19 iulie 2020

Sursa: twitter.com

 Pe 18.07.2020, un avion Awacs de tip A-50U aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a fost redislocat de la Ivanovo pe aerodromul Belbek din Crimeea.

 

Aeronava are numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aducerea în Peninsula Crimeea a avionului de tip A-50U reprezintă un indiciu pentru faptul că, în perioada următoare, probabil pe 20.07.2020, în Regiunea Mării Negre, vor avea loc activități importante ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. De regulă, această operațiune este efectuată înaintea desfășurării unor misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Negre cu bombardiere ale Aviației cu rază lungă de acțiune.

De această dată însă, activitățile din zona Mării Negre sunt legate de verificarea inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor ruse, aflată în curs de desfășurare în perioada 17-21.07.2020.

Având în vedere faptul că unul dintre obiectivele verificării vizează pregătirea trupelor pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, centrul de greutate al acesteia se află în zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, inclusiv în Marea Neagră și Marea Caspică.

Pentru participarea la misiunile desfășurate în Regiunile Federale Sud și Caucazul de Nord au fost pregătite 150 de avioane și elicoptere ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Trebuie precizat și faptul că, pe 20.07.2020, este planificată și o vizită de lucru a  președintelui rus, Vladimir Putin, în Crimeea. Acesta urmează să participe la o ceremonie planificată la Șantierul naval Zaliv din Kerci, cu ocazia începerii construirii primelor două portelicoptere Proiect 23900, destinate Forțelor Navale. Inițial, vizita a fost programată pentru data de 16 iulie, dar a fost amânată pentru luni, 20 iulie, din cauza “unor modificări ale programului șefului statului”. Acum se poate aprecia că aceasta a fost mutată, de fapt, ca să coincidă cu activitățile programate pentru verificarea inopinată. Conectarea celor două evenimente are ca scop demonstrarea puterii militare a Federației Ruse și confirmarea interesului major al acesteia pentru Regiunea Mării Negre.

În acest context, este posibilă și aducerea în Marea Neagră a unor bombardiere strategice de la Bazele Aeriene Engels sau Shaikovka din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Vest.

Același avion (număr de bord 42 roșu și număr de înregistrare RF-50610) s-a mai aflat în Crimeea, pe 25.06.2020, pe aerodromul din Saki. Acesta a participat, pe 27 iunie, la activitățile de pregătire pentru luptă din spațiul aerian al Mării Negre, unde 10 avioane rusești au simulat bombardarea distrugătorului american Porter aflat în regiune. Misiunile s-au desfășurat de pe aerodromurile Saki și Belbek, de unde au decolat aeronavele de vânătoare și de bombardament ale Regimentului 43 Aviație de Asalt al Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră și Regimentului 38 Aviație de Vânătoare aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

 

Avertizare: Aviația rusă va desfășura activități importante în Regiunea Mării Negre, probabil pe 20 iulie

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE