Aspirator pentru umed si uscat

Mejor-Aspiradora-en-seco-y-húmedo

A avea cel mai bun aspirator cu aspirator umed și uscat poate fi cea mai interesantă și mai măgulitoare achiziție pe care o puteți face. Achiziționarea sa este sinonimă cu curățenia și economisirea timpului.

Aspiratoarele sunt echipamente practice care facilitează curățenia în gospodărie. Un aspirator este foarte util pentru a menține curățenia fără prea mult efort și fără să vă gândiți dacă zona este umedă sau uscată.

Acestea pot fi utilizate oriunde, chiar și în zonele inundate. Aceste dispozitive sunt capabile să adune rapid chiar și cele mai mici fragmente de sticlă.

Sunt disponibile diverse mărci și stiluri. Primul model de aspirator umed și uscat a apărut la sfârșitul anilor 1950 și era foarte asemănător cu aspiratoarele cu aburi Swiffer® de astăzi. Utilizatorul trebuia să umple cu apă un recipient detașabil și, după aspirare, acesta trebuia curățat.

Prin intermediul unui buton de comutare din interior, s-a creat un vid care a aspirat aerul exterior, apoi stratul de apă a început să se usuce, iar aburul a curățat podeaua, îndepărtând în același timp murdăria.

Cele mai bune aspiratoare cu apă și uscat

Care este cel mai bun aspirator cu apă și uscat?

La fel ca multe companii care se imită între ele, mulți producători au început să scoată pe piață diferite versiuni ale produsului. De-a lungul anilor, Electrolux, Rexair, Shelton, printre alte mărci, au dezvoltat versiuni impresionante de aspiratoare.

Modelele actuale nu utilizează apă pentru a crea vid și a curăța. Aspiră lichide și solide în mod egal printr-un furtun, fără a folosi cârpe.

Așadar, pentru a-l alege pe cel potrivit pentru nevoile tale, ar trebui să te uiți la nivelul de putere al aparatului, la capacitatea de stocare, astfel încât să petreci mai puțin timp pentru a-l goli și ar trebui să evaluezi, de asemenea, dacă are o bună mobilitate atunci când este folosit.

Iată dintre cele mai bune aspiratoare de praf umed și uscat:

1. Aspiradora MultiClean W&D Drum 23 2026M de Bissell

Putere mare de aspirare și suflare

41jv4XwqqxL

Vezi pretul Emag

Echipat cu o gamă largă de accesorii, acest aspirator al producătorului va fi ideal atât pentru procesele de curățare a prafului, cât și pentru cele de curățare a lichidelor, este un echipament versatil și puternic care va deveni rapid aliatul tău.

Un aspirator de acest tip este recomandat pentru curățarea garajelor, a interiorului mașinilor, a apartamentelor, a birourilor și chiar pentru aspirarea în aer liber și, datorită funcției sale 'umede', este potrivit chiar și pentru curățarea bărcilor.

Are un motor de 1500 W care oferă o putere mare. Are un tambur cu o capacitate de 23 de litri și o unealtă practică pentru mai multe suprafețe, capabilă să aspire simultan mocheta și podelele goale.

Acest aparat este dotat și cu o funcție de suflare care vă va ușura viața atunci când trebuie să curățați frunzele căzute în grădină sau să vă ștergeți praful de pe aparate.

2. Aspirator cu apă și uscat Tacklife

Fabricat cu tehnologie de siguranță cu baliză

Aparatul este dotat cu o gamă largă de accesorii care cu siguranță vă vor ușura mult munca de curățenie și, de asemenea, are tehnologie de siguranță cu baliză care vă permite să aspirați atât pe uscat, cât și pe umed, fără a deteriora aparatul.

Dispune de roți pivotante la 360º pentru a face mai convenabilă deplasarea și o putere de 1000 W, cu o putere de aspirare de 5,5 vârfuri de putere. Are capacitatea de a primi până la 18,9 litri de deșeuri de vid.

Cel mai bun avantaj al acestui aspirator oferit de Tacklife este că este la fel de potrivit pentru curățarea zonelor exterioare complicate ca și pentru aspirarea podelei din sufragerie sau din birou.

3. Klarstein IVC-30 30L

41lqCk2pRUL

Vezi pretul Emag

Un aspirator industrial cu o putere de 1800 W și un rezervor din oțel inoxidabil, rezistent la coroziune și murdărie. Motor dublu pentru o rezistență mai mare și furtun de plastic de 150 cm cu mâner propriu pentru a absorbi apa ascunsă în orice colț într-un mod confortabil și ușor. În plus, acesta permite o curățare convenabilă în anumite zone.

Greutate redusă, astfel încât poate fi transportat de o singură persoană. Rezervorul său, prevăzut cu accesorii cu clemă pentru golire și curățare ușoară, are o capacitate de 30 de litri și un capac de plastic detașabil. Cablu de conectare de 8 metri pentru mobilitate largă.

Vine cu o gamă largă de accesorii pentru diverse situații, perii de podea cu peri de cauciuc și perii. Întrerupător cu bucșă de cauciuc pentru a-l proteja de apă și praf.

Baza din plastic cu roți mari pentru a facilita deplasarea și mâner mare pentru o manevrare ușoară. Are, de asemenea, un mâner suplimentar în partea din față pentru rezervor și o încuietoare metalică pentru a fixa capacul în mod corespunzător.

Include filtru HEPA, perie pentru covoare și alte accesorii.

4. Kärcher 1.348-190.0 1100w

41cafFW9H6L

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui produs cu putere și capacitate de aspirare, acesta se potrivește perfect.

Un aspirator multifuncțional puternic, cu un consum redus de energie, de numai 1100 W. Model din gama WD 5. Recipientul din plastic este rezistent la impact și are o capacitate de până la 25 de litri. Are un furtun cu design optim pentru o preluare convenabilă a murdăriei și o duză de podea comutabilă cu două curele de cauciuc și două perii. Echipat cu 4 roți pentru mobilitate maximă și un mâner pentru un transport ușor.

Are funcție de suflare, mâner de pod 3 în 1 și este prevăzut cu recipiente de depozitare pentru accesorii și cablu.

Vine cu un filtru cu pliuri plate, sistem de extracție patentat, ușor de demontat, care se află într-un cartuș de filtrare. Este scos în doar câteva secunde: este scos rapid și comod, fără ca utilizatorul să intre în contact cu murdăria. Acesta permite curățarea deșeurilor lichide sau solide fără a fi nevoie să fie schimbat. Datorită funcției integrate de curățare a filtrelor, filtrele pot fi curățate rapid și eficient prin simpla apăsare a butonului de curățare, iar aparatul poate fi utilizat din nou imediat.

Mânerul detașabil oferă posibilitatea de a atașa diverse duze direct la furtunul de aspirare.

Cântărește 8,2 kg și măsoară 38 x 42 x 62,5 cm. Sunet de 73 dB

Nu necesită sau nu include baterii și nu poate fi utilizat fără cablu.

5. Einhell TE-VC 2230 SA

41T4JezHtRL

Vezi pretul Emag

Capacitate de aspirare surprinzătoare atât fără sac cât și cu sac

.

ECO-Power versatil și cu economie de energie. Aspirație puternică, conectori inovatori optimizați pentru aspirație (3 M) pe furtun. Priză de alimentare puternică cu funcție de pornire sincronizată. Rezervor din oțel inoxidabil cu o capacitate de 30 de litri pentru un sistem de vid ușor și convenabil.

Mobilitate maximă prin intermediul funcției de cărucior și a funcției de cărucior, rapid la locul potrivit, acolo unde este nevoie. În plus, este echipat cu containere de depozitare pentru accesorii.

Filtrul de spumă protejează motorul de impurități. Lichidele aspirate pot fi îndepărtate în mod convenabil și curat cu ajutorul unui șurub de scurgere a apei. Murdăria fină intră în sacul de colectare a prafului, iar filtrul plisat asigură un serviciu bun.

Conexiune practică pentru ventilator și fișă încorporată pentru conectarea unui ferăstrău.

Greutate: 10,2 kilograme. Dimensiuni 46,8 x 38,4 x 63 cm. Sunet de 74 dB

6. Clatronic BS 1285

31-G0ATEFiL

Vezi pretul Emag

Este dificil să găsești un aspirator industrial fără sac care să aspire umed și uscat și care să aibă și funcție de suflare. Foarte util pentru curățarea tastaturilor de PC, a spatelui televizoarelor și a zonelor mici, greu accesibile din mașină

Rezervor din oțel inoxidabil, rezistent la coroziune și murdărie, cu o capacitate de 20 de litri. Protecție împotriva revărsării datorită supapei sale de reglare. Oferă o putere mare, 1.600 W și un motor potrivit pentru aspirarea suprafețelor uscate sau umede. Patru roți pentru stabilitate.

Cablu lung de 5 metri pentru priza de curent, ceea ce vă permite să folosiți aspiratorul confortabil oriunde. Furtun flexibil la 360° pentru o utilizare ușoară.

Caracteristici funcții de suflare. Sistem multifiltre.

Foarte ușoară, 7 kilograme. Dimensiuni: 34 x 34 x 50 cm.

7. Aspirator Cecotec Wet&Dry pentru solide și lichide

Minunat și foarte confortabil, adună și cel mai fin păr de animale de companie și îl transportă într-o clipită.

Filtru HEPA pentru purificarea aerului până la 99,99% și filtru de apă.

Putere mare pentru aspirarea solidelor și lichidelor, 1.400 W, filtrare dublă eficientă. Design inovator, își depozitează toate accesoriile în corpul aspiratorului. 7 metri de rază de acțiune și o capacitate extraordinară a rezervorului, 15 litri, fără sac. Se deplasează cu ușurință datorită celor 4 roți. Dispune de un regulator de putere pentru un control total al aspirației. Sistem de suflare care include funcțiile de suflare. Potrivită pentru toate suprafețele cu 5 accesorii: pardoseli dure, lichide, accesorii pentru țesături, multifuncționale și perie de colț.

Ușor, cântărește 7 kilograme. Dimensiuni 50,8 x 38,8 x 35,6 centimetri, pentru dimensiunile sale mici este foarte puternic și are multiple utilizări.

Diferite niveluri de putere, cel mai mic nu face mult zgomot, cel mai mare este destul de tare

Ghid de cumpărare: Cele mai bune aspiratoare cu uscător și umed

Ce este un aspirator cu uscător și umed sau 'Vac'?

aspiradora-con-función-de-vapor-300x200

Este un aspirator puternic, utilizat în special în garaje și ateliere, a cărui putere poate aspira orice fel de mizerie, umedă sau uscată. Acest tip de echipament este, de asemenea, cunoscut sub numele de 'aspiratoare de atelier' și este extrem de util pentru curățarea în profunzime a subsolurilor și a locurilor prăfuite. Acestea sunt mai robuste decât un aspirator normal sau de uz casnic; se pot ocupa de lucrări simple și dificile cu aceeași eficiență și fără a face ravagii în spații restrânse.

Uneori, oamenii le folosesc ca aspirator obișnuit și fac o treabă excelentă în curățarea părului și a prafului; dar aceste modele au o capacitate de curățare superioară și sunt ideale pentru a strânge cioburile de sticlă și orice inundații care pot apărea din cauza revărsării țevilor sparte de la toaletă sau a defecțiunilor de la mașini de spălat, frigidere sau încălzitoare de apă.

Cu toate acestea, și datorită puterii lor, ele tind să fie puțin mai zgomotoase decât cele casnice, precum și mai voluminoase, așa că gospodina preferă în general modelele domestice, mai ales dacă consideră că spațiile sale nu le justifică.

De ce să cumpărați un aspirator de magazin sau un aspirator industrial?

Versatilitatea acestor dispozitive este cu siguranță un mare avantaj, ele vă pot curăța casa și curtea în mai multe moduri. În funcție de capacitatea, puterea, designul și filtrele lor, acestea pot prelua sarcini nesperate.

Acestea sunt instrumente multifuncționale, care pot ridica praful și murdăria, precum și lichidele vărsate în casă. Cu alte cuvinte, nu este nevoie să aveți un aspirator pentru umed, și unul pentru solide.

Cele mai multe dintre aceste dispozitive au rezervoare mari de deșeuri, ceea ce înseamnă că pot fi folosite aproape peste tot în casă și pentru orice fel de mizerie, solide și lichide.

Roțile sale îl fac ușor de mutat, astfel încât îl puteți lua în bucătărie sau puteți aspira mașina.

Dincolo de aspirare, cele mai bune aspiratoare industriale au o caracteristică suplimentară - pot sufla, ceea ce le face perfecte pentru a curăța frunzele de pe trotuar, de exemplu. Unele modele se transformă într-o suflantă care poate fi detașată și transportată prin detașarea motorului, în timp ce altele necesită în continuare mutarea întregii unități.

Tipul de aspiratoare industriale umede și uscate.

Aspiratoarele sunt relativ simple. Prin urmare, alegerea dvs. ar trebui să se bazeze pe nevoile de curățare și depozitare pe care le aveți, precum și pe cât de mult trebuie să vă deplasați aparatul.

Odată cu creșterea dimensiunilor, crește și capacitatea și abilitatea de a curăța cu o viteză mai mare, dar odată cu aceasta crește și zgomotul (unele pot atinge 85 de decibeli) și afectează mobilitatea echipamentului. Dacă aveți o casă de dimensiuni discrete, este posibil să vă puteți descurca cu un echipament mai mic.

Iată câteva repere privind performanțele aspiratorului dumneavoastră.

  • Aspiratoare miniaturizate: Acestea sacrifică performanța și capacitatea maximă pentru o greutate mai mică și o depozitare mai ușoară.
  • Aspiratoare mici: Puteți lua în considerare aceste modele dacă sunteți dispus să sacrificați performanța și capacitatea pentru o portabilitate mai ușoară.
  • Aspiratoare medii: Această dimensiune oferă un bun echilibru între performanță și compactitate.
  • Aspiratoare mari: Acestea sunt mai puternice și mai bine echipate pentru a sfida curățarea oricărei zone. Reține cele mai multe resturi, dar poate deveni greu și voluminos, în special atunci când este umplut cu apă.

Caracteristici de evaluat la un aspirator industrial

Cele mai importante două componente ale unui aspirator industrial sunt capacitatea și puterea acestuia.

Adică, cât de repede aspiră resturile și cât de mult poate stoca înainte de a fi golit. Portabilitatea este, de asemenea, importantă, dar nu în detrimentul puterii. În cadrul evaluării sunt luate în considerare, de asemenea, designul general și ușurința de deplasare. Cele mai bune modele pot absorbi de trei ori mai repede decât cele de la capătul inferior al gamei.

Capacitate - cât de mult poate suge?

Proprietarii de case și antreprenorii au nevoi diferite, depozitarea este importantă atunci când vine vorba de ridicarea rumegușului din atelier sau a lichidului dintr-o cadă de baie care se revarsă. Capacitatea poate facilita munca în caz de dezastru.

Putere - ce trebuie să ridicați?

Șuruburile, bucățile de lemn și resturile mai grele reprezintă un test de aspirare solicitant. Un alt aspect care trebuie evaluat este cât de mult praf puteți lăsa să iasă în aer.

Instrumente de curățare, ce lucrări sunt destinate aspiratorului dumneavoastră?

Accesoriile suplimentare pot ajuta cu adevărat echipamentul dumneavoastră să iasă în evidență.

Racorduri duble pentru furtunuri pivotante:

Aceste accesorii se montează la fiecare capăt al furtunului și împiedică îndoirea furtunului în timpul utilizării. Unele unități au doar un singur racord pivotant, așa că trebuie să le căutați pe cele care oferă rotițe duble pentru o protecție suplimentară împotriva îndoirii enervante a furtunului.

Extensii:

Majoritatea modelelor sunt livrate cu mai multe extensii pentru o mai mare rază de acțiune. Duza utilitară este excelentă pentru resturi mai mari. Duzele cu perie funcționează cel mai bine pentru resturile voluminoase, iar uneltele pentru crăpături sunt bune pentru fisuri și crăpături mici. În ceea ce privește suflanta, unele aspiratoare sunt prevăzute cu o unealtă specială largă pentru a acoperi suprafețe mai mari. Pentru curățarea umedă, căutați raclete și duze de concentrare.

Furtunuri late:

Aspiradora-en-seco-y-humedo

Experții recomandă un furtun cu diametrul de 2,5' pentru ridicarea așchiilor de lemn și a așchiilor în general. Furtunurile mai mici decât acesta se pot înfundă.

Designul este important pentru dumneavoastră?

Majoritatea aspiratoarelor au un design similar. De obicei, rezervorul este așezat pe roți, astfel încât să poată fi manevrat în timp ce se aspiră. Resturile sau apa sunt aspirate printr-un furtun lung, extensibil. Un mâner superior este adesea folosit pentru a ridica rafturile pentru aparate și accesorii. Cablul prelungitor are de obicei o lungime de aproximativ 6 metri.

Design de perete:

Marile mărci optează pentru modelele montate la nivelul pereților și fără fir, care le permit să ajungă în mod convenabil la subsol, în bucătărie sau în camera de zi, dar capacitatea ar trebui să fie principala preocupare.

Filtre Veți lucra cu materiale fine?

Filtrele sunt importante pentru a reține murdăria, praful și alte reziduuri și pentru a preveni ca acestea să fie repuse în aer. Filtrele HEPA, de exemplu, sunt prevăzute cu hamuri care împiedică peste 99% din acarieni, polen și alți alergeni care pot cauza probleme celor care sunt sensibili la aceștia.
Unele modele funcționează cu saci de pânză care trebuie înlocuiți, în timp ce altele sunt cartușe care pot fi curățate și reutilizate. Cele mai multe modele vin cu un filtru cu cartuș plisat , care este mai ușor de schimbat și mai puțin susceptibil de a avea scurgeri decât un filtru din spumă sau din țesătură. Acordați atenție compatibilității și evaluați probabilitatea de a obține tipul de filtru utilizat de modelul pe care îl alegeți înainte de a cumpăra aspiratorul; puteți obține aceste informații de pe site-ul web al producătorului.
Dacă intenționați să aspirați cenușă sau rumeguș, ar trebui să vă procurați un filtru de praf care să rețină mai bine particulele, astfel încât acestea să nu ajungă în motorul aspiratorului, afectând durata de viață a echipamentului.

Sac de praf în jurul filtrului:

Un sac de praf este utilizat pentru a menține curat interiorul aspiratorului și, de asemenea, facilitează trecerea de la curățarea uscată la cea umedă. Un alt beneficiu este că ajută filtrul să dureze mai mult și va avea și mai multă aspirație. Unele modele vin automat cu un sac de praf, iar altele îl au ca supliment suplimentar. Experții sunt de părere că nu este nevoie să cheltuiți pe un sac de praf, cele standard funcționează la fel de bine pentru a îndepărta șuruburile, șuruburile și alte resturi, menținând în același timp o aspirație bună.

Tipul de lucrare și dimensiunea rezervorului:

Dimensiunile rezervorului pot fi foarte mari, între 15 și 20 de galoane, care pot aspira toate tipurile de resturi, inclusiv lichide. Ideale pentru curățenie grea și utilizare comercială, acestea sunt destul de mari și, prin urmare, au un motor mai puternic și capacități de operare mai mari.
Pentru o utilizare de bază în garaj și pentru sarcini medii, un rezervor de 9 până la 14 galoane este destul de confortabil și are performanțe bune, vă puteți aștepta la 5 până la 6 CP.
Dacă aveți de gând să folosiți aspiratorul industrial pentru treburi casnice mici, puteți obține un model cu o capacitate redusă, de la 2 la 6 galoane. Puterea ideală va fi în intervalul 1-4 ½ CP, acestea fiind de obicei modele compacte și ușoare.
Pentru aspirarea dulapurilor și a mașinilor sunt suficiente rezervoare mici de aproximativ 2 galoane.

Zgomot:

Cele mai bune aspiratoare cu uscare umedă pot atinge aproximativ 65 de decibeli. Majoritatea unităților mari generează un zgomot de peste 80 de decibeli.

Supapă de golire:

Acesta este un accesoriu care vă va plăcea cu siguranță, mai ales dacă trebuie să goliți un rezervor de lichid de 16 până la 20 de galoane. Este un dop ușor de îndepărtat care vă împiedică să ridicați și să înclinați recipientul pentru a-l curăța.

Depozitare:

Pentru a depozita și a strânge în mod ordonat echipamentul de curățare, în unele modele există un spațiu destinat înfășurării cablului.

Depozitarea uneltelor

Există modele cu compartimente speciale care sunt foarte benefice pentru a evita pierderea accesoriilor și a uneltelor, precum și pentru a le avea la dispoziție atunci când este nevoie de ele.

Service și întreținere periodică

Majoritatea aspiratoarelor industriale sunt însoțite de o garanție și stipulează că unitățile trebuie să fie întreținute de un centru de service automatizat. Este important să respectați această condiție pentru a păstra garanția intactă, în caz contrar aceasta va fi anulată. Încercați să nu o reparați singur, mai ales dacă nu sunteți familiarizat cu ceea ce faceți. Asigurați-vă că echipamentul nu este conectat la priză în timp ce îl reparați.

Verificați toate furtunurile și cablurile înainte de prima utilizare pentru a vedea dacă nu sunt fisuri, găuri, cordoane sfâșiate etc. Nu folosiți niciodată un aspirator cu un cablu care are crăpături sau pete de uzură.

Acest lucru poate provoca șocuri electrice sau chiar incendii. Vă puteți păstra aparatul în stare bună de funcționare prin efectuarea unei revizii periodice, curățarea acestuia după utilizare, utilizarea cordonului sau retragerea automată a acestuia pentru a preveni alunecarea și deteriorarea cablului. Aveți un loc desemnat pentru depozitare care să fie uscat și protejat de ploaie și umezeală, de rozătoare, animale de companie și copii mici.