Antena parabolica

svg%3E

Chiar dacă lumea divertismentului pare să fie dominată de tehnologia digitală și de sistemele de abonament prin cablu, televiziunea prin satelit rămâne alegerea celor care doresc acces nelimitat la sute de de canale TV .

Obținerea celei mai bune antene parabolice disponibile poate face diferența între a plăti un abonament sau a vă bucura de divertisment gratuit.

Înainte de a vă achiziționa unul dintre aceste dispozitive, trebuie să îi cunoașteți calitățile și caracteristicile, astfel încât să îl puteți alege pe cel potrivit pentru dumneavoastră.

Există, de exemplu, pentru a fi amplasate în interiorul casei, pe balcon sau pe acoperiș, acestea fiind, de asemenea, de diferite dimensiuni și materiale. Unele dintre aceste antene sunt automate , iar altele sunt fabricate din fibră de sticlă pentru o rezistență sporită.

Cele mai bune antene de satelit

Care este cea mai bună antenă de satelit?

Dacă v-ați hotărât deja să cumpărați, trebuie să țineți cont de o serie de date înainte de a achiziționa unul dintre aceste dispozitive, pentru asta trebuie să cunoașteți caracteristicile antenelor care se află în oferta disponibilă, să stabiliți o comparație între ele și să selectați modelul care corespunde nevoilor dumneavoastră și care este mai puțin costisitor.

Am testat diferitele antene disponibile, le-am verificat caracteristicile și calitățile și am realizat acest mic ghid de ajutor în care veți găsi cele pe care le considerăm a fi cele mai bune patru antene:

Iată cele mai bune antene parabolice:

1. Antenă parabolică cu sistem de fixare și LNB TECHNISAT DIGIDISH 45

Fabricat din aluminiu

svg%3E

Vezi pretul Emag

Pentru iubitorii de canale deschise prin satelit, nimic mai bun decât să investească în produsele Technisat, care au fabricat una dintre cele mai bune antene parabolice capabile să capteze intervale de frecvență joasă între 10. 7 + 11,7 GHz, altele mai mari între 11,7 și 12,75 GHz și o gamă de frecvențe între 0,95 și 2,15 GHz.

Materialul său principal de construcție este aluminiul, ceea ce face ca dispozitivul să fie o piesă de înaltă recepție și ușoară, cu o înălțime de numai 450 mm. Oferă o modulație LNB de 22 kHz, o cifră de zgomot de 0,7 dB și un suport ferm numai pentru montarea pe perete.

2. ENGEL kit de antene de satelit cu localizator

Robust și durabil

svg%3E

Vezi pretul Emag

Continuăm cu lista de produse recomandate în lumea tehnologiei prin satelit, Vă sugerez să acordați un vot de încredere celor de la Engel , care oferă un kit compact, dar complet, de antene parabolice cu care vă puteți bucura de sute de programe variate și internaționale, sistemul incluzând un localizator care facilitează captarea canalelor.

Piesa este de 60 cm, materialele sale sunt de bună calitate, iar modularea LNB este printre cele mai bune de pe piață.

3. Kit de antenă parabolică de 60 cm cu LNB și suport CABLEPELADO

Rezistent la intemperii

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dacă locuiți în zone în care vântul suflă de obicei cu putere și v-ați săturat să pierdeți semnalul atunci când începe o ploaie torențială în timp ce jocurile dvs. preferate sunt în direct, nu vă faceți griji, nu vă faceți griji, pentru că cei de la Cablepelado s-au chinuit să proiecteze o antenă de satelit de 60 cm care poate rezista la viscole de până la 180 km/h.

Dispozitivul este fabricat din oțel electrozincat și oferă o eficiență de 80%. Acesta este prevăzut cu un suport metalic rezistent la intemperii, un dispozitiv LNB capabil să adapteze și să distribuie semnalul primit de la satelit și un cablu HDMI de 1,5 metri.

4. Telestar Camping 35 Satellite dish

Mic și eficient

svg%3E

Vezi pretul Emag

Realizat din materiale rezistente și de bună calitate, echipamentul producătorului Telestar este antena parabolică de exterior prin excelență.

Designul său este compatibil cu modelul standard de receptor digital, este ușor, vine cu o oglindă din oțel de 35 cm.

Are un suport reglabil, proiectat pentru o vizualizare adecvată și un diametru de 13,7 inci, ceea ce îl face un dispozitiv portabil, ușor de transportat și ideal pentru camping și călătorii.

Este un dispozitiv accesibil , ușor de instalat și îl primești în culoarea albă.

5. Televes Astra Satellite Kit With 60cm dish

Raport calitate-preț bun

svg%3E

Vezi pretul Emag

Marca Televes vă oferă acest receptor de antenă parabolică fabricat din oțel, aluminiu și accesorii galvanizate, capabil să reziste la cele mai dificile condiții meteorologice și de mediu.

Vine cu brațul de montare pe perete, conectorii F sau LNB, iar după părerea utilizatorilor este un produs bun, însă aceștia consideră că echipamentul are nevoie de un manual de instrucțiuni mai clar decât scurta schemă cu care este livrat.

Este o antenă foarte ieftină care, fără a fi gigantică, are dimensiuni bune și își îndeplinește funcția.

6. Kit Parabólica 80cm Diesl.com

Cel mai economic

svg%3E

Vezi pretul Emag

Producătorul Diesl.com a proiectat această antenă de focalizare deplasată care aduce încorporat LNB universal și include kit motorizat pentru o mai bună instalare și mai târziu se bucură de semnalul prin satelit.

Antena a fost realizată din material rezistent și anticoroziv pentru a rezista la intemperii și pentru a vă oferi un dispozitiv de lungă durată.

Cei care îl au deja spun că este un dispozitiv bine finisat care își îndeplinește pe deplin funcția.

Acest model este cel mai economic din selecția noastră și îl puteți obține în alb cu roșu.

Cum funcționează antenele parabolice?

svg%3E

Televiziunea care se recepționează prin intermediul antenelor parabolice se numește televiziune prin satelit, deoarece este conectată la aceste dispozitive pentru a recepționa semnale. Antena acționează ca o legătură între ieșire și recepția semnalului.

Aceste antene constau din două elemente de bază: un reflector parabolic care captează diferitele unde și le transformă din sferice în plane și mecanismul de alimentare care permite transmiterea acestor unde printr-un televizor.

Versiunile mai vechi ale acestor antene obișnuiau să fie focalizate sau primare, dar această versiune a trecut la alte forme de focalizare.

Avantajele cumpărării unei antene parabolice

În ciuda faptului că utilizarea televiziunii digitale a devenit larg răspândită în consumul general, antenele parabolice nu au căzut în desuetudine, acest lucru se datorează, printre altele, unei serii de avantaje pe care le au aceste dispozitive, unul dintre cele mai importante este varietatea de canale, în plus, vă puteți ajuta cu ajutorul internetului, pentru a căuta sateliții la care sunt conectate antenele țărilor și care vă permit să recepționați sute de canale. Există și alți factori:

Gratuit:

Antena parabolică vă permite să urmăriți toate canalele TV fără a plăti nici măcar un cent în plus față de costul de achiziționare a antenei.

Portabilitate:

Un alt mare avantaj al antenelor parabolice este că pot fi folosite oriunde fără a fi nevoie să le instalați în prealabil. Dacă aveți o casă pe plajă sau la munte, instalarea corectă a antenei parabolice în locul potrivit vă va permite să vă bucurați de canale.

7 lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra o antenă parabolică

Antenele tradiționale și antenele parabolice funcționează diferit, dar ambele aduc programe în casă.

O antenă captează undele radio emise de posturile de televiziune. Televiziunea prin satelit, după cum îi spune și numele, primește semnale radio de la sateliți care orbitează în jurul planetei.

Radiodifuzorii trimit semnale în spațiu, iar satelitul le trimite înapoi pe Pământ, unde sunt recepționate de o antenă. Fiecare are o cutie de decodare pentru a traduce undele pentru a le afișa pe ecranul televizorului.

Există șapte lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a cumpăra o antenă parabolică:

Este gratuit sau pe bază de abonament?

Toate programele pe care le poate recepționa o antenă parabolică sunt gratuite, chiar dacă este vorba de canale gratuite, însă acestea sunt foarte limitate. Cu toate acestea, în cazul televiziunii prin satelit, cumpărătorul are mult mai multe opțiuni.

Companiile de cablu și de antene parabolice oferă, de obicei, servicii contra unei taxe lunare. Aceste servicii nu sunt decodate cu antene tradiționale, ci cu ajutorul unor receptoare speciale, numite set-top box, care sunt unice pentru fiecare companie abonată.

Alte rețele difuzează programe necriptate. Aceștia sunt așa-numiții sateliți FTA și oricine recepționează aceste semnale cu antena sa de satelit poate urmări programele gratuit.

Tipuri de semnale:

Antenele parabolice recepționează semnalele emise de sateliții din spațiu și le decodifică. În plus, acestea pot recepționa două tipuri de semnale locale: VHF sau semnal de înaltă frecvență, care primește de la 2 la 13 canale, în general cu o recepție bună, și funcționează cu o frecvență de la 3 la 300 Megahertzi.

De asemenea, acestea recepționează semnalul UHF sau Ultra High Frequency, care poate recepționa de la 14 până la peste 80 de canale la o frecvență de la 300 Mega Hertz la 3 Giga Hertz, deși uneori semnalul prezintă interferențe.

Instalare:

Instalarea unei antene parabolice tinde să fie o treabă complicată, mai ales dacă antena este mare, așa că este de ajutor dacă aveți un profesionist care știe cum să facă treaba bine. Magazinele de unde cumpărați antene oferă adesea un serviciu de instalare dacă vă abonați la un pachet de servicii.

Dacă îl instalați singur, trebuie să vă gândiți la siguranța dumneavoastră. Trebuie să cunoașteți cablajul electric din zona în care o veți instala, să evitați instalarea antenei parabolice pe vreme rea și să împământați antena împotriva fulgerelor.

Poziționare și poziționare:

În timp ce o antenă parabolică este destinată exclusiv utilizării în aer liber, o antenă tradițională poate fi montată în interior sau în exterior, în funcție de varietatea sau dimensiunea acesteia.

Antenele sunt disponibile în varietăți direcționale și omnidirecționale. Primele captează doar semnale dintr-o anumită direcție; cele din urmă captează semnale din orice direcție, ceea ce face ca acestea să fie o alegere bună. De asemenea, antenele rotative au mai multe șanse de a recepționa mai ușor canalele de semnal deschise cu recepție bună.

Este important să se ia în considerare locul în care este amplasată antena: copacii, clădirile și alte obstacole pot avea un efect asupra semnalului recepționat. Acest lucru este mai puțin problematic în cazul antenelor de calitate superioară, dar sateliții au nevoie de o vedere clară a cerului sudic pentru a-și recepționa semnalele. În cazul în care semnalul de satelit este blocat de ceva care se află în calea sa spre antena, acest lucru provoacă interferențe de semnal și recepția este slabă sau, uneori, chiar inexistentă.

Cerințe de sistem:

Pentru a viziona programe, este esențial să se descifreze semnalul care este recepționat și, prin intermediul decodorului, returnat în format audio și video la un televizor.

Din 2009, televiziunea a devenit digitală și, dacă aveți un televizor analogic, cel mai probabil veți avea nevoie de un convertor TV digital pentru ca televizorul sau videorecorderul analogic să poată afișa programul, fără decodor special și fără cablu, altele decât cele care vin cu antena însăși.

Costuri:

Prețurile antenelor și antenelor parabolice sunt foarte variabile. Cu cât designul este mai simplu, cu atât este mai ieftin. Antenele tradiționale sunt atașate la televizor, dar antenele de satelit, care sunt destinate să furnizeze semnale pentru o întreagă comunitate, au o locație diferită. Antenele care se rotesc și se acordă automat sau care pot accepta semnale din mai multe benzi de frecvență sunt mai scumpe decât modelele simple.

În plus, costul lunar al unui abonament la cablu sau satelit este, de asemenea, important. Prețurile acestor opțiuni de televiziune digitală variază în funcție de numărul de canale și de pachet. În cazul în care compania de cablu nu oferă instalare gratuită, costurile de instalare trebuie, de asemenea, să fie incluse în prețul total al antenei sau al antenei parabolice.

Calitatea semnalului:

Multe variabile pot afecta calitatea semnalului. Dincolo de construcție, amplasare, poziționare și instalare, calitatea semnalului poate fi afectată de probleme la sursă, de exemplu, atunci când echipamentul de emisie este deteriorat la emițător; de asemenea, poate fi afectată de poziția antenei sau a antenei parabolice, care poate fi modificată de factori precum vântul puternic, zăpada sau chiar așezarea unei clădiri; și, în cele din urmă, vremea este un alt factor care afectează calitatea semnalului, de exemplu, un strat gros de nori, zăpada care acoperă suprafața unei antene parabolice sau chiar poziția soarelui în raport cu satelitul pot avea efecte asupra recepției semnalului, deși, odată cu progresele tehnologice, interferențele datorate vremii sunt din ce în ce mai puține.

Ghidul de cumpărare a antenei parabolice

Există o serie de lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a achiziționa unul dintre aceste dispozitive, astfel încât să îl obțineți pe cel care se potrivește cel mai bine cerințelor și nevoilor dumneavoastră:

Dimensiune:

Dimensiunea acestor antene variază între 40 și 120 de centimetri, deși cele mai comerciale dimensiuni sunt cuprinse între 75 și 80 de centimetri. De obicei, acestea sunt rotunde și constau dintr-o antenă, numită și 'paella dish', deși evoluțiile tehnologice au permis noi modele de antene, inclusiv dreptunghiulare, plate și ușoare pentru utilizare în interior.

LNB:

Dispozitivul de zgomot redus, cunoscut și sub numele de LNB, este dispozitivul care convertește semnalul de înaltă frecvență într-un semnal de joasă frecvență, astfel încât acesta să ajungă la echipament prin intermediul unui cablu coaxial. Este important ca LNB-ul să fie polarizat orizontal sau vertical pentru a facilita sincronizarea cu sateliții și să fie de înaltă calitate. Aveți opțiunea de a o cumpăra separat și de a o alege după bunul plac sau, în varianta universală, vine și cu antena.

Cablu coaxial:

Are o funcție esențială în cadrul instalației , deoarece conectează antena de satelit la receptorul de satelit de birou sau la decodor. Deoarece majoritatea antenelor de satelit sunt amplasate pe acoperiș, ar trebui să fie de o lungime considerabilă, cu cât este mai lungă, cu atât mai bună este fidelitatea recepției semnalului și a decodificării ulterioare.

Localizator de sateliți:

Este dispozitivul care vă va permite să localizați antena în poziția corectă, este ideal pentru cei care nu au experiență în instalarea antenei, deși profesioniștii folosesc și ei această resursă. Acesta vă ajută să păstrați televizorul vizibil în timp ce localizați semnalul.

Antene parabolice pentru WiFi

Deși antenele parabolice au apărut inițial ca antene pentru televizoare, aplicațiile lor au fost extinse la conexiunile la internet . Dacă locuiți departe de oraș, aceasta poate fi o opțiune pentru a avea un semnal de internet stabil și constant, deoarece majoritatea acestor antene au o rază lungă de acțiune. Pentru acest tip de recepție, ele sunt de obicei vândute în versiunea cu grilă . Dacă doriți să recepționați semnalul pentru a-l transmite la un televizor digital, trebuie să aveți și un cablu HDMI.