Antifurt pentru biciclete

Candado-para-bicicleta

O bicicletă va fi întotdeauna atractivă pentru hoți, dar pentru a evita să deveniți vreodată o victimă a furtului, cel mai bine este să o protejați cu un lacăt pentru bicicletă, care va face parte din echipamentul de bază pe care îl veți avea mereu cu dumneavoastră dacă o folosiți frecvent.

Cumpărarea unei încuietoare ieftine este o pierdere de timp și de bani, ele nu-și îndeplinesc nici măcar funcția de bază, sunt atât de fragile și de șubrede încât hoțului nu-i va lua mult timp să vă ia prețiosul vehicul cu două roți .

O bicicletă nu este ieftină, așa că este o investiție care trebuie protejată; aveți nevoie de o piesă care să valoreze greutatea ei în aur, rezistentă, durabilă și incasabilă, dar dacă nu sunteți puțin familiarizați cu încuietorile pentru biciclete, am alcătuit un ghid de cumpărare și am analizat câteva încuietori pentru a afla în care puteți avea încredere.

Cele mai bune încuietori pentru biciclete

Care este cel mai bun lacăt pentru biciclete?

În urma testelor între piese cu aceeași funcție, anumite mărci s-au evidențiat pentru că oferă sisteme de securitate fiabile, cu un risc mai mic de vulnerabilitate, iar cel mai bun lucru este că nu este necesar să investești o avere într-un lacăt bun; așa că citește mai departe pentru a afla cele mai bune modalități de a-ți proteja bicicleta împotriva oricărui hoț.

Iată dintre cele mai bune încuietori pentru biciclete:

1. Încuietoare de bicicletă CHIDUAN

41ploLdwMxL

Vezi pretul Emag

Să mergi pe bicicletă este grozav, dar dacă o lași parcată oriunde poate însemna că cineva o poate lua și rămâi fără mijloc de transport.

Pentru a preveni acest lucru, puteți folosi un lacăt ca acesta, care, datorită designului său foarte sigur și rezistent, va împiedica furtul de biciclete de șosea sau de munte.

Are un design anti-tăietură și anti-ferăstrău, este rezistentă la rugină și are un sistem de închidere ale cărui chei le veți avea doar dumneavoastră.

Este robustă și grea, cu dimensiuni adecvate pentru a fixa roata de cadrul bicicletei.

2. Kryptonite Kryptolok Series 2 Ls bike lock

41mBBM7BkYL

Vezi pretul Emag

Dacă nu prea ai încredere într-un singur sistem de securitate pentru biciclete, aceasta este cea mai convenabilă investiție. În afară de faptul că este economică, include un D-lock și un lacăt cu cablu de 120 de centimetri care împreună formează duo-ul de care ai nevoie pentru a-ți proteja mijlocul de transport la nivelul dorit.

Sistemul dispune, de asemenea, de două chei din oțel inoxidabil, iar cătușele au o grosime de 13 mm. Unul dintre avantajele modelului este că are o greutate de numai 1,20 kg, ceea ce poate părea mare, dar nu este atât de voluminos, ceea ce îl face ușor de transportat oriunde aveți nevoie de el.

Este ideal pentru rastelurile de biciclete joase, deoarece inelul este ușor de atașat datorită dimensiunii sale, este, de asemenea, super rezistent, iar raportul preț/calitate este imbatabil.

3. Inbike bike lock

515rdoQ0z6L

Vezi pretul Emag

Dacă ești îngrijorat de dimensiunea și greutatea lacătului bicicletei tale, probabil că ești în căutarea unei opțiuni ca aceasta, acesta este un lacăt pliabil care va ocupa cât mai puțin spațiu în timp ce te deplasezi cu el.

Cel mai bun lucru la acest echipament este că, fiind atât de mic, eficiența sa nu este diminuată, deoarece este capabil să reziste la o presiune de până la 12 tone.

Materialul rezistă la coroziune și nu slăbește atunci când este supus ploii sau agenților externi. Este un lacăt robust, greu de spart, are un preț scăzut și își îndeplinește totuși funcția de a oferi rezistență maximă hoților.

4. Încuietoarea de bicicletă Tonyon

41344h3lOlL

Vezi pretul Emag

Dacă vă doriți o încuietoare funcțională, pe lângă faptul că o folosiți pentru bicicletă, o puteți implementa și pe alte echipamente pe care doriți să le protejați, cum ar fi uși, garduri, patine, mașini și multe altele, această încuietoare vă va oferi versatilitatea pe care o căutați.

Pe lângă faptul că este rezistentă și fabricată din oțel, este completată cu o combinație numerică din cinci cifre, astfel încât veți avea avantajul practic de a nu avea nevoie de chei sau alte articole de îmbrăcăminte pentru a dezactiva metoda.

Un alt avantaj este că, deoarece este acoperit cu o țesătură, bicicleta dvs. nu va fi deteriorată sau zgâriată atunci când îl folosiți; este, de asemenea, un sistem simplu și eficient care este dificil de pătruns fără combinație.

5. Încuietoare de bicicletă Abus 112737

41UFwF-NF9L

Vezi pretul Emag

Acesta este un model omologat de încuietoare pliabilă, dar acum cu o invulnerabilitate care o face să se deosebească de celelalte. Poate credeți că nu este atât de accesibil, dar calitatea sa bună face ca investiția să merite.

Cicliștii experimentați, chiar și cei de la Decathlon, spun că acest model protejează mai mult decât altele, ceea ce îl face favoritul multora, și că este ușor, portabil, durabil și vine cu două chei.

Nu exclud să o completeze cu o altă încuietoare, dar de una singură îndeplinește cele mai înalte standarde de pe piață.

6. Încuietoare pentru biciclete MPTECK

51tGkmhf01S

Vezi pretul Emag

Această încuietoare încuietoare cu cablu este cea mai ieftină dintre sugestiile noastre și este unul dintre cele mai ușor de utilizat sisteme integrate. Este prevăzut cu 100 cm de cablu metalic împletit acoperit cu cauciuc, care este ultrarezistent la tracțiune, zgârieturi sau lovituri.

Acesta ar putea fi modelul perfect pentru bicicleta copilului dvs. și pentru a-l familiariza pe cel mic cu îngrijirea lucrurilor sale.

Este un model funcțional, ușor de transportat și bine echipat cu două încuietori și suport. De asemenea, este recomandat de către cei care îl au deja, sistemul răspunde rapid și va menține vehiculul în siguranță.

7. Încuietoare de bicicletă Agapo

51gSoGWOZ3L

Vezi pretul Emag

Dacă aveți un buget restrâns, dar doriți un dispozitiv care să își facă treaba, vă recomandăm acest model de la Agapo.

Este un două în unu care combină o mănușă din oțel călit acoperită cu o teacă din plastic, împreună cu un lacăt cu combinație pe care numai dumneavoastră îl puteți dezactiva.

Este una dintre cele mai eficiente soluții, ușor de adaptat la orice parte a bicicletei sau chiar la alte obiecte pe care doriți să le protejați.

Este foarte apreciat de utilizatori deoarece este convenabil, ușor de programat și nu trebuie să aveți chei la dumneavoastră.

Ce este un lacăt de bicicletă?

Este o piesă utilizată pentru a imobiliza o bicicletă de munte sau o bicicletă de șosea și pentru a preveni furtul. De cele mai multe ori este necesar un alt obiect fix, cum ar fi un suport, un stâlp sau orice obiect subțire care servește la închiderea încuietoarei prin atașarea bicicletei de acesta, însă nu este limitativ, deoarece există și modele care blochează roțile, pedalele sau cadrul fără a avea nevoie de alte instrumente.

Dispozitivele de blocare variază în ceea ce privește designul, dimensiunea și nivelul de siguranță, cele mai mari și mai grele fiind cele mai eficiente, dar acestea sunt caracteristici care trebuie echilibrate în funcție de greutatea pe care sunteți dispus să o aveți pe bicicletă, precum și de portabilitate, de designul de care aveți nevoie și de bugetul alocat investiției.

Sfaturi pentru cumpărarea unui lacăt de bicicletă

Să începem prin a vedea ce trebuie să luați în considerare pentru a Candado-para-bicicleta

găsi cel mai bun lacăt de bicicletă dintre toate. Nu este vorba doar de preț sau de cât de puternice se simt, ci trebuie să luați în considerare și forma și materialele din care este confecționată încuietoarea.

Tip de lacăt pentru biciclete

Să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de lacăte pentru biciclete:

Sunt cunoscute sub ambele denumiri și sunt printre cele mai utilizate modele, deoarece oferă cel mai bun echilibru între securitate, preț și confort. De exemplu, acestea au un mecanism de blocare destul de robust, greu de spart, precum și o formă de potcoavă care face dificilă deschiderea de către hoți. De asemenea, acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni pentru a se potrivi la biciclete de diferite dimensiuni.

Dezavantajul lor este că vă limitează la structuri de dimensiuni de blocare, în plus, pot fi puțin mai greu de transportat decât modelele cu lanț, din cauza formei lor rigide.

Acestea sunt pur și simplu un lanț alungit care este, de asemenea, acoperit de un capac care protejează vopseaua bicicletei și include un lacăt robust la un capăt. Forma și lungimea lor le fac convenabile și ușor de transportat.

Cu toate acestea, ele au o problemă de greutate. Modelele mai ușoare tind să fie mult mai grele decât încuietorile în U, în timp ce cele mai grele sunt foarte sigure și robuste, dar sunt incomode de transportat, așa că sunt recomandate în cazul în care vă veți lăsa bicicleta parcată într-un loc pentru o perioadă lungă de timp.

Acestea constau din mai multe plăci metalice care sunt unite între ele prin nituri care permit rotirea fiecărei plăci și puteți plia dispozitivul astfel încât să încapă confortabil în rucsac, de exemplu. Sau, bineînțeles, le puteți desfășura și sunt suficient de rigide pentru a ține bicicleta.

Sunt destul de convenabile, deoarece oferă un nivel bun de securitate, de fapt similar cu încuietorile în U.

Partea bună este că, prin însăși natura și forma lor, acestea oferă chiar mai multă flexibilitate decât modelele în formă de U, dar au și câteva dezavantaje. În primul rând, acestea pot fi uneori puțin mai dificil de montat, deoarece au o formă puțin mai complexă. În al doilea rând, din cauza formei lor complexe, este posibil ca acestea să nu funcționeze corespunzător după o încercare de rodaj eșuată, deoarece niturile se desprind și unele dintre plăci se pot bloca.

Sunt destul de comode și portabile, ceea ce reprezintă un mare avantaj atunci când se merge cu bicicleta pe distanțe lungi. Cu toate acestea, ele nu sunt cele mai fiabile, deoarece orice ticălos le poate tăia destul de ușor. Din acest motiv, ele sunt mai utile în zonele cu infracționalitate redusă și dacă sunt utilizate împreună cu un alt tip de încuietoare, cum ar fi cele discutate mai jos.

De fapt, prețul bun și comoditatea lor probabil că nu cântăresc suficient față de cât de slabe pot fi.

Întotdeauna apar noi încuietori pe măsură ce producătorii vin cu noi idei și modalități de a ne proteja bicicletele. Cu toate acestea, ele reprezintă un risc, deoarece sunt atât de noi încât va trebui să continuăm să le testăm până când vom găsi următoarea încuietoare de înaltă securitate care să funcționeze.

S-ar putea să te intereseze și : Cel mai bun suport pentru biciclete

Încuietori în U vs încuietori cu lanț vs încuietori pliabili pentru biciclete: care dintre ele ar trebui să cumpăr?

Ei bine, dacă sunteți în căutarea unui model pe care să îl purtați tot timpul cu dumneavoastră, luați unul în formă de U, deoarece acestea au cel mai bun echilibru între securitate, preț și confort.

Cele cu lanț, pe de altă parte, pot fi o opțiune excelentă dacă preferați să vă puteți adapta practic la orice structură pentru a fixa bicicleta sau poate pentru a o lăsa parcată afară pentru perioade lungi de timp, pentru care lanțurile mai grele și mai groase sunt ideale datorită rezistenței lor ridicate.

În același timp, cele pliabile sunt o alegere excelentă dacă nu vi se pare dificil să le ajustați, deoarece sunt ultraportabile, destul de ușoare și foarte rezistente. Bineînțeles, nu se adaptează prea bine la orice fel de suprafață.

Comoditate și securitate

În afară de tipul de lacăt, gândiți-vă direct la dumneavoastră și la ceea ce este cel mai convenabil pentru dumneavoastră, precum și la zonele pe care le frecventați și la nivelul de securitate de care aveți nevoie. Acestea fiind spuse, încuietorile în formă de U și lacătele pliabile sunt cele mai bune pentru portabilitate, deoarece sunt foarte ușoare și ușor de depozitat, în special lacătele pliabile, care pot fi reduse considerabil în dimensiune.

Cel mai bun lucru la aceste lacăte este că, pe lângă faptul că sunt atât de convenabile, sunt și foarte sigure, astfel încât oferă un echilibru excelent. Cu toate acestea, dacă locuiți în zone cu infracționalitate ridicată sau dacă nu puteți dormi liniștit gândindu-vă că bicicleta dvs. ar putea fi furată în orice moment, alegeți un model cu lanț. Acestea sunt mai grele și mai puțin compacte, dar oferă și mai multă siguranță.

Sfaturi de securitate pentru fiecare biciclist

Fie că sunteți un ciclist profesionist, fie că pur și simplu vă place să vă plimbați cu bicicleta prin oraș pentru a vă limpezi gândurile sau că este mijlocul dumneavoastră preferat de transport pentru a vă deplasa la serviciu și pentru alte angajamente, știți cât de importantă poate fi bicicleta dumneavoastră și cât de ușor este pentru un prieten fără scrupule să profite de dumneavoastră și să v-o fure.

În afară de a obține cea mai bună încuietoare posibilă și de a o folosi în mod corect, este important să țineți cont și de alte lucruri, cum ar fi rata criminalității din orașul dumneavoastră, diferitele metode folosite de hoți, sfaturile experților și multe altele.

Nu neglijați statisticile

Furturile de biciclete sunt foarte frecvente. De fapt, unele țări au cifre oficiale, cum ar fi FBI-ul din Statele Unite, unde se estimează că aproximativ 190 000 de biciclete sunt furate în fiecare an. Cu toate acestea, se știe că această cifră este de fapt mult mai mare, deoarece un număr mare de furturi nu sunt raportate la poliție din cauza dificultății de a recupera o bicicletă. De fapt, doar 2 până la 5% din bicicletele furate sunt recuperate în această țară.

Tipuri de atacuri

Cunoscând modul în care hoții vă fură prețioasa bicicletă, puteți alege un lacăt care să o protejeze cel mai bine:

  • Forța brută: în acest caz, hoțul folosește unelte pentru a tăia lacătul, lanțul sau ancora. Au fost văzute cazuri în care se taie cu o racletă sau cu un fel de clește, precum și cu polizoare unghiulare sau chiar cu ciocane, burghie și rangă. De asemenea, au tăiat sau demontat structurile de care sunt fixate bicicletele, cum ar fi copaci sau suprafețe metalice mai puțin rezistente, sau chiar semne de circulație.
  • Comoditate: Acestea sunt furturi în care bicicletele nu au fost asigurate corespunzător. În aceste cazuri, hoțul poate îndepărta părțile detașabile, cum ar fi roțile sau șaua, reușind astfel să scoată bicicleta din dispozitivele de securitate. Uneori păstrează pur și simplu roțile și orice alte piese detașabile, ceea ce este la fel de rău.
  • Jumping sau lock-picking: Jumping se referă la o tehnică prin care încuietoarea este modificată și forțată să se deschidă într-un mod diferit. Există și cei care sparg încuietoarea ca în filme, de exemplu cu un pix sau cu ace. Și, deși aceste metode nu sunt la fel de populare, deoarece necesită ceva practică și răbdare, nu trebuie să le treceți cu vederea sau să nu vă protejați împotriva lor.

Protecție

  • Lacăte: Lacătele în formă de U, pliabile sau de tip valiză sunt cele mai frecvent utilizate. Aruncați o privire la explicația mea despre fiecare tip de lacăt și veți găsi cel mai bun pentru dumneavoastră.
  • Lanțuri: există și lanțuri care au de asemenea lacăte, dar datorită greutății și securității lor au alte caracteristici și funcții.
  • Puncte de ancorare: prin aceasta înțeleg structurile sau suprafețele de care vă puteți fixa bicicleta. Asigurați-vă că acestea sunt solide și stabile, greu de violat și imposibil de tăiat. De exemplu, o paralelă solidă și robustă în orașul tău, concepută special în acest scop.

Evitați cu orice preț semnele de circulație, deoarece pot fi deșurubate pentru a aluneca bicicleta de pe ele, copacii deoarece pot fi tăiați sau orice altă structură ușor de manipulat.

Siguranță suplimentară

Ori de câte ori este posibil, păstrați o linie de vizibilitate clară către bicicletă. În caz contrar, asigurați-vă că îl lăsați într-un loc unde va trece neobservat și va fi mai greu de observat de către hoți, cum ar fi pe străzile rezidențiale mici și liniștite. Astfel, este mai ușor ca un vecin să observe ceva ciudat sau ca zgomotul produs de un hoț care vă sparge bicicleta să treacă neobservat.

De asemenea, trebuie să țineți lacătul cât mai aproape de bicicletă și de punctul de ancorare, lăsând cât mai puțin spațiu posibil pentru pârghie, și să împiedicați lacătul să atingă solul. Dacă atinge podeaua, hoțul va avea un punct de sprijin perfect pentru a o ridica și a fugi cu bicicleta.

S-ar putea să vă intereseze și : Kit de scule pentru biciclete