11 iulie 2020

Sursa: mil.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 11.07.2020, în timpul unor activități planificate de pregătire pentru luptă, subunități aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene au îndeplinit misiuni de căutare și distrugere a unui detașament de nave al adversarului convențional.

 

În etapa inițială a exercițiului, echipaje ale complexelor dotate cu aparate de zbor fără pilot de tip Forpost și Orlan, care au îndeplinit misiuni de cercetare, au descoperit pe mare un detașament de nave de desant al adversarului convențional, care imita o grupare navală ce desfășura activități de pregătire pentru luptă, într-unul din poligoanele navale.

 

Primind datele de indicare a țintelor de la drone, echipajele bombardierelor de front Su-24M și avioanelor de vânătoare Su-30SM au executat acțiuni de luptă privind efectuarea unui atac cu bombe asupra țintelor navale.

De asemenea, în timpul exercițiului, piloții au desfășurat activități de evitare a mijloacelor navale și terestre de apărare antiaeriană ale adversarului convențional.

 

La exercițiu au participat avioane și drone din compunerea subunităților Aviației navale, precum și echipajele a trei nave din cadrul FRMN.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele de front Su-24M și avioanele de vânătoare Su-30SM aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN. În compunerea regimentului se află 12 avioane Su-30SM și 12 avioane Su-24M și Su-24MR.

În această perioadă, cinci din cele 12 avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM sunt redislocate la Sankt Petersburg, unde vor participa la Parada navală principală din 26 iulie.

Probabil, activitățile desfășurate în cadrul FRMN sunt legate de prezența în Marea Neagră a Grupării navale permanente a NATO de luptă împotriva minelor marine. Trei nave din cadrul acesteia, aparținând Forțelor Navale ale Greciei, Spaniei și Italiei au intrat în acvatoriul Mării Negre pe 07 iulie.

 

Avioane din cadrul Aviației navale a FRMN au simulat bombardarea unei grupări navale a adversarului

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE