Aparat de aer conditionat portabil

air-acondicionado

Dacă nu puteți suporta temperaturile de sezon, atunci aveți nevoie de cel mai bun aparat de aer condiționat portabil pentru a vă menține răcoarea.

Aceste dispozitive sunt foarte utile în cazul în care nu doriți să cheltuiți pentru modificări foarte drastice ale structurii proprietății în care locuiți sau pur și simplu sunteți un chiriaș și nu vă permit. Un alt avantaj este că îl puteți muta și răci doar camera în care vă aflați.

Cu toate acestea, înainte de a cumpăra unul dintre aceste dispozitive, ar trebui să evaluați calitățile sale, să luați în considerare bugetul estimat pentru investiție și să stabiliți dacă unul dintre aceste dispozitive este mai potrivit decât o unitate fixă, de fereastră sau split.

De asemenea, trebuie să țineți cont de utilizarea pe care îi veți da și să verificați dacă este ceea ce aveți cu adevărat nevoie sau dacă un aparat echivalent, cum ar fi un ventilator de perete, de exemplu, vă poate rezolva dilema fără a fi nevoie să investiți atât de mult.

Cele mai bune aparate de aer condiționat portabile

Care este cel mai bun aparat de aer condiționat portabil?

Dacă sunteți deja sigur că un aparat de aer condiționat portabil este ceea ce aveți nevoie, atunci este util să analizați oferta disponibilă, să treceți în revistă toate tipurile și producătorii, să le comparați și să vă decideți asupra celui care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dumneavoastră.

Pentru a pregăti un ghid care să vă ajute am făcut un test de caracteristici și printre principalele dispozitive disponibile, aici am selectat acest grup în care se află cele mai bune cinci în funcție de caracteristicile și calitățile lor:

Iată care sunt cele mai bune aparate de aer condiționat portabile:

1. Aparat de aer condiționat cu multifuncționalitate digitală de la Joal

Răcorește, umidifică, ionizează

41SWM3g2uxL

Vezi pretul Emag

A avea acasă un aparat de aer condiționat ca acest model al producătorului Joal vă va oferi o mulțime de avantaje, deoarece este un aparat multifuncțional care nu numai că vă va menține răcoarea, dar vă va ajuta și să purificați aerul.

Este echipat cu roți pentru o mai bună portabilitate și are, de asemenea, un panou de control digital și o telecomandă, astfel încât să îl puteți controla din confortul unui fotoliu.

Vă oferă 5 funcții într-una singură: ionizează, aromatizează, umidifică, acționează ca un încălzitor și, dacă puneți apă rece în el, răcește și respinge țânțarii.

Este un dispozitiv programabil cu un consum redus de energie.

2. Purificator de aer Rowenta Pure Air PU4020F0.

Ușor și ușor de transportat

31+RIuHZgvL

Vezi pretul Emag

Dacă doriți să respirați un aer mai curat și să aveți un mediu mai sănătos, acest purificator Rowenta este foarte eficient, deoarece are patru niveluri de filtrare care vizează în principal atacarea: prafului, părului, formaldehidei și fumului.

Este un aparat relativ ușor, dotat cu un sistem de transport simplu și este, de asemenea, un purificator cu adevărat silențios, care emite zgomote de mai puțin de 52 de decibeli la putere maximă.

Poate funcționa în spații de 60 de metri pătrați, fie că este vorba de locuințe sau de birouri. Acesta dispune de senzori de poluare și poate fi utilizat 24 de ore pe zi.

3. DeLonghi PAC AN97

Mic și eficient

31mYEzndn4L

Vezi pretul Emag

Cu o eficiență energetică de clasa A, acest echipament este mic și puternic, cu o capacitate de 10700 BTU, potrivit pentru încăperi de până la 95 metri cubi (nu mai mari de 35 m2).

Este un produs remarcabil de silențios, cu un nivel de zgomot de 52 de decibeli, face mai puțin zgomot decât produsele similare. Are un ecran cu LED-uri, utilizează o tensiune electrică de 220 și un consum de sarcină de 160 de wați. Este un dispozitiv greu, cu două viteze de răcire.

Nu are un preț scăzut, dar este puternic și eficient, dacă vă puteți permite să faceți această investiție, este o opțiune pe care ar trebui să o luați în considerare.

4. Klarstein Skyscraper Ice 4 în 1 aparat de aer condiționat portabil

Purifică aerul

41XmoOzT6bL

Vezi pretul Emag

de la Klarstein este mai degrabă un ventilator puternic cu patru funcții într-unul singur: ventilează, răcește încăperea, ionizează și umidifică. Funcționează în trei viteze și are trei moduri de funcționare: noapte, natural și normal.

Este dotat cu un temporizator de oprire automată, vine cu filtre de curățare și pachete de răcire pentru a crește eficiența și este unul dintre cele mai puțin costisitoare din selecție.

Conform opiniei celor care au deja unul, este un produs satisfăcător, își îndeplinește funcția, dar întreținerea lui este complicată.

5. OneConcept MCH-1 Air cooler Aparat de aer condiționat 3 în 1

Cel mai economic

41xPLbpzXrL

Vezi pretul Emag

Aparatul de la producătorul Oneconcept este cel mai economic din lista noastră și, ca și celelalte aparate din selecție, este mai mult un ventilator de răcire decât un aparat de aer condiționat.

Este un aparat cu funcție de răcire, ventilator și umidificator, funcționează cu o telecomandă și trei niveluri de putere care țin căldura la distanță . Acesta este prevăzut cu un cronometru, este ușor de transportat și este disponibil în alb și negru.

Are un consum redus de energie , este ușor de transportat și, deși este mic și ușor, dimensiunile sale nu îi permit să funcționeze ca un ventilator de masă, trebuie așezat pe podea.

Cum funcționează un aparat de aer condiționat portabil?

aire-acondicionado-300x200

În principiu, aparatele de aer condiționat portabile funcționează în același mod ca și aparatele de aer condiționat de fereastră sau split. Acestea aspiră aerul cald și umed și îl răcesc, dezumidificându-l și returnându-l în încăpere.

Căldura extrasă din aer este evacuată printr-o conductă instalată la o fereastră deschisă; unitatea condensează apa din aer pe măsură ce se răcește, colectând-o într-un rezervor și evacuând-o printr-o conductă. Acesta include de obicei un kit care sigilează în jurul conductei pentru a împiedica ieșirea aerului proaspăt.

Cu toate acestea, spre deosebire de aparatele de aer condiționat de fereastră sau de aparatele de aer condiționat split, toate părțile mecanice ale aparatului portabil se află în aceeași încăpere pe care o răcește, astfel încât acesta folosește același aer pentru a răci condensatorul, ceea ce provoacă o presiune negativă care generează o căldură neplăcută în încăperile din jur, care este atrasă în unitate pentru a încerca să mențină răcoarea în zona în care se află.

Unitățile portabile tind să fie mai zgomotoase decât cele de fereastră, deoarece au compresorul inclus, spre deosebire de cele care îl plasează în exterior.

Ce trebuie să căutați la un aparat de aer condiționat portabil?

Cele mai performante modele de aparate de aer condiționat prezintă o serie de caracteristici conexe. Dacă sunteți interesat de unul dintre aceste modele, iată care sunt elementele pe care trebuie să le luați în considerare și pe care trebuie să le căutați în dispozitivul pe care decideți să îl achiziționați.

Cablu de alimentare:

Ar trebui să aveți în vedere amplasarea aparatului de aer condiționat portabil în raport cu priza de curent, deoarece acestea tind să aibă cabluri scurte; în mod ideal, ar trebui să luați un aparat care, de unul singur, are un cablu de o lungime acceptabilă. Producătorii nu recomandă utilizarea prelungitoarelor pentru acest aparat, iar dacă alegeți să faceți acest lucru, cel mai probabil veți anula garanția, deoarece, potrivit producătorului, utilizarea unor astfel de cabluri poate provoca supraîncălzire sau incendii.

Telecomandă:

Această opțiune vă ușurează viața și vă scutește de a fi nevoit să vă opriți din când în când pentru a configura aparatul de aer condiționat. Acesta vă oferă informații despre temperatura camerei și puteți seta moduri automate și temporizatoare.

Moduri de funcționare:

Trebuie să vă asigurați, în funcție de nevoile dvs., că aerul pe care îl cumpărați are modurile de funcționare de care aveți nevoie: răcire, încălzire, uscare, automat sau doar ventilator. Mulți utilizatori au tendința de a căuta modul automat, în care poate fi setat la o temperatură țintă și apoi trece la modul de răcire.

Temporizatoare de pornire/oprire:

Această funcție este foarte utilă, deoarece programează aparatul să pornească sau să se oprească la anumite ore și dispune de reglarea automată a temperaturii. De exemplu, pentru a-l opri la o anumită oră în timpul nopții sau pentru a răcori zona un timp înainte de a veni acasă de la serviciu.

Grile pentru fluxul direct de aer:

Cele mai multe dintre aceste aparate au lamele reglabile manual, câteva au doar lamele, iar alte modele sunt prevăzute cu ferestre automate care direcționează aerul rece către un anumit loc.

Set de ferestre:

Acestea sunt prevăzute cu panouri de umplere pentru a închide deschiderea ferestrei deschise și pentru a direcționa aerul cald din exterior cu ajutorul furtunului de evacuare.

Zgomot:

Aceste unități pot fi destul de zgomotoase, ceea ce poate fi un element de distragere a atenției, în special dacă sunt la funcționare maximă. Dacă zgomotul este o problemă pentru dvs., căutați cel mai puțin zgomotos sau gândiți-vă dacă notebook-ul este ceea ce aveți nevoie.

Umiditate:

Ar trebui să vă asigurați care este cea mai ușoară opțiune pentru dumneavoastră. Fie că aveți nevoie ca aparatul de aer condiționat să aibă o tehnologie de auto-evaporare care să proceseze umiditatea colectată și să o extragă în partea din spate a unității; fie că preferați un rezervor în interiorul unității în care apa se colectează și poate fi golită manual sau poate un sistem de drenaj încorporat.

Prețuri:

Cu cât aparatul este mai mare și mai puternic, cu atât este mai scump. Așadar, fiți clar în legătură cu ceea ce vă doriți și cu câți bani aveți de cheltuit pentru asta. De asemenea, aparatele de aer condiționat portabile tind să fie mai scumpe decât cele de fereastră cu aceeași capacitate de răcire, ceea ce reprezintă o altă realitate pe care trebuie să o luați în considerare atunci când faceți achiziția.

Design:

În ceea ce privește designul, ideal ar fi să fie compact și eficient, asigurați-vă că are o greutate care să permită o mobilitate mai mare fără a provoca daune podelei sau proprietății în general. Acestea ar trebui să fie mai flexibile pentru conexiunile la fereastră, iar stilul lor vizual ar trebui să fie în concordanță cu spațiul în care sunt amplasate, deși această ultimă calitate depinde de preferințele dumneavoastră. Dacă doriți ceva care să nu se ciocnească cu spațiul, ar trebui să căutați în mod corespunzător.

Avantajele unui aparat de aer condiționat portabil

Avantajele unui aparat de aer condiționat portabil pot fi rezumate după cum urmează:

 • Este mai simplu și mai versatil decât aparatele de aer condiționat fixe de fereastră și de perete
 • Este ușor de instalat
 • Sunt foarte utile pentru încăperile care nu au un sistem de răcire sau care nu au nevoie de el în mod constant.
 • Este compact, mobil și poate fi mutat dintr-o cameră în alta și instalat fără prea mult efort.

Cum să alegeți aparatul de aer condiționat portabil potrivit?

Aparatul de aer condiționat portabil potrivit va fi cel care asigură o răcire eficientă a încăperii. Dacă este prea mic, nu se va răci bine, iar dacă este prea mare, nu va elimina suficientă umiditate și aerul va fi umed.

Pentru a obține aer care răcește eficient, înmulțițiți lungimea camerei cu lățimea acesteia în metri pătrați și căutați un aparat de aer condiționat cu o capacitate de răcire corespunzătoare acestei măsuri.

De exemplu, până la 18,5 metri pătrați, un aer de 8000 BTU poate fi util; dacă încăperea are până la 27,8 metri pătrați, o unitate de 10000 BTU ar fi utilă; dacă încăperea are până la 37,1 metri pătrați, atunci un aer de 12000 BTU este cel mai potrivit, iar dacă încăperea are până la 41,8 metri pătrați, aveți nevoie de un aer de 13000 BTU

Rețineți că, cu cât capacitatea de răcire este mai mare, cu atât aerul va fi mai mare și mai greu.

Caracteristici

Ar trebui să căutați caracteristici care să facă aparatul versatil și convenabil. Multifuncționalitatea poate fi una dintre ele (încălzire, ventilator, dezumidificare și răcire); cronometrele, evaporarea automată, telecomanda și luminile de afișare off/on pot fi, de asemenea, utile.

Instalare și întreținere

Aparatele de aer condiționat portabile sunt, în general, mai ușor de instalat decât aparatele de aer condiționat de fereastră. Trebuie să alegeți o locație în apropierea unei ferestre și a unei prize de curent. Instalarea este relativ rapidă și ușoară; instalați panoul reglabil al ferestrei unității și conectați furtunul de evacuare. Lăsați aparatul să stea în poziție verticală timp de cel puțin o oră și este gata de funcționare.

În ceea ce privește întreținerea, aceasta este destul de simplă. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să scoateți cablul de alimentare din priză înainte de a începe, să scurgeți apa dacă este necesar, să curățați filtrul la fiecare două săptămâni sau conform manualului și să ștergeți periodic praful cu o cârpă umedă și umiditatea cu o cârpă uscată.

Diferențe între un aparat de aer condiționat portabil și un split

Există o serie de diferențe substanțiale între un aparat de aer condiționat portabil și un split, unele dintre ele țin de design, mobilitate sau ușurința de instalare, iar altele de aspecte mai tehnice, să vedem care sunt cele mai importante:

 • În ceea ce privește portabilitatea, aparatul portabil poate fi deplasat, deși într-un mod restrâns din cauza conexiunii sale, split-ul este fixat pe perete, iar compresorul este instalat în afara casei.
 • În ceea ce privește zgomotul, laptopul este zgomotos, iar split-ul este silențios.
 • Dispozitivul portabil este ușor de instalat, în timp ce dispozitivul divizat este mult mai complicat de instalat.
 • Fără a fi o pană, aerul portabil este ușor în comparație cu aerul divizat, care este de obicei mai greu și mai voluminos.
 • Mașina portabilă trebuie să fie întreținută o dată la două săptămâni; split-ul este întreținut lunar.
 • Laptopul răcește doar jumătate din capacitatea sa, split-ul este considerabil mai puternic.
 • Puteți obține cele mai ieftine aparate de aer condiționat split în anotimpuri diferite, în funcție de anotimp, dar cele portabile au aproximativ același preț pe tot parcursul anului.
 • Aparatele de aer condiționat portabile sunt simple și de bază, cu puține caracteristici speciale, iar aparatele de aer condiționat split sunt realizate cu tehnologie avansată, cu multe dintre aceste caracteristici.
 • În ceea ce privește prețul, deși se află adesea în intervale de preț similare, laptopurile sunt uneori mai scumpe decât divizoarele.