Aparat vaslit

mejor-máquina-de-remo

Îmi place să am grijă de sănătatea mea, dar să-mi petrec o jumătate de după-amiază într-o sală de sport este o pacoste, iar munca nu-mi lasă prea mult timp liber, așa că am nevoie de ceva care să mă mențină în formă fără a recurge la atât de multe echipamente.

Am descoperit canotajul și ce disciplină completă este! O oră este suficientă pentru a vă antrena bine, pentru a termina epuizați, plini de energie și pentru a vă folosi un număr bun de mușchi despre care nici nu știați că există.

Obișnuiam să petrec ore întregi pe bicicletă, apoi zumba, cardio și o rutină de greutăți, dar nu vedeam rezultate foarte repede, iar sala de sport îmi ocupa prea mult timp - o mare problemă pentru programul meu! Așa că am decis să cumpăr cea mai bună mașină de vâslit.

Îmi place această nouă provocare, mă antrenez acasă, într-un timp scurt și acord atenție unor grupe de mușchi care nu se mișcă atât de mult cu exercițiile convenționale.

Cele mai bune mașini de vâslit

Care este cea mai bună mașină de vâslit?

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de canotaj pentru uz casnic, multe modele vă vor fi de folos, dar, în mod ideal, ar trebui să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Primul lucru la care trebuie să ne uităm este spațiul disponibil. Dacă aveți mult spațiu, puteți opta pentru acele modele mari, dar dacă sunteți puțin strâmtorat, cel mai bun este unul pliabil, care nu vă încurcă.

Aparatul va depinde, de asemenea, de tipul de atlet pe care îl sunteți. Dacă obișnuiți să vâsliți, un aparat cu rezistență reglabilă și emulație a mișcării de vâslit este ideal.

Tipul de vâsle poate, de asemenea, să vă ușureze antrenamentul. Dacă vă place să faceți exerciții fără zgomot, paletele hidraulice sau magnetice sunt cele mai bune, cele cu aer vă vor oferi mai multă fluiditate.

În aceste cazuri, compararea prețurilor este adesea un instrument util; verificarea calităților, a prețurilor și a caracteristicilor principale ale producătorului vă va ajuta să vă decideți.

Această listă scurtă vă poate servi drept ghid pentru a-l selecta pe cel mai potrivit.

Iată dintre cele mai bune mașini de vâslit:

1. Aparat de vâslit Drafter 700 UltraSport

Echipat cu o bară rabatabilă

41HXdu0cByL

Vezi pretul Emag

Aparatul ideal pentru întărirea brațelor și a spatelui la niveluri olimpice fără a fi nevoie să ieșiți din casă.

Designul lui Drafter 700 este compact și se potrivește perfect în spații mici și restrânse. Dacă nu aveți mult spațiu acasă, nu vă faceți griji, îl puteți plia la sfârșitul antrenamentului și îl puteți depozita cu ușurință în orice colț.

Aparatul are un sistem de vâslit silențios, tolerează o greutate maximă de 120 kg, are 8 niveluri diferite de rezistență și o volantă de 4 kg.

Cel mai bun lucru la acest design este consola multifuncțională care afișează cu precizie cele mai relevante date ale fiecărei sesiuni de antrenament, astfel încât să puteți urmări evoluția și performanța sportivă.

Pe ecranul LCD puteți vedea caloriile arse, ritmul cardiac, numărul mediu de bătăi pe minut, distanța parcursă și timpul de antrenament.

2. Cardio Fit R30 Tunturi mașină de vâslit

Design ergonomic și durabil

316xQMYtrXL

Vezi pretul Emag

Duceți un stil de viață sănătos și activ antrenându-vă cu mașina de vâslit Fit R30, faceți-o fără să ieșiți din casă în timp ce ascultați muzică bună sau în timp ce vă uitați distrat la un episod din serialul preferat, o puteți face fără inconveniente deoarece mașina este super silențioasă, iar designul său include un suport special pentru a vă pune tableta.

Modelul are o structură solidă, realizată din aluminiu foarte rezistent. Plierea sa permite să fie ușor de mutat și depozitat și are, de asemenea, roți în partea inferioară, astfel încât să nu ridice greutate atunci când este mutat.

Cardio Fit R30 are 8 niveluri diferite de rezistență, un sistem de frânare magnetică, o șa ergonomică, o masă rotativă de 7 kg și un monitor LCD care funcționează cu o baterie AA pentru a afișa cele mai relevante informații de antrenament: viteză, timp, distanță, calorii și ritm cardiac.

3. Aparat de vâslit Sportstech RSX500

Complet și rezistent

51SMxiddVZL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de înaltă performanță, complet automatizat, care să vă ajute în antrenamentul de vâslit, ați ajuns la dispozitivul potrivit.

Este ideal pentru sportivii de înaltă performanță, întărește spatele, picioarele, abdomenul și îmbunătățește postura și oferă exerciții complete cu diferite grade de dificultate.

Marele său avantaj este că aproape toate exercițiile pot fi controlate prin intermediul dispozitivelor, puteți plasa o tabletă sau un smartphone prin intermediul portului USB pentru a descărca o aplicație de fitness care vă va ghida să vă antrenați și asta e tot!

Este dotat cu 16 sisteme de vâslit cu zgomot redus, cu 16 niveluri de rezistență și sistem de frânare magnetică.

Are roți de transport, este mare, greu și se bazează pe ritmul cardiac, cu o centură de ritm cardiac.

Este capabil să suporte până la 120 de kilograme de greutate, nu este ieftin, dar este o investiție excelentă. Producătorul vă oferă o garanție de 5 ani.

4. Fytter Trainer TR-005R

Pentru uz casnic

41yv38qpnRL

Vezi pretul Emag

Producătorul Fytter pune pe piață acest aparat care vă permite să combinați munca musculară cu cea cardiovasculară.

Este un echipament special conceput pentru uz casnic, potrivit dacă aveți un nivel mediu de pregătire fizică la disciplina de canotaj. Este un aparat potrivit pentru a vă antrena timp de 7 ore pe săptămână.

Vine cu 16 niveluri de rezistență motorizată care vă vor ajuta să vă întăriți partea superioară și inferioară a corpului și are un afișaj LCD cu 13 funcții care vă permite să monitorizați timpul, distanța, tracțiunea și caloriile, printre altele.

Este foarte ușor de transportat și de depozitat. Este echipat cu roți de transport frontale, astfel încât să îl puteți muta dintr-un loc în altul în interiorul casei. În plus, are un sistem de pliere compact care vă va economisi 40% din spațiu.

De bună calitate și foarte rezistentă, poate susține până la 130 de kilograme de greutate. Aceasta garantează mișcări netede și naturale.

5. V-Fit AR1 Artemis 2

Robust și de înaltă calitate

41F3v9C5wmL

Vezi pretul Emag

Obținerea unui aparat semi-profesional cu o rezistență bună și care să vă ajute în practica vâslitului este ușoară dacă alegeți acest aparat.

Nu este pentru săli de gimnastică sau antrenamente intensive, așa că va fi util dacă aveți unul acasă.

Un produs ideal pentru nivelurile intermediare și chiar pentru începătorii în acest sport, are un lanț de vâslit în stil sală și, în plus, are un sistem ferm și robust în roata ventilatorului care vă simplifică munca.

Este un dispozitiv solid, cu un cadru de aluminiu puternic și foarte ușor de depozitat, puteți plia cadrele pentru o depozitare ușoară.

Cei care îl au deja îi evidențiază calitatea și robustețea, subliniind faptul că este un aparat cu o mobilitate mare a băncii, cu trei dimensiuni diferite de exerciții și că poate fi folosit simultan, ceea ce vă oferă control asupra practicii dumneavoastră.

6. SkandikaRegatta Oxford Pro SF-1170

Confortabil și complet

41oIAjTAsdL

Vezi pretul Emag

Lucrul cu un aparat de vâslit de laSkandica este o opțiune excelentă dacă sunteți în căutarea unui aparat care să vă ajute să pierdeți în greutate, deoarece vă oferă o ardere excelentă a caloriilor.

Acesta este un aparat ideal dacă vă place această disciplină ca amator sau dacă sunteți un fan al exercițiilor aerobice, deoarece este un mare aliat pentru îmbunătățirea sistemului pulmonar, cardiac și circulator.

Veți găsi echipamente special concepute pentru a întări picioarele, fesele, umerii, brațele, abdomenul și spatele.

Este dotat cu o consolă care aduce diverse programe de antrenament care vă vor face antrenamentul mai intens și mai atractiv. De asemenea, este capabil să monitorizeze informații privind durata exercițiilor, cursele și caloriile arse.

Este accesibil, ușor și ușor de depozitat, cântărește 22 de kilograme, are un sistem de pliere pentru depozitare ușoară și poate susține până la 120 de kilograme.

7. BodySculpture BR3010 Rower

Ușor de asamblat și de depozitat

4140ajt3jeL

Vezi pretul Emag

Aparatul de vâslit de la producătorul BodySculpture este cel mai ieftin model din selecția pe care am făcut-o pentru dumneavoastră.

Funcțiile sale vă vor ajuta să vă lucrați spatele, abdomenul, brațele, pieptul, spatele și umerii. Un aparat foarte complet pentru a vă menține în formă.

Este un aparat ideal pentru a avea o mini sală de gimnastică acasă, cel mai recomandat dacă sunteți amatori sau începători în această disciplină. Poate fi folosit și pentru alte tipuri de exerciții, chiar dacă nu faceți vâslit. Veți fi în ton și foarte bine pregătiți cu acest aparat.

Are o rezistență reglabilă și monitoare de calculator care numără orele totale, caloriile, precum și nivelul de fitness de care aveți nevoie în rutina zilnică, un mare avantaj pentru a vă urmări exercițiile fizice.

Utilizatorii îi laudă calitatea ridicată și robustețea, precum și mecanismul simplu de pliere, care îl face ușor nu numai de asamblat și instalat, ci și de depozitat.

Ghid de cumpărare: Cele mai bune mașini de vâslit

Ce face o mașină de vâslit pentru corpul tău?

mejor-maquina-de-remo-300x200

Sunt sigur că ți-a trecut prin minte această întrebare când vezi pe cineva făcând exerciții la sală și ce va face nebunul ăsta acolo? Ei bine, răspunsul este mai uimitor decât credeți, deoarece nu trebuie să fiți un canoist profesionist sau ceva asemănător pentru a folosi acest aparat și a obține cele mai bune rezultate.

Mai mult decât un aparat eliptic multiforță, cu greutăți libere sau cardio, acest aparat este soluția perfectă pentru antrenarea mai rapidă a întregului corp împreună. De fapt, experții îl iubesc pentru că poate întări atât interiorul, cât și exteriorul. Poate fi cel mai bun prieten al tău în sala de sport.

Antrenament pentru tot corpul

Acesta este principalul beneficiu pe care îl putem obține de la mașina de vâslit: un exercițiu care ne mișcă tot corpul și de data aceasta nu este o promisiune, ca la alte aparate comerciale de televiziune, ci o realitate.

Și dacă te gândești la asta, are sens, secretul? Este imposibil să trișezi. Așa este, marele său avantaj pentru a ne activa de la umeri până la talpa piciorului este că, dacă nu faci un efort într-o zonă, cealaltă nu poate fi activată.

La vâsle, partea superioară a corpului și cea inferioară trebuie să fie în mișcare, sincronizate și să facă forță, numai așa se poate menține fluidă rotația mașinii. Nu se poate evada prin eliberarea mânerelor sau prin coborârea unuia dintre picioarele .

Această obligație poate fi văzută de unii ca un lucru rău, dar adevărul este că este cea mai bună strategie pentru a nimeri totul fără scuze.

Permiteți-mi să vă explic puțin mai în detaliu: odată ce sunteți așezat în fața aparatului, trebuie să împingeți scaunul și tubul de mână înapoi cu picioarele și mâinile. În prima tragere lucrați mușchii Erector Spinae (partea inferioară a spatelui), Gastrochnemius și Soleus, și Hamstrings (picioare).

După ce se face un efort mai mare, se activează și romboidul, cvadricepsul și mușchii ischiogambieri din spatele genunchiului. Iar în mișcările care se îndepărtează de poziția inițială, se lucrează abdomenul, tricepsul, romboizii, deltoizii, trapezul, pectoralii mari, extensorii și flexorii încheieturii mâinii, cvadricepsul, fesierii și hamstingii. În principiu, principalii mușchi ai trunchiului, spatelui și coapselor.

Cel mai bun exercițiu cardiovascular

După cum tocmai am explicat, mișcarea acestor aparate necesită combinarea tuturor grupurilor musculare, lucru foarte greu de realizat de alte aparate. Și exact asta face din canotaj un antrenament cardiovascular excelent.

Prin activarea atâtor părți ale corpului nostru, ritmul cardiac se accelerează, deoarece inima trebuie să trimită mai mult oxigen în mai multe locuri în același timp.

Acest tip de exercițiu, numit aerobic, nu numai că mărește ritmul cardiac pentru o perioadă lungă de timp și îl menține ridicat, dar ajută și la întărirea inimii și a plămânilor pentru toate celelalte activități, ceea ce îl face un excelent antrenament de anduranță.

Dar partea bună a faptului că mașina de vâslit este un excelent aparat cardio de gimnastică nu se oprește aici. Aceste mișcări constante ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor în toate părțile corpului pe care le lucrează. Da, chiar și acele mânere de dragoste din partea inferioară a spatelui.

Vâslitul vă poate ajuta chiar să creșteți caloriile arse dincolo de partea sa aerobică. Pentru că dacă antrenamentul se face cu o metodă de interval de intensitate ridicată, exercițiul nostru devine anaerob și, prin urmare, mai puternic pentru mușchii noștri.

Impact redus asupra articulațiilor și fără greutate

Oamenii se gândesc adesea la spinning atunci când doresc o practică fizică care nu necesită deteriorarea articulațiilor sau impactul solului pe axele noastre. Cu toate acestea, foarte puțini oameni se gândesc la vâslit, dar este într-adevăr grozav pentru acest lucru.

Fiind un exercițiu în șezut, cu picioarele fixate pe o bază, genunchii, care sunt de obicei principala preocupare a tuturor, nu au de suferit.

Și nici spatele, deoarece greutatea nu este încărcată pe el, ci se face cu brațele și picioarele într-o poziție foarte confortabilă care ne îmbunătățește postura.

Așadar, dacă aveți probleme cu articulațiile, suferiți de glezne slabe sau pur și simplu îmbătrâniți, canotajul poate fi sportul pe care îl căutați pentru vara viitoare. Sau, dacă faceți întotdeauna o activitate cu impact ridicat, corpul dumneavoastră va aprecia o pauză de la tot acel stres într-o sesiune bună de vâslit.

Din toate aceste motive, aceste aparate sunt deseori foarte recomandate din punct de vedere medical și fizioterapeutic pentru pacienții aflați în reabilitare după o intervenție chirurgicală, pentru persoanele în vârstă sau pentru sportivii aflați în plin antrenament sezonier.

Ce trebuie să căutați la o mașină de canotaj?

Tipul de rezistență

Este elementul folosit pentru a exercita tensiunea și pentru a putea solicita mai multă forță din partea corpului. Fiecare stil oferă o senzație unică de vâslit și poate funcționa cel mai bine în funcție de gustul dumneavoastră.

Cele mai populare sunt: rezistența la apă, rezistența aerului, rezistența magnetică și rezistența hidraulică sau rezistența pistonului.

Confortul și reglajul

Această caracteristică se măsoară în pernele scaunului, în prezența plăcuțelor antiderapante pentru picioare și în posibilitatea de a personaliza înălțimea și reglajul acestor elemente.

Nivelul de zgomot

Le prefer pe cele silențioase, dar am colegi cărora le place să își audă efortul depus la aparate ca un fel de motivație mecanică.

Spațiu

Dacă aveți de gând să aveți unul acasă, este mai bine să măsurați spațiul înainte de a-l cumpăra, deoarece unele dintre ele pot fi foarte mari.

Preț

Dacă vă doriți o durată de viață lungă și o gamă largă, trebuie să alocați un buget bun, dar nu vă faceți griji, există modele comerciale și nu au un preț de lux.

Greutate maximă

Acest aparat are părți mobile care se pot atrofia dacă un utilizator greu încearcă să îl folosească, așa că este mai bine să verificați nivelul de toleranță al acestuia.

Depozitare

Există modele pliabile care sunt concepute astfel încât, după utilizare, să poată fi depozitate discret și să ocupe mai puțin spațiu. Acest lucru este ideal dacă nu aveți un spațiu în casă care să fie disponibil doar pentru exerciții.

Calculator

Împotriva unui monitor digital este foarte mișto. Aceste dispozitive vă pot măsura viteza, timpul, caloriile și distanța și pot avea, de asemenea, conectori pentru a vă încărca telefonul mobil sau memorie pentru a stoca datele sesiunii.

Asamblare

Dacă achiziționați un model foarte complex, veți avea probabil nevoie de ajutor, așa că, dacă vă gândiți la ceva mai practic, încercați să nu faceți din harta cadrului un puzzle și, de asemenea, asigurați-vă că această instalare trebuie făcută o singură dată, ceea ce este posibil chiar și la modelele pliabile.

Garanție

Garanția de returnare sau de înlocuire ar trebui să acopere atât piesele, cât și cadrul. Aceasta este singura modalitate de a asigura o calitate deplină în fiecare detaliu.

Care este cel mai bun aparat de vâslit pe care să îl aveți acasă?

Această întrebare include multe detalii personale pe care trebuie să le evaluați singuri. Cu toate acestea, vă voi oferi o previzualizare a aspectelor fundamentale care vor facilita orice alegere.

Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este dimensiunea, capacitatea de stocare, zgomotul și ușurința de utilizare.

Modelele cu rezistență magnetică sau hidraulică sunt foarte silențioase și moderne. Padelele de apă sunt mai subțiri, nu necesită aproape nicio întreținere și sună cu un mic fluier. Și, în cele din urmă, padelele de aer au o activitate mai lină și mai fluidă pentru o utilizare mai ușoară.

Aveți suficient spațiu pentru un aparat de canotaj?

Ar trebui să vă calculați un loc acasă echivalent cu un fotoliu cu două locuri. Acest spațiu trebuie să fie dedicat în întregime amprentei mașinii.

În general, stilurile care sunt mai mari sunt cele care folosesc rezistența apei sau a aerului, în timp ce vâslele de rezistență cu piston hidraulic sunt mai mici, astfel încât acestea pot fi foarte utile într-un apartament.

Tipul de utilizare

În cazul utilizării comerciale, piesele trebuie să fie mult mai rezistente, deoarece utilizarea lor este mai intensă și mai constantă, în schimb, la domiciliu, nu există nicio problemă, aparatul fiind mai delicat.

De asemenea, ar trebui să ne gândim dacă vom fi singurii care îl vom folosi, chiar și acasă, sau dacă îl vom împărți. Acest aspect nu mai este o chestiune de calitate mecanică, ci de reglaj pentru confortul fiecărui utilizator.

Și, în sfârșit, în ceea ce privește utilizarea, există una foarte specializată, care se adresează sportivilor care au nevoie să simuleze rezistența apei și mișcarea acesteia pe canoe în timp ce vâslesc. În aceste cazuri, este mai bine să căutați un nivel de elită.

Citiți recenzii despre mașinile de vâslit

Dacă sunteți aici, sunt sigur că ați făcut deja acest pas. Dar vă încurajez să continuați să citiți totul. Cel mai important lucru este să vă documentați pentru a cunoaște fiecare aspect și să nu faceți o achiziție naivă care va fi prea mare pentru dumneavoastră.

Beneficiile mașinii de vâslit

Pierderea în greutate

O mașină de vâslit este mult mai eficientă pentru a vă pune în formă decât una dintre acele biciclete eliptice care sunt atât de comune în antrenamentele cardio de astăzi. Acest lucru se datorează faptului că mișcările sunt mai complexe și implică mai mulți mușchi în același timp.

Mai multă intensitate

Un efect comun al exercițiilor de vâslit este 'consumul excesiv de oxigen post-exercițiu', cunoscut și sub numele de 'EPOC' de către specialiști.

Acest fenomen reprezintă posibilitatea ca organismul dumneavoastră să continue să lucreze și să ardă grăsimi chiar și după ce ați terminat o sesiune. Electrostimulatoarele rămân active datorită intensității ridicate la care sunt efectuate.

Cu toate acestea, a putea continua beneficiile înseamnă să prelungim puțin oboseala.

Intervalele de înaltă performanță

Acest format de antrenament este foarte popular, deoarece ajută la creșterea nivelului de performanță și de rezistență a organismului cu un sistem mai ușor de gestionat decât dacă acumulăm intensitatea într-un singur impuls și solicitare fără odihnă

Cum să vâslim corect?

Se întâmplă frecvent ca atunci când încercăm prima dată să folosim mașina de vâslit, corpul nostru să se trezească a doua zi extrem de inflamat. Acest lucru se datorează faptului că activăm zone ale spatelui, abdomenului și picioarelor pe care nu le lucrăm de obicei în exercițiile obișnuite.

Dar, haideți, asta nu este atât de rău, problema apare atunci când durerea este cauzată de mișcări sau posturi incorecte. Așadar, pentru a nu vă răni, este mai bine să știți cu ceva mai multă precizie cum trebuie să fie manevra.

Tehnici de vâslit

  • Pentru a evita accidentările trebuie să aveți o poziție bună. Aceasta este baza tuturor lucrurilor, doar cu spatele drept și vertical ne putem alinia brațele, umerii și putem aplica o forță echilibrată și corectă pe partea stângă și dreaptă a corpului.
  • Ar trebui să începeți cu o rezistență mică și pe măsură ce trec zilele să o creșteți, nu fiți ambițioși.
  • Poziția picioarelor și a brațelor în varianta întinsă trebuie să fie confortabilă și ușor de prins.
  • Pentru mișcarea principală de conducere, împingeți în mod controlat și echilibrat din călcâie până când picioarele sunt complet extinse. În același timp, brațele trebuie trase spre piept, dar pe această parte mișcarea nu trebuie împinsă la limită.
  • Poziția finală trebuie să includă membrele inferioare întinse, umerii în spate și bara de mână aproape de piept.
  • Pentru a termina, lăsați pur și simplu corpul să fie dus înainte, cu brațele întinse și genunchii îndoiți.

Alte considerații atunci când folosiți un aparat de canotaj

Încălțăminte adecvată

În orice stil de exerciții pe un aparat, cu greutăți sau într-o sală de gimnastică, este foarte recomandat să purtați întotdeauna încălțăminte ca formă de protecție, iar tricoul nu face excepție.

În acest caz, pantofii de sport, pantofii de tenis, pantofii de alergare sau orice altă încălțăminte nu servesc doar la acoperirea piciorului, ci și la asigurarea aderenței mișcării. Această aderență bună se traduce în confort, prevenire a alunecării și mai mult elan pentru manevrele mai joase.

Îmbrăcăminte sport

Nu este suficient să purtați haine confortabile, deoarece părțile mobile, cum ar fi scaunul și bara inferioară, se pot bloca. Prin urmare, cel mai bine este să purtăm haine de exerciții bine ajustate, astfel încât să nu existe obstacole care pot deteriora aparatul, pot încetini acțiunile sau pot cauza ruperea hainelor noastre.

Curățenie

Întotdeauna curăț orice aparat pe care îl folosesc în sala de sport, dar mai ales tricoul meu, mai ales pentru că corpul meu are mult contact, deoarece port pantaloni scurți. Unele persoane se bazează pe garanția anumitor materiale de a rezista la transpirație, dar mirosurile, cremele și alte efecte ale căldurii și fricțiunii pot rămâne.

Cel mai bun mod de a face această întreținere este după fiecare utilizare cu un prosop uscat, dar dacă doriți mai multă igienă, o dată la două săptămâni puteți curăța aparatul personal cu un spray dezinfectant și un prosop umed.

Ce mușchi sunt antrenați pe un aparat de vâslit?

După ce veți ști câți mușchi sunt lucrați, nu veți avea nicio îndoială de ce mașina de vâslit este alternativa ascunsă la o mașină de vâslit pentru fitness fizic.

Mușchii picioarelor

Aceștia sunt unii dintre cei mai mari mușchi din corpul nostru. Importanța lor constă în faptul că susțin o mare parte din greutatea noastră în timp ce stăm în picioare sau mergem, așa că mențineți-le active și puternice.

În această zonă se activează cvadricepsul, mușchii ischiogambieri și gluteus maximus, mușchi care se află în partea din față și din spate a coapselor, în zona din spatele șoldurilor.

Mușchii din partea mediană

Când împingeți cu picioarele, toată această forță este transmisă mușchilor trunchiului, spatelui și brațelor. Cu toate acestea, pentru a menține o postură corectă și pentru a preveni colapsul spatelui, trebuie activate mai multe sisteme musculare, inclusiv cele ale abdomenului, ale spatelui, ale zonei lombare și, în principiu, toate cele care înconjoară coloana vertebrală și ajută la stabilizarea acesteia.

Această zonă centrală sau a trunchiului este, de asemenea, activată de presiunea exercitată de brațe. Printre mușchii care sunt lucrați se numără: abdomenul drept, abdomenul transvers, oblicii, mușchii drepți și cei dorsali, aceștia din urmă fiind cei care fac ca spatele să se încline ușor în spate pentru a putea trage bara cu brațele.

Mușchii spatelui

Nu doar partea inferioară a spatelui este antrenată, ci și unele zone ale spatelui superior pe care adesea nici nu știm că le lucrăm în canotaj.

Așadar, s-ar putea să vă surprindă să știți că trapezul superior și romboizii, mușchii omoplaților, ajută la tragerea brațelor, precum și latissimus dorsi, mușchiul de sub axilă, este implicat în extensie.

Mușchii brațului

Bicepsul, care este responsabil pentru a prelua efortul de tragere a barei, face cea mai mare parte a muncii și suportă forța. În schimb, tricepsul, deltoizii anteriori și mușchii pieptului sunt implicați în extensia de întoarcere care pregătește brațele pentru o nouă tragere de efort.

Mușchii șoldului

Pentru a coordona împingerea brațului cu împingerea piciorului, este necesar să se activeze partea inferioară a trunchiului și, odată cu ea, șoldul. Aici sunt implicați mușchii iliopsoas, în partea anterioară, și mușchii flexori.