18 mai 2020

Sursa: mil.ru, tvzvezda.ru

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.05.2020, peste 20 de echipaje ale bombardierelor Su-24M și Su-34, precum și ale avioanelor de vânătoare Su-30SM din Regiunile Rostov și Volgograd aparținând Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au desfășurat activități practice de realimentare în aer.

 

În calitate de cisternă aeriană a fost întrebuințat un avion de tip Il-78 din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, care este capabil ca, la un singur zbor, să aprovizioneze opt – zece aeronave.

 

Realimentarea în aer se realizează la o altitudine de până la 6.000 de metri, cu o viteză de 550-600 de kilometri pe oră, distanța dintre avioane fiind de aproximativ 20 de metri. Pentru conectarea cu succes a echipamentelor de realimentare cu combustibil în aer este necesară respectarea cu strictețe a vitezei și altitudinii de zbor, precum și a distanței dintre aeronave.

 

Piloții Regiunii Militare Sud execută elementul complex de realimentare în aer atât în mod individual, cât și în compunerea celulelor, pe timp de zi și de noapte.

 

Procedura de realimentare în aer reprezintă o etapă importantă în pregătirea piloților Aviației de Vânătoare și Aviației de Bombardament, care le permite să îndeplinească misiuni potrivit destinației, la distanțe mari față de locurile de dislocare permanentă.

 

La executarea antrenamentelor de acest tip au acces piloții clasa întâi și clasa a doua, care au efectuat peste 400 de ore de zbor. De regulă, piloții efectuează primele opt – zece realimentări împreună cu instructorii, iar următoarele trei – patru în mod individual.

 

Echipajele Aviației Regiunii Militare Sud execută în mod regulat elemente de pregătire pentru luptă de acest tip, cel puțin de două ori pe an.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de bombardament și de vânătoare participante la misiunile de realimentare în aer provin din trei regimente de aviație ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud. Astfel, avioanele de bombardament de tip Su-24M fac parte din Regimentul 11 Aviație Mixtă – Marinovka din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka. Bombardierele de front Su-34 aparțin Regimentului 559 Aviație de Bombardament -Morozovsk, iar avioanele de vânătoare Su-30SM provin de la Regimentul 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo. Ambele regimente se află în structura Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk.

Avionul-cisternă Il-78 aparține Regimentului 203 Aviație – Ryazan (aerodrom Dyaghilevo) din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la misiunile de realimentare în aer, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20205181110-GwEGh.html.

În material a fost identificat avionul-cisternă Il-78 cu numărul de bord 50 albastru (număr de înregistrare RF-94275) și avionul de bombardament Su-34 cu numărul de bord 19 roșu.

 

Aviația Operativ-Tactică din RM Sud a îndeplinit misiuni de realimentare în aer

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE