să suporte toată puterea, în special cele cu impedanță foarte mare, căștile ar fi prea mari și inconfortabile.

De aceea, modelele stereo nu au neapărat nevoie de un amplificator, astfel încât în specificațiile acestora se va găsi adesea că nu pot fi clasificate ca echipamente profesionale.

Aici intervin dispozitivele noastre convertoare, cunoscute sub numele de amplificatoare pentru căști, ideale pentru monitorizare sau pentru uz casnic, pentru a egaliza sunetul prin reducerea zgomotului și pentru a oferi o calitate superioară a sunetului în diferite scenarii.

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un AMP pentru căști?

Cei mai mulți oameni nu știu dacă au cu adevărat nevoie de un amplificator pentru căști sau nu. Ei bine, există de fapt multe motive pentru a cumpăra unul, dar acestea două pot fi punctul de diferență: a) Folosiți căști de înaltă impedanță? Și b) Doriți să îmbunătățiți calitatea sunetului dumneavoastră?

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este da, atunci aveți nevoie cu siguranță de unul dintre acestea. Acest lucru se datorează faptului că aceste amplificatoare nu numai că vor îmbunătăți calitatea audio a căștilor sau a difuzoarelor, dar vă vor asigura, de asemenea, că puteți purta căști de înaltă impedanță fără probleme.

În plus, amplificatoarele pentru căști au un amplificator de câștig și pentru bas pentru a crește volumul mult mai mult.

 • Care este bugetul dumneavoastră: Deși există o mulțime de amplificatoare pentru căști care costă foarte mult, cele pe care le-am analizat în secțiunea de produse recomandate sunt mai puțin costisitoare, dar trebuie să știți că cele pentru uz profesional vor implica o investiție mai mare.
 • Impedanța căștilor: După cum s-a menționat mai sus, gradul de impedanță al căștilor este foarte important. Prin urmare, înainte de a proceda la achiziționarea unui amplificator, trebuie să vă asigurați că verificați cu atenție performanța acestuia. Printre acestea se numără: amplificarea basului / comutarea câștigului, posibilitatea de a fi fără fir, comutarea la mai multe intrări, conexiune Bluetooth, pentru a numi doar câteva.
 • Portabil sau de birou: Există două tipuri de amplificatoare pentru căști. Dacă vă doriți un amplificator pentru căști pe care să îl puteți folosi cu smartphone-ul sau în deplasare, puteți opta pentru unul portabil. Dacă doriți un dispozitiv pe care să îl puteți utiliza exclusiv cu calculatorul dumneavoastră, ar trebui să alegeți un amplificator de birou.
 • Calitatea constructivă: Dacă doriți un amplificator de căști care să vă poată dura câțiva ani, din fericire, dispozitivele menționate mai sus sunt destul de durabile și vă pot însoți o perioadă lungă de timp. Cel mai bun din toate, este un dispozitiv accesibil.
 • Cum funcționează: Un alt lucru care trebuie luat în considerare este modul în care va fi alimentat amplificatorul de căști? Majoritatea acestor echipamente de birou pot fi alimentate doar prin intermediul unui port USB. Dar pentru amplificatoare mai puternice, veți avea nevoie de un adaptor de alimentare. Aceasta este doar o chestiune de comoditate, așa că alegeți-o pe cea care se potrivește preferințelor dumneavoastră.
 • Prin extra, mă refer la accesoriile tale: Amplificatoarele de căști sunt articole pe care nu oricine și le poate permite, de aceea, dacă vă place calitatea în sunet și sunteți hotărât că doriți ca acestea să crească volumul și să controleze zgomotul, ar trebui să vă asigurați de cele pe care le veți obține, în acest fel, nu va trebui să plătiți mai mulți bani, pentru a obține accesorii suplimentare, dar indispensabile.

 

Producători de amplificatoare pentru căști

În continuare este prezentată o listă a producătorilor de prestigiu ai acestor dispozitive versatile. Deși această listă nu este în niciun caz exclusivă, vom urmări opinia profesioniștilor din domeniul sunetului, precum și a cititorilor noștri iubitori de muzică.

Grado Labs

Grado Labs este un cunoscut producător de căști, cartușe pentru imprimante și alte accesorii pentru calculatoare. Compania a fost activă în proiectarea a două tipuri de amplificatoare: preamplificatoare și amplificatoare pentru căști.

Bine-cunoscutul amplificator de căști RA1 a fost proiectat de oamenii acestei companii. Acesta este format dintr-un bloc de mahon de cinci inci și poate fi alimentat de două baterii de nouă volți, asigurând 40-50 de ore de ascultare. Amplificatorul poate fi conectat și prin intermediul unui cablu de curent alternativ . Un alt model, RA1-HG, este conceput pentru aparate auditive cu impedanțe de cel puțin 100 ohmi.

HeadRoom

Această companie de top a creat o gamă largă de accesorii audiofile. Pe lângă amplificatoarele pentru căști, compania proiectează căști, stații de conectare pentru iPod, piese de schimb pentru căști, carcase, surse de alimentare și cabluri.

HeadRoom produce atât DAC-uri, cât și amplificatoare portabile, ajutând la clarificarea sunetelor de bas și la ascuțirea notelor înalte. Sunt disponibile surse de alimentare de curent alternativ, iar amplificatoarele portabile funcționează cu patru baterii AAA.

Acestea dispun de un comutator de câștig mic și mare, permițând amplificatoarelor să optimizeze căștile pentru diferite randamente, variind de la 250-300 ohmi.

NuForce

NuForce este un producător de difuzoare portabile, căști și amplificatoare de intrare digitală, printre alte produse.

Cu toate acestea, specialitatea sa constă în proiectarea de amplificatoare pentru căști. Unul dintre produsele firmei este un cub care funcționează ca o boxă portabilă, amplificator pentru căști și DAC, toate în același timp.

Printre calitățile sale, circuitul al amplificatorului oferă suficientă putere pentru a asigura căștile cu un sunet clar și detaliat.

Pyle

Cunoscută pentru produsele sale high-end, Pyle oferă o gamă de dispozitive audiofile. Compania este specializată în produse pentru sunet auto, home audio, ingineri audio și instrumente muzicale.

Având în vedere iubitorii de muzică care caută performanțe HIFI , compania a proiectat o serie de amplificatoare pentru căști, inclusiv un amplificator cu patru canale cu lumini indicatoare LED și un amplificator portabil pentru căști care întărește sunetele de bas.

RDL

Radio Design Labs este o companie care proiectează produse tehnologice pentru o gamă largă de industrii, inclusiv sănătate, educație, comunicații, securitate și muzică.

Linia sa de produse include sisteme de securitate de înaltă calitate , sisteme de procesare audio și echipamente de testare. Amplificatoarele de căști ale companiei pot fi montate pe panou sau pe perete și oferă intrări echilibrate și neechilibrate. Acestea pot fi utilizate cu căști de orice impedanță.

Red Wine Audio

Cu componente audio de înaltă fidelitate alimentate cu baterii, marca Red Wine Audio proiectează amplificatoare, DAC-uri, preamplificatoare și sisteme de căști.

DAC-ul acestei case de discuri se numește Isabellina și este conceput pentru redarea pe suporturi digitale, folosind surse analogice.

De asemenea, oferă trei tipuri de conectivitate digitală: coaxială, optică și USB. Tehnologia sa combină DAC și amplificarea pentru căști, oferind o căldură bogată a tonurilor în căști.

În comparație cu alte produse similare, cu cei de la Red Wine Audio, puteți fi siguri că dacă doriți să achiziționați echipamente pentru studioul dvs. de muzică de acasă.