26 iunie 2020

Sursa: twitter.com

 Pe 25.06.2020, un avion Awacs de tip A-50U aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a fost adus de la Ivanovo pe aerodromul Saki din Crimeea.

 

Aeronava are numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aducerea în Peninsula Crimeea a avionului de tip A-50U reprezintă un indiciu pentru faptul că, în perioada următoare, în Regiunea Mării Negre, vor avea loc activități importante ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. De regulă, această operațiune este efectuată înaintea desfășurării unor misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Negre cu bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune.

Astfel, în perioada 26-27.06.2020, este foarte probabilă efectuarea în Marea Neagră a unei misiuni cu bombardiere strategice Tu-95MS sau bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

Ținând cont de poziționarea avionului Awaks pe aerdormul din Saki nu este exclusă nici efectuarea unor activități de amploare ale Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră, eventual în cooperare cu Aviația Operativ-Tactică a Regiunii Militare Sud.

Orice misiune de acest tip va fi planificată în contextul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului Porter și a navei de desant Oak Hill aparținând Forțelor Navale ale SUA.

 

Avertizare: Aviația Federației Ruse va desfășura activități importante în Regiunea Mării Negre 

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE