29 mai 2020

Sursa: tass.ru, twitter.com

 Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 29.05.2020, avioane de vânătoare rusești de tip Su-27 și Su-30 au fost ridicate în aer pentru interceptarea unor bombardiere strategice de tip B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA, deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

 

Anterior Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa a anunțat zborul a două avioane B-1B Lancer deasupra Europei și Mării Negre.

 

“Pentru interceptarea țintelor, în aer au fost ridicate avioane de vânătoare de tip Su-27P și Su-30SM din compunerea forțelor de serviciu de apărare antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă.

 

Reprezentanții ministerului au precizat că echipajele avioanelor de vânătoare rusești s-au apropiat la o distanță sigură de obiectele aeriene, pe care le-au identificat ca fiind avioane B-1B ale Aviației Strategice, după care “bombardierele americane au schimbat direcția de zbor de la frontierele de stat ale Federației Ruse”.

 

La Ministerul rus al Apărării s-a precizat că activitățile bombardierelor strategice ale SUA deasupra Mării Baltice și Mării Negre “au fost descoperite în mod oportun” de forțele de serviciu de apărare antiaeriană ale Regiunilor Militare Vest și Sud. Avioanele americane au fost escortate de mijloacele de radiolocație rusești de la distanțe importante față de frontierele de stat ale Federației Ruse.

 

“Zborurile avioanelor militare rusești au fost efectuate în strânsă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, s-a precizat în comunicatul Ministerului rus al Apărării. După îndeplinirea misiunilor, avioanele de vânătoare rusești au revenit pe aerodromurile de dislocare permanentă.

 

Comentariu BSMAP: Cele două bombardiere strategice B1-B Lancer au decolat de la Baza Aeriană Ellsworth (South Dakota). O mare parte a zborului strategic, acestea au fost însoțite de aviația de sprijin a unor state membre NATO, dar și a unui stat partener. Astfel, zborul peste Europa a inclus și antrenamente de interoperabilitate cu avioane de vânătoare F-16 și MiG-29 poloneze, F-16 și MiG-21 românești, F-16 grecești, dar și Su-27 și MiG-29 ucrainene. 

Realimentarea bombardierelor în regiune a fost asigurată de aeronave de realimentare KS-135 turcești. 

Se remarcă faptul că este prima acțiune de o asemenea anvergură la care sunt invitate să participe mijloace aeriene ucrainene.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, avioanele de vânătoare rusești care au interceptat bombardierele strategice americane aparțin unor regimente de aviație dislocate în Crimeea.

Astfel, avioanele de vânătoare Su-27P aparțin Regimentului 38 Aviație de Vânătoare – Belbek din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Avioanele de vânătoare Su-30SM provin de la Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră.

Cotidianul Rossiyskaya gazeta a prezentat un material video preluat de pe postul de televiziune Zvezda, care nu apare însă și pe sursa originală, referitor la misiunea de interceptare a bombardierelor americane deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare rusești. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://rg.ru/2020/05/29/poiavilos-video-perehvata-bombardirovshchika-ssha-nad-chernym-morem.html.Din cauza calității slabe a imaginii, pe cele două avioane care apar în materialul video, respectiv un bombardier american și un avion de vânătoare rusesc, nu au putut fi identificate niciun fel de însemne.

Trebuie precizat faptul că, pe 29.05.2020, în Marea Neagră s-au mai aflat două avioane ale NATO, care au îndeplinit misiuni de cercetare în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Este vorba despre un avion american de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Sicilia și de un avion britanic de cercetare radioelectronică Sentinel R.1 (număr de bord ZJ691, indicativ RRR7305), care a decolat de la Baza Aeriană Waddington.

 

Avioane de vânătoare rusești au interceptat două bombardiere americane deasupra Mării Negre

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE