Aspirator fara sac

aspirador-sin-bolsa

Aspiratoarele continuă să fie unul dintre cele mai folosite aparate pentru a menține casa fără praf, și cu atât mai mult acum când poți avea cel mai bun aspirator fără sac cu care nu vei mai avea sarcina incomodă de a goli continuu colectorul, deci vei scăpa de cea mai plictisitoare parte a lucrului.

Dacă sunteți în căutarea aparatului ideal pentru casă trebuie să țineți cont de specificațiile aparatului, prima fiind puterea motorului, de care va depinde puterea de a aspira și de a lăsa rezultate mai bune, ținând cont și de greutatea aparatului, de zgomotul pe care îl face, de mărimea rezervorului și bineînțeles că este un aparat durabil și adaptat bugetului.

Cele mai bune aspiratoare fără sac

Care sunt cele mai bune aspiratoare fără sac?

Dacă sunteți în căutarea unui aspirator eficient, de bună calitate, care să fie și ușor de manevrat și care să fie economic, am analizat aici modelele care au cele mai multe dintre caracteristicile care fac ca un aspirator fără sac să fie cel mai bun și am realizat un top 5 cu cele mai favorabile recomandări de pe piață pentru ca dumneavoastră să îl alegeți pe al dumneavoastră. (BOSCH BGC2U230 Easyy'y

Cel mai ușor și mai compact

41QlREMSsCL

Vezi pretul Emag

Vă va plăcea cât de modern este și dimensiunea sa compactă, plus două roți spate care îl fac ușor de mutat pentru a aspira oriunde.

Are un filtru care reține praful fără să provoace alergii. De asemenea, este ușor de întreținut și are un consum eficient de energie.

Echipamentul este silențios, este potrivit pentru tapițerie, saltele, scaune de vehicule și chiar pentru a strânge părul de animale de companie.

Achiziția include o perie pentru lucrul pe suprafețe delicate și, în ciuda puterii de 700 W, tratează textilele cu grijă.

Este unul dintre cele mai versatile aparate datorită varietății de accesorii incluse și este vândut la un preț accesibil în comparație cu calitatea echipamentului.

2. Rowenta Compact Power Cyclonic RO3753

Cel mai bun pentru diferite tipuri de pardoseli

412gain9seL

Vezi pretul Emag

Marca se remarcă prin produsele sale, iar acest aspirator nu face excepție, fiind potrivit pentru pardoseli dure, pardoseli din lemn flotant, covoare fine sau alte țesături, astfel încât poate fi cel mai util dacă aveți mai multe tipuri de suprafețe în casă.

Tubul metalic și periile sunt ergonomice, cablul are o lungime de 6,2 m, iar recipientul are o capacitate de 1,5 l, astfel încât nu va trebui să îl goliți tot timpul.

Puterea de aspirare îl face să iasă în evidență, așa că veți observa cum veți face treaba rapid și cu puțin efort.

Pentru un aparat de nivel mediu, face o treabă bună, iar prețul său este ieftin în comparație cu altele cu specificații similare.

3. Dyson DC33c Origin

Cel mai bun raport calitate-preț

41F-CQnvcTL

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai noi și mai moderne aparate de pe listă, are o putere mare datorită tehnologiei Radial Root Cyclone care maximizează puterea.

Sistemul are un filtru lavabil eficient și îmbunătățit care va reține praful, mucegaiul, polenul și alte tipuri de murdărie fără a provoca blocaje și care expulzează aer curat.

Peria este ultramodernă, se adaptează la orice tip de podea sau tapițerie și include vârfuri pentru locurile greu accesibile.

Echipamentul este garantat și reprezintă o investiție care, deși nu este atât de economică , vă va lăsa mulțumit.

4. Polti Forzaspira C110

Cel mai puternic

41m0nnMg3ES

Vezi pretul Emag

Puterea sa de 1400W este punctul forte al modelului. Cu aspiratorul ciclonic veți putea extrage tot praful din calea sa dintr-o singură trecere, economisind timp și energie.

La fel ca și alte câteva, puteți regla puterea acestuia în funcție de ceea ce trebuie să lucrați, un mare avantaj al mașinii atunci când doriți să curățați țesături sau podele delicate.

Un alt avantaj al modelului este că vă permite să goliți rezervorul cât mai igienic și rapid posibil, la fel ca și spălarea grupului de filtre.

Este un aparat robust, dar în același timp este stabil, ușor de depozitat și are un finisaj impecabil; pe de altă parte, nu este atât de silențios, dar pentru acest preț și cu această putere nu veți găsi ceva mai bun.

5. Taurus Pulsar Eco Turbo

Simplu și ușor de utilizat

418MqhA+HRL

Vezi pretul Emag

Este un aspirator de bază fără sac, dar are o caracteristică care îl plasează printre cele mai bune. Acesta funcționează fără zgomot, este practic în exploatare , are eficiență energetică clasa A, este mic și portabil și expulzează aer sănătos.

Dispune de un mod de filtrare care purifică particulele de la cele mai mari la cele mai mici și separă aerul de murdărie.

Designul este, de asemenea, modern și veți găsi super confortabil modul în care funcționează chiar și pe scări sau pe fantele ferestrelor.

Este una dintre cele mai puțin costisitoare păstrându-și calitatea, deci este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le puteți cumpăra conform opiniei celor care îl au deja pentru că este bun și ieftin.

Care este diferența dintre un aspirator fără sac și un aspirator cu sac?

aspirador-300x200

Cel mai simplu și tradițional mod de clasificare a aspiratoarelor este următorul: modele cu sac și modele fără sac. Pentru a le diferenția unele de altele, este bine să le lăsăm să se prezinte și să le definim separat.

Aspirator cu sac

Acest model necesită schimbarea sacilor de îndată ce sacul este plin, dar, nu vă faceți griji, nu este o sarcină titanică sau complicată. Este un model destul de ieftin și nu necesită prea mult contact cu praful. O problemă ar putea fi uitarea momentului în care geanta este plină, dar există modele care includ un indicator luminos pentru a depăși acest inconvenient.

Fără sac

Acest lucru elimină posibilul inconvenient de a uita să schimbați sacul, deoarece există o vedere clară a murdăriei acumulate în rezervorul sau în cupa . Cu toate acestea, golirea acestuia poate fi oarecum complicată, totul depinde de model, unele au chiar filtre care necesită o curățare frecventă, periere sau înlocuire.

Care aspirator este mai bun, cel cu sac sau cel fără sac?

Aceasta poate fi o decizie complicată și mulți încă nu se pot pune de acord asupra câștigătorului incontestabil în bătălia pentru care este cel mai bun. În acest caz, cel mai bine este să vă puneți cărțile pe masă înainte de a cumpăra. Din acest motiv, vă voi prezenta mai jos avantajele și dezavantajele fiecărui model pentru a lua decizia corectă, indiferent de cazul dumneavoastră.

De exemplu, atunci când vorbim despre aspiratoarele care folosesc saci, vorbim despre primele modele care au apărut pe piață și, așa cum este logic, există multe lucruri care au fost îmbunătățite, în timp ce există unele lucruri care sunt încă preluate de la acea vreme.

În ceea ce privește avantajele, mă gândesc la aspiratoarele cu sac ca la o opțiune igienică, deoarece contactul cu praful și bacteriile colectate este aproape nul. În plus, mulți utilizatori încă îl iubesc pentru că necesită mult mai puțină întreținere decât aspiratoarele fără sac și, în plus, au un filtru hepa . Dar, are și dezavantajele sale, dezavantaje, iar cel care iese cel mai mult în evidență este înlocuirea sacilor, care poate fi nu numai prea frecventă, dar mulți utilizatori uită să o facă la momentul respectiv și atunci nu pot folosi aspiratorul.

În ceea ce privește modelele fără sac, există două tipuri de aspiratoare: aspiratorul cu filtru și aspiratorul ciclonic . Primul are un filtru în interiorul recipientului de praf pentru a reține murdăria. Cel de-al doilea utilizează puterea acțiunii ciclonice pentru a separa murdăria din aer și a o reține în recipientul de praf fără a utiliza un filtru.

În general, printre avantajele sale se numără faptul că are un indicator luminos care arată când trebuie golit coșul de gunoi și că frecvența de înlocuire nu este de obicei ridicată. În timp ce principalul său dezavantaj poate fi prețul său, având în vedere că este mult mai scump să cumpărați acest tip de model decât cele cu un sac. În plus, necesită curățarea regulată a filtrului.

Avantajele aspiratoarelor fără sac

Cumpărarea unui aspirator nou sau a primului aspirator pare probabil o sarcină simplă, dar, atunci când explorați toate opțiunile, poate fi copleșitoare din cauza numărului de opțiuni.

Majoritatea aspiratoarelor cu sac și fără sac au aceleași caracteristici sau părți, inclusiv perii motorizate, toate extensiile și accesoriile și luminile de funcționare, dar ce face ca un aspirator fără sac să fie o alegere bună? Să aruncăm o privire mai atentă la toate beneficiile pe care le oferă:

Pierdere mai mică de aspirare

Ați simțit vreodată că aspiratorul dumneavoastră încetinește? Când se întâmplă acest lucru, particulele de murdărie nu ajung de obicei în rezervor. Acest lucru vi s-a întâmplat probabil de mai multe ori, dacă aveți aspiratoare cu sac, care, în general, își pierd puterea de aspirare pe măsură ce se umple sacul. În cazul aspiratoarelor fără sac, chiar dacă acestea nu mențin puterea maximă de aspirare atunci când vasul este aproape plin, aceasta este totuși destul de bună.

Mai ecologic

Fiecare pungă trebuie să cheltuiască anumite resurse pentru a fi produsă, ambalată și apoi transportată până la locul de unde o cumpărați. În plus, acestea sunt de unică folosință, deci le folosiți o singură dată. Toate acestea sunt economisite cu modelele care renunță la saci.

Satisfacția de a vedea munca făcută

Cele mai multe modele sunt însoțite de o cupă sau un recipient transparent în care se depune toată murdăria și nu știu dacă pentru voi toți, dar pentru mine este deosebit de satisfăcător să văd rezultatul efortului meu rezumat într-un recipient plin de murdărie. În plus, este destul de ușor să scrute podeaua dură și să găsească micile jucării ale copiilor mei sau brățara mea de păr. Ceea ce nu ar fi atât de ușor cu o mătură .

Ușor de golit

Pentru a goli recipientul unui aspirator fără sac este nevoie doar de eliberarea corpului aspiratorului și de deschiderea capacului superior sau inferior al recipientului. Cel mai bine este să faceți acest lucru deasupra unui coș de gunoi extern și cât mai aproape de fundul acestuia, deoarece puteți aspira cu ușurință tot praful dacă nu sunteți atent. Multe modele au filtrare HEPA încorporată, astfel încât există mai puțin risc de a vă trezi cu un nor de praf în față. Atunci când goliți coșul de gunoi, puteți curăța și interiorul acestuia și chiar înlocui filtrele.

Nu mai avem probleme cu pungile

Uneori vrem doar să facem curățenie repede pentru un vizitator sau pentru că este rândul nostru, dar vrem să ieșim repede din ea pentru că nu avem chef. În acest caz, a merge în căutarea pungii pentru a o înlocui poate fi încă un pas care le va da peste cap. Obținerea pungilor de aspirator la domiciliu poate să nu fie atât de ușoară pe cât pare, mai ales dacă nu sunteți foarte ordonat.

Filtrare HEPA

Acest lucru nu este valabil pentru toate modelele, dar filtrele HEPA sunt adesea incluse pentru a ajuta la captarea majorității alergenilor care pot fi în jurul casei dvs.

Dacă au acest tip de filtru, acestea sunt foarte recomandate pentru toți membrii familiei, deoarece, pentru a câștiga denumirea de 'HEPA', trebuie să fie supuse unor teste riguroase pentru a se asigura că pot capta cel puțin 99,97% din particulele de 0,3 microni sau mai mari.

Mai puțin costisitoare

Deși contrariul este adevărat, există motive pentru care aceasta poate fi o investiție economică. Deși aspiratorul în sine poate fi mai scump decât omologul său cu saci, odată achiziționat, este mai puțin costisitor pentru operare și întreținere, mai ales că nu trebuie să cumpărați saci și puteți descărca și încărca camera sa cu recipient atâta timp cât folosiți aspiratorul fără saci.

Este ușor de știut când trebuie golite

Este vorba despre recipiente transparente. Pe lângă faptul că puteți vedea dacă aspiratorul își face treaba, puteți vedea când este plin și când este gata să fie golit.

Opțiune populară:

Din ce în ce mai mulți utilizatori optează pentru modelele fără sac fără să se gândească de două ori, ceea ce ne dă o idee clară despre cât de benefice sunt acestea. Atât de mulți oameni nu au cum să se înșele! Majoritatea evidențiază ușurința de utilizare, designul modern și amprenta redusă pe care o lasă asupra mediului înconjurător.

Principalele tipuri de aspiratoare

Deși am discutat despre două tipuri principale de aspiratoare, adevărul este că există cinci modele care ies în evidență. De fapt, se poate spune chiar că fiecare dintre ele îndeplinește o funcție ușor diferită de cealaltă. Cunoașterea acestora vă va permite să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Manual

Sunt disponibile într-o mare varietate de forme. Ideal pentru zonele greu accesibile care au nevoie disperată de curățare. Folosit în principal pentru aspirarea murdăriei de pe mașini și în diverse locuri înguste, dar nu este potrivit pentru curățarea generală a podelelor.

Cu recipient

Puternic, ca și aparatele de curățat verticale și cu cadru subțire, ca și aparatele de curățat cu băț. Acestea sunt de obicei destul de scumpe datorită designului lor tehnologic avansat și multifuncțional.

Vertical

Destul de populare, aceste modele oferă cea mai puternică curățare pentru casă și oferă avantajul reconfortant al unor caracteristici și accesorii ușor de înțeles. Majoritatea oferă configurații pentru utilizarea pe suprafețe cu mochetă și pe podele goale.

Bară

Forma lor le permite să pătrundă în locuri strâmte și să facă o treabă excelentă pe podele din lemn masiv, covoare și covoare ușoare. Este de construcție subțire și are un mâner lung.

Autonom / Robot

În societatea de astăzi sunt din ce în ce mai populare, deoarece necesită foarte puțin efort, deoarece se pot plimba liber prin casă, absorbind orice particule mici în calea lor. Acestea economisesc timp și efort și sunt capabile să ajungă în spații precum cele de sub canapea sau pat. În plus, nivelul de zgomot este de obicei minim.

Suprafața

Luarea în considerare a suprafeței pe care va funcționa aspiratorul este foarte importantă pentru a determina ce model este potrivit pentru dvs. Nu v-ați gândit la ele? Este timpul să o faceți!

Podele goale

Un aspirator cu recipient este ideal în special pentru podelele din lemn, deoarece poate preveni zgârieturile sau reziduurile vărsate. De obicei, acestea vin cu perii speciale pentru podele goale, care sunt delicate cu acestea. În plus, se poate ocupa și de covoarele din zona respectivă, dacă aveți covoare.

Țesutul covoarelor

Veți dori ceva puternic pentru a ridica toate resturile de pe firele covorului. În acest caz, un aspirator vertical este cel mai bun. În ultima vreme, acestea includ un senzor de murdărie care garantează îndepărtarea până și a ultimului fir de praf.

Ce tip de aspirator preferați, cu sac sau fără sac?

Dacă nu sunteți la prima achiziție, cu siguranță veți avea un tip de aspirator care vă place mai mult decât altul. Dacă aceasta este prima dumneavoastră achiziție, nu vă lăsați copleșit prea curând. În oricare dintre aceste cazuri, nu este niciodată prea târziu pentru a regândi această întrebare, deoarece poate fi o chestiune foarte personală și la fel de schimbătoare ca și noi înșine. Ceea ce funcționează pentru dumneavoastră astăzi s-ar putea să nu mai funcționeze pentru dumneavoastră mâine.

Dacă mai aveți nevoie de un mic imbold pentru a vă lămuri, m-am gândit că poate opinia unor utilizatori care sunt, într-un fel, experți v-ar putea face bine.

Ce este atât de special la acești utilizatori? Ei bine, toate acestea nu sunt doar gospodine și aspiratoare obișnuite, ci și bloggeri de lifestyle, aparate electrice și articole pentru casă.

Cele 12 femei consultate erau de vârste diferite și se încadrau în profilurile pe care le-am menționat deja. Le putem evidenția pe Mariette Mifflin, expertă în electrocasnice și editor al site-ului About.com, Dana White, editor al ASlobComesClean.com, un blog de curățenie și organizare bazat pe realitate, și Darla Shine, realizatoare a emisiunii Happy Housewives.

Dintre acestea, nouă preferă modelele fără sac, în timp ce celelalte trei preferă modelele cu sac. Cei care preferă modelele fără sac evidențiază simplitatea eliminării deșeurilor și varietatea de modele care pot fi găsite în aceeași linie de aspiratoare, în timp ce cei care preferă totuși modelele cu sac tind să facă acest lucru din cauza contactului redus cu praful.

Cum funcționează aspiratoarele robotizate?

Deși funcționează, în principiu, ca și alte aspiratoare, ceea ce este cel mai atrăgător este faptul că au o interacțiune umană redusă. Au tendința de a curăța într-o singură direcție cât mai mult posibil, iar atunci când se lovesc de un obiect sau întâlnesc un obstacol, se întorc și continuă să curețe. Acestea utilizează roți pentru a se transporta sau un disc rotativ.

De ce nu au nevoie de tine? Ei bine, acestea sunt programate să detecteze și să culeagă fiecare particulă de praf sau murdărie din calea lor. Desigur, depinde de producător și de model, dar, în general, acestea au o putere excelentă, emisii de zgomot foarte reduse și o navigație excelentă.

Unele pot fi controlate prin simpla vorbire, iar altele necesită o telecomandă. De asemenea, multe dintre ele au fost dezvoltate cu motoare ecologice.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un aspirator

În ceea ce privește designul, aspiratoarele sunt disponibile în diferite modele sau dimensiuni și nu va fi dificil să găsiți unul care să se potrivească fiecărui stil; cu toate acestea, cel mai important lucru este cât de eficient este în colectarea prafului în diferite părți ale casei.

Pentru a vă face o idee dacă produsul corespunde așteptărilor dumneavoastră, luați în considerare următorii factori:

Puterea motorului

Este exprimată în volți și cu cât valoarea este mai mare, cu atât va aspira mai puternic, luând întotdeauna în considerare tipul de pardoseală pe care va lucra, deoarece dacă este mai rustică, cu atât va necesita mai multă putere.

Accesorii

Când are perie, aparatul este bun pentru curățarea covoarelor, dar dacă preferați să aspirați fără ea, puteți face acest lucru. Pe de altă parte, unele încorporează alte părți care sunt delicate cu podelele netede, prevenind deteriorarea sau zgârierea podelei.

Altele includ accesorii speciale pentru perdele sau țesături delicate și au, de asemenea, un sistem de control al înălțimii tubului care facilitează manipularea și accesul la colțuri.

Garanție

Cumpărarea sigură este cea mai bună, mai ales atunci când investiția este considerabilă. Unii producători oferă o garanție de returnare a banilor în cazul în care nu sunteți mulțumit de produs sau chiar dacă nu vă simțiți confortabil să-l utilizați.

Nivelul de zgomot

Pentru majoritatea oamenilor, zgomotul generat de aparat este cu adevărat incomod, atât de mult încât se recomandă protecția auditivă, dar odată cu evoluția acestuia în ultima vreme, există echipamente mai silențioase cu care se poate lucra.