20 decembrie 2019

Surse: interfax.ru, france24.com

 Pe 20 decembrie, presa din Rusia a identificat bărbatul care a deschis focul în apropierea sediului Serviciului Federal de Securitate (FSB) din centrul Moscovei, ucigând o persoană și rănind alte cinci.

 

Nu există încă o confirmare oficială a identității atacatorului în vârstă de 39 e ani, împușcat de forțele de securitate după schimbul de foc joi seară, dar mass-media rusă l-a identificat ca fost agent de pază care a locuit în orașul Podolsk (40 km sud Moscova).

 

Numeroase persoane de pe serviciul de mesagerie Telegram au publicat fotografia atacatorului mort, un bărbat cu barbă și ochelari.

 

Citând un oficial implicat în investigație, publicația Komsomolskaya Pravda a informat că presupusul atacator era un pasionat de tir, participant la competiții, care deținea legal șapte arme de foc. 

 

FSB a oferit puține informații despre acest incident, evitând să asocieze împușcăturile cu un act terorist. Cu toate acestea, în presa rusă este citată mama bărbatului, care a declarat că acesta "obișnuia să vorbească la telefon cu unii arabi".

 

În momentul atacului, președintele rus Vladimir Putin participa la un eveniment aniversar al serviciilor de securitate. 

 

În ultimii ani, Rusia a fost lovită de o serie de atacuri ale extremiștilor islamici, adesea provenind din Caucazul de Nord.

 

La începutul acestei luni, o instanță din Rusia a condamnat 11 persoane la închisoare, inclusiv la închisoare pe viață, după ce le-a găsit vinovate de organizara atentatului cu o bombă de la metroul din Sankt Petersburg, în 2017, în urma căruia au fost ucise 15 persoane și rănite alte zeci.

 

Anul trecut, un anarhist în vârstă de 17 ani s-a aruncat în aer la intrarea sediului regional al FSB din orașul Arkhangelsk.

 

Atacul din apropierea sediului central al FSB ar putea fi unul de natură teroristă

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE