02 iunie 2020

Sursa: mil.ru

 Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat, pe 02.06.2020, că, în această săptămână, 37 de nave de luptă și auxiliare ale flotei vor desfășura exerciții pe mare, care vor include și lansări de rachete.

 

“În poligoanele maritime, au ieșit 37 de nave de luptă, vedete și nave auxiliare ale FRMN, pentru desfășurarea unui complex de exerciții navale”, a precizat Rulev.

 

“În cursul acestei săptămâni, militarii vor executa lansări de rachete și trageri de artilerie, atât în mod individual, cât și în comun, asupra unor ținte navale, de coastă și aeriene”, a spus Rulev.

 

Potrivit declarațiilor sale, în prima etapă a exercițiilor, echipajele navelor au desfășurat activități de pregătire de urgență pentru luptă și marș, după care au părăsit punctele de dislocare permanentă și au ieșit pe mare.

 

“Pe lângă îndeplinirea de misiuni de pregătire pentru luptă, marinarii vor executa elemente de pregătire navală, între care navigația și manevrarea în diferite dispozitive și ordini, precum și alte misiuni, potrivit destinației”, a declarat Rulev.

 

Acesta a menționat că ieșirea navelor de luptă, vedetelor și navelor auxiliare în poligoanele maritime se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă a forțelor FRMN în anul de instrucție 2020.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, ieșirea masivă pe mare a navelor de luptă și auxiliare ale FRMN este legată de începerea perioadei de instrucție de vară.

Pentru prima dată, pe 01.06.2020, cu această ocazie, la Sevastopol, a fost desfășurată o ceremonie festivă, în timpul căreia, comandantul FRMN, viceamiral Igor Osipov, a trecut în revistă trupele.

După ceremonie, peste 10 nave și vedete ale FRMN, între care submarinul Rostov pe Don, fregata Amiral Makarov, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, vedetele purtătoare de rachete Naberezhnye Chelny și Ivanovets, navele mici antisubmarin Kasimov și Muromets, precum și nave auxiliare, au ieșit în poligoanele maritime. Probabil, ulterior, acestora li s-au alăturat și alte nave de luptă și auxiliare, care, în zilele următoare vor executa lansări de rachete și trageri de artilerie.

Trebuie menționat faptul că, din cauza pandemiei de coronavirus, în ultimele săptămâni, activitățile de pregătire pentru luptă s-au situat la un nivel foarte redus. Pe nave au fost luate o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului și s-a efectuat dezinfecția acestora.

 

Aproape 40 de nave de luptă și auxiliare ale FRMN au ieșit pe mare pentru desfășurarea de exerciții

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE