Ate dentare
Faptul că am urmat diferite tratamente dentare, cum ar fi ortodonția , m-a făcut să apreciez și să am grijă de dinții mei mult mai mult, de la vizite frecvente la dentist pentru curățări profunde, la o bună întreținere acasă, iar pentru aceasta este necesar să am materialele adecvate.
Dintre echipamentele pentru o bună igienă orală nu poate lipsi o periuță ideală pentru gingiile mele, o clătire fără alcool și, bineînțeles, cea mai bună ață dentară pentru a-mi păstra dinții fără carii și foarte curați.
Cea mai bună ață dentară
Care este cea mai bună ață dentară?
Periajul și folosirea aței dentare este cel mai bun mod de a preveni cariile, deoarece combate și îndepărtează placa bacteriană care le provoacă, motiv pentru care, de fiecare dată când mergeți la dentist, acesta vă recomandă să includeți acest lucru în rutina de curățare.
Alegerea unei ațe dentare bune printre atâtea opțiuni de pe piața nu trebuie să fie copleșitoare, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îți definești nevoile, care este tipul tău de dinți și odată cu aceasta vei ajunge la o opțiune care să se adapteze la ei, la forma lor, la spațiile și la diferitele aparate dentare.
Iată cea mai bună ață dentară:
1. Ață dentară LuckyFine
Ideală pentru curățarea interdentară
Nimic mai rău decât ca, atunci când termini de mâncat, să ai resturi de mâncare între dinți pe care nu le poți îndepărta cu ușurință, dar este o problemă la care poți spune adio mizând pe această ață dentară de la marca LuckyFine.
O ață dentară cerată care va elimina cariile dacă o includeți în rutina de curățare, deoarece are un înveliș care va îndepărta cu ușurință placa bacteriană de pe dinți.
Este foarte rezistentă, nu se rupe și nu se sfărâmă ușor, alunecă foarte bine pe dinți, nu deteriorează gingiile și are un raport calitate-preț imbatabil.
3. Dentek Triple Clean
Aromă de mentă
Nimic nu este mai bun decât o ață dentară pe care să o poți lua cu tine peste tot, fie că ești în călătorie sau mănânci în oraș, cu această opțiune Dentek vei fi gata să îți cureți bine dinții.
Designul acestor 90 de bețișoare cu ață dentară le face ușor de manevrat, așa că, dacă nu sunteți obișnuiți să folosiți ața dentară, aceasta este o opțiune excelentă pentru a începe.
4. Ața dentară WooBamboo
Biodegradabilă și organică
Dacă ești un fan al naturalului și vrei să îl incluzi în fiecare aspect al vieții tale, spălatul pe dinți nu va fi lăsat pe dinafară atunci când vei avea o ață dentară organică, precum acest model accesibil și de bună calitate, care va da rezultate incredibile.
Una dintre cele mai bune opțiuni din comparație, cu ingrediente precum ceara de albine și menta pentru a vă ajuta să vă mențineți dinții sănătoși.
5. Oral-B Satin Floss
Satin texture
Pentru a avea o sănătate orală bună, nu ai nevoie doar de cea mai bună periuță și pastă de dinți, ci și de o ață dentară care să îți permită să îndepărtezi toată placa bacteriană de pe dinți, iar aceasta de la Oral-B este ideală.
Nu numai că este cel mai puțin costisitor de pe listă, dar este și ușor de utilizat și oferă o senzație imediată de prospețime, pentru o respirație plăcută.
Cum se utilizează corect ața dentară?
Încă de la o vârstă fragedă ni se vorbește despre importanța aței dentare pentru sănătatea dinților noștri, despre modul corect de a-i peria și despre cum să le acordăm îngrijirea ideală pentru a preveni apariția cariilor care pot ajunge să fie destul de dăunătoare.
Ața dentară este un pas indispensabil și trebuie să știi cum să o folosești corect, așa că, după ce ai cumpărat cea mai bună opțiune și ai luat-o acasă, poți urma pașii de mai jos:
Începeți cu aproximativ 45 de centimetri de ață dentară:
Primul și cel mai elementar lucru când vine vorba de folosirea aței dentare este să aveți pe degete cantitatea necesară, acest lucru depinzând de modelul pe care l-ați ales, deoarece dacă este vorba de ață dentară în baston sau cu design de baston nu va fi necesar.
În celălalt caz, în cazul aței dentare care vine într-o cutie sau compartiment, trebuie să scoateți cel puțin 45 de centimetri din ea, ceea ce vă va oferi suficient confort pentru a curăța în spațiile unde este imposibil de ajuns cu o periuță.
Folosiți ața cu degetul mare și arătătorul:
Folosiți degetele mari și arătătoare pentru a trece ața dentară peste fiecare articulație a dinților, într-o mișcare de sus în jos, care va scoate toată murdăria din ei.
Îndoiți ața dentară la baza dintelui:
Un pas care nu poate fi omis în procesul de curățare cu ață dentară este să îndoiți ața la baza fiecărui dinte, acest lucru va îndepărta orice murdărie care ar putea fi depusă în zona din apropierea gingiilor.
Trebuie să vă amintiți să nu forțați prea mult această mișcare, deoarece ar putea provoca iritații sau chiar tăieturi în această zonă sensibilă.
Folosiți tăieturi curate de fir:
Pe măsură ce folosiți prima bucată de ață pe care ați tăiat-o, veți observa cum aceasta se uzează și pierde ceara de pe suprafața sa, așa că este necesar să tăiați fire noi de aproximativ aceeași dimensiune pe tot parcursul procedurii.
Folosiți aceeași mișcare pentru a scoate firul:
Pentru a îndepărta ața dentară de pe dinți trebuie să faceți aceeași mișcare folosită pentru a o face să ajungă în zonele cele mai dificile, adică o mișcare de sus în jos, dar în acest caz va fi din interior spre exterior.
Ce tip de ață dentară ar trebui să folosiți?
Dintre marea varietate de opțiuni pe care le puteți găsi când vine vorba de ața dentară, puteți alege între două mari grupe în funcție de nevoile dumneavoastră și care se diferențiază prin materialul cu care au fost create, dar care, în orice caz, vor putea să vă curețe dinții naturali, implanturi și chiar punți dentare.
Nailon:
Unul dintre marile avantaje ale aței dentare din nailon sau multifilament este că o puteți găsi în diferite forme, cum ar fi cerată sau necerată, cu diferite arome și în diferite prezentări care pot fi adaptate nevoilor dumneavoastră.
Monofilament:
Pe de altă parte, puteți găsi acest tip de fire care, spre deosebire de cele din nailon, au un singur filament care le face extrem de subțiri, ceea ce este perfect pentru cei care nu au prea mult spațiu între dinți și au nevoie de un fir mult mai subțire.
Cum să folosești ața dentară pentru a obține cele mai bune rezultate
Acum că știi cum să folosești corect ața dentară pentru a te curăța pe dinți, poți folosi diferite tehnici care te vor ajuta să obții rezultatele așteptate, printre aceste lucruri pe care nu trebuie să uiți să le adaugi la rutina ta:
Ața dentară ar trebui să fie în jurul degetelor:
Nu uitați că cel mai bun mod de a folosi ața dentară este să vă ghidați cu degetele, pentru aceasta trebuie să o puneți în jurul degetelor și să vă asigurați că nu va aluneca din loc.
Ghidați ața dentară:
Un irigator oral va reuși singur să îndepărteze murdăria și resturile de pe articulațiile dinților, spre deosebire de ața dentară, care trebuie să treacă prin fiecare dintre aceste articulații pentru a realiza o curățare adecvată.
Nu uitați că mișcarea ideală pentru acest lucru ar trebui să fie de sus în jos sau în zigzag, ajungând la baza dintelui acolo unde acesta se unește cu gingia și având grijă să nu răniți zona cu mișcări bruște.
Curățare temeinică:
Este important să realizați o curățare temeinică atunci când folosiți ața dentară, deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni bolile gingivale, cum ar fi parodontita și apariția unor carii neplăcute care pot duce la probleme de sănătate mai grave, așa că asigurați-vă că curățați partea din spate a dintelui și întreaga zonă din jurul bazei.
De asemenea, este necesar să nu folosiți aceeași bucată de ață dentară pentru întreaga gură, ci să o schimbați pe tot parcursul procesului.
Folosirea aței dentare cu un aplicator în formă de C
Dacă sunteți o persoană căreia îi este greu să folosească ața dentară pentru că nu știe cum să o folosească cu degetele, o soluție bună este să folosiți ața dentară cu un aplicator, acesta fiind un bețișor în formă de C și care are o bucată de ață dentară pe care o puteți folosi de unică folosință.
Acest tip de ață dentară este potrivită pentru a fi purtată în geantă, fie pentru călătorii, fie pentru uzul zilnic, deoarece este destul de practică.
Ce trebuie să căutați atunci când cumpărați ață dentară
Înainte de a alege o ață dentară doar datorită prețului său ieftin , este necesar să luați în considerare diferite caracteristici care vă vor conduce în direcția corectă, la urma urmei, aceasta este o piesă fundamentală în îngrijirea dinților care va însoți cea mai bună periuță interdentară în prevenirea cariilor.
Căutați sigiliul de aprobare ADA:
Asociația Dentară Americană se ocupă de aprobarea diferitelor produse pentru îngrijirea dinților, unde oamenii de știință și dentiștii sunt dedicați aprobării și acordării sigiliului lor de aprobare pentru instrumentele dentare, așa că, dacă găsiți o ață dentară aprobată de această instituție, va fi una dintre cele mai bune opțiuni de ales.
Ață dentară subțire pentru dinții cu spațiu mic:
Toți dinții sunt diferiți, se poate ca incisivii, de exemplu, să fie mult mai apropiați decât ceilalți și în acest caz va fi necesară o ață dentară mult mai subțire pentru a se potrivi în spațiul îngust dintre ei.
Ață dentară mai groasă pentru spații mai mari:
Dacă aveți un spațiu mare între dinți, trebuie să aveți grijă de el, iar o ață dentară mai groasă va fi opțiunea ideală pentru a-l curăța.
Dacă nu ai o dexteritate bună cu mâinile:
Să fim sinceri, oricât de ușor ar fi să folosești ața dentară, poate fi un pic complicat să obții unghiul perfect și să te obișnuiești cu aplicarea ei, iar dacă acesta este cazul tău, cel mai bine este să optezi pentru o ață cu aplicator, cum ar fi cele în formă de C pe care le-am menționat.
Ață dentară aromatizată pentru copii:
Dacă ai acasă copii mici și vrei să le faci obiceiul de a-și curăța dinții, cel mai bine este să începi cu paste de dinți și ață dentară aromate, astfel încât momentul periajului să fie mult mai plăcut.
Nu uitați de preț:
Printre factorii de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți ața dentară se numără și prețul acesteia, care poate varia în funcție de tipul pe care îl alegeți și de materialul din care este confecționată.
Ața dentară din nailon este mult mai ieftină, dar este posibil să întâlnești unele modele care, după ce le treci o singură dată printre dinți, ajung să se sfărâmă, ceea ce te face să irosești produsul, deși este posibil să găsești și opțiuni de calitate din acest material.
Firele monofilament sunt mai rezistente, dar vor fi întotdeauna mai scumpe.
Întrebări frecvente despre folosirea aței dentare
Folosirea aței dentare este bună pentru dinții mei?
Da. Menținerea unei igiene orale corespunzătoare depinde în primul rând de utilizarea corectă a aței dentare, care va contribui și ea la sănătatea gingiilor dumneavoastră. Medicii stomatologi recomandă periajul zilnic și folosirea aței dentare, culminând cu apa de gură, deoarece acestea asigură împreună eliminarea tuturor particulelor de alimente și a resturilor dintre dinți, eliminând placa bacteriană și prevenind gingivita.
Nu este niciodată prea târziu pentru a folosi ața dentară?
Nu este niciodată. Cu toate acestea, cu cât prelungiți mai mult folosirea aței dentare, cu atât mai mult se vor deteriora dinții și gingiile. Este important de reținut că, chiar și în cazul unei tehnici corecte de utilizare a aței dentare, este complet normal ca gingiile să sângereze puțin în primele zile de utilizare a aței dentare, astfel încât acesta nu este un factor determinant pentru a opri utilizarea aței dentare. Cu toate acestea, dacă sunteți impresionată de sângerări abundente, este indicat să vă consultați medicul dentist pentru a exclude orice alt factor extern.
Cât de des ar trebui să folosesc ața dentară?
Specialiștii recomandă de 1 până la 3 ori pe zi (după fiecare masă), deși, dacă considerați că trebuie să folosiți ața dentară mai des, este de asemenea permis. Cu siguranță, calitatea tehnicii pe care o folosiți este fundamentală, este inutil să o folosiți de 3 ori pe zi, dacă o faceți cu jumătate de inimă și în grabă.
De ce mi se pare că am respirație urât mirositoare când folosesc ața dentară?
Prezența bacteriilor care se acumulează între dinți formând placa bacteriană, atunci când igiena orală este inadecvată, afectează direct mirosul respirației. Aceste bacterii se dezvoltă și se înmulțesc în resturile alimentare dintre dinți, așa că, atunci când folosiți ața dentară pentru a îndepărta resturile, este posibil să observați un miros neplăcut dacă resturile sunt încă acolo. De asemenea, dacă aveți un proces infecțios la nivelul gingiilor, acest lucru poate contribui la respirația urât mirositoare.
Ce se întâmplă dacă nu folosesc ața dentară?
Toți medicii dentiști și stomatologi spun că cei care nu folosesc ața dentară se expun unui risc mai mare de boli infecțioase atât la nivelul gingiilor, cât și în restul cavității bucale. În plus, dezvoltarea bacteriilor duce la uzura smalțului și, prin urmare, favorizează formarea cariilor.
De ce este atât de dificilă folosirea aței dentare?
Folosirea aței dentare nu este chiar dificilă. Problema este că mulți oameni îl folosesc în mod necorespunzător, ceea ce are un efect negativ asupra dinților și gingiilor. Prin folosirea prea rapidă a aței dentare între spațiile dentare, o astfel de mișcare vă poate afecta gingiile fără a garanta îndepărtarea plăcii dentare. Nu este dificil, trebuie doar să o faceți cu atenție și răbdare.
De ce mă doare când folosesc ața dentară între dinți?
Atunci când se acumulează multe bacterii între dinți, se întâmplă de obicei ca acestea să fie depozitate sub gingii, ceea ce duce la o creștere a sensibilității acestora, care poate provoca durere la cea mai mică atingere. În acest caz, ar trebui să vă consultați medicul dentist. Cu toate acestea, dacă durerea este ușoară și dispare spontan, poate fi complet normală, va înceta atunci când vă veți obișnui cu efectul aței dentare.
Poate lăsa ața dentară spații între dinți?
Nu, doar dacă nu faceți ceea ce s-a menționat mai sus: folosiți ața dentară în grabă și incorect. În acest fel, este posibil să sfârșiți prin a vă tăia țesutul gingival și, ca urmare, se vor forma găuri cicatrizate între dinți. Un alt fapt important este că nu trebuie să forțați ața dentară între dinți, ci să o plasați între ei cu grijă și apoi ușor.
Este apa de gură mai bună decât ața dentară?
Apa de gură ajută la curățarea dinților, îndepărtând resturile alimentare care rămân libere în cavitatea bucală, favorizând o respirație proaspătă și, de asemenea, ajută la reducerea sângerărilor și a bolilor gingivale, însă nu trebuie considerată un substitut pentru ața dentară, deoarece nu poate ajunge în spațiile mici dintre dinți.