Surse: mil.ru, militarynews.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.03.2020, echipaje ale avioanelor și elicopterelor Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au verificat capacitatea forțelor de serviciu și mijloacelor de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea.

 

Echipaje ale avioanelor Su-24 și Su-30, precum și ale elicopterelor Mi-8 și Ka-27 din compunerea marii unități a Aviației navale a FRMN au jucat rolul de ținte de control pentru echipajele de apărare antiaeriană și au acționat din diverse direcții.

 

În timpul verificării, aviația a îndeplinit misiuni atât la viteze supersonice și distanțe maxime de zona de descoperire a stațiilor de radiolocație, cât și la altitudini foarte reduse, cu folosirea acoperirii formelor de relief, fapt ce a îngreunat misiunile forțelor și mijloacelor de apărare antiaeriană.

 

La rândul lor, echipajele de luptă ale complexelor S-400 Triumf și Pantsir au desfășurat activități de descoperire a țintelor de control și au executat lansări electronice de rachete antiaeriene (fără trageri practice).

 

În total, la activități au participat șase avioane și patru elicoptere, inclusiv avioane de cercetare Su-24MR, bombardiere de front Su-24M, avioane de vânătoare multirol Su-30SM și elicoptere Mi-8 și Ka-27, precum și complexe S-400 Triumf și Pantsir din compunerea armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele și elicopterele participante la activități aparțin ambelor regimente ale Aviației navale a FRMN. Astfel, avioanele de tip Su-24M, Su-24MR și Su-30SM provin de la Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki, iar elicopterele Mi-8 și Ka-27 de la Regimentul 318 aviație Mixtă – Kacha.

Complexele de rachete S-400 și Pantsir aparțin celor două regimente de rachete antiaeriene dislocate în Peninsula Crimeea, respectiv Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol și Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia. Ambele regimente fac parte din Divizia 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

16 martie 2020
Aviația navală a FRMN a verificat sistemul de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE