Aspirator robot

mejor-robot-aspirador

Dacă ai trecut prin mii de modele care trec de sute de ori printr-un singur colț, lăsându-i pe alții în uitare totală, ești unul dintre mine. Curățenia pe jumătate, incapacitatea multora dintre aceste dispozitive de a se întoarce la baza de încărcare, făcându-mă să mă împiedic de ele, și cele cu senzori și perii care se deteriorează într-o clipită au fost cele mai mari bătăi de cap pe care le-am îndurat în căutarea unui aspirator robot de bună calitate.

Prețul ridicat sau o marcă cunoscută nu m-au scutit, din păcate, de aceste probleme cu care nu numai eu, ci și sute de cititori ne confruntăm la achiziționarea acestor aparate. Dar insistența mea mi-a permis să găsesc modelul ideal pentru curățarea optimă a podelelor mele, astăzi vă împărtășesc cheile succesului și cele mai bune cinci modele pe care le-am găsit.

Cele mai bune aspiratoare robot

Care este cel mai bun aspirator robot?

Există mulți factori care influențează care robot aspirator este cel mai bun.

Cu toate acestea, vă recomand să vă asigurați mai întâi că alegeți un model capabil să se descurce cu mobilierul și obiectele care se pot afla în spațiile din locuința dumneavoastră și care curăță foarte bine resturile pe orice tip de suprafață. Acest lucru este extrem de important dacă ținem cont de faptul că există sisteme care citesc covoarele negre sau foarte întunecate ca și cum ar fi mobilă, astfel încât evită să meargă pe ele.

Durata de viață a bateriei este un factor direct legat de dimensiunea casei dumneavoastră. Cu cât spațiul este mai mare, cu atât este mai convenabil să optați pentru modele cu o autonomie mai mare a bateriei.

În general, sunt silențioase și necesită puțin timp pentru curățare. Cu toate acestea, când vine vorba de conectivitate, ar trebui să alegeți modelele care au Wi-Fi sau Bluetooth, sau chiar ambele, astfel încât să poată fi configurate cu ușurință printr-o aplicație specializată de pe dispozitivul dvs. inteligent.

Nu vă speriați, aceste atribute nu vor umfla neapărat prețul și am demonstrat acest lucru în lista mea comparativă a celor mai puțin costisitoare modele de pe piață și foarte recomandate pentru a vă ușura curățenia.

Iată dintre cele mai bune aspiratoare robot:

1. iRobot Roomba 960

Soluția robotizată pentru murdărie

41FuVUNX3nL

Vezi pretul Emag

Acest aspirator robot asigură podele mai curate zi de zi, cu cel mai mic efort, datorită senzorilor săi patentați de detectare a murdăriei, cu ajutorul cărora localizează zonele cu cea mai multă murdărie, unde își concentrează activitatea până când toate reziduurile sunt complet eliminate.

Acest model de înaltă tehnologie are un sistem de navigație patentat care permite aparatului să curețe întreaga podea a casei, cameră cu cameră, fără a lăsa zone în urmă și ajungând chiar și în cele mai dificile colțuri. Toate acestea cu o putere de curățare de cinci ori mai mare, care este capabilă să prindă chiar și părul de animale de companie, fără să se încurce și evitând ca murdăria să blocheze capul de aspirare.

Aplicația sa vă permite să porniți curățarea, să o programați și să o personalizați în orice moment și de oriunde de pe telefonul mobil, precum și să vizualizați harta de acoperire pentru a vedea unde a curățat.

2. Hombot Turbo Series 9 LG VR8602RR

Curățenie în mâini experte

31gPpr-xRqL

Vezi pretul Emag

Susținut de unul dintre cele mai recunoscute branduri din lumea tehnologiei vine acest frumos robot de curățat roșu aprins. Este un model programabil care integrează două perii laterale, experte în curățarea celor mai greu accesibile colțuri pentru alții, o perie pentru covoare mult mai curate, două mopuri, un filtru suplimentar, o cameră dublă și telecomandă pentru a vă oferi cea mai bună experiență.

Designul său pătrat îi permite să ajungă în colțuri, iar senzorii săi sunt capabili să detecteze eficient obstacolele și să prevină căderea pe scări. Nivelul său redus de zgomot vă va permite să vă odihniți în timp ce acest robot își face treaba în locul dumneavoastră, iar bateria sa are o durată de viață cu 30% mai mare decât a celorlalte modele. În plus, acesta garantează economii mai mari de energie și include un rezervor de deșeuri mai mare și mai igienic.

3. Cecotec Conga Excellence 990

Patru funcții într-un singur model

41Um1fPcsuL

Vezi pretul Emag

Căutați versatilitate? Acest robot aspirator profesional este capabil să măture, să aspire, să dea cu mopul și să frece podeaua cu o eficiență surprinzătoare. Conceput special pentru cei mai exigenți utilizatori.

Dispune de navigația inteligentă iTech 3.0 care utilizează senzorii de proximitate, de distanță și anti-cădere pentru a reduce posibilitatea erorilor și pentru a se adapta la casa dvs.

Designul său este foarte intuitiv, astfel încât operarea sa nu va fi o bătaie de cap, iar explorarea numeroaselor sale funcții va fi floare la ureche. Acesta poate fi controlat printr-o telecomandă cu ecran LCD și cu ajutorul acesteia veți putea programa curățarea.

Este prietenos cu animalele de companie și este neinvaziv, silențios și puternic în curățarea părului animalelor de companie, chiar și pe covoare. Acesta purifică chiar și aerul datorită filtrului HEPA, care este capabil să rețină 99,9% din alergeni.

4. Aspirator robot ILIFE A4s

Mai puternic, mai inteligent

41W0ziWWcHL

Vezi pretul Emag

Uitați de modelele cu circuite care se saturează ușor, acesta este un model conceput pentru a fi puternic și de lungă durată. Aspirația sa puternică adună cu ușurință murdăria și praful, în timp ce lama spiralată curăță eficient covorul.

A doua generație de algoritmi software face robotul mai inteligent și mai eficient, aducând până la 120-140 de minute de lucru pentru a prelungi durata de viață a robotului și pentru a economisi cu ușurință energie.

Are un design cu profil redus pentru a curăța sub paturi și canapele, unde se ascunde murdăria. De asemenea, se adaptează liber la mai multe tipuri de podea și se reîncarcă automat la bază atunci când puterea sa scade drastic. Funcția sa ușor de programat și senzorii avansați asigură o curățare temeinică în fiecare zi.

5. Robot de curățenie Vileda

Raport calitate-preț foarte bun

51bIDM8YTLL

Vezi pretul Emag

Dacă economisirea banilor se află în fruntea listei de priorități, veți fi încântați să aflați că acest robot inteligent este foarte accesibil și de înaltă calitate. Puterea sa de curățare este specială pentru covoarele cu păr scurt și pentru toate tipurile de pardoseli dure, cum ar fi gresia, linoleumul sau parchetul.

De asemenea, este capabil să fie autonom timp de până la 80 de minute în mod continuu, fără a fi nevoie de cabluri, în timp ce sistemul său eficient în trei trepte ridică imediat chiar și cel mai fin praf. Senzorii săi sunt concepuți pentru a preveni căderile pe scări sau pe suprafețe înalte.

Desfășurați alte activități cu confortul de a ști că robotul Vileda va face curățenia în locul dvs., deoarece încorporează un sistem inteligent de navigare care se va deplasa pe întreaga suprafață fără a lăsa nimic în calea sa, nici măcar fire de păr de animale de companie. Include o tavă pentru deșeuri ușor de golit.

Ce este un aspirator robot?

robot-aspiradora-300x201

Roboții aspiratori sunt pe piață de câțiva ani, ajutându-ne în rutina de curățenie de acasă și, de la lansarea Roomba în 2002, fiind unul dintre cele mai bine vândute modele din istorie, diferite mărci și-au asumat sarcina de a îmbunătăți tehnologia acestor dispozitive, astfel încât acestea să fie capabile să ofere rezultate excelente.

Acesta este un dispozitiv care are diferite perii la bază, care sunt responsabile de măturarea și eliminarea murdăriei de pe podea, totul într-un mod automat și fără a fi nevoie să îl controlați, ca un aspirator tradițional.

Cum funcționează aspiratoarele robotizate?

Un robot de curățat este un aparat pe care îl puteți folosi pentru întreținerea locuinței dumneavoastră, fiind recomandată utilizarea frecventă a acestora.

Acestea au diferite perii în interior, asemănătoare cu cele pe care le găsiți la o mătură, iar atunci când se rotesc, duc toată murdăria, praful și pământul în rezervor, ajutând la menținerea curățeniei strălucitoare a casei dumneavoastră.

Acestea sunt complet automatizate, ceea ce înseamnă că își vor face treaba singure și tot ce trebuie să faceți este să le porniți pentru a începe curățarea.

De ce ai nevoie de un robot aspirator

Odată cu avansul tehnologiei, nu e de mirare că ne folosim de cele mai noi echipamente pentru a ne ajuta să ne îndeplinim cu ușurință sarcinile de zi cu zi și, când vine vorba de curățenie, de ce să nu avem un robot care să vă păstreze podelele libere de murdărie .

Cel mai bun lucru la aceste mașini este că le puteți lăsa să funcționeze în timp ce faceți alte treburi prin casă, ceea ce vă va economisi timp, iar dacă dumneavoastră sau cineva din familie suferă de alergii la praf, acest robot vă va ajuta să vă păstrați casa fără praf.

Caracteristici cheie

Aspiratoarele robotizate au diferite caracteristici care pot varia în funcție de modelul pe care doriți să îl luați acasă, dar, în general, este important ca acestea să aibă aceste caracteristici, astfel încât să vă ofere cele mai bune rezultate de curățare.

Prin urmare, atunci când alegeți un aspirator autonom, ar trebui să luați în considerare următorii factori:

Designul robotului aspirator:

În ceea ce privește designul, puteți găsi o mare varietate pe piață, cu forme circulare sau chiar în formă de semilună, veți găsi un dispozitiv care să se potrivească preferințelor dumneavoastră.

Acești roboți au o carcasă realizată din materiale rezistente, cum ar fi plasticul, care protejează toate circuitele, conexiunile și senzorii de contactul cu praful și murdăria, conferindu-le, în același timp, un stil tehnologic.

Senzori și navigație:

Este recomandabil să alegeți un robot aspirator care să aibă senzori care să îl ajute să se deplaseze prin camerele din locuința dumneavoastră și să îi permită să detecteze obstacolele, în acest fel își va putea continua activitatea și nu va trebui să îl îndepărtați din vreun colț sau piesă de mobilier unde s-ar putea bloca.

Pentru aceasta, veți găsi modele care au sisteme cu infraroșu, senzori optici și de impact.

Perii de curățare:

După cum probabil știți deja, acest echipament are perii în partea de jos, care sunt responsabile pentru ridicarea și îndepărtarea tuturor urmelor de praf și murdărie de pe podea, deci este important să acordați atenție caracteristicilor lor.

În mod ideal, robotul dvs. ar trebui să aibă perii diferite, de dimensiuni diferite și cu peri puternici, care să fie capabile să îndepărteze murdăria din locuri precum covoare sau podele, oferind versatilitate la curățare.

Întreținerea robotului aspirator

Deși sunt dispozitive folosite pentru curățenie, acestea au nevoie de întreținere frecventă pentru a putea funcționa în continuare la cel mai bun nivel, iar acest lucru va depinde de modelul și tipul de robot aspirator pe care îl aveți acasă.

Întreținerea acestui echipament nu este un lucru de care ar trebui să vă faceți griji, în general, va trebui doar să scoateți rezervorul pentru a goli tot ce a colectat aspiratorul și să vă asigurați că îi curățați filtrul.

Trebuie să le mențineți încărcate și să evitați să le blocați atunci când aspirați cabluri, piese mari, cum ar fi jucării, monede și alte obiecte care pot împiedica funcționarea lor normală.

Funcționarea robotului aspirator

Funcționarea noului dumneavoastră robot aspirator va depinde de anumiți factori, principalul fiind modelul pe care l-ați ales, deoarece utilizarea acestuia poate varia în funcție de tipul de echipament.

În termeni generali, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul de pornire și va începe să aspire, dar puteți găsi roboți care au funcții precum conectarea la telefonul mobil prin Wi-Fi pentru a-l programa să pornească la o oră prestabilită.

Aceste dispozitive respectă anumite mișcări, care pentru unele modele pot fi în ordine, iar pentru altele aleatorii, printre care:

Spirală:

Robotul aspirator se deplasează în spirală până când ajunge să curețe o întreagă încăpere sau până când întâlnește un obiect care îi schimbă cursul.

Urmează un perete:

În acest caz, aspiratorul robot va curăța urmând limitele unui perete.

În linie dreaptă:

Aspiratoarele robotizate au, de asemenea, funcția de a curăța în linie dreaptă, până când un obiect sau un perete le determină să schimbe cursul și să continue curățarea într-o direcție diferită.

În unghiuri aleatorii:

În plus, dispozitivul automat de curățare a podelelor poate, în plus, să curețe în unghiuri aleatorii în timp ce funcționează, dar acest lucru nu este ceva de care să vă faceți griji, deoarece se încadrează în setările sale.

Blocat:

În timpul curățeniei, este posibil ca robotul aspirator să se blocheze între mobilă sau într-un colț, dar, acestea pot efectua diferite mișcări care vor reuși să le deblocheze, astfel încât nu va fi o problemă pentru dumneavoastră.

Cele mai importante funcții

După ce v-ați documentat și aveți mai multe modele de comparat, puteți analiza cele mai importante funcții ale acestor dispozitive, ceea ce vă va ajuta să îl alegeți pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Durata de viață a bateriei:

Durata de viață a bateriei acestor aspiratoare robot poate varia, în funcție de dimensiunea bateriei și de cât de mare este spațiul pe care doriți să îl curățați cu aceste dispozitive, deoarece, pentru încăperile mari, ar trebui să alegeți în mod ideal un aspirator care să poată funcționa timp de mai multe ore fără a fi nevoit să îl încărcați în mijlocul lucrului.

Putere de aspirație:

Aspiratoarele robotizate pot avea diferite niveluri de aspirare, acest lucru va depinde în egală măsură de modelul pe care îl alegeți, dar, în cea mai mare parte, acestea au o putere de aspirare redusă, deoarece sunt echipamente utilizate pentru întreținere, mai degrabă decât pentru curățarea în profunzime.

Cu toate acestea, este posibil să se găsească modele care au o funcție turbo pentru a curăța cu o aspirație mai mare.

Zgomot:

Acești roboți sunt destul de silențioși, funcționând între 55 și 77 de decibeli, în comparație cu aspiratoarele mai mari, care vă pot fi deranjante acasă.

Controlabilitate:

În ceea ce privește controlul și manevrarea acestor roboți, nu veți avea nicio problemă, deoarece sunt foarte ușor de utilizat și puteți utiliza diferite funcții pentru a face munca și mai ușoară, de exemplu, programarea funcționării lor la un anumit moment.

În funcție de modelul pe care îl alegeți, veți avea posibilitatea de a controla echipamentul de la distanță, conectând robotul la telefonul mobil prin Wi-Fi și aplicații.

Beneficiile utilizării unui robot aspirator

Un robot aspirator nu va face decât să vă umple viața de avantaje, deoarece sunt concepute pentru a ajuta și facilita munca de curățenie, aducând cu ele o serie de beneficii pe care le veți afla acum:

Economisesc timp:

Pentru a putea petrece mai mult timp cu cei mici acasă, puteți lăsa aspiratorul în seama unuia dintre acești roboți, în timp ce vă bucurați de un film bun sau gătiți în familie în weekend.

Ideal pentru persoanele cu probleme de mobilitate:

Pentru persoanele cu probleme de mobilitate sau cu diferite afecțiuni, cum ar fi artrita sau artroza, îndeplinirea celor mai simple sarcini, cum ar fi spălatul casei, poate fi imposibilă, așa că un aspirator robot va fi de mare ajutor în aceste cazuri.

Funcții avansate:

Unul dintre marile avantaje ale acestor echipamente automatizate este că sunt extrem de versatile și capabile să curețe diferite suprafețe prin simpla reglare a setărilor și a funcțiilor incluse, precum și prin faptul că vă permit să setați ora și momentul în care doriți să înceapă să lucreze.

Detectarea schimbărilor de suprafață:

Un aspirator robot, având o tehnologie inteligentă, este capabil să detecteze când există o schimbare în suprafața pe care o curăță, astfel încât se va ajusta automat.

Opțiunea de reîncărcare automată:

Multe modele de aspiratoare robotizate au o funcție de reîncărcare automată, ceea ce înseamnă că, după ce termină de curățat, se vor întoarce la stația de încărcare unde se vor pregăti pentru o nouă sesiune de curățare.

Pereți virtuali:

Dacă doriți să curățați doar o anumită zonă din casă, de exemplu, zona în care se află animalele sau unde se joacă copiii, dar acestea nu au pereți sau mobilier care să delimiteze trecerea robotului, există funcția pereți virtuali, prin care puteți regla cât de departe doriți ca aspiratorul să curețe.

Detectarea cantității de murdărie:

În funcție de modelul de robot aspirator pe care îl alegeți, acestea pot avea detectarea automată a nivelului de murdărie de pe podea, astfel încât să puteți ajusta tipul și nivelul de curățare necesar.

Casa curată cât timp nu sunteți în ea:

Un alt mare avantaj al acestor roboți automatizați este posibilitatea de a vă curăța casa chiar și atunci când nu sunteți acolo.

Dacă plecați foarte devreme la serviciu și doriți să ajungeți acasă curat, un aspirator robot poate fi cea mai bună soluție, deoarece îl puteți programa să funcționeze la o anumită oră din zi.

Întreținere minimă:

După cum probabil știți deja, acest echipament nu necesită prea multă întreținere, deoarece golirea rezervorului său plin și menținerea filtrului și a periilor curate vor fi suficiente pentru a-l face să funcționeze normal.

Ajunge în locuri dificile:

Curățarea sub unele piese de mobilier și în unele colțuri poate fi destul de incomodă, lucru pe care îl puteți lăsa în seama robotului aspirator, deoarece dimensiunile sale portabile, flexibilitatea și manevrabilitatea vor reuși să curețe cele mai complicate zone.