10 iulie 2020

Sursa:  tvzvezda.ru

 Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 10.07.2020, că, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor, echipaje ale avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM și bombardierelor de front Su-24M din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene au îndeplinit misiuni de realimentare în aer, de la un avion-cisternă Il-78.

 

Antrenamentele de completare a rezervelor de combustibil în aer s-au desfășurat la limite minime și maxime de altitudine. Distanța dintre avioane pe timpul realimentării nu a depășit 10-12 metri. Piloții au apreciat vizual distanța de la tija de aprovizionare a avionului de luptă și până la facilitățile avionului-cisternă.

 

În total, la activități au participat două avioane Su-30SM și două Su-24M din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene

 

După cum au precizat reprezentanții FRMN, la acest element de pregătire trebuie să participe fiecare pilot de pe aeronavele prevăzute cu sisteme de realimentare în aer. Această procedură contribuie la creșterea distanței de zbor, a razei tactice de acțiune și a posibilităților de îndeplinire a misiunilor stabilite.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki al Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

În compunerea regimentului se află o escadrilă de aviație de vânătoare, dotată cu 12 avioane Su-30SM, și o escadrilă de aviație de bombardament, în înzestrarea căreia se află 12 aeronave Su-24M și Su-24MR.

Trebuie precizat faptul că, în perioada actuală, regimentul are o capacitate de luptă redusă. Cinci din cele 12 avioane de vânătoare de tip Su-30SM au fost redislocate recent la Sankt Petersburg, unde vor participa la Parada navală principală din 26 iulie.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la activitățile de realimentare în aer a avioanelor FRMN, care poate fi vizualizat la adresa: https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020792332-rGo9i.html.

În urma analizei acestuia, au fost identificate un avion Su-30SM, cu numărul de bord 37 albastru cu contururi albe, un avion Su-24M cu numărul de bord 16 alb și avionul-cisternă cu numărul 36 albastru și numărul de înregistrare RF-94274.

 

Avioane rusești Su-30SM și Su-24M din Crimeea au îndeplinit misiuni de realimentare în aer

Black Sea 

Military Activities Picture

https://psihologiepitesti.wordpress.com/

  1. ro

EVENIMENTE