Apa de gura

mejor-enjuague-bucal

Păstrarea unui zâmbet frumos necesită o viață întreagă de îngrijire, așa că este esențial să vă asumați un rol activ și conștient în întreținerea zilnică a dinților dumneavoastră, amintindu-vă că acțiunile dumneavoastră din prezent determină calitatea vieții dumneavoastră în viitor.

O igienă orală precară poate duce la probleme grave de sănătate care afectează nu numai corpul, ci și nivelul de stimă de sine și relațiile personale, probleme precum respirația urât mirositoare, cariile, sensibilitatea, placa bacteriană, bolile gingivale și pierderea dinților fiind scenarii recurente.

Cu toate acestea, există numeroase obiceiuri pe care le puteți practica zilnic pentru a vă menține o sănătate orală optimă, motiv pentru care astăzi vom vorbi despre apa de gură, un instrument esențial atunci când vine vorba de remineralizarea dinților, eliminarea bacteriilor, curățarea zonelor greu accesibile și pentru a vă oferi o respirație proaspătă.

Cele mai bune ape de gură

Care este cea mai bună apă de gură?

Utilizarea zilnică a apei de gură oferă gurii dumneavoastră o cantitate semnificativă de beneficii, acum este timpul să alegeți produsul potrivit pentru dumneavoastră.

Există mai multe tipuri de apă de gură, fiind informat și înțelegând diferențele dintre fiecare model vă va ajuta să descifrați care este cel mai benefic produs pentru a vă completa rutina de curățare.

Există clătiri care ajută doar la împrospătarea respirației și la eliminarea particulelor de alimente reziduale din cavitatea bucală. Alte formule includ fluor în ingredientele lor, care se poate integra în smalțul dinților pentru a oferi o protecție excelentă împotriva formării cariilor. Există cele cu clorhexidină, un compus cu puternice proprietăți antibacteriene care trebuie folosit cu prudență, deoarece tinde să păteze dinții.

În sfârșit, există clătiri cu formule fără alcool, ideale pentru îngrijirea dinților la copii și adolescenți, deoarece cei mai tineri sunt adesea predispuși să ingereze lichidul.

Cu atât de multe produse de îngrijire dentară disponibile pe piață, cum știți exact pe care să le alegeți? Astăzi vă prezentăm selecția noastră comparativă a celor mai bune opțiuni pe care le veți găsi. Faceți o alegere conștientă și luați acasă un produs de bună calitate.

Iată dintre cele mai bune ape de gură:

1. Theraneem Organix South Cinnamon mouthwash

Produs vegan și fără cruzime față de animale

41ID94dayzL

Vezi pretul Emag

Această minunată apă de gură ne prezintă o formulă 100% organică, fără alcooli, sulfați, gluten și parabeni. Utilizarea sa este recomandată diabeticilor, copiilor și celor care practică medicina homeopatică.

Vine într-o prezentare de 470 ml și este fabricată din scorțișoară, cuișoare și frunze de măceș, ierburi și condimente naturale care vă oferă o respirație plăcută, protejând și completând în același timp îngrijirea sănătății orale împreună cu pasta de dinți.

Pentru o performanță maximă folosind acest produs, trebuie să vă spălați gura de două ori pe zi timp de aproximativ 1 minut.

2. Apa de gură Licor del polo

Garantează o respirație proaspătă de lungă durată

51wk61WeLTS

Vezi pretul Emag

Este o apă de gură excelentă, cu o formulă avansată capabilă să protejeze și să albească dinții. Vine într-o prezentare grozavă de 500 ml, iar utilizarea sa este recomandată numai pentru adulți.

Componentele sale au agenți activi care vor albi smalțul dinților fără a provoca daune, include, de asemenea, alcool și fluor pentru a vă oferi un tratament oral complet, în cele trei dimensiuni: limbă, gingii și dinți.

Cumpărarea acestei clătiri vă garantează o respirație proaspătă timp de 9 ore. Pentru a-l folosi, preparați o doză de 15 ml și clătiți-vă gura cu el de două ori pe zi, după ce vă spălați pe dinți.

3. Apa de gură Listerine Total Care 'Total Care'

Elimină 99,9% din bacteriile orale

41XyP8eyL5S

Vezi pretul Emag

Renumita și prestigioasa marcă Listerine prezintă o apă de gură completă, ideală pentru a completa rutina noastră de îngrijire și curățare dentară. Această clătire vine într-o prezentare mare de 1 litru, ceea ce o face un produs accesibil și perfect pentru uz familial.

Formula sa are un conținut ridicat de fluor pentru a vă proteja dinții și garantează, de asemenea, o respirație proaspătă și plăcută timp de 24 de ore continuu.

Alegându-l, alegeți să reduceți nivelul plăcii bacteriene, să vă mențineți gingiile sănătoase, să preveniți cariile și să vă păstrați albul natural al dinților.

4. Apa de gură zilnică Lacer Gingi

Reduce formarea plăcii dentare

31hWH1Ul9KL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unei ape de gură pe care să o integrați în rutina dumneavoastră de îngrijire, acest produs Lacer poate fi perfect pentru dumneavoastră. Clătirea vă oferă o rețetă fără alcool, prin urmare, utilizarea sa este recomandată pentru copii și adulți.

Are o aromă plăcută de mentă pentru a vă împrospăta respirația. Are proprietăți excelente, capabile să prevină sângerarea gingivală cauzată de gingivită și de nivelurile ridicate de sensibilitate din zonă.

Disponibil într-o sticlă de 500 ml. Pentru o performanță maximă, clătiți-vă gura de 2-3 ori pe zi cu o doză de 10 ml.

5. Sarakan Antiplaque Mouthwash

Un raport calitate-preț excelent

31OiYyPYUtS

Vezi pretul Emag

Este cel mai ieftin produs din selecția noastră și o clătire excelentă pentru a completa rutina zilnică de curățare.

Este un produs vegan, fără alcooli, parabeni, coloranți și arome artificiale. Sarakan oferă utilizatorului o aromă naturală pe bază de geraniu, cuișoare și mentă, ingrediente care oferă și calități antiseptice.

În compoziția sa intră planta 'salvadora pérsica', folosită de secole în tratamentul și igiena dentară, datorită proprietăților și beneficiilor sale pentru combaterea plăcii bacteriene și pentru promovarea dezvoltării unor gingii puternice și sănătoase.

Este disponibil într-o prezentare de 300 ml.

Ce este apa de gură, cum funcționează și cum se utilizează?

Fie că ați decis să adăugați apa de gură la rutina dumneavoastră de igienă dentară , fie că dentistul v-a recomandat-o dumneavoastră sau cuiva din familie, veți obține întotdeauna cele mai multe beneficii de pe urma ei dacă învățați cum să o folosiți corect.

mejor-enjuague-bucal

De aceea, pe baza experienței mele de medic stomatolog pentru copii și adolescenți, vă voi oferi câteva sfaturi pe această temă.

Ce este apa de gură?

Primul lucru pe care trebuie să îl știți este că apa de gură nu este un substitut pentru o rutină zilnică regulată de igienă dentară, care ar trebui să includă periajul dinților de cel puțin două ori pe zi și folosirea aței dentare.

În ceea ce privește funcția majorității acestor soluții lichide, veți constata că împrospătarea respirației, este principala; totuși, dacă suferiți de respirație urât mirositoare cronică, cunoscută sub numele de halitoză, vă sugerez să discutați cu stomatologul dumneavoastră despre alte modalități de a ataca cauzele problemei și de a vă controla starea.

Este bine de știut că majoritatea acestor produse conțin fluor, care poate ajuta la protejarea dinților împotriva acizilor produși de bacteriile din placa bacteriană ori de câte ori le folosiți după ce vă spălați pe dinți.

Există, de asemenea, și alte produse formulate pentru a ataca infecțiile fungice sau alte probleme ale gingiilor. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, vă sugerez din nou să consultați un specialist.

Aspecte de care trebuie să țineți cont

Dacă doriți să profitați la maximum de beneficiile apelor de gură, vă recomand să țineți cont de următoarele aspecte:

Diluați-o dacă este necesar

Asigurați-vă că citiți eticheta oricărei mărci de apă de gură pe care o alegeți. Acest lucru se datorează faptului că diferitele tipuri de produse pot avea concentrații diferite și este recomandat ca în unele cazuri să le diluați cu apă. Cu toate acestea, ar trebui să fie în cantitatea recomandată, deoarece important este ca ingredientele care omoară germenii din gură să funcționeze corect.

Apa de gură nu este un înlocuitor

Este esențial să ne amintim că nicio apă de gură nu înlocuiește rutina regulată de periaj și folosirea aței dentare de două ori pe zi. Prin urmare, chiar dacă medicul dentist vă recomandă sau vă prescrie o clătire de gură, este necesar să efectuați această rutină pentru a vă menține sănătatea gurii și a dinților.

Uitați-vă la ceas

Una dintre cheile pentru a folosi corect apa de gură este să o clătiți în gură pentru o perioadă corectă de timp. Majoritatea recomandă să țineți produsul timp de 30 de secunde până la un minut și apoi să-l scuipați.

Mulți specialiști consideră că spălatul pe dinți de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor asigură o protecție suficientă pentru dinții dumneavoastră. Dar dacă sunteți predispus la carii, combinați-o cu folosirea aței dentare și cu o apă de gură care include fluor în formula sa.

În acest sens, unele studii au arătat că apa de gură cu fluor este eficientă în întărirea smalțului dentar și în protejarea împotriva deteriorării cauzate de acizi.

Cum se utilizează apa de gură cu fluor?

-Utilizați întotdeauna cantitatea corectă , fie conform indicațiilor medicului dentist, fie conform indicațiilor de pe eticheta produsului.

- Țineți gura închisă și clătiți energic.

-Nu înghițiți apă de gură. Fluorura poate fi toxică dacă sunt înghițite cantități suficient de mari. Dacă va fi folosit de copilul dumneavoastră, asigurați-vă că îi supravegheați procesul de igienizare și că se obișnuiește să îl scuipe, nu să îl înghită.

-Pentru a obține cele mai multe beneficii de la apa de gură cu fluor, trebuie să evitați să mâncați, să beți sau să fumați timp de cel puțin 30 de minute, pentru a nu îndepărta fluorura de pe dinți.

Clătirile bucale ca parte a igienei dentare

După cum am văzut, un plan complet de igienă dentară zilnică se concentrează pe periajul și folosirea aței dentare de două ori pe zi, dar puteți lua în considerare și clătirile bucale.

Aceste soluții conțin o varietate de ingrediente concepute pentru a lupta împotriva bacteriilor din gură, inclusiv clorura de cetilpiridiniu (CPC). Este un compus care combate germenii în mod sigur și eficient, deși un număr mic de persoane au raportat un gust neplăcut, temporar.

Alte componente includ povidona iodată și uleiuri esențiale, care, dacă sunt utilizate în mod regulat, sunt capabile să reducă semnificativ placa bacteriană și indicatorii bacterieni ai gingivitei.

Cum funcționează apa de gură?

Răspunsul la această întrebare va varia în funcție de tipul de apă de gură. Unele împrospătează respirația, în timp ce altele oferă un beneficiu împotriva cariilor. Există, de asemenea, cele care sunt formulate pentru a distruge germenii și pentru a ajuta la prevenirea acumulării de placă pe dinți.

Care este diferența dintre clătirea cu fluor și clătirea fără fluor?

Unul dintre lucrurile esențiale pe care trebuie să le cunoașteți despre igiena orală este să înțelegeți diferențele dintre o clătire fără fluor și o clătire care conține fluor.

Apă de gură fără fluor vs. apă de gură cu fluor

Apă de gură fără fluor

O apă de gură standard, din comerț, conține ingrediente care vă împrospătează respirația. Unul dintre cele mai cunoscute sunt cele care lasă un gust mentolat, dar nu conțin fluor decât dacă pe etichetă scrie acest lucru.

Apă de gură cu fluor

O apă de gură cu fluor nu va elimina placa bacteriană anterioară, dar acționează protejând dinții de acizii produși de placa bacteriană ; cu toate acestea, trebuie să știți că utilizarea acesteia nu înlocuiește periajul și folosirea aței dentare. Prin urmare, fluorul este o clătire care se încorporează în stratul de smalț al dinților și poate ajuta la protejarea împotriva cariilor dentare.

În timp ce o cantitate adecvată de fluor este importantă pentru adulți, aceasta este crucială mai ales pentru copii. Fluorul ajută la prevenirea și inversarea stadiilor incipiente ale cariei dentare , datorită calităților sale de întărire a smalțului și permite dinților deteriorați de acizi să se remineralizeze.

Cu toate acestea, trebuie să rețineți că aceste soluții lichide nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub 6 ani, deoarece la această vârstă, ei pot fi înclinați să înghită clătirile în loc să le scuipe.

Fluorul în apa potabilă

Începând cu 1945, comunitățile au început să trateze apa potabilă cu fluor, iar ca urmare, prezența cariei la copii a scăzut dramatic.

În 2002, unele țări, cum ar fi Statele Unite, au reafirmat, prin studii efectuate de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor, că aproximativ 66% din populație a beneficiat în mod semnificativ de pe urma primirii apei fluorurate în casele lor.

Prin urmare, dacă doriți să știți dacă sursa locală de apă din Spania conține niveluri adecvate ale acestui element, vă sugerez să contactați specialiști. Acesta trebuie să conțină între 0,7 și 1,2 părți de fluorură la un milion de părți de apă.

Cu toate acestea, în cazul în care localitatea dumneavoastră de reședință nu dispune de o aprovizionare reglementată cu fluor, medicul dentist vă poate recomanda suplimente zilnice de fluor .

O recomandare suplimentară este de a vă proteja sănătatea generală prin utilizarea unui sistem de filtrare a apei de la robinet. În unele cazuri, este esențial să se fiarbă înainte de consum.

Avantajele și dezavantajele importante ale apei de gură

Ce sentiment delicios! În zilele noastre, cui nu i-ar plăcea prospețimea de mentă în gură după clătirea zilnică? Pe lângă faptul că ne împrospătează respirația, aceste soluții promovează o mai bună sănătate orală.

După cum ați văzut la punctele anterioare, etichetele produselor au fost concepute pentru a vă oferi informații valoroase și specifice despre tipul de clătire pe care îl oferă: există produse de albire, de combatere a halitozei, de eliminare a plăcii bacteriene și a bolilor gingivale . Dar sunt toate aceste afirmații adevărate și este apa de gură bună pentru tine? Ei bine, totul depinde, răspunsul poate fi fie da, fie nu.

Avantajele folosirii apei de gură

 1. Combate cariile: Dacă apa de gură conține fluor, aceasta poate ajuta la reducerea cariilor. Acest lucru se datorează faptului că fluorura ajută la reducerea cariei și a demineralizării dinților. Apa de gură cu fluor conține de obicei aproximativ 0,05% fluorură de sodiu, ceea ce este suficient pentru a oferi protecție împotriva cariilor dentare.
 2. Previne bolile gingivale: Datorită ingredientelor active din aceste clătiri, aceste soluții antiseptice sau antiplacă pot ajuta la inhibarea dezvoltării bacteriilor care cauzează boli parodontale, cum ar fi gingivita.
 3. Vă protejează sarcina: Acest avantaj este legat de proprietățile antibacteriene ale apei de gură. Deoarece bacteriile din parodontită pot intra în sângele unei femei însărcinate și pot crește markerii inflamatori. Acest lucru ar putea stimula contracțiile, ceea ce ar putea duce la travaliu prematur. Un studiu realizat de American Journal of Obstetrics and Gynecology a constatat că femeile însărcinate care au folosit apă de gură antibacteriană pe tot parcursul sarcinii au avut mai puține șanse de a intra în travaliu prematur.
 4. Albirea dinților: Există clătiri de gură specifice care vă pot oferi un zâmbet mai strălucitor și mai clar. Aceste clătiri conțin de obicei agenți de albire, cum ar fi peroxidul de hidrogen, care elimină petele și albesc dinții în timp.
 5. Reducerea sensibilității: Dacă aveți dinți sensibili, puteți folosi ape de gură care conțin arginină. Acest ingredient ajută la etanșarea tuburilor dentare din zonele sensibile. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să vă consultați medicul dentist înainte de a folosi orice apă de gură desensibilizantă.
 6. Calmează aftele bucale: Dacă aveți afte sau ulcerații bucale, acest tip de produs poate dezinfecta zona, reducând bacteriile care pot irita părțile moi, interioare ale gurii. O soluție la fel de eficientă și la îndemâna ta este clătirea cu apă sărată. Acesta va calma rănile dureroase.

Dezavantajele apei de gură

În momentul în care achiziționării acestui tip de produs, unele persoane au semnalat anumite neplăceri; cu toate acestea, aș dori să precizez că majoritatea dezavantajelor se datorează faptului că una sau alta marcă încorporează alcool în formula sa, motiv pentru care vă sugerez să consultați medicul stomatolog înainte de a proceda la efectuarea de spălături bucale cu orice soluție lichidă nerecunoscută de Colegiul Medicilor Dentiști.

 1. A fost asociat cu cancerul oral: În prezent, există o dezbatere aprinsă cu privire la faptul că apa de gură care conține alcool poate provoca cancer oral. Deși aceste clătiri pot reduce multe boli ale gurii, cel mai bine este să discutați cu medicul dentist înainte de a folosi orice apă de gură care conține un astfel de antiseptic.
 2. Crește sensibilitatea dinților: Alcoolul din apa de gură poate dizolva stratul de smalț, lăsând dinții vulnerabili și crescând sensibilitatea acestora.
 3. 3. Irita aftele: Dacă nivelul de alcool din produs este prea ridicat, acesta poate irita aftele și aftele.
 4. Maschează respirația urât mirositoare: Dacă nu practicați o igienă adecvată, cum ar fi spălatul pe dinți și folosirea regulată a aței dentare, clătirea va masca pur și simplu mirosul. De fapt, folosirea apei de gură fără a vă spăla pe dinți este echivalentă cu folosirea apei de colonie în loc să faceți baie.
 5. Reducerea beneficiilor pastei de dinți: Dacă folosiți apă de gură imediat după ce vă spălați pe dinți, este posibil să clătiți fluorul și să reduceți beneficiile utilizării pastei de dinți. În plus, substanțele chimice din apa de gură și cele din pasta de dinți pot interacționa și pot anula beneficiile fiecăreia. Din acest motiv, stomatologii recomandă clătirea cu apă de gură timp de cel puțin 30 de minute după ce v-ați spălat pe dinți.

Precauții

-Înainte de a utiliza fluorura de sodiu, trebuie să vă anunțați medicul sau farmacistul dacă sunteți alergic la acest ingredient; de asemenea, vă sugerez să vă anunțați medicul sau farmacistul dacă aveți orice altă reacție la o anumită substanță. Aceasta este o practică preventivă necesară, deoarece apa de gură poate conține ingrediente inactive, care ar putea provoca reacții alergice sau alte probleme. Prin urmare, adresați-vă specialiștilor pentru mai multe detalii.

De asemenea, înainte de a utiliza această soluție, este indicat să îi comunicați farmacistului istoricul dumneavoastră medical, mai ales dacă ați avut recent probleme bucale, cum ar fi răni, mucozități etc.

- Copiii pot fi mai sensibili la efectele secundare ale acestui medicament, mai ales dacă îl înghit.

- Înainte de a folosi orice apă de gură, spuneți-i pediatrului dumneavoastră dacă sunteți însărcinată.

- Ca o ultimă avertizare, este important de știut că această soluție trece în laptele matern. Prin urmare, vă sugerez, de asemenea, să vă consultați medicul de familie înainte de a alăpta.

Tipuri de apă de gură: Găsește-o pe cea potrivită

Mai jos aveți o listă sintetică a principalelor tipuri de apă de gură, pentru a vă putea face o idee despre cea mai potrivită pentru dumneavoastră. De asemenea, atunci când treceți în revistă diferitele sigilii disponibile pe piața , veți putea lua acasă nu doar cea mai accesibilă, ci și cea care vă va ajuta să vă rezolvați, să vă reîmprospătați sau să vă îmbunătățiți igiena orală.

Cunoașteți diferitele tipuri de apă de gură

După cum am văzut în primele rânduri ale acestei recenzii, o apă de gură împrospătează respirația, dar nu curăță dinții. Aceste clătiri nu înlocuiesc rutina obișnuită de periaj sau de folosire a aței dentare. Deși este clar că acestea pot ajuta la eliminarea excesului de particule alimentare din gură, nu trebuie să înlocuiți faza tradițională cu utilizarea acestui produs.

O apă de gură standard, care se vinde fără prescripție medicală, conține ingrediente care împrospătează respirația, cum ar fi aroma de mentă, dar nu conține fluor, cu excepția cazului în care pe etichetă este menționat acest lucru.

Aproximativ tipurile de clătire sunt:

Apa de gură cu alcool

Unele persoane consideră că utilizarea unei clătiri dentare face parte din rutina zilnică de îngrijire orală, altele sunt descurajate de conținutul de alcool, deoarece procentul său de aproximativ 20%, le poate fi incomod.

Un alt grup de persoane este îngrijorat de faptul că acest procent de alcool este suficient pentru a provoca boli la copiii sau adolescenții care au băut apă de gură.

Apă de gură fără alcool

Cu toate acestea, făcând o comparație și luând în considerare progresele din domeniul farmaceutic, există alternative disponibile. De exemplu, puteți găsi unele produse fără alcool care oferă beneficii pentru sănătatea dentară similare cu cele oferite de produsele tradiționale.

În acest sens, căutați o clătire care să conțină CPC (clorură de cetilpiridiniu). Acest ingredient se regăsește în multe soluții de îngrijire a sănătății formulate. În plus, s-a dovedit a fi sigur și eficient, deoarece se leagă de suprafața germenilor și îi explodează, reducând acumularea acestora pe dinți.

Clătirea cu fluor

O apă de gură cu fluor nu îndepărtează placa bacteriană, ci protejează dinții de acizii produși de bacterii; nu înlocuiește nici periajul și folosirea aței dentare. Fluorul este pur și simplu un ingredient care este încorporat în stratul de smalț al dinților și poate ajuta persoanele sensibile să prevină cariile dentare.

Ce trebuie să rețineți

Nu uitați că ar trebui să folosiți o apă de gură sau o soluție cu fluor după ce ați terminat rutina de periaj și folosirea aței dentare. De asemenea, nu uitați că aceste clătiri nu sunt recomandate copiilor sub 6 ani, deoarece la această vârstă ar putea fi înclinați să înghită lichidul, în loc să-l scuipe.

Este în regulă să folosiți o apă de gură dacă data de expirare a expirat?

Data de expirare a produselor de îngrijire dentară indică momentul în care ingredientele active conținute în pasta de dinți sau în apa de gură încep să se degradeze și să își piardă eficacitatea.

Prin urmare, data de expirare nu înseamnă că produsele vor deveni otrăvuri care vă pot face rău, ci doar că efectele pozitive asupra sănătății dumneavoastră orale sunt diminuate.

De cele mai multe ori, beneficiile lor durează 6 luni după termenul de valabilitate indicat; cu toate acestea, această perioadă poate varia de la o etichetă farmaceutică la alta.

Pe de altă parte, pastele de dinți și soluțiile orale expiră mai repede decât cele care nu includ alcool în formula lor.

În cele din urmă, clătirile, cum ar fi Peridex, care conțin gluconat de clorhexidină, trebuie aruncate la scurt timp după expirarea termenului de valabilitate. Acest lucru se datorează faptului că există dovezi bine stabilite în literatura dentară că clorhexidina se poate degrada și poate provoca cancer. Cu toate acestea, chiar dacă procentul total al acestor compuși este atât de mic, nimeni nu vrea să își asume riscuri. În cazul acestui compus, termenul de valabilitate este de aproximativ 5 ani, dacă recipientul nu este deschis.

În orice caz, costul relativ scăzut al acestor produse nu ar cauza o pierdere semnificativă dacă o anumită cantitate de apă de gură trebuie aruncată, odată ce a expirat, și apoi trebuie să se cumpere o sticlă nouă.

De ce arde apa de gură?

De fapt, binecunoscutul sigiliu Listerine (vinovatul tradițional) este cel care arde puțin din cauza uleiurilor esențiale folosite pentru a menține ingredientele active care luptă împotriva bacteriilor în interiorul apei de gură; cu toate acestea, în zilele noastre există diferite formulări care sunt mai puțin intense.

Pe de altă parte, alcoolul care se găsește în anumite soluții dentare este prezent ca solvent pentru a menține celelalte componente în lichidul medicamentos, dar, din păcate, poate usca gura, o senzație pe care, desigur, nu o doriți.

Un exemplu este oferit de Listerine Zero 'mai puțin intens'. Uleiurile sale sunt reprezentate în lista de ingrediente prin termenul 'Arome' și, deși această prezentare nu conține alcool, 'aromele' se află acum departe în lista de ingrediente, indicând concentrații mai mici, în comparație cu al doilea sau al treilea ingredient din Listerine tradițional; de asemenea, și-au reformulat afirmațiile privind acțiunea antimicrobiană (care poate fi sau nu semnificativă). În cele din urmă, sursa intensității mai scăzute se datorează unei concentrații mai mici a acestor substanțe uleioase, și nu absenței alcoolului.

Concluzii privind apa de gură

Pentru a încheia acest subiect important al sănătății orale, aș dori să vă recomand încă o dată o practică corectă de periaj și folosirea aței dentare de cel puțin două ori pe zi. În cazul în care căutați să vă împrospătați respirația, nu uitați că există multe mărci recunoscute care vă pot pune la dispoziție spălături lichide care să vă ofere acea senzație de mentă; dar dacă sunteți în căutarea reducerii plăcii bacteriene, a albirii dinților incisivi, canini și molari, sau pentru a corecta problemele de halitoză sau de acumulare a plăcii bacteriene, vă sugerez să consultați medicul stomatolog, deoarece acesta va ști care să vi-l prescrie cu asertivitate.

Sursa:
Este bine să folosiți apă de gură zilnic? - ABC
Test: Obiceiuri și îngrijire dentară - OCU
Sfaturi - Facebook