Aripioare de inot

Aletas-de-Natación

Există multe motive pentru a investi în cele mai bune aripioare de înot, fie pentru a vă îmbunătăți tehnica de lovire ,a vă crește viteza de înot, a o folosi ca tratament medical, a vă întări picioarele, a vă defini mușchii și multe altele.

Aripioarele de înot sunt un instrument confecționat din cauciuc sau din plastic în formă de aripioare de pește sau de picioare de broască, care se utilizează la picioare și care, printr-o ușoară mișcare a picioarelor, este folosit pentru a lua avânt sub apă.

În prezent, ele fac parte din echipamentul oricărui înotător, mai ales atunci când sunteți în faza inițială sau când aveți alte scopuri legate de acest sport, cum ar fi perfecționarea înotului sau creșterea forței, pentru care există diverse modele care se potrivesc obiectivelor dumneavoastră.

Cele mai bune aripioare de înot

Pentru a vă ghida în investiția într-o pereche de aripioare de înot de calitate, care să corespundă nevoilor dumneavoastră, vă invităm să citiți în continuare despre ceea ce, în opinia noastră și pe baza experienței înotătorilor începători și profesioniști, sunt cele mai bune aripioare de înot în care merită să investiți.

Iată dintre cele mai bune aripioare de înot:

1. Aripioare de înot Cressi Swim Light

41U+aPaJMnL

Vezi pretul Emag

Sunt fabricate din silicon, cu un design ergonomic și o greutate redusă, ceea ce face ca aceste aripioare să fie ușor de folosit pentru a vă deplasa sub apă.

Recomandat pentru antrenamentul de înot, unde fiecare lovitură de picior va fi eficientă pentru a vă propulsa mai repede, în timp ce vă întăriți mușchii picioarelor.

Aripioarele au un design scurt, special conceput pentru a fi folosit în piscine, așa că pot părea puțin rigide, dar sunt la fel de eficiente pentru antrenament.

Învelișul de cauciuc pentru picioare se potrivește confortabil, iar dimensiunea este precisă. De asemenea, acestea au un finisaj bun, iar materialele folosite sunt rezistente.

 

2. Aripioare de înot Speedo BioFuse

51xkLriVN8L

Vezi pretul Emag

Forma lor îmbunătățește propulsia și crește puterea picioarelor, astfel încât să vă puteți concentra pe tehnica de lovire și de înot.

Sunt perfecte pentru a fi utilizate în diferite stiluri de înot, menținând călcâiul, glezna și piciorul într-o poziție favorabilă care reduce riscul de accidentare.

Sunt recomandate înotătorilor nu foarte începători, deoarece pot fi grele, ceea ce duce la un antrenament mai eficient și de intensitate mai mare, iar cel mai bun lucru este că sunt ușor de obișnuit.

Speedo are o istorie în fabricarea de accesorii de înot care se caracterizează prin produse de calitate la prețuri bune.

 

3. Aripioare de înot Seac

41PPYoxA74L

Vezi pretul Emag

Se remarcă prin faptul că au unul dintre cele mai bune rapoarte performanță-efort datorită designului lor alungit și texturat care închide complet picioarele și cu o mișcare ușoară veți avea un impuls bun pentru a înota.

Sunt ideale pentru snorkelling, pentru a vă perfecționa lovitura de picior sau pentru a vă îmbunătăți postura. Fabricate din poliester și plastic PVC, acestea sunt ușoare și ușor de utilizat, cu o lamă ergonomică și o potrivire confortabilă la picior.

Perechea este de calitate, la un preț bun și puteți alege dintre cele trei culori disponibile pentru a se potrivi stilului dumneavoastră.

 

4. Aripioare de înot Finis Adult Z2

31rAfp1paKL

Vezi pretul Emag

Aripioare cu lamă scurtă pentru un exercițiu de lovire rapidă și îngustă, pentru dezvoltarea forței și a condiționării cardiovasculare.

Designul include un separator de lichid care facilitează trecerea piciorului prin apă, necesitând mai puțin efort, astfel încât veți simți că vă propulsați cu ușurință cu ajutorul unor piese din cauciuc natural care se simt moi și sigure.

Purtarea mărimii potrivite nu vă va deranja, nu vă va freca și nu vă va afecta picioarele. Raportul preț-calitate este bun, așa că merită să investești în ele.

 

5. Aripioare de înot Aqua-Speed

41PAqK-6bEL

Vezi pretul Emag

Aripioarele medii și designul cu degete libere vor da precizie loviturii de picior și vă vor îmbunătăți echilibrul, în timp ce, în același timp, vă vor întări mușchii.

Este fabricat în întregime din silicon flexibil antialergic și se va adapta perfect la picior. Este folosit pentru tratament de reabilitare, înot regenerativ, scufundări sau înot obișnuit, cu el veți experimenta un alt nivel de aripioare, nu sunt grele sau ușoare și se potrivesc bine în apă cu fiecare mișcare.

Punctul său forte este confortul pe care îl oferă și este disponibil în mărimi pentru adolescenți și adulți, precum și în 14 culori cu modele îndrăznețe pentru a vă găsi preferatul.

 

6. Aripioare de înot din silicon Befine

41GoAtW7aAL

Vezi pretul Emag

Reprezintă o nouă generație de aripioare moderne de lungime scurtă, care generează mai puțină rezistență la apă pentru a simula o mișcare mai naturală de lovire pentru antrenamentul de dezvoltare musculară.

Prietenos pentru copii, ideal pentru prima lor practică în antrenamentul avansat care le va oferi performanța de care au nevoie. Pentru un plus de siguranță, talpa este texturată, iar tăieturile și designul vor oferi dexteritatea subacvatică pe care toată lumea și-o dorește.

Folosit pentru scufundări sau înot, se va potrivi perfect datorită dimensiunii exacte, iar achiziția include o geantă de transport convenabilă.

Este cea mai ieftină dintre cele sugerate de noi, însă calitatea o face să se deosebească chiar și de cele mai scumpe.

 

Ce sunt aripioarele de înot?

În mod normal, asociem ideea de aripioare de apă cu scuba diving, deoarece în această practică utilizarea lor este aproape obligatorie pentru a putea să te poți deplasa sub apă cu atâta greutate. Cu toate acestea, puțini oameni știu că există o gamă foarte largă de aripioare sintetice pentru persoanele care le folosesc în antrenamente și competiții de înot în piscine.

Aletas-de-Natación

Da, s-ar putea să fiți surprinși sau confuzi de acest lucru, dar pentru a înțelege mai bine acest fenomen trebuie să știți la ce ne referim. Aripioarele de înot sunt o piesă de echipament complementară purtată la picioare pentru a simula mișcarea, împingerea și flexibilitatea membrelor peștilor.

Înotătorii le încorporează adesea ca parte a practicii lor, deoarece ajută la exercițiile de lovire, îmbunătățește viteza de împingere, mișcarea gleznei și întărește mușchii picioarelor.

Ele sunt, de asemenea, folosite într-o formă competitivă de înot numită înot cu aripioare, care permite mișcări mai rapide și diferite mișcări sub suprafață.

Cum să alegeți o pereche bună de aripioare de înot?

Atunci când cumpărați o pereche de aripioare de înot sau aripioare - așa cum mai sunt cunoscute - este important să luați în considerare următoarele:

Acesta este primul și cel mai important aspect, deoarece va depinde de ceea ce dorim să lucrăm: viteză, tehnică, forță sau control.

Prinderea cizmei este mai rigidă și mai sigură, dar poate fi mai grea, în timp ce curelele pentru călcâi pot oferi mai multă libertate de mișcare, dar creează iritații care sunt iritante pentru început.

Cu toate acestea, aș spune că, dacă aveți de gând să pescuiți sau să practicați sporturi în ape deschise, un stil închis este întotdeauna mai bun pentru a vă proteja de curenți și de pierderea dispozitivului.

Lung și moale sau scurt și tare. Acestea sunt cele mai frecvente alegeri, deoarece combină mișcări mai naturale și fluiditate subacvatică.

Pe de altă parte, la modelele fathom care sunt rotunde, cum ar fi piciorul de broască , puteți găsi, de asemenea, o mare rigiditate pentru a facilita manevrele orizontale.

Unii producători oferă un capac intern pentru a proteja piciorul de frecarea cu cauciucul clapetei.

Aceasta poate fi o formă excelentă de protecție împotriva rănilor, dar creează, de asemenea, o greutate suplimentară atunci când materialul intră în contact cu apa. Așadar, ar trebui să țineți cont de acest lucru în funcție de gusturile și slăbiciunile personale.

Siliconul este mai moale pe piele, astfel încât sportivii de înaltă performanță care poartă adesea aripi le preferă cu această textură.

Pe de altă parte, cauciucul este mai dur, dar mai ieftin și mai rigid, fiind mai bun pentru modelele mai scurte.

Care este cel mai bun model de aripioare de apă?

Aripioare lungi

Lungimea totală a părții elastice și flexibile este cea mai importantă parte a modelului. În prezent, cele mai populare sunt aripioarele lungi tocmai datorită popularității lor pentru a însoți sporturile nautice recreative, cum ar fi scufundările sau snorkeling.

Dar au și ele locul și funcția lor în piscină. Pentru înotătorii începători sau mai puțin profesioniști, aripioarele pot fi folosite ca supliment. Cu cât aripioarele sunt mai lungi, cu atât mai multă rezistență vor crea în apă și, în consecință, cu atât mai mult efort va trebui să depuneți pentru a le mișca.

Mișcarea respectivă va fi o lovitură mai lentă, dar și mai puternică și mai bine lucrată la nivelul mușchilor.

Dacă la aceasta se adaugă un material mai rigid, forța de împingere va trebui să fie mai mare. Cu toate acestea, nu vă lăsați tentat să cumpărați un model prea rigid, altfel nu veți putea să vă mișcați natural cu piciorul.

Aripioare scurte

Sunt mai puțin cunoscute, dar cu siguranță sunt mai bune pentru sportivii de elită și pentru antrenamente mai specializate . Acest lucru se datorează faptului că ele combină ce e mai bun din ambele lumi: rezistența și viteza.

O extensie mai scurtă îi permite înotătorului să aibă o viteză de lovire eficientă, dar cu un efort puțin mai mare. Și, deoarece nu oferă o împingere la fel de mare, nu sunt adesea folosite ca ajutor pe mare.

Aripioarele scurte tind, de asemenea, să fie mai rigide, cu canale de apă, fiind aerodinamice și puternice în munca simultană de viteză și tehnică.

Echivalentul lor pentru mâini sunt paletele de înot și împreună pot face din sesiunea de înot un antrenament puternic de întărire a acidului lactic și de întărire, mai degrabă decât un antrenament cardio.

Monofluturele

Acestea sunt mai specializate pentru un tip special de lovitură de picior: mișcarea fluturelui sau a delfinului, acea mișcare ondulatorie care se face cu picioarele împreunate și care seamănă cu înotul unei sirene.

Monofin este o placă ovală mare tăiată în două care simulează aripioarele din spate ale peștilor. Acest model nu permite ca picioarele să se separe unul de celălalt și lucrează pentru ca subacvaticul să lovească cu mai multă putere, amplitudine de mișcare și viteză.

Aripioarele din acest stil sunt de obicei construite din carbon și sunt folosite pentru apnee, o disciplină în care înotați sub apă doar cu mișcarea continuă a picioarelor.

Utilizarea și beneficiile aripioarelor de înot

Indiferent de nivelul tău sau dacă ai nevoie de aripioare lungi sau scurte, vei beneficia de încorporarea unei perechi în rutina ta de antrenament, care, împreună cu alte accesorii, cum ar fi ceasul de înot, mănuși de înot, șapcă de înot și ochelari de înot pentru a vă proteja, puteți găsi o performanță mai bună crescând energia și eficiența în timp ce practicați sportul dvs. preferat.

Este adevărat că există unii detractori care susțin că utilizarea aripioarelor promovează o mișcare nefirească și înșelătoare pentru persoană, însă este de asemenea adevărat că această mișcare îmbunătățește starea picioarelor pe măsură ce te deplasezi prin apă și că primești și un beneficiu cardiovascular care promovează sănătatea .

Cu o pereche de astfel de jambiere, vă veți îmbunătăți tehnica de înot și postura corpului, veți crește flexibilitatea gleznei, vă veți optimiza articulațiile și veți pune capăt metodologiilor de înot eșuate. Așadar, este nevoie doar de aripioarele potrivite care vă vor ajuta să deveniți un înotător eficient și de succes.

Cum se îngrijește de aripioare?

  • Deoarece materialul are tendința de a ceda puțin, cel mai bine este să se potrivească bine, fără a fi prea strâmți, altfel se vor întinde prea mult
  • Pentru a evita ruperea sau întinderea excesivă, cel mai bine este să nu trageți prea mult de zona gleznei atunci când îi puneți sau îi scoateți.
  • Nu vă plimbați cu ele, este mai bine să le așezați pe marginea bazinului, astfel încât degetul să nu fie deteriorat de mersul incomod.
  • Efectele substanțelor chimice artificiale din piscine și ale sării marine pot uza materialul mai repede și îl pot face să se rupă mai repede. Prin urmare, este o idee bună să cumpărați un produs special de îngrijire pentru a-l menține moale.
  • De asemenea, vă sfătuiesc să vă uscați aripioarele cât mai repede posibil după utilizare. Folosiți un prosop și nu le lăsați să atârne în jurul gleznelor.

S-ar putea să vă intereseze și