Aparata de curatat scame

mejor-removedor-pelusas-eléctricos

De multe ori, ați avut nevoie de un aparat de curățat lenjerie electrică pentru a recupera aspectul hainelor și al altor articole de îmbrăcăminte, dar întotdeauna ajungeți să folosiți trucuri făcute în casă care nu funcționează sau care vă deteriorează hainele pe termen lung.

Unele materiale textile sunt mai delicate decât altele și multe dintre trucurile de casă pe care le recomandă le-ar putea rupe și nu merită să riscați o haină frumoasă dacă nu folosiți instrumentul potrivit.

Soluția este să încerci această tehnologie practică bazată pe lame moi și inofensive pentru hainele tale, care te va ajuta să îndepărtezi mai bine toate pufurile de pe ele.

Nu mai este nevoie să vă lăsați hainele preferate în dulap. Cu aceste dispozitive de îndepărtare a scamelelor, le puteți recupera oricând și le puteți purta în continuare, ca întotdeauna.

Înainte de a vă arăta lista noastră de preferințe, vă vom spune câte ceva despre cum funcționează aceste mașinuțe utile.

În principiu, acestea funcționează într-un mod foarte simplu: scamele sunt aspirate prin găurile din grila capului, unde lamelele sale le distrug și le depozitează în rezervorul detașabil.

Deci, hainele tale sunt destul de îngrijite și gata de utilizare, destul de practice, nu-i așa?

Și acum că știi cum funcționează, îți vom prezenta 5 opțiuni destul de bune pentru ca tu să poți alege dispozitivul de îndepărtare a scamei care se potrivește cel mai bine cu ceea ce cauți.

Cele mai bune aparate de îndepărtat scame

Iată dintre cele mai bune aparate de îndepărtat scame:

1. Dispozitiv de îndepărtat scame Singer BSM203

Pentru tapițerie și îmbrăcăminte în general

41t2rM7+lEL

Vezi pretul Emag

A trebui să îți organizezi hainele curate și să îndepărtezi scamele rămase după spălare nu mai este un coșmar cu acest dispozitiv de îndepărtat scame pe care producătorul Singer ți l-a pus la dispoziție.

Mașina funcționează foarte bine atât pe tapițerie, cât și pe articole de îmbrăcăminte generală din diferite țesături. Este cel mai eficient mod de a îndepărta bilele de țesătură enervante care se formează pe hainele tale, iar cel mai bun lucru este că o poți face într-un mod precis, într-un timp scurt și fără prea mult efort.

Acest aparat, în special, are un mecanism cu trei poziții pentru diferite tipuri de țesături și haine delicate.

Cu acest aparat nu riscați să tăiați hainele, deoarece are un opritor reglabil care îndepărtează capul de haină. Este puternic și cel mai bun lucru este că este foarte portabil și ușor de depozitat, se potrivește perfect într-o valiză și îl puteți lua cu dvs. peste tot.

2. Minghuo electric lint remover

Portabil și ergonomic

41Xl0nwXuSL

Vezi pretul Emag

Poate că cel mai mare avantaj al acestui dispozitiv este că nu are nevoie de baterii, nu este nevoie de înlocuiri sau de așteptarea încărcării bateriei pentru a continua să îndepărteze scamele, este doar o chestiune de a avea o priză la îndemână, îl conectezi și gata.

Acest dispozitiv de îndepărtare a scamelelor de la acest producător este ușor de utilizat, nu trebuie să fii expert pentru a-l face să funcționeze și vei îndepărta rapid scamele de pe haine.

Are un design ergonomic și este ușor de utilizat și este prevăzut cu un comutator glisant, datorită mânerului său confortabil, utilizarea sa timp de ore întregi nu va fi dificilă pentru mâna dumneavoastră. Cel mai bun lucru este că este potrivit pentru bumbac, cașmir, fibre sintetice, lână, flanelă, printre alte țesături.

Vine cu o perie, un cap de tăiere de rezervă, lame rotative lavabile și un dispozitiv electric de îndepărtare a catifelei. Producătorul este atât de încrezător în produsul său încât oferă o garanție de 12 luni.

3. Clatronic MC3240

416+RxD42NL

Vezi pretul Emag

Un aparat practic, ușor și ușor de utilizat, care vă va lăsa hainele fără scame în cel mai scurt timp.

Caracteristici:

 • O pereche de baterii AA va fi suficientă pentru a-l face să funcționeze
 • Proiectat cu o grilă metalică și tifon de siguranță care are grijă de hainele tale
 • Cântărește doar 136 grs

Pro:

 • Rezervorul său de scame este transparent, permițându-vă să știți când trebuie golit
 • Ocupă foarte puțin spațiu
 • Prețul său este destul de accesibil

Contra:

 • Are nevoie de baterii de lungă durată sau reîncărcabile pentru o performanță mai bună

4. Camry CR-9606

41GcuL2eKAL

Vezi pretul Emag

Acest dispozitiv eficient este foarte ușor și ușor de prins în mână, în plus are suficientă putere pentru a lăsa țesăturile la fel de bine ca și cum ar fi noi.

Caracteristici și specificații:

 • Capul său lat vă permite să curățați mai multe spații de țesături și are trei niveluri de putere
 • Utilizează un adaptor de 230V ~50Hz
 • Conține un kit practic pentru a vă ajuta să îndepărtați mai eficient scamele

Pro:

 • Destul de puternic, îndepărtează scamele de pe toate tipurile de țesături
 • Design compact
 • Poate fi alimentat și cu baterii R14

Contra:

 • Poate fi un pic cam greu pentru unele persoane (250gr)

5. Pieptene pentru îndepărtarea scamei Beper

31c1J2-veTL

Vezi pretul Emag

Un aparat foarte util care se va ocupa de îndepărtarea scamei și bilelor enervante de pe hainele dvs., fără a maltrata țesăturile și fără prea mult efort.

Caracteristici:

 • Are o lamă cu putere reglabilă care va scăpa de toate scamele și firele în exces de pe hainele tale
 • Putere de 5 W, include adaptor pentru reîncărcare
 • Include un kit cu perie specială pentru a îndepărta cele mai dificile scame

Pro:

 • Bateria sa durează 30 de minute înainte de a fi necesară reîncărcarea
 • Prețul său este foarte modest
 • Capul său metalic oferă un finisaj mai bun pe toate tipurile de textile

Contra:

 • Timpul de încărcare nu este specificat, însă este suficientă o oră de încărcare.

6. Solac H101

21FVCuIv9OL

Vezi pretul Emag

Un aparat confortabil și funcțional excelent, cu un design spațios și ușor, care va avea grijă să recupereze toate hainele pe care le doriți, lăsându-le complet fără scame.

Caracteristici:

 • Folosește un adaptor de alimentare electrică care îmbunătățește performanța în timpul utilizării
 • Cap de tăiere extins cu plasă metalică pentru a vă proteja hainele și poate fi reglat până la trei niveluri de putere
 • Rezervorul de scame este mare și îl puteți îndepărta

Pro:

 • Pe lângă adaptor, folosește și baterii
 • Funcționează pe toate tipurile de țesături, indiferent de grosimea lor
 • Ușor și foarte ușor de manevrat

Contra:

 • Poate fi un pic mai scump decât alte aparate de îndepărtat scame

7. Philips GC026/00

41jgMmdIhFL

Vezi pretul Emag

Instrument convenabil, ușor de utilizat pe toate tipurile de îmbrăcăminte, ideal pentru îndepărtarea scamei de toate mărimile într-un timp foarte scurt.

Caracteristici și specificații:

 • Lamele sale ating până la 8800 de rotații pe minut, asigurând performanțe maxime în timpul utilizării
 • Grila metalică are trei dimensiuni de găuri, astfel încât să puteți îndepărta orice tip de scame
 • Este alimentat cu două baterii AA
 • Include o perie de curățare pentru a îndepărta mai ușor toate scamele din aparatul dumneavoastră

Pro:

 • Destul de ușor și ușor de utilizat. Greutatea sa este de numai 139 g
 • Un aparat compact și foarte puternic
 • Se remarcă prin faptul că este destul de economic. Raport calitate-preț bun.

Cons:

 • Rezervorul său poate fi puțin cam mic uneori, totul depinde de mărimea hainei pe care urmează să o curățați.

Aspectul personal este cea mai bună carte de vizită pe care o avem. Un aspect impecabil al hainelor merge dincolo de combinații sau de modă și există mai mulți factori care afectează țesăturile, oricât de atenți am fi.

Cu toții am observat la un moment dat prezența scamei, acele mici bucăți de fibre care se desprind de pe marginile hainelor.

Acestea tind să prolifereze mai intens în țesăturile din fibre naturale, cum ar fi bumbacul. Materialele sintetice nu scapă de prezența lor, provocând disconfort celor care apreciază integritatea hainelor.

Pe măsură ce trece timpul, fiecare piesă de îmbrăcăminte se uzează, fie din cauza uzurii, fie din cauza spălării continue, fie din cauza produselor folosite la spălare. Această situație apare atunci când crește frecarea dintre țesături și va crește și mai mult în cazul în care diferite materiale sunt amestecate în același proces de curățare sau uscare.

Dar nu totul este pierdut. Deși o opțiune este de a sta foarte răbdător și de a încerca să îndepărtați manual petele suplimentare, una câte una, acest lucru este consumator de timp și plictisitor. Aici intervin dispozitivele electrice de îndepărtare a scamelelor, sisteme create pentru a îndepărta aceste reziduuri rapid, ușor și fără a deteriora țesăturile.

Fiecare prezentare a acestui instrument inovator variază în ceea ce privește modul în care funcționează, procedurile variind de la rudimentar la ingenios. Vom învăța despre diferitele alternative care există pentru a restabili aspectul original al hainelor noastre.

Ghid de cumpărături: Cele mai bune dispozitive de îndepărtare a scamei

Cum funcționează un dispozitiv de îndepărtare a scamei?

Există o gamă largă de produse destinate îndepărtării scamei, nu numai de pe haine, ci și de pe alte suprafețe de țesături. Cel mai simplu mod de a realiza această sarcină este de a scoate aceste bile de scame prin aplicarea unui adeziv, a forței sau a unei metode chimice.mejor-removedor-pelusas-eléctricos

Una dintre cele mai populare variante este rola adezivă, care funcționează prin rularea suprafeței adezive a benzii pe toată lungimea țesăturii. Pe măsură ce se rostogolește peste materialul dorit, ridică tot ce se află în calea sa, servind astfel la îndepărtarea prafului, părului, firimiturilor și a oricăror alte impurități.

Odată ce banda adezivă este plină, poate fi îndepărtată de pe rolă și aruncată la gunoi, pentru a face loc altei benzi care să o înlocuiască. O altă formulă care poate fi aplicată este oferită de piepteni și perii cu peri fini și rigizi, care, atunci când sunt frecați de țesături, ajută la îndepărtarea microfibrelor reziduale.

Unele dispozitive de îndepărtare a scamei care funcționează cu baterii folosesc o lamă acoperită pentru a colecta scamele. Unele produse de detergent sunt, de asemenea, disponibile ca opțiune.

Îndepărtător de scame vs. rolă de scame

rodillo-quitapelusas

Când vorbim despre dispozitive de îndepărtare a scamei și role de scame, se pare că ne referim la același lucru. Deși au un scop similar, ele funcționează în moduri diferite.

Aparatele de îndepărtat scame cuprind toate acele procese care presupun detașarea impurităților de pe rufe cu ajutorul unor procedee mai profunde, printre care se numără pieptenele, perii și, de asemenea, toate cele care sunt acționate electronic.

Aceste sisteme acționează prin exercitarea unei forțe mai mari care îndepărtează toate fibrele în exces de pe suprafața țesăturii, îndeplinind o funcție similară cu cea a unui aparat de ras.

Dacă, pe de altă parte, sunteți în căutarea unui rezultat rapid pe suprafețe mai puțin compromise, atunci ar trebui să fiți familiarizați cu rolele de lipire.

După cum sugerează și numele, acest instrument nu este altceva decât un cilindru rotativ cu un material cu proprietăți lipicioase. Toate reziduurile care pot fi ridicate cu ajutorul benzii sale adezive sunt atașate la acesta. Scopul său nu se limitează la scame, ci colectează și părul, părul uscat, praful și orice alte impurități prezente.

Puteți obține role de diferite dimensiuni, în scopul utilizării pe haine, suprafețe de mobilier, tapițerie auto, perdele, cuverturi de pat și orice altceva care implică țesături.

Caracteristici ale dispozitivului electric de îndepărtare a scamei

Dispozitivul electric de îndepărtare a scamei are multe avantaje. Principala comoditate este faptul că funcționează cu baterii sau este alimentat direct de la priza electrică din casă, iar cu el puteți îndepărta orice reziduu de pe haine. Este perfect pentru manipularea țesăturilor cu un grad ridicat de vulnerabilitate, fie pentru că sunt moi, fie pentru că sunt mai puțin groase decât restul.

Printre cele mai remarcabile caracteristici ale acestor instrumente automate de curățare se numără:

Sursa de alimentare

Aceste dispozitive se bazează pe energie electrică, cu variații în prezentările lor care pot include utilizarea de adaptoare de curent alternativ, baterii reîncărcabile sau de unică folosință și baterii interne.

În cazul modelelor care utilizează adaptoare de curent alternativ, acestea tind să fie cele mai eficiente echipamente, îndepărtând intensiv toate scamele din calea lor. Acestea sunt conectate la priza de curent, ceea ce reprezintă o limitare dacă doriți să le luați într-un loc unde există o pană de curent. Dacă nu vă plac firele încâlcite, ar trebui să luați în considerare alte alternative.

În cazul aparatelor de îndepărtat scame cu baterii de unică folosință sau reîncărcabile, acestea au avantajul de a putea fi luate oriunde doriți, pentru a rezolva orice situație neprevăzută în afara casei care necesită sprijinul dumneavoastră. Acestea au rolul de a îndepărta bulgării de fibre de pe țesături, lăsând un aspect reînnoit.

Ele elimină inconvenientele legate de cabluri, dar, în același timp, se adaugă la problemele legate de uitarea de a reîncărca sau de a cumpăra înlocuitori la timp.

Dispozitivele de îndepărtare a scamelelor cu baterii tind să dureze mult timp, dar dacă nu sunt utilizate în mod regulat își pierd calitatea de stocare a energiei.

Există modele duble, care acceptă atât baterii, cât și adaptoare de curent alternativ. Această caracteristică le crește costul.

Greutate

Manevrabilitatea acestor dispozitive este condiționată de greutatea lor. Deși cele mai multe dintre ele tind să vină la scară redusă, putem găsi și echipamente grele pentru lucrări de îndepărtare a mobilei și a altor suprafețe.

Se recomandă să căutați un model între 3 și 12 uncii, minim și maxim, dar nu uitați că acest lucru va depinde de nevoile dumneavoastră specifice.

Lame

Modelele convenționale au lame de tăiere interne. Acestea asigură îndepărtarea resturilor din țesături cu o detașare a bazei, fără a afecta integritatea hainei.

Există prezentări de până la 6 lame, dar trebuie să țineți cont de faptul că, indiferent de numărul de lame pe care le aveți, o curățare constantă a capetelor vă va permite să vă bucurați de aceste unelte pentru mult mai mult timp.

Puterea motorului

Motoarele de 3 până la 5 wați sunt suficiente. Asta pentru că, deși poate părea o treabă complicată, nu este nevoie de foarte multă putere pentru a scoate scamele obișnuite. Pentru materiale mai groase, cum ar fi anumite tapițerii, puteți găsi sisteme cu destinație specială, care aduc o ușoară creștere a puterii funcțiilor lor.

Compartimentul pentru deșeuri

Atunci când aplicăm aceste mașini pe țesături, ele extrag scamele și le trimit într-un container. Acesta va rămâne acolo până când veți goli conținutul în coșul de gunoi.

Încercați să alegeți dispozitive de îndepărtare a electricității cu recipiente transparente care vă permit să vedeți conținutul, astfel încât să puteți fi sigur când trebuie să le aruncați.

Adâncimea de tăiere

Adâncimea de tăiere poate fi personalizată la discreția utilizatorului. Acest lucru ajută la determinarea intensității procesului, minimizând în același timp posibilele deteriorări ale țesăturii.

Această setare va influența timpul și numărul de treceri pe care va trebui să le faceți. Adâncimea de tăiere recomandată este de până la 1,8 inci, dar puteți obține adâncimi mai mari cu alte modele pentru rezultate rapide.

Prețuri pentru îndepărtarea scame

Cu cât modelul pe care îl alegeți are mai multe caracteristici utile, cu atât prețul va fi mai mare. Acest lucru nu este un dezavantaj, deoarece există atât de multe alternative pe piață care se adaptează la orice buzunar.

Cu toate acestea, prețurile variază între 8 și 12 EUR pentru unitățile cu trei lame și doi sau trei wați, între 12 și 20 EUR pentru unitățile cu trei până la patru wați și până la trei lame și între 20 și 35 EUR pentru unitățile cu patru sau cinci wați și mai mult de trei lame.

Sfaturi

Când începeți, întindeți hainele pe masa de călcat sau pe o masă. Încearcă să te asiguri că masa de călcat nu are cute, astfel încât să poată trece corect detergentul.

Testați dispozitivul de îndepărtare pe o muchie care nu este atât de evidentă pentru ochi. Acest lucru garantează că lamele se află la o adâncime rezonabilă și, în același timp, verifică eficiența dispozitivului de îndepărtare a scamei.

Treceți ușor aparatul pe suprafață. Măriți puțin presiunea, dar numai atât cât trebuie pentru a face treaba, altfel materialul ar putea fi compromis.

După ce ați terminat, asigurați-vă că nu a fost atinsă capacitatea maximă a recipientului de deșeuri.

Ar putea un dispozitiv de îndepărtare a scamelelor să deterioreze țesătura?

pelusas

Răspunsul este da, acest lucru este posibil. Chiar și în cazul celor mai bune modele, țesăturile cele mai delicate pot fi deteriorate dacă nu sunt respectate liniile directoare. Presiunea și adâncimea greșită duc la acest tip de neplăceri. Nu vă grăbiți și aplicați mai multă sau mai puțină vigoare în funcție de materialul pe care îl tratați.

Se poate folosi un produs de îndepărtare a scamei pe cașmir?

Cașmirul reprezintă o provocare din cauza caracteristicilor sale speciale. Este delicat și acest lucru implică o atenție deosebită atunci când se utilizează dispozitive de îndepărtare a scamei. Rulați echipamentul în aceeași direcție și fără o presiune majoră, pentru a nu-l rupe. Câteva aplicații vor fi mai mult decât suficiente.

Cum se curăță un dispozitiv de îndepărtare a scamei?

Cu ajutorul unei cârpe mici puteți curăța structura exterioară a dispozitivului de îndepărtare. Puteți să umeziți în prealabil această cârpă, dar numai atât cât să îndepărtați orice pete sau murdărie. Periați lamele în mod regulat, dar evitați contactul cu apă sau cu detergent lichid, pentru ca lamele să nu ruginească.

Mai multe sfaturi despre cum să îndepărtezi scamele de pe haine

Poți combina o rolă cu un dispozitiv electric de îndepărtare a scamelelor. În timp ce conectezi unul dintre aceste dispozitive acasă pentru a-l trece peste haine înainte de a ieși, poți păstra o rolă lipicioasă în geantă sau în mașină, astfel încât să arăți mereu implacabil.

Separați hainele în grupuri, în funcție de tipul de țesătură, pentru a reduce șansele de a genera scame noi prin frecarea a două fibre diferite.

Încercați să efectuați cicluri cu apă rece și caldă la spălare, acest lucru ajută la desprinderea impurităților, contribuind la activitatea ulterioară a detergentului.

Nu supraîncărcați mașina de spălat, lăsați apa și detergentul să curgă între haine și permiteți-le să se miște mai liber.

Păstrați filtrul mașinii de spălat și al uscătorului fără scame. Aceasta este, de asemenea, o măsură de siguranță pentru a preveni posibilele incendii în casă.

Care este cea mai bună unealtă pentru îndepărtarea scamei?

În cele din urmă, dispozitivul electric de îndepărtare a scamei este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de îndepărtarea scamei. Designul ergonomic, mânerele cu aderență corectă din punct de vedere anatomic, lamele și personalizarea adâncimii sunt calitățile care fac ca orice model să fie ideal pentru dumneavoastră.

Există produse care oferă servicii de îndepărtare a petelor și altele care au ca scop specific strângerea părului de animale de companie. Dacă doriți să le extindeți funcțiile, va trebui să evaluați modul în care fiecare model se potrivește realității dumneavoastră.

Pentru funcții minore, nimic nu se compară cu o rolă de îndepărtat scame. Este convenabil, portabil și ieftin. Dar nu strică niciodată să luați în considerare opțiunea automatizată, care va fi o investiție multifuncțională.

Care este cel mai bun dispozitiv electric de îndepărtare a scamei?

Pentru a determina care este cel mai bun model pe care să îl aduceți în casa dvs., luați în considerare următoarele:

Raportul cost-eficiență:

Dimensiunea, greutatea și caracteristicile sale generale sunt cu adevărat necesare sau vă puteți lipsi de ele? Dacă vreți să eliminați niște pufuleți din calea dumneavoastră, selectați un preț mic.

Comoditate:

Justificarea achiziției este tocmai pentru a avea grijă de hainele dumneavoastră. Căutați prezentări care garantează tratarea delicată a țesăturilor dumneavoastră.

Siguranță:

Citiți cu atenție etichetele produsului referitoare la sistemul de siguranță intern pentru protecția echipamentului, precum și sfaturile privind manipularea pentru a evita accidentele.

Garanție:

Rețineți politica producătorului sau a vânzătorului privind eventualele defecte sau returnări.