Surse: mil.ru, remnmilitaryblog.com

 Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 20.11.2019, că, în cadrul Aviației Operativ-Tactice a regiunii, a început executarea unui exercițiu tactic de zbor, cu participarea a peste 30 de avioane de luptă.

 

Între altele, în cadrul exercițiului, avioane de vânătoare și de bombardament din organica structurilor Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud vor îndeplini misiuni de realimentare în aer.

 

La executarea unuia dintre cele mai complicate elemente ale pregătirii pentru zbor vor participa echipaje ale unor avioane de vânătoare Su-27 și Su-30SM, precum și ale unor bombardiere Su-34.

 

Realimentarea în aer va fi efectuată de la un avion cisternă de tip Il-78 al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, la o viteză de aproximativ 500 de kilometri pe oră.

 

Piloții vor îndeplini cele mai complicate misiuni tactice de zbor atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în mod individual și în compunerea celulelor.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul tactic de zbor se desfășoară în cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Avioanele de vânătoare-bombardament Su-34 aparțin Regimentului 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk, în timp ce avioanele Su-27 provin de la Regimentul 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk, iar avioanele Su-30SM de la Regimentul 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo.

Procedura de realimentare în aer a avioanelor dislocate în sudul Federației Ruse este folosită destul de rar, deoarece zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud este restrânsă și nu permite desfășurarea misiunilor pe distanțe mari. Totuși, aceasta este folosită pentru menținerea deprinderilor piloților.

Este de remarcat faptul că, în această perioadă, pregătirea pentru luptă în cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud se desfășoară în regim ușor intensificat, nespecific lunii noiembrie. Exerciții tactice sunt în curs de desfășurare pe mare, în aer și la sol. În mod normal, luna noiembrie marchează trecerea de la un an de instrucție la altul și ar trebui să fie caracterizată de efectuarea bilanțurilor și de pregătirea bazei tehnico-materiale pentru noul an de instrucție, care va începe pe 01.12.2019. Astfel, nivelul activităților practice ar trebui să fie la un nivel mult mai redus.

20 noiembrie 2019
 Avioane de vânătoare și bombardament din RM Sud vor desfășura misiuni de realimentare în aer

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

ACTIVITĂȚI CURENTE