Aspirator silentios

mejor-aspirador-silencioso

Fetița mea învață să se târască, așa că am nevoie ca podeaua mea să fie complet curată pentru sănătatea ei, dar folosirea aspiratorului a devenit un coșmar.

Vechiul aspirator pe care îl aveam de ani de zile era receptiv, dar făcea atâta gălăgie încât copilul s-a trezit țipând, câinele a fugit în dreapta și chiar și soțul meu s-a plâns! A fost ca și cum ar fi aruncat o bombă.

Am încercat să folosesc o mătură, dar aceasta a ridicat doar praful, pentru ca apoi să se întoarcă pe podea câteva minute mai târziu, nu a existat o curățare reală. Așa că am decis să caut cel mai bun aspirator silențios disponibil pe piață.

Această nouă tehnologie ultra-silențioasă este foarte comună în zilele noastre, mai ales dacă aveți copii mici și animale de companie care sunt sensibile la zgomotul care se formează atunci când faceți curățenie.

Atunci când alegeți unul dintre ele, trebuie să vă stabiliți clar prioritățile. Un model care să vă satisfacă nevoile și, în același timp, să fie mai puțin costisitor este ideal.

Cele mai bune aspiratoare silențioase

Care este cel mai bun aspirator silențios?

Dacă v-ați hotărât deja să cumpărați un aspirator care să nu facă atâta tam-tam

ar trebui să faceți o listă cu calitățile de care aveți nevoie.

De exemplu, este important să verificați dacă are o pungă sau dacă are un singur rezervor; dacă sunteți foarte alergic la faptul că trebuie să scoateți o pungă din când în când, s-ar putea să vi se pară o pacoste.

Accesoriile sunt importante, cel mai bine este să alegeți ceva cu mai multe perii pentru diferite tipuri de pardoseli și zone greu accesibile.

Decibelii ar trebui, de asemenea, luați în considerare, unele dintre aceste aspiratoare nu sunt atât de silențioase pe cât spune producătorul pe cutie, cel mai bine este să vă asigurați.

Stocarea ușoară și eficiența energetică sunt calități pe care nu trebuie să le neglijați.

O comparație a prețurilor și a caracteristicilor poate răspunde la unele dintre întrebările dumneavoastră. Pentru a vă ajuta, iată un mic ghid în care veți găsi cu siguranță ceea ce căutați.

Iată care sunt dintre cele mai bune aspiratoare silențioase:

1. Aspirator silențios Kärcher VC3

Compact, ușor de depozitat

41ICtyGFbpL

Vezi pretul Emag

Acesta este un aspirator fără sac multifuncțional și multiclonic, cu o putere de invidiat și care nu are nevoie să facă zgomot pentru a demonstra acest lucru, de aceea vecinii dvs. nu îl vor observa în timp ce casa dvs. devine liberă de praf, particule minime de murdărie sau păr. Toate acestea, deoarece filtrul Helpa 12 este capabil să absoarbă până la 99,5% din praf și particule și, în același timp, să expulzeze aer curat și sănătos. Rezervorul său este transparent, astfel încât puteți vedea cu ușurință când este timpul să îl goliți. În plus, este compact.

2. Aspirator silențios Deluxe Multicyclonic

Puternic și reglabil

41pRJudTicL

Vezi pretul Emag

Haideți, este o bestie pentru casa dvs. Această frumusețe are aproximativ 15 etape de filtrare și aproximativ 10 cicloane, plus un filtru HEP dublu. Cel mai interesant lucru este că își menține puterea de aspirare excelentă în orice moment, fără nicio slăbire. Eficiența sa energetică A permite un consum minim cu cea mai înaltă performanță. Capacitatea de stocare a rezervorului fără sac este de 3,5 litri, cu golire ușoară și un senzor care indică atunci când rezervorul este plin. În plus, acesta include accesorii care îi permit să ajungă în locuri și colțuri îndepărtate.

3. Bosch BGS5SIL66B Relaxx'x ProSilence 66 Bosch BGS5SIL66B Relaxx'x ProSilence 66

Practic și eficient

41jyDDo0tVL

Vezi pretul Emag

Fabricat cu materiale inovatoare de izolare fonică, acest aspirator funcționează cu un nivel de zgomot foarte redus, de doar 66 decibeli, ideal dacă aveți acasă animale de companie care sunt deosebit de sensibile la sunetele deranjante.

Una dintre cele mai remarcabile calități ale sale este faptul că dispune de un sistem de filtrare ultramodern, capabil să capteze cu ușurință cele mai grosiere particule. Este prevăzut cu un filtru Hepa care asigură o curățenie perfectă și un altul pentru particule mai fine.

Este prevăzut cu un rezervor de mare capacitate, poate conține până la 3 litri de murdărie și are un sistem de golire ușoară.

De asemenea, dispune de un sistem de curățare ușoară cu o rolă detașabilă, are o rază de acțiune de 11 metri și este foarte ușor de deplasat prin casă datorită roților care se rotesc la 360 de grade.

Cei care îl au deja îi laudă designul, eficiența mare și versatilitatea sa pentru a curăța în mod adecvat diferite tipuri de pardoseli.

4. Electrolux UltraSilencer ZEN

Consum redus de energie

41QtHT0nWvL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui aspirator care își îndeplinește pe deplin funcțiile, dar care, în același timp, nu trezește jumătate de familie cu zgomot și agitație și funcționează optim, atunci ați ajuns la aparatul potrivit.

Unul dintre marile sale puncte forte este faptul că este echipat cu un sistem de filtrare E12 cu performanțe excelente, care reține până la 99,5% din microparticulele de praf, acarieni și alți alergeni, ceea ce îl face ideal pentru persoanele care suferă de alergii.

Are un rating energetic de clasa A, consum redus, este un aparat ecologic, 55% din el fiind realizat din materiale reciclate. Este foarte silențios.

Este dotat cu o tehnologie versatilă de mare manevrabilitate care vă va permite mișcări stabile și tracțiune dinamică în fiecare colț în care aspirați.

Este accesibil și vine cu o perie principală cu două poziții și perii suplimentare pentru spații înguste, mobilier și tapițerie.

5. Siemens VSQ4G332 Q 4.0 SilencePower

Performanță ridicată

412OjgyxZcL

Vezi pretul Emag

Proiectat cu tehnologia Quattro Power pentru rezultate excelente de curățare, acest aspirator cu sac este recomandat dacă vă doriți un aparat performant și de lungă durată.

Datorită acestei tehnologii, aspiratorul Simens vă va permite să economisiți mult din costurile de întreținere. Containerul de praf se închide automat, ceea ce asigură performanțe ridicate și mai puține schimbări, chiar și atunci când este plin.

Funcționează cu o putere de 650 de wați și filtrare Hepa lavabilă, potrivită dacă aveți acasă persoane cu alergii. Este, de asemenea, potrivit pentru toate tipurile de pardoseli.

Este o unitate compactă și ușoară, cântărind abia 5 kilograme, pe care o puteți utiliza pe o rază de acțiune de până la 10 metri și, în plus, este detașabilă și ușor de depozitat.

Are un aer de evacuare deosebit de curat, este eficient pentru toate tipurile de pardoseli și este un dispozitiv cu adevărat silențios, cu o izolație acustică care reduce vibrațiile, fluierăturile și turbulențele. (H.Koenig SLS810

Cu o putere suficientă

41IXqkGAyfL

Vezi pretul Emag

Unul dintre cele mai izbitoare puncte forte ale acestui aspirator este faptul că dispune de un sistem care optimizează fluxul de aer pentru o recuperare optimă a prafului. Este exact ceea ce trebuie dacă nu aveți timp să vă dedicați curățeniei. Câteva treceri și gata!

Este dotat cu un tub telescopic din aluminiu, reînfășurare automată a cablului și este echipat cu un regulator de aspirație pe mâner și un regulator de putere care vă vor ușura munca de curățare și controlul aparatului.

Vine cu accesorii pentru diferite tipuri de pardoseli, cu perii pentru covoare și altele pentru pardoseli dure. Este de bună calitate, solidă, rezistentă, cu un nivel de zgomot moderat.

Acest aparat funcționează pe o rază de acțiune de 8 metri, cu o lungime a cablului de 4,8 metri și un nivel de rotație de 360 de grade care vă va permite să îl duceți dintr-un loc în altul în interiorul casei.

Cât de silențios este suficient de silențios?

aspirador-silencioso-300x225

Știu că ideea inițială pe care o avem cu toții este să optăm pentru un model complet silențios, ca și cum nu ar exista niciun dispozitiv pornit. Dar realitatea este că nu există un aspirator care să fie 100% silențios.

Totuși, din fericire pentru noi, industria a evoluat, iar ideea anterioară conform căreia sunetul motorului era sinonim cu puterea de aspirare a fost schimbată și acum puteți avea aspiratoare excelente , puternice și silențioase.

Dar cât de liniștiți pot fi? Sau cât de silențioase trebuie să fie? Pentru asta trebuie să vă gândiți puțin la stilul de curățenie pe care îl veți face. Pentru că nivelul de putere și zgomot pe care îl aveți în modelele industriale nu este același cu cel pe care îl puteți avea într-o casă, de exemplu.

Pentru a afla cât de mult zgomot este produs, multe dintre modelele 'silențioase' vândute în prezent includ un afișaj sau un buton indicator care arată decibelii la care funcționează mașina.

Intervalul ideal pentru a considera modelul ca fiind silențios este între 55 și 70 de decibeli.

Dar trebuie să aveți în vedere că zgomotul poate crește ușor dacă măriți nivelul de aspirare sau viteza, însă această creștere nu trebuie să fie prea mare. Acesta este singurul mod de a ne asigura că are o tehnologie reală de reducere a sunetului și nu este doar un volum redus din cauza puterii scăzute.

Cum se clasifică sunetul aspiratoarelor?

După cum probabil ați citit deja, atunci când vorbim despre zgomot sau, mai precis, despre sunet , unitatea de măsură folosită este decibelul (dB).

Dar dacă nu știți cum se traduce acest lucru în lumea aparatelor electrocasnice, vă voi explica acum.

Un aspirator cu un sunet 'normal', cel care este puțin enervant și care trezește chiar și pisica, are între 80 dB sau chiar mai mult.

Modelele silențioase, pe de altă parte, nu sună la fel de tare, deoarece creează un vid sonor care seamănă mai degrabă cu un fluier decât cu pornirea motorului unei bărci. Acest sunet este de obicei la sau sub 70 de debeli.

Orice număr mai mic este benefic pentru discreția dumneavoastră și va fi auzit la același nivel de volum ca o conversație între două persoane. Cu alte cuvinte, vecinii dvs. nu trebuie să știe că faceți curățenie sau, cel puțin, dacă dorm, nu se vor trezi din cauza zgomotului.

3 motive pentru a cumpăra un aspirator discret

Pentru unele persoane, nivelul de zgomot nu este un aspect important pe lista de priorități atunci când cumpără un aspirator. Și nu-i condamn, de obicei se concentrează mai întâi pe eliminarea prafului și pentru asta aveți nevoie de o putere de aspirare bună și de o filtrare semnificativă a resturilor.

Cu toate acestea, există multe elemente pentru care este important să se gândească în termeni de decibeli și sunete și iată care sunt primele trei elemente ale mele:

Curățenie prelungită fără stres

Nu, nu mă refer la stresul de a simți că se va trezi copilul tău sau că în orice moment un vecin furios va bate la ușă. Acesta este un stres fiziologic normal, produs de sunetul prelungit și tunător pe care îl pot produce unele aparate de uz casnic.

Aspiratoarele, mixerele și uscătoarele de păr fac un zgomot atât de puternic încât ne pot crește nivelul de cortizol, hormonul responsabil de stres.

De aceea, o sesiune lungă de curățenie cu un aspirator zgomotos poate fi sinonimă nu numai cu mai multă anxietate, ci și cu episoade de dureri de cap și hipertensiune. Și nu doar pentru tine, ci pentru întreaga ta familie sau comunitate.

Ajutor pentru animale de companie

Animalele sunt mult mai sensibile și mai vulnerabile la zgomot decât oamenii, motiv pentru care se sperie de un foc de artificii, dar și pentru care nu le place când facem curățenie sau gătim cu aparate care fac mult zgomot.

Un exemplu clasic în acest sens este reprezentat de sesiunile de aspirare. Sunt sigur că ați observat de mai multe ori că animalele de companie încep să vă fugărească sau să se comporte ciudat. Acest lucru nu se datorează faptului că sunt hotărâți să se joace, ci pentru că ceea ce nouă ni se pare un toarce este un răget enervant și crud pentru ei.

Utilizați în orice moment

Fie că urâți zgomotul sau doriți să aspirați casa fără să deranjați pe nimeni după serviciu, un aspirator fără zgomot vă va permite să faceți acest lucru și multe altele fără probleme.

Este un exemplu de cum această caracteristică oferă o utilitate incredibilă pe care altfel nu o ai și trebuie să limitezi timpii de utilizare.

Cumpărați în funcție de tip

Există o multitudine de stiluri și modele de aspiratoare pe piața de astăzi, nu numai în ceea ce privește culoarea și forma, ci și funcția și caracterul practic.

Această varietate se traduce, de fapt, într-un avantaj pentru toți utilizatorii, deoarece există un produs pentru fiecare utilizare, dar și într-o problemă, deoarece atunci când aveți în vedere cea mai mare versatilitate posibilă, alegerea devine complicată.

Din acest motiv, vă voi explica principalele modele pe care le veți vedea în orice secție electrometrică, ținând cont întotdeauna de faptul că fiecare dintre ele poate veni într-o versiune zgomotoasă și alta care emite mai puțin sunet.

Aspiratoare verticale

Acestea sunt unul dintre cele mai vechi, mai grele și mai zgomotoase modele, însă pot fi cea mai bună opțiune dacă doriți să curățați în profunzime o podea cu mochetă de la perete la perete , deoarece trag foarte tare murdăria.

Aspiratoare cu recipient

Sunt mai ușoare și mai silențioase, dar pot fi mai greu de depozitat într-un dulap din cauza părților lor externe. Acest model cu recipient este perfect pentru a aduna murdăria și praful de pe podelele netede, scări, sub mobilier și gresie.

În plus, acestea sunt adesea prevăzute cu accesorii de capăt de furtun care permit o aspirare mai bună în colțuri dificile, tapițerie, perdele și țesături.

În prezent, acestea sunt cele mai populare, deoarece metoda de înlocuire este foarte simplă, iar utilizarea lor domestică este adecvată pentru nevoile unei familii medii.

Aspirator cu băț

Sunt asemănătoare modelelor verticale, dar aceste modele sunt puțin mai ușoare, deoarece absorbția nu se face în toată extensia, ci în partea inferioară. Tubul, pe de altă parte, este destinat doar manipulării confortabile, în poziție verticală, a dispozitivului.

Deoarece sunt un aspirator fără sac mai practic pentru o curățenie rapidă și punctuală.

Ideal pentru curățarea pe alocuri. Sunt ideale pentru a curăța tapițeria și mobilierul unei mașini sau părul din patul animalului dvs. de companie.

Principala lor funcționalitate constă în dimensiunile reduse, un mare avantaj dacă nu aveți mult spațiu acasă sau dacă doriți să le depozitați într-un dulap de bucătărie, de exemplu.

Aspirator robotizat

Să ai un aspirator robotizat este perfect pentru cei care nu au timp să facă curat sau care vor să vină acasă și totul să fie gata. Cu acest model veți economisi cabluri, efort și timp.

Singurul dezavantaj este că senzorii de spațiu de pe aceste modele se pot defecta și, deoarece aceștia trec doar o singură dată prin fiecare loc, dacă aveți un colț al casei în care se acumulează murdărie foarte tare, este posibil ca acesta să nu fie niciodată complet curat.

Aspirator central

Nu necesită multă mișcare în afară de furtun și au cel mai mic număr de decibeli , dar tind să fie mai scumpe și mai grele în corpul lor static.

Conectorii lor pentru furtunuri au extensii foarte lungi și cu ajutorul lor se poate acoperi o suprafață pătrată mare.

Cu toate acestea, aceste stiluri sunt mai puțin frecvente în locuințe, deoarece sunt concepute pentru metode de curățare la scară largă în locuri publice.

Ce trebuie să căutați la un aspirator bun?

Verificați caracteristicile

Există multe caracteristici suplimentare la care trebuie să acordați atenție, cum ar fi prezența unei perii motorizate, a unei comenzi manuale, o posibilă reglare a înălțimii și prezența unui cablu sau a bateriilor.

Această caracteristică se referă la mecanismele interne și, deși oricare dintre alternative aspiră foarte bine, alegerea se bazează mai mult pe economie.

Dacă alegeți un model fără sac puteți economisi costul înlocuirii și efortul de golire a sacului, dar trebuie să acordați mai multă atenție filtrului.

Sunetul ecoului

În locuri închise, cum ar fi o baie, zgomotul va fi resimțit mai mult și, dacă nu aveți grijă de zgomot, este posibil să aveți nevoie de izolație fonică în plus pentru a vă proteja auzul.

Care este intervalul dumneavoastră de preț?

O investiție pe termen lung într-un aspirator poate costa peste 400 de euro, în timp ce un motor mai moale și un model mai mic vă pot costa până la 40 de euro.

Ce tip de aspirator vă satisface nevoile?

Ar trebui să vă gândiți la casa dvs. și la locurile pe care le veți curăța pentru a vă decide asupra elementelor cheie, cum ar fi stilul cu sau fără sac, dacă are sau nu cablu și chiar forma, dacă este un aspirator cu recipient, vertical sau portabil.

Accesorii

Cele mai comune sunt extensiile de furtun, perii de pânză, filtrele și capetele rotative. Acestea pot crește costul produsului final, dar vor fi mai potrivite pentru suprafețele pe care doriți să le curățați.

Unde să curățăm?

Locurile în care aveți animale de companie sau în care se joacă copiii dumneavoastră necesită o curățare mai amănunțită, care este posibilă doar cu un aspirator bun, deoarece o mătură nu absoarbe suficient praful și firele de păr.

În plus, suprafețele de culoare închisă sau căptușite cu țesături trebuie tratate cu mai multă dedicare și frecvență. Același lucru este valabil și pentru zonele în care se manipulează sau se consumă alimente. Acestea sunt spațiile care necesită în mod regulat utilizarea unui aspirator de bună calitate.

Cât de des va fi folosit aspiratorul?

Frecvența de utilizare va determina cât de des este întreținută și cât de rezistente trebuie să fie piesele. Multe modele includ adesea plastic, deoarece este ușor și durabil. Cu toate acestea, acest material poate fi foarte fragil, în special la flanșele interne, un aspect care trebuie luat în considerare dacă există o deschidere constantă.

Trebuie să vă gândiți și la utilizare, deoarece aceasta poate reprezenta o cheltuială suplimentară dacă alegeți un model cu geantă. În aceste cazuri, cele mai bune modele sunt cele oferite cu un pachet de mai mult de 10 pungi incluse.