Surse: diana-mihailova.livejournal.com, remnmilitaryblog.com

 În dimineața zilei de marți, 24.12.2019, distrugătorul USS Ross (DDG71) a intrat în portul ucrainean Odesa. În jurul orei 09.00, acesta a fost întâmpinat de o vedetă ucraineană în rada portului, iar la ora 10.00 a fost ancorat la dana 1-K a digului Quarantine.

 

Reprezentanții Pentagonului au acuzat acțiunile agresive ale militarilor ruși împotriva distrugătorului USS Ross.

 

Potrivit unor date prezentate de Forțele Navale ale SUA, pe 23 decembrie, două avioane rusești Su-24M, escortate de un avion de vânătoare Su-30SM, au simulat executarea de lansări de rachete de croazieră asupra navei, după care s-au îndreptat către bază. “Vizita” a avut loc în timpul deplasării distrugătorului către Odesa și a fost însoțită de întrebuințarea activă a unor mijloace de război electronic.

 

Este vorba despre a 30-a intrare a unei nave de luptă a NATO în Marea Neagră în acest an, din care 15 au făcut escale și la Odesa.

 

Distrugătorul este o versiune timpurie a navelor din clasa Arly Burke, fiind construit la Ingalls Shipbuilding. Acesta a fost lansat la apă în martie 1996 și atribuit Bazei Navale – Norfolk din statul Virginia. Denumirea Ross a fost acordată navei în memoria căpitanului Donald C. Ross, care a primit medalia de onoare pentru eroism în timpul atacului japonez de la Pearl Harbor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul american Ross a intrat în Marea Neagră pe 15 decembrie, fiind preluat pentru monitorizare directă de către nava mică purtătoare de rachete Vyshny Volochek a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Acțiunile desfășurate de Aviația navală a FRMN nu sunt singulare, acestea fiind desfășurate în mod frecvent de partea rusă, atât în Marea Neagră, cât și în Marea Baltică.

Simularea unor atacuri asupra navelor de luptă americane reprezintă o măsură de răspuns a Federației Ruse, alături de monitorizarea directă și de organizarea unor activități de pregătire pentru luptă în contrapartidă.

Pe 24.12.2019, forțe și mijloace ale FRMN au mai desfășurat o activitate planificată în cotrapartidă la prezența distrugătorului american în Marea Neagră. Astfel, echipaje ale navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și ale unor complexe de rachete de coastă Bastion și Bal au simulat respingerea atacului și distrugerea unei nave de luptă a adversarului convențional.

24 decembrie 2019
Avioane ale FRMN au simulat atacuri asupra distrugătorului american Ross în Marea Neagră

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE