16 iulie 2019

Sursa: witter.com, uawire.com

 Poliția italiană a anunțat pe 15 iulie că, în cadrul unei operații speciale, divizia antiteroristă a poliției italiene de stat din Torino a arestat trei persoane și a confiscat mai multe arme, printre care și o rachetă aer-aer, provenită foarte probabil de la luptătorii separatiști din Donbas.

 

Poliția din Torino, în colaborare cu Direcția Centrală de Poliție pentru Prevenirea Criminalității, a început în urmă cu un an să monitorizeze mai multe persoane care au fost implicate anterior în luptele din Donbas, se arată în raport.

 

După interceptarea convorbirilor telefonice și urmărirea deplasărilor, a rezultat că una dintre persoanele monitorizate - Fabio Del Bergiolo, un localnic din Gallarate, provincia Varese - fusese implicat în vânzarea unei rachete Matra Super 530, de producție franceză, descoperită mai târziu în provincia Pavia. Odată cu Bergiolo, au mai fost arestați doi complici ai acestuia, un italian și un suedez.

 

În timpul intervenției, poliția a confiscat nouă puști de asalt, o pușcă mitralieră, șapte pistoale, trei arme de vânătoare, 20 de baionete, aproximativ o mie de cartușe și mai multe placarde cu simboluri naziste.

 

Potrivit agențiilor de știri DPA și Varese News, Fabio Del Bergiolo, în vârstă de 60 de ani, a fost membru al partidului politic de extremă-dreapta Forze Nuova ("Forța Nouă") și chiar a candidat pentru un loc în Senat. Forze Nuova, fondat în 1997, promovează o ideologie bazată pe naționalism extrem, tradiționalism catolic și continuarea fascismului italian.

 

Armament de luptă, inclusiv o rachetă obținută de luptători din Donbas, confiscat în Italia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE