13 iulie 2020

Sursa: topcor.ru

 Apariția bombardierelor modernizate de tip Tu-22M3M în Peninsula Crimeea va reprezenta o surpriză neplăcută pentru americani, iar intențiile SUA de a-și construi o prezență navală în regiune vor lua sfârșit.

 

Despre avionul militar din Federația Rusă au informat experții publicației americane The National Interest.

 

După modernizare, bombardierul va primi mai multe avantaje semnificative față de analogii săi: mijloace de război electronic îmbunătățite, precum și cele mai noi echipamente, care întăresc precizia navigației și optimizează întreținerea aeronavei de luptă. Se estimează că bombardierul Tu-22M3M va avea în dotare rachete hipersonice ale noului complex de aviație Kinzhal. În acest fel, avionul va putea să contracareze, cu succes, navele unui potențial adversar, în acvatoriul Mării Negre.

 

“Distrugătoarele americane intră adesea în Marea Neagră, iar apariția bombardierelor Tu-22M3M în Crimeea ar putea fi o surpriză neplăcută pentru armata americană”, au notat autorii materialului din The National Interest.

 

Pentru prima dată, avionul modernizat s-a ridicat în aer cu doi ani în urmă. Pe parcursul anului 2019, acesta a efectuat mai multe teste de zbor. Al doilea prototip al bombardierului, care a suferit modificări serioase, a efectuat primul zbor în primăvara acestui an. Potrivit planurilor conducerii Federației Ruse, în total vor fi modernizate aproximativ 30 de avioane de luptă de tip Tu-22M3. Ministerul rus al Apărării intenționează să înceapă producerea în serie a acestor avioane în anul următor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Oficialii militari ruși au declarat de mai mult timp că intenționează să disloce în Peninsula Crimeea o escadrilă de bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3, însă, deocamdată, nu pare să fi fost luată o decizie definitivă în acest sens.

Probabil, hotărârea de a disloca astfel de avioane în peninsulă va depinde de evoluția situației de securitate din Regiunea Mării Negre. În cazul în care SUA și statele membre NATO își vor intensifica prezența navală în acvatoriul Mării Negre, este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple.

Inițial s-a vorbit despre aerodromul Gvardeiskoe pentru dislocarea escadrilei Aviației cu rază lungă de acțiune, însă, după modernizarea aerodromului din Belbek, nu este exclusă nici întrebuințarea acestuia.

 

Apariția bombardierelor Tu-22M3M în Peninsula Crimeea va distruge planurile SUA la Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE