Banda de alergare

cinta-de-correr

Având cea mai bună bandă de alergare, nu veți mai avea scuze pentru a vă dedica câteva minute sănătății dumneavoastră, făcând un antrenament bun fără a fi nevoie să ieșiți din casă.

Dacă ați avut experiență în alergare, trebuie să știți deja cât de bine este să simțiți acel val de endorfine în creier, care generează o stare de bine și vă face să vă simțiți minunat după antrenament.

Dacă ar fi să vorbim despre beneficiile alergării, ne-am lungi prea mult, dar este suficient să spunem că alergarea îți întărește sistemul cardiovascular, mușchii, sistemul imunitar, rezistența și chiar stima de sine, deci această activitate este benefică atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Un lucru care v-ar putea încuraja și îmbunătăți condițiile de practicare este faptul că o puteți face din confortul casei cu ajutorul unei benzi de alergare, astfel că a avea acest echipament sportiv este un avantaj care vă schimbă viața, eliberându-vă de scuze pentru a face exerciții fizice în momentul în care doriți, fără a merge la o sală de sport, indiferent de condițiile meteo și chiar în timp ce vă uitați la televizor.

A investi într-o bandă de alergare înseamnă a investi în beneficii pentru sănătate; iar astăzi, cele mai bune benzi de alergare oferă aceleași avantaje ca și echipamentele de top găsite în sălile de sport și, cu confortul suplimentar de a avea una în casă, aveți condițiile necesare pentru a vă atinge cele mai ambițioase obiective de sănătate și de pierdere în greutate din propria casă.

Cele mai bune benzi de alergare pentru alergare

Care este cea mai bună bandă de alergare?

Pentru a alege banda de alergare potrivită pentru dumneavoastră, trebuie să luați în considerare anumiți factori care vă vor face să vă simțiți confortabil în timpul exercițiilor.

Dacă sunteți o persoană înaltă, cu pași lungi, ar trebui să luați în considerare o bandă de alergare cu mai multă stabilitate și o suprafață mai lungă; pe de altă parte, dacă preferați un antrenament mai viguros, majoritatea benzilor de alergare oferă opțiunea de a regla înclinarea; acum, dacă sunteți un iubitor de tehnologie, există benzi de alergare care au programe de antrenament setate, iar banda de alergare se va ajusta automat la sesiunea aleasă de dumneavoastră.

Oricare ar fi preferințele dvs., există o bandă de alergare pe piață care se va potrivi atât nevoilor dvs. cât și bugetului dvs., așa că iată cele șapte benzi de alergare ieftine, rezistente și de cea mai bună calitate, aflate în prezent pe piață. (Treo T101 41X4+Z2R0EL

Vezi pretul Emag

Dispune de un ecran de dimensiuni bune pentru a ne informa în orice moment despre viteză, timp, distanță și chiar despre caloriile consumate, cifre care ne vor fi cea mai mare încurajare în timpul antrenamentului.

Dispune de programe de exerciții preinstalate, pregătite pentru a vă satisface nevoile de pierdere în greutate, de creștere a rezistenței, de dezvoltare musculară și multe altele.

Motorul puternic al benzii de alergare vă oferă viteze eficiente și trei poziții de înclinare care vă vor spori antrenamentul în timp ce vă ia pulsul prin intermediul senzorilor de mână incluși cu banda de alergare.

Este o bandă de alergare care funcționează bine, îndeplinește obiectivele și este durabilă.

2. Diadora Walker 550

41L+BVP65iL

Vezi pretul Emag

Este o bandă de alergare pliabilă care nu trebuie să fie conectată la o priză electrică și este perfectă pentru că utilizarea cablului nu vă limitează să plasați echipamentul lângă o priză electrică.

Controlul intensității este manual și, prin simpla rotire a acestuia, puteți parcurge cele opt niveluri de rezistență și le puteți ajusta în funcție de nevoile dvs. fără setări complicate.

Este fabricat din metal de calitate, care își va păstra finisajul pentru o perioadă lungă de timp și are, de asemenea, o structură fermă.

3. Cecotec Runfit Sprint

41jI0MeKCOL

Vezi pretul Emag

Dispune de 12 programe de antrenament prestabilite, cu diferite niveluri de intensitate, care vă vor face să dați tot ce aveți mai bun.

Cel mai bun lucru la această piesă este că este complet pliabilă, fiind atât de mică încât încape chiar și sub pat.

Brațele de prindere sunt acoperite cu spumă de cauciuc pentru o siguranță sporită, chiar și cu mâinile transpirate.

Iar designul său oferă locuri convenabile pentru a vă pune telefonul, prosopul sau sticla de apă, astfel încât totul să fie la îndemână și să nu trebuiască să vă întrerupeți antrenamentul.

Banda de alergare este durabilă, bine finisată, cu o suprafață adecvată și suportă până la 120 kg.

4. Fitness Eco 2580

31YFvKJRc6L

Vezi pretul Emag

Este unul dintre cele mai ieftine, dar oferă o calitate excelentă.

Este ultra pliabil, designul său compact este perfect pentru orice spațiu din casa dvs. Cu ajutorul acestuia veți putea exersa diferite tehnici de marș, în funcție de obiectivul dumneavoastră.

Puteți să slăbiți, să vă tonifiați picioarele, să luptați împotriva celulitei, să vă mențineți greutatea și chiar să faceți reabilitare din confortul casei dumneavoastră.

Este un echipament care, în ciuda faptului că este de bază, are un ecran LED care vă va oferi informații precise despre rutina de exerciții fizice.

Dacă vă doriți o bandă de alergare pentru casa dvs. fără a cheltui prea mult, aceasta este cea potrivită pentru dvs.

5. Airis

41tmGn7U+EL

Vezi pretul Emag

Este mic, așa că nu veți avea probleme de spațiu cu el.

Își face treaba și puteți merge sau alerga cu o viteză de până la 9 km/h în deplină siguranță.

Este un produs de bună calitate la un preț accesibil. Este un design pliabil, sigur și ușor.

Cu acest aparat veți avea o viață mai sănătoasă fără să investiți atât de mulți bani.

6. GS - bandă de alergare de 2200 W

415TY+ZdJiL

Vezi pretul Emag

Fiind semiprofesională, este concepută pentru o utilizare continuă la domiciliu. Afișajul cu LED-uri afișează informațiile în cifre mari și puteți alege din 12 programe de antrenament.

Cu această piesă vă veți deplasa cu o viteză de la 1 la 12 km/h, în timp ce vă va informa cu privire la distanța parcursă, timpul, caloriile arse, viteza de mers și ritmul cardiac.

Cu o putere de 2200 W, este una dintre cele mai complete mașini de uz casnic pe care le puteți avea în casă.

Este rezistent, ușor de instalat și are un raport calitate-preț excelent.

7. Banda de alergare pliabilă Cecotec 1000w

415NNCSUHML

Vezi pretul Emag

Cel mai bun lucru la această bandă de alergare este că are un adaptor pentru a vă conecta playerul mp3 și a vă face zilele mai distractive.

Are o putere de 1000 W și atinge o viteză de 10 km/h.

Are mai multe intensități, frânare de siguranță și brațe acoperite cu spumă pentru un confort sporit.

Suprafața de alergare măsoară 98 x 36 cm, ceea ce o face confortabilă pentru oricine și, de asemenea, are un sistem de securitate cu cheie magnetică care, în caz de accident, atunci când cheia este deconectată, banda de alergare se oprește imediat.

Designul se remarcă prin faptul că este modern și roșu, cu spații pentru obiecte și, de asemenea, pliabil pentru a-l pune oriunde.

Cum să cumpărați o bandă de alergare?

Cinta-de-andar-300x225

Fie că doriți să vă îmbunătățiți condiția fizică cardiovasculară, să pierdeți în greutate sau pur și simplu să vă mențineți în mișcare, cumpărarea unei benzi de alergare pentru acasă poate fi o investiție excelentă. Pentru a face să merite fiecare bănuț investit, este important să luați în considerare anumite detalii atunci când cumpărați:

Alegeți locul de exerciții și mărimea benzii de alergare

Este bine să vă imaginați în prealabil care va fi spațiul ideal pentru a vă amplasa banda de alergare și să găsiți un aparat care să se potrivească în el. Deși există benzi de alergare pliabile cu care puteți optimiza spațiul, unii utilizatori preferă să rămână cu un cadru robust, static.

Un alt detaliu care va determina dimensiunea mașinii va fi înălțimea și greutatea persoanei care o va folosi, deoarece fiecare dimensiune are și o limită de greutate care trebuie luată în considerare.

Imaginează-ți antrenamentele cu o bandă de alergare

Nu este vorba doar de mers sau alergare, o bandă de alergare poate face mai mult pentru tine dacă vrei, iar un truc pentru a profita la maximum de acest prieten cu multiple fațete este să îți integrezi antrenamentele obișnuite cu o bandă de alergare. În general, exerciții precum ghemuirile se potrivesc foarte bine cu acest aparat, deoarece adaugă dificultate mișcării, ceea ce intensifică rutina.

Alegeți caracteristicile pe care le veți folosi

La fel cum există în diferite dimensiuni, acestea sunt disponibile și cu o varietate de caracteristici, iar acest lucru cuprinde multe. Vorbesc despre orice, de la caracteristicile fizice ale benzii de alergare în sine până la problemele de software. De exemplu, veți vedea că unele includ ecrane pe care puteți vedea ora, data, kilometrii parcurși, caloriile arse și alte informații conexe, în timp ce altele integrează butoane care vă permit să introduceți informații despre greutatea dumneavoastră, de exemplu, sau să modificați detalii precum înclinarea benzii de alergare sau viteza.

În zilele noastre, există chiar modele care duc totul la un nou nivel și vă permit opțiuni de divertisment în timp ce vă antrenați, cum ar fi aplicații precum Netflix, astfel încât să nu pierdeți niciun episod din serialul preferat sau să vă distrați cu un film bun, sau Spotify pentru a vă reda playlistul preferat, pentru a numi doar câteva.

Să cunoaștem elementele unei benzi de alergare

Fără îndoială, sunt multe de știut despre banda de alergare care ne vor permite să avem o poziție mult mai informată pentru a vedea imaginea de ansamblu atunci când facem alegerea finală și de aceea vă prezint câteva caracteristici pe care nu le puteți trece cu vederea pentru a vă asigura că faceți cea mai bună investiție:

Motor

Motorul ideal al aparatului va depinde de modul în care îl utilizați. Un motor de 1,2 cai putere ar fi destul de nesatisfăcător, în timp ce un motor de 1,75 până la 2,0 cai putere ar fi suficient de puternic pentru mersul pe jos sau joggingul ușor. Pe de altă parte, motociclistul obișnuit ar fi bine să se orienteze către motoare de la 2,50 cai putere în sus, pentru a profita la maximum de ea. Utilizatorii care cântăresc mai mult de 102 kg ar trebui să opteze direct pentru motoarele de 3,0 cai putere.

Dimensiunea centurii

Dimensiunea centurii magnetice depinde, printre altele, de nivelul de confort pe care îl așteptați și de înălțimea utilizatorului. Cele mai multe au o lățime cuprinsă între 40 și 55 cm, 40 cm fiind ideal doar pentru mersul pe jos. Cu toate acestea, lățimea de 55 cm oferă mult mai multă libertate de mișcare pentru alergare și chiar pentru a include unele rutine de antrenament pe banda de alergare.

În ceea ce privește lungimea, majoritatea modelelor au o lungime cuprinsă între 1 și 1,6 m. Dacă sunteți un alergător destul de înalt, cel mai bine este să nu vă mulțumiți cu mai puțin de 1,3 m.

Viteza benzii de alergare

Multe modele ating o viteză de 19 km pe oră, ceea ce este destul de bun pentru majoritatea alergătorilor. Desigur, dacă vă antrenați pentru o cursă sau un maraton, este mai bine să alegeți un model care atinge 20 km pe oră.

Amortizare

Acest lucru poate contribui semnificativ la reducerea impactului asupra corpului cu 15-40%, în funcție de model, și este unul dintre principalele avantaje pe care aceste aparate le au față de alergarea sau mersul pe trotuar sau alte suprafețe.

Spațiu și portabilitate

Aveți nevoie de ceva care să economisească spațiu? Veți fi liniștit să știți că majoritatea modelelor pliabile pe care le veți găsi pe piață sunt de o calitate excelentă. Dar modelele cu rame robuste și solide vor fi, fără îndoială, mai performante și vor dura mai mult.

Siguranță

Alergatul la domiciliu trebuie să fie și el sigur și de aceea există anumite lucruri pe care trebuie să le căutați la aparatul dumneavoastră în acest scop, unul dintre ele este să vedeți dacă cureaua este lată pentru a reduce șansele de a călca de pe ea și de a cădea. Există, de asemenea, modele care au o curea atașată la aparat, pe care o puneți în jurul încheieturii mâinii, astfel încât, atunci când cădeți, cureaua va fi trasă și banda de alergare se va opri automat. Acest sistem este disponibil și sub forma unui buton de urgență.

Diferite tipuri de benzi de alergare

Abia la jumătatea anului 1952, banda de alergare și-a făcut intrarea triumfală pe piață, dar în scopuri medicale. De atunci și până în prezent, mult a fost drumul parcurs, un exemplu fiind faptul că nu mai sunt folosite doar pentru a ajuta la diagnosticarea afecțiunilor medicale, ci sunt acum esențiale și pentru pregătirea fizică și există mai multe tipuri de ele.

Manual

Nu sunt alimentate cu energie electrică, ci de mișcarea dumneavoastră, pe măsură ce mergeți sau alergați pe benzile de rulare cu role. Acestea sunt de obicei mai ușoare și mai puțin costisitoare, deci au și mai puține caracteristici. În general, acestea sunt mai potrivite pentru mersul pe jos decât pentru alergare.

Motorizate

Acestea utilizează o curea rotativă acționată de un motor electric. Acestea au o varietate de funcții și caracteristici care fac din alergarea sau mersul pe ele o experiență mai ușoară. Acestea necesită mai mult spațiu și sunt mai scumpe și mai durabile decât predecesoarele lor manuale.

Hibrizi

Unele benzi de alergare combină designul lor motorizat obișnuit cu cel al unui aparat eliptic sau stepper, astfel încât includ și o structură asemănătoare unei pedale. Spre deosebire de pedală, care are o mișcare de sus în jos, hibrizii imită mișcările semicirculare ale unei eliptice pe o suprafață de picior în mișcare.

Benzile de alergare pliabile

Acestea au posibilitatea de a plia banda de alergare spre consolă sau invers. Acest lucru le face ușor de depozitat pe verticală sau pe orizontală. În general, acestea sunt portabile. Acestea reprezintă o alegere bună pentru uz casnic.

Benzile de alergare de birou

Acestea sunt combinații de benzi de alergare și birouri de birou care vă permit să scrieți articole și documente de pe computer, să semnați documente și să desfășurați activități simple de birou în timp ce faceți exerciții fizice.

Banda de alergare manuală vs. banda de alergare motorizată

În afară de sistemul de operare, mai sunt câteva lucruri care le diferențiază și care îi determină pe unii să le prefere pe unele în locul altora. În general, benzile de alergare manuale sunt cunoscute ca fiind mai ușoare și mai economice decât cele motorizate.

Pentru cei care nu dispun de prea mult spațiu, va fi o veste bună să afle că acestea, atunci când sunt pliate, sunt mult mai ușor de depozitat decât benzile de alergare electrice. Pe de altă parte, acestea vă permit să economisiți foarte mult la factura de electricitate, deoarece nu au nevoie de curent electric pentru a funcționa și sunt, de obicei, destul de durabile. Cu toate acestea, ele nu sunt viabile pentru alergători.

Cele motorizate, deși au nevoie de energie electrică pentru a funcționa, sunt mult mai versatile, iar utilizatorul nu trebuie neapărat să țină mâinile pe mânere în timpul antrenamentului, așa cum se întâmplă în cazul celor manuale.

Înclinația benzii de alergare: manuală sau automată

Ceea ce unii oameni nu știu este că înclinația este esențială pentru a pierde în greutate sau pentru a vă menține în formă, deoarece simulează mersul pe jos sau alergarea în pantă.

DACĂ optați pentru modele ieftine de benzi de alergare, trebuie să știți că acestea vă permit de obicei să modificați înclinarea doar manual, trebuie să coborâți de pe banda de alergare și să efectuați setările înainte de a continua. Acest lucru nu este valabil pentru majoritatea modelelor motorizate; de obicei, această schimbare poate fi efectuată automat, folosind doar câteva butoane.

Multe dintre ele sunt chiar configurate pentru a modifica automat înclinarea și viteza în funcție de programul de antrenament pentru alergare sau mers. Programele de ritm cardiac sunt un exemplu în acest sens, modificând aceste variabile pentru a obține ritmul cardiac și stresul dorit de utilizator.

Benzile de alergare vs. benzile de alergare

Dacă aceste două aparate diferă, este vorba de viteza pe care sunt capabile să o atingă. Atunci când banda de alergare este proiectată pentru viteze mici, sub 8 km/h, de exemplu, înseamnă că este destinată exclusiv mersului pe jos sau alergării foarte lente. Acest model este mult mai puternic și mai durabil, suportând astfel o greutate mai mare. Puterea de ieșire a motorului electric este de obicei oarecum scăzută și, cu o bună răcire, motoarele sunt de obicei garantate aproape pe viață.

Pe de altă parte, benzile de alergare sunt mai versatile, deoarece puteți merge pe ele, puteți alerga încet, puteți integra alte exerciții și chiar vă puteți antrena pentru o cursă. Din acest motiv, acestea au nevoie de motoare mai puternice care să le permită să atingă viteze mai mari, de aproximativ 10 sau 15 km/h, motiv pentru care tind să fie mai scumpe.

Banda de alergare vs. scări

La prima vedere au diferențele lor marcate, putem începe prin a spune că benzile de alergare sau benzile de alergare au o singură bandă de alergare care este folosită pentru cele două funcții principale ale lor. Pe de altă parte, aparatele de urcat pe scări au două benzi de alergare care pot fi folosite fie ca o bandă de alergare obișnuită, fie ca un aparat de urcat pe scări cu două pedale independente care se mișcă în sus și în jos, dar pot fi folosite și ca un aparat eliptic. Cu toate acestea, acestea din urmă sunt prea scumpe.

Merită să optați pentru benzi de alergare comerciale?

Răspunsul la această întrebare va depinde de nivelul de utilizare și de uzura la care va fi expusă mașina. Dacă dețineți o sală de gimnastică comercială, trebuie să aveți benzi de alergare proiectate să reziste la uzura zilnică și continuă la care vor fi expuși utilizatori de toate dimensiunile și greutățile și, de asemenea, doriți ca acestea să aibă o garanție comercială și asistență tehnică.

Când vine vorba de o sală de gimnastică acasă, de multe ori nu merită să faci o investiție atât de mare, deoarece uzura la care este expus un aparat acasă nu este niciodată la fel de mare ca într-o sală de gimnastică comercială, așa că va fi suficient cu un model simplu, performant și mai bine adaptat bugetului tău.

Beneficii

Menținerea corpului în mișcare prin mersul pe jos sau alergare va aduce multe beneficii pentru sănătatea dumneavoastră, menținând sănătatea cardiovasculară și oase și mușchi mai puternici. De asemenea, vă veți bucura de o stare de bună dispoziție datorită eliberării de endorfine.

Dar de ce o bandă de alergare și nu în aer liber? Ei bine, vă veți feri de ploaie sau de căldura excesivă a verii, iar aceste benzi de alergare sunt concepute pentru a amortiza fiecare pas pe care îl faceți. În plus, puteți face acest lucru în orice moment și puteți alege compania televizorului sau orice altceva doriți.

Calorii arse

Activități precum alergarea sunt foarte benefice pentru a arde calorii într-un ritm rapid și a pierde astfel grăsime. Cantitatea de calorii pe care o ardeți va depinde de greutatea dumneavoastră, precum și de durata și viteza exercițiului.

Câteva sfaturi

Alergarea pe o bandă de alergare în mișcare este foarte diferită de alergarea pe o suprafață staționară. Cheia este să vă obișnuiți cu senzația, așa că cel mai bine este să stați pe șinele laterale și să începeți cu o viteză mică, apoi să călcați pe centură și să începeți să mergeți. Creșteți viteza până când vă simțiți pe deplin confortabil.