Anti Purici Pisici
Este atât de dureros să vezi animalul de companie plin de paraziți pe spate ! Asta ni s-a întâmplat vara trecută cu Whiskers și Felix, cei doi gemeni siamezi ai noștri. Caracterul lor s-a schimbat, erau arțăgoși și iritați până peste cap. Săracii de ei! Din acest motiv, ei sufereau și de anemie .
Am încercat mai multe produse inutile, care au provocat dermatită alergică și alte reacții secundare foarte enervante . Cel mai bun repelent de purici pentru pisici nu ar trebui să provoace niciuna dintre aceste probleme și ar trebui să respingă aceste animale îngrozitoare rapid și pentru totdeauna, nu-i așa?
Ei bine, am căutat-o și am găsit-o! Din fericire, am pus capăt coșmarului. Dar haideți! Trebuie să citești despre asta pentru că există mai mult de un spray pentru purici, care este inutil.
Cel mai bun ucigaș de purici pentru pisici
Care este cel mai bun ucigaș de purici pentru pisici?
Fie că este vorba de un spray, de o pudră sau de o zgardă antipurici, pentru a fi eficiente aceste tratamente trebuie să urmărească eliminarea completă a insectei, adică a larvelor, ouălor, adulților și pupele. De asemenea, pentru a menține sănătatea bună a pisoiului, pentru a-l ajuta să elimine acea malefică anemie de purici și a-i stimula astfel apetitul.
Desigur, o dietă echilibrată îi va permite animalului să se recupereze și trebuie să fiți atenți la acest lucru. Așa ni s-a întâmplat și nouă.
Ideea este să nu mai vedem aceste creaturi nedorite sau scalpurile de pisici , darămite pe paturi și canapele !
Dar nu înnebuniți și cumpărați la întâmplare. Deși există unele foarte, foarte proaste, există multe alte opțiuni de bună calitate și de o marcă de încredere . Dacă aveți această mică problemă acasă, puteți arunca o privire la această comparație a ceea ce cred eu că sunt cele mai bune 5 repelente de purici potrivite pentru pisici disponibile pe piață și sunt destul de accesibile.
Iată cele mai bune repelente de purici pentru pisici:
1. MagicHome Proguard+ zgardă antipurici pentru pisici
Această zgardă este foarte convenabilă pentru cei cărora le place să aibă specii mixte acasă. Este potrivită pentru pisici și, de asemenea, pentru câini, deoarece are o mărime ajustabilă la dimensiunile gâtului. Cel mai bun lucru este că, pe lângă faptul că este o metodă preventivă, servește și ca tratament. Substanța pe care o emană este pulverizată pe toată blana animalului și ucide și sterilizează ceea ce rămâne în urmă.
Dacă zgarda animalului dvs. de companie este un pic prea mare, puteți tăia partea în exces, lăsând 5 cm după ac.
2. Johnson's 4fleas
Unii oameni sunt necăjiți să își vadă pisicuțele cățeii cu purici. Aceste tablete, care sunt un tratament oral, pot fi utile pentru acești proprietari. Le puteți amesteca cu mâncarea pentru ca felinele, mai mari de 2 luni și mai mari , să scape de aceste insecte oribile care le împiedică să se dezvolte sănătos.
Nu este potrivit pentru nou-născuți , deci aveți grijă când hrăniți pui de pisică. Tabletele sunt absorbite rapid prin digestie și în 24 de ore încep efectele antiparazitare.
3. Parasital 100% Natural
Dacă sunteți în căutarea unui antiparazitar pentru animalele de companie mici, care să nu fie doar pentru pisici și care să omoare diverse insecte în general, acesta ar putea fi cel potrivit pentru dumneavoastră. Este, de asemenea, potrivit pentru iepuri, dihori, hamsteri etc. Lichidul este pulverizat cu grijă pe ceafă și pe partea superioară a spatelui, unde animalul nu se poate linge singur.
Este eficientă împotriva puricilor, căpușelor și previne înțepăturile de țânțari, astfel încât să nu vă vedeți prietenul cu blană scărpinându-se din cauza acestor insecte enervante.
4. Bioline Petsol spray anti purici pentru pisici
În cazul în care micile insecte au invadat nu doar corpul animalului tău de companie, ci și toate zonele din apartament sau casă, cu acest spray poți aplica repelentul care le respinge eficient și rapid. Funcționează chiar și împotriva căpușelor, păduchilor și a altor paraziți.
Dacă vă îngrijorează chimicalele, acesta vă oferă liniște sufletească, deoarece nu conține insecticide. Formula sa conține extract de crizantemă care respinge în mod natural insectele.
5. Talc antipurici pentru animale de companie Surse naturale
Cei care vor să petreacă ceva mai mult timp verificându-și și tratându-și animalul de companie pentru a scăpa de purici pot folosi acest talc preparat cu diatomit. Se aplică pe blana animalului de companie și se perie pentru a o răspândi uniform.
Este foarte eficient, dar trebuie utilizat cu o anumită precauție. De preferință în spații aerisite și cu dozele recomandate pe eticheta produsului, în funcție de mărimea câinelui sau a pisicii. Tratamentul durează 4 săptămâni, dar nu veți mai vedea niciodată purici.
Ce este un tratament împotriva puricilor pentru pisici?
Un tratament eficient împotriva puricilor nu înseamnă doar a scăpa de puricii care sunt vizibili
pe blana animalului dumneavoastră de companie, bineînțeles că nu. Un bun tratament împotriva puricilor trebuie să fie un produs care să garanteze eliminarea rădăcinii problemei, eradicând exemplarele adulte, ouăle, larvele și pupele acestora.
Acestea sunt tocmai cele patru etape din ciclul de viață al acestor paraziți care pot fi foarte enervante și periculoase atât pentru animal, cât și pentru proprietarii acestuia.
Ideea este că, în funcție de nevoile tale și ale pisicii tale, există mai multe tipuri de produse, iar cunoașterea lor te va ajuta să te hotărăști asupra celor mai convenabile, eficiente și mai puțin costisitoare. Desigur, puteți consulta întotdeauna în prealabil medicul veterinar , care vă va da indicații mai precise și mai puțin riscante pentru toată lumea.
Nu uitați că unele dintre aceste tratamente pot conține insecticide puternice sau substanțe chimice foarte puternice care pot afecta sănătatea tuturor membrilor familiei dacă nu se iau măsurile de precauție necesare.
Tipuri de repelenți pentru purici
Există diferite prezentări care se adaptează la mărimea, greutatea, grosimea blănii și vârsta animalului de companie, așa că studiați bine de care aveți cu adevărat nevoie înainte de a cheltui mulți bani și de a cumpăra ceva ce nu veți folosi.
Pipete
Pipele se numără printre cele mai utilizate repelente datorită eficienței lor și pentru că sunt foarte practice și ușor de aplicat. Acestea constau într-un lichid care se pune pe ceafă câinelui sau pisicii și care impregnează doar pielea. Bineînțeles, acest lucru ar trebui făcut de preferință chiar înainte de a îmbăia câinele sau pisica.
Deoarece animalele de companie nu trebuie scăldate prea des, acest lucru va permite produsului să își facă efectul suficient de mult timp. De asemenea, trebuie să așteptați ca lichidul să se usuce, nu îl frecați pentru ca pielea să îl absoarbă.
Șampoane, băi și spray-uri
Igiena este întotdeauna foarte importantă pentru a împiedica căpușele și alte insecte să își facă treaba. Cu toate acestea, nu oferă întotdeauna o protecție de 100%, așa că, atunci când există riscul de infectare cu paraziți, șampoanele, băile și spray-urile împotriva puricilor reprezintă opțiuni preventive excelente.
De fapt, mai degrabă decât să prevină, pulverizările ajută la eliminarea celor care sunt deja prezente, deoarece, de obicei, le ucid sau le sterilizează pentru a împiedica reproducerea.
Trebuie să țineți cont întotdeauna de instrucțiunile sau sugestiile de utilizare ale fiecăruia dintre aceste produse, deoarece utilizarea fără discernământ poate duce la otrăvire.
Coliere
Sunt foarte practice și ideea este să le pui și să uiți de insecte. Există un risc mult mai mic ca Felix și Whiskers să-și lingă blana și să se intoxice cu substanțe chimice, dar trebuie să știi cum să alegi. Fiți atenți la comentariile și comparațiile altor utilizatori pentru a nu obține unul ineficient.
Este posibil, deoarece puterea gulerului ar putea scădea în zonele cele mai îndepărtate de gât. Prin urmare, se recomandă achiziționarea unui guler puternic și recent proiectat.
Antiparaziți pe cale orală
Dacă nu doriți să faceți băi, spray-uri sau pudră de talc și considerați că gulerele sunt inestetice, pastilele, comprimatele sau capsulele sunt întotdeauna o opțiune bună. În acest caz, le puteți ascunde în mâncare pentru ca animalul să le înghită sau, dacă aveți o oarecare dexteritate, le puteți da direct în gura animalului până când acesta le înghite.
Principalul său avantaj este că nu va lăsa reziduuri care ar putea dăuna sănătății sau păta mobilierul, iar protecția va fi uniformă pe tot corpul.
Injecții
Există fiole care pot asigura o protecție prelungită și garantată. Ingredientul activ din acestea este, de obicei, o substanță numită Lufenuron. Este capabil să distrugă dezvoltarea ouălor și a larvelor de purici. Singurul dezavantaj este că nu omoară adulții, așa că nu îi veți vedea complet eradicați decât dacă completați tratamentul cu un alt produs.
De fapt, este și complicat dacă nu știi cum să îți injectezi animalul de companie, va trebui să îl duci la veterinar pentru o consultație.
Combaterea suplimentară
Nu este suficient să puneți doar un lichid sau un praf sau să dați o pastilă felinei dumneavoastră, trebuie să acționați și să aplicați alte măsuri mai extreme dacă problema este cu adevărat gravă.
De exemplu, puteți:
- Dacă aveți mai multe animale de companie acasă și unul dintre ele are purici, tratați-le preventiv pe toate.
- Spălați lenjeria de pat în apă caldă.
- Întindeți produsul în toată casa pentru a scăpa de puricii care se târăsc sau se ascund în colțuri.
- Nu uitați să măturați regulat și să aspirați frecvent covoarele.
Ce să cauți la un bun repelent de purici pentru pisici?
Pentru a le combate eficient, aceste tratamente trebuie să aibă anumite calități, de exemplu:
Viteză și fiabilitate
Acestea sunt două cuvinte de maximă importanță. Fără ele nu ai nimic împotriva oribililor neoptere. Acest lucru se datorează faptului că au capacitatea de a se reproduce foarte repede. În câteva luni ajung la stadiul de adult și pot fi sute de exemplare într-un timp scurt.
Lucrul uimitor este că mulți se vor da jos din părul lui Fïgaro sau Fluffy și se vor plimba prin casa ta, trecând neobservați. Prin urmare, tratamentul nu trebuie să se limiteze la corpul animalului de companie, ci și la fiecare colț al casei.
Cele mai puternice și mai rapide medicamente pot începe să acționeze în 30 de minute de la aplicare. Altele, de asemenea foarte bune, vor începe să ucidă insectele după 12 până la 24 de ore.
Depinde de ceea ce declară de fapt producătorul. Uneori, este vorba de un proces de eradicare totală care poate dura până la 24 de ore. Așadar, atunci când alegeți, nu uitați să verificați această calitate importantă.
Unele omoară doar larvele și ouăle, altele doar adulții, iar vestea proastă este că astfel problema va persista, chinuindu-ți biata pisicuță și dăunând sănătății sale. Acestea pot provoca chiar și alergii cutanate.
Din acest motiv, ori de câte ori căutați unul dintre aceste medicamente, preferați-le pe cele care atacă puricii la toate nivelurile ciclului lor de viață.
Ați fi surprinși să vedeți ce locuri întunecate și ascunse pot să se ascundă sau să își depună ouăle mici. De altfel, adulții sar afară și pot fi salvați înainte de a încerca să îi îndepărtați cu orice produs de pe blana pisicuței dumneavoastră.
Nu este o sarcină ușoară și, având în vedere acest lucru, este mai bine să nu ne complicăm prea mult și să alegem substanța care își face cel mai bine treaba.
Cât mai sigur și mai inofensiv posibil
Vrem să dăuneze insectelor săritoare, dar nu și animalelor noastre de companie sau altor membri ai familiei. Adevărul este că multe dintre ele pot declanșa alergii sau pot provoca efecte secundare enervante, ducând chiar la otrăvire.
Înainte ca acest lucru să se întâmple, asigurați-vă că ingredientele sunt de preferință naturale sau nu sunt prea agresive față de pacientul blănos care urmează să fie tratat.
Ușor de aplicat
Scopul este de a elimina puricii, nu de a vă elimina timpul liber. Un proces de aplicare foarte complex vă va împiedica să faceți treaba acasă și veți avea nevoie de ajutorul unui expert. Cu excepția câtorva sugestii din partea medicului veterinar, aplicarea nu trebuie să fie atât de dificilă.
Un tratament ușor de aplicat care pune capăt coșmarului este mai bun decât unul care are o întreagă procedură științifică și nu face nimic la final.
Cum știu dacă animalul meu de companie este infectat cu purici?
Trebuie să fiți atenți la simptome. Există multe semne în comportamentul unei pisici care vă vor face să știți rapid dacă un parazit o deranjează.
Iritabilitate:
Un pisoi poate deveni foarte irascibil pentru că nu se simte bine și din cauza mușcăturilor. Dacă încercați să îl luați în brațe sau să îl mângâiați și vă mușcă sau vă zgârie, cel mai bine este să îl observați și să îl verificați.
Se scarpină sau mușcă mult:
Este evident că mâncărimile sunt consecința mușcăturilor, iar dacă animalul încearcă mereu să se ușureze, înseamnă că se întâmplă ceva. Verificați blana!
Toaletare agresivă:
Dacă se linge foarte tare și mușcă tare atunci când se curăță, este foarte adesea o problemă cu purici sau căpușe. Poate provoca chiar răni sângerânde pe piele, care prezintă un risc ridicat de infecție. Înainte ca problema să devină una mare, trebuie să o rezolvați.
Își face nevoile în afara litierei:
Toate pisicile își iubesc litiera și merg mereu la toaletă acolo. Dacă vedeți că rutina se schimbă și începeți să observați fecale de pisică în diferite locuri din casă, înseamnă că ceva îl deranjează și că nu este în apele lui.
Nu mai mâncați:
Anemia de purici poate fi foarte periculoasă. De asemenea, aceste animale pot fi purtătoare de boli care pun viața în pericol, cum ar fi dipilidioza, micoplasmoza, bartoneloza și altele. Este foarte frecvent ca pofta de mâncare să nu mai fie aceeași, iar apatia să fie la ordinea zilei.
Dacă pisica dvs. a fost întotdeauna activă și jucăușă și, dintr-o dată, își petrece întreaga zi fără să se miște sau pare agitată și agresivă, nu excludeți să-i verificați spatele, urechile, coada și toate ascunzătorile posibile pentru paraziți.