Aparat de calcat

centro-de-planchado

Netezirea hainelor pentru a le face să arate perfect nu este sarcina preferată a nimănui, dar acest lucru poate fi mai ușor dacă aveți cel mai bun centru de călcat, un generator de abur care funcționează pentru a face ca hainele să arate minunat cu ușurință, iar cel mai bun lucru este că nu va maltrata textilele așa cum ar face-o sistemele tradiționale cu plăci de căldură extremă.

Cele mai bune centre de călcat

Care este cel mai bun centru de călcat?

Există fiare de călcat mari și fiare de călcat compacte, unele de bună calitate, altele mai puțin bune, însă făcând o comparație între cele mai bune am reușit să le poziționăm pe cele șase cu cele mai notabile caracteristici de pe piața , astfel că vă garantăm că modelele de mai jos sunt cele ideale pentru a vă lăsa hainele cu acel finisaj de curățătorie care vă place atât de mult.

Mai jos vă prezentăm cele mai bune centre de călcat:

1. Rowenta DG8961 Ironing Centre

Cel mai recomandat

51hU2-dx3XL

Vezi pretul Emag

Este un produs care, deși nu este atât de ieftin , are caracteristici optime pentru un călcat eficient.

Aburul generat este uscat, concentrat, continuu, iar placa îl distribuie uniform. De asemenea, are autonomie nelimitată, astfel încât nu va trebui să fiți cu ochii pe recipientul de apă și, datorită tehnologiei Silence , veți călca fără zgomot.

Designul este super modern, compact, cântărește 5 kg, are un mâner ergonomic și o placă cu un vârf subțire pentru a ajunge în zonele dificile; pe de altă parte, puteți lucra pe verticală fără a avea nevoie de masă de călcat

Va fi gata de utilizare în doar două minute, este, de asemenea, sigur, cu protecție la supraîncălzire, are un compartiment pentru a stoca cablul și, dacă se termină apa în timpul zilei, o puteți umple din nou fără a opri aparatul.

De fapt, nu este chiar atât de scump, dar este greu să găsești un model mai accesibil cu atât de multe avantaje.

2. Centrul de călcat Philips GC9325/30

Cel mai practic

415Yqrgw3+L

Vezi pretul Emag

Dacă doriți un produs funcțional, ușor de utilizat, cu unul dintre cele mai mari recipiente, acesta este cel mai recomandat centru.

Recipientul de 2,5 litri va fi foarte eficient pentru zile lungi de îndreptare, nu veți avea nevoie de apă distilată, fierul de călcat are o putere de 2100 W, este ultraușor și are o extensie de 1,8 m care vă va oferi confort în timpul lucrului.

De asemenea, are o închidere automată, poate fi folosit cu apă de la robinet, iar calitatea bună este susținută de o garanție de doi ani.

3. Polti Vaporella XT100C

Cel mai versatil

41MJ+khwgBL

Vezi pretul Emag

Cel mai bun lucru la acest produs este că funcționalitatea sa vă va oferi acel finisaj profesional de curățare uscată a hainelor, indiferent de tipul sau grosimea țesăturii, făcându-l super versatil și asigurând rezultate rapide și fără probleme.

Având funcția de călcare uscată, autonomia este nelimitată, în plus, hainele vor rămâne fără reziduuri de apă și vor fi gata în mai puțin timp, cu o singură trecere

Are trei niveluri de căldură, oprire automată, mânerul nu alunecă, sistemul este super silențios, dimensiunea piesei este manevrabilă și, pe scurt, este una dintre cele mai recomandate de pe piață.

4. Tefal Express Compact Eco GV7340E0 - Centru de călcat

Cel mai bun pentru economisirea energiei

51axSVyxlLL

Vezi pretul Emag

Nu numai că vei economisi bani datorită prețului său scăzut, dar vei economisi și consumul de energie din casa ta, deoarece este una dintre cele mai ecologice piese.

Oferă o presiune de cinci bari, are o autonomie extinsă, generând în același timp un abur constant de 120 g/min pentru a pătrunde în țesături, lăsând hainele fără riduri și uscate în jumătate din timp.

Talpa este de o calitate excelentă, nu se zgârie, este ușor de curățat, alunecă ușor, iar rezultatele sunt optime. De asemenea, are un sistem care elimină calcarul cu o tijă colectoare care îmbunătățește performanța.

Puteți călca perdelele sau hainele agățate ca un centru de călcat vertical cu suport și cuier sau ca un centru de călcat fără fir. Este un model economic și o investiție care merită.

5. Bosch Sensixx B35L

Cea mai puternică

41tbX9KFlHL

Vezi pretul Emag

Puține centre de călcat au o putere de 3100W, păstrând în același timp calitatea pe care o reprezintă marca Bosch , așa că, dacă aveți nevoie de o mașină puternică și eficientă pentru acele încărcături mari de rufe, aceasta este recomandarea noastră.

Distribuția căldurii este optimizată, sistemul răcește textilele și are trei lovituri pentru a întări răspândirea aburului pentru a avea acces la acele locuri și pliuri dificile.

Aparatul este de culoare neagră, cu comenzi la îndemână și cu o bază antiderapantă care îl face mai sigur de utilizat, are și un sistem anti-picurare, astfel încât nu va umezi hainele, iar călcatul va fi super eficient.

6. Braun CareStyle 5IS 5042

Cel mai bun pentru bugete mici

41LUjCRZfIL

Vezi pretul Emag

Dacă nu doriți să investiți atât de mulți bani, dar doriți să primiți un produs de calitate, centrul de călcat Braun este cel mai bun pentru dumneavoastră.

Oricât de de economic ar fi produsul, acesta își păstrează operativitatea pentru a vă lăsa hainele impecabile. Este, de asemenea, un aparat digital și inteligent, cu reglare automată a temperaturii pentru a se adapta la țesătură fără a o maltrata.

De asemenea, are un consum redus de energie, dar are șase bari de presiune și un debit bun de abur.

Este un produs german și a fost testat din punct de vedere calitativ, brandul are experiență în acest tip de echipamente, iar prețul este imbatabil.

Ce este un fier de călcat cu aburi și cum funcționează?

Este un fier de călcat cu un recipient cu apă care aburește țesăturile fără a abrama fibrele pentru a le da un aspect uscat și impecabil.centro-de-planchado

Sunt echipamente care au venit să revoluționeze modul de călcat, sunt ușoare, compacte, ușor de folosit, iar popularitatea lor a crescut datorită avantajelor pe care le oferă.

Cum să găsiți un generator de abur de fier bun?

Dacă sunteți în căutarea unui instrument de călcat care să vă garanteze o performanță , există mai multe caracteristici de luat în calcul, de la ușurința în utilizare, greutate, garanție sau un serviciu post-vânzare bun, dar dacă doriți să intrați în detalii citiți mai departe pentru a afla ce trebuie să aibă un fier de călcat cu abur bun:

Setări

Cel mai bine este să vă asigurați că piesa are diferite opțiuni de călcare, astfel încât să știți că este potrivită pentru setările de căldură și că poate fi folosită pe bumbac, lână sau țesături delicate, cum ar fi inul sau mătasea.

Unele au setări automate, în timp ce altele au butoane simple pentru a le controla funcțiile.

Greutate

De obicei, cântăresc între 1 și 2 kg, dar cu cât sunt mai ușoare, cu atât mai bine, deoarece facilitează manevrarea, iar greutatea nu este un factor determinant pentru eficiența mașinii.

Durabilitate

Dacă doriți un fier de călcat durabil, nu irosiți banii pe un fier de călcat ieftin . Asigurați-vă că este bine asamblat, că are o bază solidă sau că materialul de fabricație nu este coroziv.

De asemenea, interesați-vă de garanția și condițiile oferite de producător, deoarece acest lucru vorbește bine despre marca și calitatea piesei.

Cablu

Pentru libertate și flexibilitate în timpul lucrului, este mai bine să aveți un cablu lung, precum și un loc de depozitare pentru prelungitor.

Abur

Butonul de intensificare a aburului este util pentru hainele delicate sau pentru a introduce căldura în pliuri.

Sistem anti-picurare

Când nu are acest mod, lichidul tinde să se scurgă din rezervor, ceea ce face ca lucrul cu acesta să fie puțin incomod.

Consum eficient

Fiind un aparat care produce căldură, acesta tinde să consume multă energie, așa că, dacă sunteți interesat să faceți economii sau dacă doriți ca echipamentul să fie ecologic, încercați să îl faceți eficient din punct de vedere energetic.

Oprire automată

Dacă sunteți uituc, această funcție va opri automat aparatul după o perioadă de neutilizare.

Capacitatea recipientului

Acest lucru vă va asigura că nu rămâneți fără apă în timp ce călcați. O capacitate medie bună este de un litru, astfel încât veți lucra cu o cantitate considerabilă de rufe fără întreruperi.

Placă sau fier de călcat din ceramică

Unele persoane ezită între cele două, dar în realitate ambele distribuie căldura în mod egal și netezesc piesele fără probleme. Plăcile de fier tind să fie mai durabile, dar diferența nu este semnificativă, astfel încât cea mai bună alegere este o chestiune de gust personal.

Tipuri de fiare de călcat cu aburi

Un fier de călcat este un aparat, de obicei alimentat cu curent electric, care utilizează căldura și aburul dintr-un rezervor intern pentru a facilita netezirea hainelor proaspăt spălate.

Fierul de călcat variază în funcție de materialul, dimensiunea, greutatea și caracteristicile plăcii metalice. Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre variantele disponibile pe piață:

Fiare de călcat cu abur convenționale

Acesta este un fier de călcat tradițional care are unele capacități limitate de abur . Aceste aparate tind să aibă un rezervor de apă foarte mic și pot produce aburi doar în cantități limitate și la niveluri de intensitate mai mici, ceea ce face ca sesiunile de călcat să fie mai lungi, iar acest lucru nu este plăcut pentru nimeni, nu-i așa?

Aceste emanații permit aplicarea unor cantități mici de abur fierbinte pe țesătură în timpul călcării, făcând să dispară pliurile după câteva treceri.

Majoritatea fiarelor de călcat de ultimă generație pot fi utilizate cu apă de la robinet, spre deosebire de fiarele de călcat vechi, care acceptau doar apă demineralizată sau deionizată. Acesta este un detaliu foarte important, deoarece, dacă nu are această caracteristică, este posibil ca orificiile prin care iese aburul să fie înfundate.

Sisteme de călcat cu aburi

Un centru de călcat (cunoscut și sub numele de stație de călcat cu aburi sau stație de călcat cu aburi) este un aparat care are un boiler independent de aparat și cu o capacitate mai mare de apă, astfel încât utilizarea sa durează mai mult, spre deosebire de un fier de călcat convențional.

Generând mai mult abur, acesta facilitează călcatul hainelor și reduce timpul pe care trebuie să îl dedicați acestei sarcini. Uf, ce ușurare!

Centrele de călcat, însă, necesită mai mult timp pentru a se încălzi decât un fier de călcat convențional și sunt mult mai scumpe, deși utilizarea lor este recomandată atunci când volumul de haine care trebuie călcate este mare. Nu merită să îl folosiți dacă aveți de gând să îndreptați doar hainele pe care le veți purta imediat.

Generatoarele de aburi pot fi considerate o îmbunătățire serioasă față de fiarele de călcat cu aburi tradiționale.

Dacă comparăm cele două aparate, fierul de călcat permite aplicarea unui flux constant de abur la presiune ridicată. Un sistem de călcat ocupă mult mai mult spațiu decât un fier de călcat convențional și, prin urmare, trebuie să fie așezat pe un scaun sau pe un raft la capătul mesei de călcat .

Aceste sisteme necesită mai mult timp pentru a se încălzi, iar unele nu se opresc automat dacă sunt lăsate nesupravegheate, astfel încât consumul de energie este un factor care trebuie luat în considerare.

Producția de abur accelerează călcarea și poate îndepărta cu ușurință ridurile chiar și de pe hainele uscate . Vă mai amintiți de stropitoarea pentru umezirea hainelor? Ei bine, cu acest sistem, acest lucru este de domeniul trecutului.

Fiare de călcat fără fir

Arată ca fiarele de călcat cu aburi convenționale, dar nu au un cablu de alimentare. Deoarece aceste modele nu sunt nici cele mai populare, nici cele mai funcționale, ele nu vor ocupa o mare parte din atenția noastră în acest articol.

Să vorbim puțin despre generatoarele de aburi

Dacă nu cunoașteți deja multe informații despre fiarele de călcat cu generator de aburi, iată câțiva dintre termenii obișnuiți pe care îi veți întâlni atunci când folosiți unul:

Măsurători de abur

Există câteva numere care măsoară puterea și viteza de producere a aburului de către un fier de călcat, de exemplu:

Bar: este o măsură a presiunii aburului. Presiunea ridicată este cea care îi conferă aburului puterea de a scăpa rapid de riduri. Intervalul tipic de presiune pentru un fier de călcat cu generator de abur este de 4-6 bari. Cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai puternic.

Grame pe minut O altă măsură importantă este mărimea debitului de abur. Aceasta se măsoară în grame pe minut. Din nou, cu cât numărul este mai mare, cu atât mai bine.

Dimensiunea rezervorului

Cantitatea de apă este un alt număr important la care trebuie să fiți atenți. Aceasta se măsoară de obicei în mililitri sau litri. Cele mai multe variază între 500 de mililitri și 1,5 litri. Cu cât rezervorul conține mai multă apă, cu atât mai mult timp puteți călca fără a umple rezervorul.

Unele rezervoare sunt un mic tub vertical; altele sunt o cameră mare sub mâner. Preferați-le pe cele transparente, pentru a vedea mai ușor nivelul apei și pentru a ști când trebuie să le umpleți.

Greutate

Generatoarele de abur sunt echipate cu multe caracteristici suplimentare, inclusiv rezervorul de apă extern. Acest lucru poate face ca greutatea fierului de călcat și a unității să fie ceva mai grea decât cea a fiarelor de călcat cu aburi normale.

Cu toate acestea, faptul că rezervorul de apă este separat de fierul de călcat înseamnă că aparatul în sine este mult mai ușor și, prin urmare, va necesita mai puțin efort în timpul călcării.

Explozie de abur sau buton de pornire

Sunteți de acord că este un coșmar să calci lenjeria sau blugii? Ei bine, opțiunea Boot oferă o explozie suplimentară de abur pentru a netezi pliurile încăpățânate, utilă în special pentru aceste tipuri de țesături.

Talpă

Talpa este partea inferioară metalică a fierului de călcat care intră în contact cu țesătura care se calcă. În funcție de materialul tălpii, unele tălpi pot aluneca mai ușor decât altele.

Atât plăcile din oțel inoxidabil lustruit, cât și cele din ceramică alunecă ușor, sunt durabile și rezistente la zgârieturi

Dimensiunea tălpii, precum și locația și numărul de găuri pentru abur, vor afecta capacitatea de a aluneca și de a furniza abur.

Unele fiare de călcat cu generator de aburi au, de asemenea, caracteristici suplimentare ale tălpii care pot fi utile, inclusiv o canelură pentru a ajuta la călcarea în jurul butoanelor, precum și diverse acoperiri antiaderente pe care le puteți îndepărta și pune după bunul plac.

Cele mai multe sunt făcute din:

Aluminiu:

Distribuie bine căldura, dar se zgârie ușor și poate fi dificil de curățat.

Oțel inoxidabil:

Destul de durabil, are o alunecare excelentă și distribuie căldura uniform, dar se zgârie ușor.

Ceramică:

Foarte durabilă, antiaderentă, alunecare excelentă, distribuie căldura în mod uniform. Una dintre cele mai bune opțiuni, dar nu întotdeauna cea mai economică.

Paladiu:

Acesta este un metal antiaderent avansat care oferă durabilitate, o bună alunecare și o distribuție uniformă a căldurii. Foarte puține modele îl au.

De asemenea, este posibil să întâlniți cuvinte precum:

Antiaderentă:

La fel ca o tigaie, o talpă antiaderentă va asigura o alunecare lină a fierului de călcat și nu se va lipi de țesături.

Rezistent la zgârieturi:

În general, datorită unui strat special de acoperire, va exista o șansă mult mai mică ca talpa să se zgârie în timpul utilizării normale.

Autocurățare :

Acest lucru reduce la minimum riscul de formare de rugină sau de depuneri pe talpă. Nu toate fiarele de călcat au această opțiune, așa că este important să verificați caracteristicile aparatului pentru a vă asigura.

Termeni suplimentari

Există mai mulți termeni legați de configurația și caracteristicile generatoarelor de abur; iată un exemplu pentru a vă familiariza cu ei:

Anti-picurare : această setare previne scurgerile suplimentare de apă de la orificiile de aerisire O funcție anti-picurare, prezentă la majoritatea fiarelor de călcat, este concepută pentru a preveni scurgerile atunci când se utilizează aburul la intervale de presiune mai mici.

Anti-escaldare : această opțiune reduce la minimum riscul de formare de depozite minerale, cum ar fi calcarul și calciul, pe fierul de călcat.

Sistem de curățare de detartraj: unele fiare de călcat au o funcție de autocurățare pentru a îndepărta depunerile minerale sau calcarul

Oprire automată : înseamnă că fierul de călcat se va opri automat după o perioadă de nefolosire. Oprirea automată poate preveni un incendiu, dar căldura acumulată poate arde în continuare țesătura dacă fierul de călcat este lăsat cu capul în jos, așa că nu-l neglijați nici măcar o secundă când este pornit.

Putere : se referă la cantitatea de energie necesară pentru a utiliza fierul. Aceste generatoare utilizează o tensiune de 220-240V

Utilizare verticală: aceasta este o funcție care vă permite să călcați pe verticală, cum ar fi perdelele sau hainele agățate. Unele generatoare de aburi au ca accesoriu o bară de agățat pentru a putea folosi această opțiune.

Alte lucruri de luat în considerare

Deși am menționat deja multe detalii, există și alți câțiva factori care merită luați în considerare.

Produse suplimentare: Unele dintre sistemele de curățare incluse în anumite modele necesită achiziționarea de produse suplimentare, cum ar fi filtre și cartușe. Acestea pot fi necesare pentru a îndepărta depunerile minerale dăunătoare, dar pot costa bani în plus.

Unele fiare de călcat necesită apă deionizată în loc de apă de la robinet ca o modalitate alternativă de a reduce la minimum această formare de fulgi.

Ușurința de depozitare: fiarele de călcat cu generator de aburi sunt semnificativ mai mari decât cele tradiționale datorită dimensiunii rezervorului de apă.

Unele au un sistem de depozitare ușoară a cablurilor sau chiar o funcție de derulare automată. Uneori, cablul poate fi depozitat în interiorul fierului de călcat. Este un detaliu simplu, dar un cablu dezordonat poate fi o bătaie de cap atunci când aveți un spațiu de depozitare limitat.

Zgomot: Puterea unui sistem de abur sub presiune nu este întotdeauna silențioasă. Cu toate acestea, dacă vă deranjează zgomotul sau dacă aveți tendința de a călca în timp ce alții dorm, luați în considerare alegerea unui fier de călcat care este cunoscut ca fiind puțin mai silențios decât celelalte.

Garanții și reparații: Multe modele sunt însoțite de garanții sau garanții limitate. Citiți termenii și condițiile producătorului înainte de a cumpăra.

Scânduri de călcat: Este dificil să calci bine fără o masă de călcat. Este posibil să doriți să cumpărați o masă de călcat mai mare dacă o veți folosi cu un fier de călcat cu generator de abur.

Întreținere

Curățați suprafața din când în când

Pentru a îndepărta reziduurile, curățați talpa fierului de călcat în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Minimizați scurgerile

Pentru a evita scurgerile, începeți mai întâi cu țesăturile delicate care nu au nevoie de abur. După ce ați călcat articolele care necesită abur, scurgeți apa. Acest lucru reduce scurgerile data viitoare, iar căldura poate evapora umiditatea rămasă.

Utilizați apă de la robinet

Aproape toate fiarele de călcat funcționează bine cu apă de la robinet, cu excepția cazului în care în manual se specifică altfel.

Care sunt avantajele utilizării fierului de călcat cu generator de abur?

Suflarea puternică de abur emisă prin talpă facilitează viteza de călcare. Aburul poate fi folosit pentru a da o atingere rapidă jachetei sau bluzei în timp ce este agățată, fără a fi nevoie să mergeți la masa de călcat.

-Fără efort pentru curățare: Au o funcție numită Auto-Clean, care curăță fierul de călcat pe măsură ce se încălzește, prevenind calcifierea. Unele pot fi echipate cu cartușe anticalcar, iar altele pot avea cerințe de curățare mai complexe.

-Este o mare economie de timp: Unele fiare de călcat au un timp de încălzire de doar câteva minute, iar altele pot dura între 5 și 8 minute. Fiecare model este diferit.

În timp ce unele modele trebuie lăsate să se răcească înainte de a fi reumplute și trebuie așteptat timpul acordat pentru ca fierul de călcat să se reîncălzească la temperatura necesară , modelele cu 'umplere continuă' pot fi pur și simplu reumplute în timpul utilizării și, prin urmare, puteți continua călcatul fără întrerupere.

Tehnologia aplicată la aceste aparate a dus la sistemul TEMP, care detectează și ajustează automat temperatura de călcare corectă pentru tipul de material pe care îl călcați - o minune!

Cu această abordare unică veți economisi mult timp, deoarece nu va trebui să ajustați constant setările și să așteptați ca fierul de călcat să se încălzească sau să se răcească.

-Au o capacitate mare de stocare a apei: ceea ce înseamnă că nu pierdeți atât de mult timp pentru a umple rezervorul.

Aburul de înaltă presiune furnizat de aceste aparate consumă mai multă apă decât un fier de călcat cu abur tradițional și este mai bine să optați pentru un rezervor de capacitate mai mare dacă doriți să evitați complicațiile legate de umplerea permanentă a rezervorului.

În general, rezervoarele care pot conține între 1,4 și 1,8 litri de apă vor fi suficiente pentru călcarea continuă timp de până la 3 ore. Vă puteți imagina cum ar fi să petreceți atât de mult timp călcând, dar producătorii s-au gândit la asta.

- Nu vă faceți griji cu privire la siguranță: au un sistem de închidere care se activează dacă uitați să opriți fierul de călcat sau dacă îl lăsați nesupravegheat. Acesta se va opri automat sau va trece în modul standby, ceea ce vă va economisi energie electrică și vă va salva cu siguranță de la un accident.

-Rezultate profesionale: Atât fiarele de călcat tradiționale, cât și cele cu generator de aburi se bazează pe abur pentru a elimina acele cute și încrețituri supărătoare.

Fiarele de călcat cu abur obișnuite sunt limitate la cantitatea de abur pe care o pot produce, în timp ce un fier de călcat cu generator de abur are capacitatea de a produce mai mult de 6 bari de presiune. Această putere suplimentară a aburului vă va oferi rezultate profesionale în cel mai scurt timp.

Fiarele de călcat cu aburi tradiționale au, de obicei, un rezervor de apă încorporat și, în funcție de model, acesta poate fi destul de mare și greu atunci când este plin.

Un fier de călcat cu generator de abur folosește un design ușor diferit, în loc de un rezervor încorporat, acesta are un rezervor de apă separat care este plasat pe partea laterală a mesei de călcat. Acest design este ideal pentru cei care calcă mult, deoarece este ușor, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi mai mult timp fără niciun disconfort.

Călcarea verticală: vă permite să aplicați aburul pe haine în timp ce acestea sunt încă pe umeraș; acest lucru ar fi util în special pentru articole precum perdelele și hainele.

Există și dezavantaje

În comparație cu beneficiile, există foarte puține dezavantaje ale generatoarelor de abur, dar iată câteva dintre ele:

-Costă cu aproximativ 65% mai mult decât fiarele de călcat tradiționale

-Puteți avea nevoie de o masă de călcat mai mare pentru confortul dumneavoastră.

- Va necesita mai mult spațiu de depozitare, deoarece dimensiunea sa este mai mare decât cea convențională. Fiarele de călcat cu aburi obișnuite sunt relativ compacte, astfel încât depozitarea nu este, în general, o problemă; în cazul unui generator de aburi, veți avea nevoie de o zonă de depozitare special dedicată pentru a găzdui aparatul și rezervorul de apă.

Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați un fier de călcat cu generator de abur?

Atât fiarele de călcat convenționale, cât și cele cu generator de aburi au aceeași funcție și, deși ambele vor îndepărta pliurile, în cele din urmă, cele care produc puțin abur au nevoie de mai mult timp pentru a-și face treaba. Dar nu este vorba doar de abur, ci și de alte aspecte la care trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați.

Talpă: Alegeți dintre oțel inoxidabil, aluminiu anodizat, ceramică sau antiaderentă.

Comenzi Majoritatea au cadrane, glisante sau comenzi digitale. Asigurați-vă că comenzile sunt ușor de văzut și de reglat și că setările țesăturii sunt marcate clar.

Un control al temperaturii trebuie să fie clar marcat și ușor accesibil, de preferință pe partea din față a mânerului. Cele mai multe fiare de călcat au o lumină care indică faptul că este pornită.

Confort: Chiar și un fier de călcat excelent poate fi greu sau incomod în mână, așa că țineți-l în mână înainte de a-l cumpăra.

Știați că...

- Pentru a evita munca de călcare au fost inventate hainele permanent netede. Poliesterul rezistent la riduri este combinat cu bumbacul respirabil.

- În general, curățătorii de rufe folosesc prese cu aburi pentru călcat în loc de fiare de călcat tradiționale.

- Cele mai des călcate haine sunt pantalonii, fustele, bluzele, cămășile și tricourile.

- Hainele care nu se calcă de obicei sunt lenjeria de corp, șosetele, puloverele, cearșafurile și, în general, hainele care nu se văd.

- Fiarele de călcat provoacă incendii și răniri în fiecare an, deoarece sunt grele, foarte fierbinți și, în general, pentru că sunt folosite pe scânduri instabile care pot cădea peste copii.

-Din cauza firelor electrice rupte, panourile erau mult mai periculoase; astăzi sunt mult mai sigure.

-Nu toate țesăturile necesită aceeași cantitate de abur pentru călcat. Prea mult abur pe o haină preferată ar putea să o strice pentru totdeauna.

Cât ar trebui să plătesc?

Este normal ca după atâtea informații să aveți dubii dacă este mai bine să vă investiți banii într-un fier de călcat cu aburi sau într-un centru de călcat.

În general, un centru de călcat este de două ori mai puternic, are de două ori mai mult abur și o capacitate dublă a rezervorului decât un fier de călcat cu abur. Acest lucru înseamnă că puteți călca cu rezultate mai bune în mai puțin timp. Prin urmare, în funcție de tipul de călcat pe care îl efectuați sau de care aveți nevoie, unul sau celălalt produs va fi mai convenabil.

Atunci când alegeți între fierul de călcat cu aburi sau centrul de călcat, trebuie să țineți cont de factori precum timpul pe care îl dedicați călcatului, cantitatea de haine pe care o aveți, tipul de țesături și importanța raportului calitate-preț, printre alte variabile.

Prețurile variază în funcție de tipul de fier. Fiarele de călcat convenționale sunt mult mai ieftine decât generatoarele de abur.

Un fier de călcat tradițional cu sistem de aburi anti-picurare poate costa 13,99 euro și poate ajunge până la 53 de euro.

Pe de altă parte, un fier de călcat cu generator de abur vertical, cu debit de abur rapid și reglabil, perie pentru țesături și cuier costă aproximativ 95 de euro.

Aparatele de gătit cu aburi manuale cu diferite capete de accesorii pot fi găsite și la prețul de 25 de euro.

Scândurile de călcat variază între 25 și 125 de euro.

Ce să aleg?

Și după ce am văzut caracteristicile și avantajele fiecăruia, este timpul să alegem.

Alegeți un centru de călcat dacă...

- Aveți un volum mare de haine de călcat.

-Doriți o călcare profesională cu putere maximă de abur, fără a ieși din casă

-Aveți diferite tipuri de țesături în hainele dvs. și doriți să obțineți cele mai bune rezultate pentru fiecare dintre ele.

- Aveți suficient spațiu pentru a utiliza și depozita centrul de călcat.

- Bugetul dumneavoastră este mediu-mare.

Alegeți un fier de călcat cu aburi dacă...

- Aveți o cantitate mică de haine de călcat sau dacă o faceți sporadic.

-Preferați confortul și greutatea redusă a unui aparat

-Nu aveți mult spațiu în casă

-Doriți un abur continuu cu putere reglabilă fără a fi nevoie de un aparat mai mare

-Doriți un abur continuu cu putere reglabilă fără a fi nevoie de un aparat mai mare

-Doriți un abur continuu cu putere reglabilă fără a fi nevoie de un aparat mai mare.

- Bugetul disponibil este scăzut-mediu