19 decembrie 2019

Sursa: iz.ru, remnmilitaryblog.com

 Ministerul rus al Apărării a luat decizia de a echipa Aviația navală cu complexe de rachete hipersonice Kinzhal. O sursă din cadrul Complexului Militar Industrial a declarat pentru Izvestia că noile rachete vor fi introduse în dotarea regimentelor care dispun de avioane de interceptare MiG-31. Termenele de livrare a acestora depind de comenzile de stat pentru apărare. Rachetele hipersonice Kinzhal vor fi integrate complet în compunerea de luptă a Forțelor Navale. Navele și submarinele vor putea, în regim de timp real, să transmită coordonatele țintelor pentru avioanele purtătoare.

 

Marți, pe 17 decembrie, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a declarat, în fața atașaților militari, că, în prezent, complexele de rachete de aviație Kinzhal îndeplinesc misiuni de luptă. Cu acestea au fost executate lansări de rachete hipersonice în poligoane aflate în zone cu diferite condiții climatice, inclusiv în Arctica. În același timp, se dezvoltă rețeaua de aerodromuri pentru asigurarea extinderii geografiei de întrebuințare a acestor armamente.

 

În prezent, în compunera Forțelor Navale ale Federației Ruse există două unități militare dotate cu avioane de vânătoare MiG-31. Una dintre acestea este dislocată pe aerodromul Monchegorsk din regiunea Murmansk, iar cea de-a doua pe aerodromul Elizovo din Peninsula Kamchatka. Repararea pistei de decolare-aterizare a aerodromului din Monchegorsk a fost finalizată în octombrie 2013. Au fost turnate peste 2.000 de plăci de beton pe pistă, căile de rulare și parcările pentru avioane. La Elizovo, lucrări similare au fost încheiate în vara anului 2016. Lungimea pistei aerodromului este de aproximativ 3.500 de metri.

 

Prin apariția rachetelor Kinzhal, flota rusă va putea ajunge, practic, în orice punct al Arcticii adiacent coastelor Federației Ruse. Noile rachete sunt capabile să distrugă ținte la distanțe de până la 2.000 de kilometri. Avioanele dislocate în Peninsula Kola vor putea să țină sub control spațiul cuprins între coastele Islandei și Marea Kara. Iar în Kamchatka, avioanele MiG-31 vor acoperi complet acvatoriile Siberiei de Est, Mării Okhotsk și Mării Bering.

 

Anul trecut, în Ținuturile Perm și Krasnoyarsk, precum și în Regiunea Chelyabinsk au fost desfășurate unitățile Divizie 21 Aviație Mixtă, în dotarea cărora se află avioane de vânătoare de tip MiG-31. Acest fapt permite Forțelor Aerocosmice să mențină sub control frontiera sudică. Odată cu intrarea în funcțiune a avioanelor de vânătoare ale Aviației navale cu noile rachete Kinzhal, spațiul aerian va fi acoperit pe întreg perimetrul țării.

 

“Trebuie precizat clar: nu ar trebui să vă apropiați de granițele noastre și să vă faceți planuri agresive”, a declarat pentru Izvestia pilotul experimentat de teste, erou al Federației Ruse, Igor Malikov. De asemenea, trebuie menționat că avionul MiG-31 dotat cu rachete Kinzhal reprezintă un armament defensiv. În cazul unei agresiuni împotriva Federației Ruse, acesta poate distruge bazele aeriene de pe care au decolat spre teritoriul rus avioanele adversarului, precum și navele și infrastructura maritimă.

 

Regiunea Arctică a devenit de curând o zonă activă a competiției geopolitice, a amintit expertul militar Vadim Koziulin.

“Acum există mai multe puncte de intersecție a intereselor mai multor puteri. Au fost întrebări referitoare la cine va exploata mineralele de pe fundul oceanului. Mai mult, nu numai țările din regiune, dar și SUA participă la aceste discuții. În acest context, regimentele de MiG-uri cu rachete Kinzhal vor fi plasate în punctele cheie din regiune”, a declarat Koziulin pentru Izvestia.

 

“Avioanele MiG-31 cu rachete Kinzhal, care au autonomie mare de zbor, pot controla teritorii vaste. Inclusiv, de exemplu, ruta maritimă nordică, de pe aerodrmurile din Peninsula Kola și Peninsula Kamchatka. Această calitate este apreciată, în special, în regiunile în care nu există o infrastructură dezvoltată la sol”, a menționat expertul.

 

MiG-31 este un avion supersonic de vânătoare-interceptare cu rază lungă de acțiune. Deși a fost dezvoltat în perioada URSS, mulți specialiști apreciază astăzi că este o aeronavă de neegalat din clasa ei. Câteva avioane MiG-31 pot să acopere un spațiu aerian cu o deschidere de până la 900 de kilometri. Distanța de zbor a avionului de vânătoare, fără armamente grele, este de aproape 2.000 de kilometri. Este adevărat, cu rachetele Kinzhal, aceasta va fi mai mică.

 

Între militari, avionul MiG-31 este denumit navă de luptă aeriană. Greutatea la decolare a acestuia este de peste 45 de tone. Acest lucru, în combinație cu viteza mare, raza de acțiune și altitudinea de zbor, a dus la alegerea acestei aeronave ca purtător al unei rachete hipersonice grele.

 

Anul trecut a fost dezvoltată o modificare specială a avionului MiG-31 pentru rachetele Kinzhal. Aeronavele cu indicele K sunt semnificativ diferite de versiunea de bază, primind echipamente noi la bord, rezerve suplimentare de combustibil și echipamente de comunicații pentru primirea datelor de indicare a țintelor. Din cauza dimensiunilor și greutății rachetei, centrul de greutate al avionului de vânătoare s-a deplasat și, în consecință, a fost necesară schimbarea metodologiei de întrebuințare în luptă și antrenare a piloților, la decolare și aterizare, cu arme suspendate sub fuselaj.

 

Odată cu apariția rachetei Kinzhal, avionul MiG-31 s-a transformat din avion de interceptare în avion greu. Acesta ridică racheta la o altitudine de 25 de kilometri și o accelerează până la o viteză de 3.000 de kilometri pe oră, după care aceasta își începe mișcarea autonomă. Distanța de întrebuințare a armamentului permite executarea atacului fără intrarea în zona de acțiune a apărării antiaeriene.

 

 

 

 

 

 

 

Aviația navală a Federației Ruse va fi dotată cu rachete hipersonice de tip Kinzhal

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE