Sursa: militarynews.ru

 

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, pe 24.04.2020, că o grupare formată din 30.000 de militari și 4.000 de unități de tehnică militară luptă cu coronavirusul în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

 

“Forțele Armate desfășoară activități de amploare pentru lupta cu COVID-19. În acest scop este implicată o grupare de forțe și mijloace, care numără peste 30.000 de militari și 4.000 de unități de tehnică militară și specială. De coordonarea acesteia se ocupă un Stat Major Operativ al Ministerului Apărării”, a precizat Șoigu, la o consfătuire privind contracararea coronavirusului în Forțele Armate ale Federației Ruse.

 

“Misiunea prioritară pentru noi rămâne menținerea sănătății oamenilor. În acest scop, se desfășoară testarea preventivă a militarilor și personalului civil, pentru detectarea prezenței noului coronavirus”, a menționat Șoigu.

 

Potrivit declarațiilor sale, se iau măsuri pentru sprijinirea tuturor celor care manifestă simtome de boli respiratorii acute și a celor care au intrat în contact cu aceștia.

 

Ministrul a anunțat că, în cadrul armatei ruse, au fost formate 17 detașamente mixte de medici militari, care sunt gata să ajute regiunile să lupte cu infecțiile cu coronavirus.

 

“În cadrul Forțelor Armate a fost formată o rezervă pentru ajutorul subiecților Federației Ruse, care include cinci detașamente mixte de nivel brigadă și 12 de nivel regiment”, a spus Șoigu.

 

Acesta a precizat că, în armată, au fost formate 65 de echipe medicale de reanimare, din care 20 au început deja să lucreze în clinicile din Moscova. “Au fost pregătite 32 de spitale pentru primirea bolnavilor infectați”, a declarat ministrul.

 

Ministrul apărării a anunțat că peste 200 de militari ruși participă la lupta împotriva coronavirusului în străinătate. “De asemenea, militarii ruși ajută statele străine să lupte cu COVID-19. La această misiune participă peste 200 de militari și 50 de unități de tehnică specială”, a precizat Șoigu.

 

Potrivit ministrului apărării, armata rusă desfășoară aactivități de dezinfecție a unor obiective militare și întreprinderi ale Complexului Militar Industrial. “Trupele de Protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) continuă dezinfecția unor obiective militare de infrastructură și a întrepinderilor Complexului Militar Industrial. Numai de pe aerodromul Chkalovsky, începând din 23 martie, au decolat 94 de avioane cu 932 de tone de mărfuri”, a spus ministrul.

 

Statul Major Operativ a anunțat, pe 24 martie, că peste 5.800 de cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Federația Rusă, numărul total al celor infectați ajungând astfel la 68.600. În capitala Moscova, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.957 de cazuri, în total fiind infectate 36.897 de persoane.

În ultima zi, în Federația Rusă au fost înregistrați 60 de morți, din care 37 în Moscova. Numărul total al deceselor a ajuns astfel la 615.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După o evoluție lentă în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus, se pare că, în ultimele zile, acestea au explodat și în Federația Rusă, unde capitala Moscova înregistrează aproximativ jumătate din numărul total de cazuri de la nivel național.

Probabil că trendul ascendant al infecțiilor noi va continua, urmând ca vârful acestora să fie atins în săptămânile următoare.

Reprezentanții ruși au început să anunțe și primele infecții cu coronavirus în rândul militarilor. Un focar de infecție a fost înregistrat chiar în rândul cadeților Academiei Militare de Medicină, al cărui comandant a fost demis din funcție.

 

Aproximativ 30.000 de militari ruși sunt implicați în lupta împotriva coronavirusului

25 aprilie 2020

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro