17 iulie 2019

Sursa: ria.ru, remnmilitaryblog.com

  Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 17.07.2019, citând o sursă militară turcă, despre calendarul livrării în Turcia a componentelor sistemelor de apărare antiaeriană S-400.

 

“Prima etapă de livrare pe cale aeriană a componentelor pentru sistemele S-400 se va încheia săptămâna viitoare, undeva în perioada 23-25 iulie”, a precizat sursa.

 

Livrările sistemelor de apărare antiaeriană, care au creat o criză în relațiile dintre Turcia și SUA, au început vineri, pe 12.07.2019. După cum a anunțat Ministerul turc al Apărării, până în prezent, din Federația Rusă în Turcia au fost efectuate 14 curse aeriene cu component pentru sistemele S-400.

 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că instalarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 se va încheia în aprilie 2020.

 

Contractul pentru livrarea a patru divizioane de rachete antiaeriene S-400, în valoare de 2,5 miliarde de dolari, a fost încheiat în anul 2017. Turcia va achita o parte din valoarea contractului, iar pentru finanțarea celeilalte părți va primi un credit din Federația Rusă.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit declarațiilor vicepremierului rus, Iuri Borisov, livrarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf în Turcia va fi efectuată integral în anul 2019.

Din precizările făcute de o serie de oficiali ruși rezultă că livrările vor include trei etape, din care două vor fi efectuate pe cale aeriană, iar cea de-a treia pe cale maritimă.

Probabil, pe cale aeriană va fi livrată tehnica de luptă, respectiv câte două divizioane (un regiment) în fiecare atapă, iar pe cale maritimă vor fi transportate rachetele pentru cele patru sisteme S-400.

În aprilie 2020, probabil, divizioanele vor fi operaționalizate integral și vor intra în serviciul de luptă. Între timp va fi efectuată instalarea acestora și se va finalizată pregătirea specialiștilor militari turci pentru deservirea lor.

 

Aspecte privind calendarul livrării sistemelor rusești de rachete antiaeriene S-400 în Turcia

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE