Surse: mil.ru, militarynews.ru, remnmilitaryblog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 16.09.2019, piloții Aviației Operativ-Tactice din cadrul Forțelor Aerocosmice au trecut la redislocarea pe aerodromuri operative ale Regiunii Militare Centru, în vederea îndeplinirii de misiuni potrivit destinației pe timpul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

 

Echipaje ale avioanelor de vânătoare Su-30SMSu-35S și ale avioanelor de bombardament Su-34 au decolat din punctele de dislocare permanentă și au aterizat pe aerodromuri din Regiunile Orenburg și Chelyabinsk.

 

Pe timpul redislocării, avioanele au parcurs distanțe cuprinse între 500 și 2.000 de kilometri.

 

În total, la activități participă peste 50 de avioane ale Aviației Operativ-Tactice din cadrul Forțelor Aerocosmice.

 

Personalul tehnic al unităților militare și tehnica de aerodrom destinată pentru deservirea aeronavelor și pregătirea acestora pentru zbor au fost deplasate cu avioane ale Aviației Militare de Transport.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de faptul că Regiunea Militară Centru nu dispune de avioane de vânătoare Su-35S și Su-30SM, probabil că este vorba despre avioane aduse în sprijin din alte Regiuni Militare.

Cu siguranță avioanele de vânătoare de tip Su-35S provin din structuri aparținând Regiunii Militare Est, iar cele de tip Su-30SM, probabil, din Regiunea Militară Sud. Este posibil ca și avioanele Su-34 să fie aduse tot din Regiunea Militară Sud.

Aerodromurile principale din Regiunile Chelyabinsk și Orenburg sunt aerodromurile Shagol și Yasny.

16 septembrie 2019
 Aviația rusă participantă la exercițiul “Centru-2019” a început redislocarea pe aerodromuri operative

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE