Bandane de ciclism

mejor-bandana-de-ciclismo

Eu și iubitul meu suntem atletici și sportivi din fire, ne plac activitățile în aer liber și tot ceea ce ne ajută să ne menținem în formă în orice moment al anului.

Întotdeauna ne-am apucat, sezonier, de ciclism, dar vara trecută a fost un coșmar, cu căștile de protecție și căldura ne fierbeau capetele de sudoare, iar mirosul urât din păr era inevitabil.

Pentru a evita aceste probleme neplăcute, anul acesta am decis să căutăm cea mai bună bandană de ciclism din ofertă. Ne menține răcoarea, previne transpirația lipicioasă peste tot și ne va proteja de soarele inclemenților de vară.

Cele mai bune bentițe pentru ciclism

Care este cea mai bună bentiță pentru ciclism?

Alegerea celui mai bun va depinde de gusturile și preferințele dumneavoastră și de frecvența cu care îl veți folosi.

Un produs dezirabil ar trebui să fie cel puțin proaspăt și, dacă este posibil, cu tratament antibacterian , pentru a evita ciupercile și mirosurile neplăcute.

Depinde, de asemenea, de utilizarea pe care o veți face și de ceea ce vă face să vă simțiți cel mai confortabil. Unele persoane preferă bumbac, nailon, chiar neopren sau gel.

Examinarea modelelor disponibile va fi întotdeauna de mare ajutor pentru a alege ceea ce se potrivește gustului și bugetului dumneavoastră.

Cu toate acestea, dacă încă mai aveți îndoieli cu privire la ceea ce aveți nevoie, poate că o privire la această listă comparativă vă poate ajuta să alegeți ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Iată dintre cele mai bune bandane de ciclism:

1. ShopINess pălărie cu bentiță de ciclism

Respirabilă și confortabilă

312UAUIF3JS

Vezi pretul Emag

Să pedalezi pe șosele cu o senzație de răcoare sub cască este posibil numai dacă te asiguri că porți o bentiță de ciclism pentru a te proteja de căldură.

Acesta, fabricat din poliester, pe lângă faptul că este confortabil și respirabil , este anti-UV, adică vă va proteja de razele soarelui.

Este moale la atingere, se usucă rapid și este ușor de spălat. O opțiune confortabilă de purtat.

2. Bandana Radsport Zubehör Rogelli

Confortabilă și cu uscare rapidă

41EU0ejdvuL

Vezi pretul Emag

Disponibile în diverse culori, acestea sunt cele mai recomandate pentru ciclismul pe șosea , deoarece nivelul lor ridicat de absorbție va împiedica transpirația să se reverse pe față, să vă orbească sau să vă ude ochelarii.

Acesta este un produs fabricat din țesătură impermeabilă, rezistentă și absorbantă , care este dotat și cu o glugă care funcționează ca un hanorac. Este foarte confortabil, de înaltă calitate și se usucă rapid.

3. TOOGOO(R)

Reglabil și răcoros

41eB5+k3+FL

Vezi pretul Emag

Confecționat dintr-o țesătură de bună calitate , această bandană de ciclism pentru bărbați va oferi confort și protecție dacă petreceți ore întregi pe bicicletă cu expunere prelungită la soare.

Este complet reglabil și vă va ține capul răcoros pentru o vreme. Dacă sunteți nou în a merge ore întregi pe bicicletă, această eșarfă pentru cască vă va fi de folos. Este un produs durabil și flexibil.

4. Magideal pălărie de pirat de ciclism Magideal

Vă protejează de soare și de căldura extremă

31zJy-cWbPL

Vezi pretul Emag

Potrivit pentru diverse activități în aer liber, cum ar fi ciclism, golf, mtb, camping, vânătoare, pescuit și drumeții, printre altele, acest produs Magideal vă va ajuta să reduceți considerabil efectele stresului termic.

Are curele la spate, este ușor de pus sau de dat jos. Cel mai bun lucru este că previne acumularea de căldură , lăsându-vă o senzație de confort și răcoare și, de asemenea, vă protejează de razele soarelui.

5. Eșarfă de ciclism STK 0113

Simplă, rezistentă și confortabilă

31zJy-cWbPL

Vezi pretul Emag

Cu o țesătură care vă răcorește capul, această eșarfă va fi utilă și pentru alte activități, cum ar fi alergarea sau drumețiile.

Este un produs simplu, rezistent, destul de accesibil, care vă va fi de mare ajutor mai ales vara, când căldura devine mai intensă și trebuie să ieșiți să faceți mișcare. Acesta vă va menține cât mai uscat posibil.

Una dintre acestea va fi utilă cu o spumă viscoelastică .

Ce este o bandană de ciclism?

bandana-de-ciclismo

Nu sunt altceva decât un accesoriu purtat pe cap de către sportivii din diferite discipline. Inițial, era o bentiță sau o bandană. Producătorii au mers mai departe și creează accesorii mai elaborate și mai bine concepute, mai adaptate la forma capului. Funcția sa este de a reține sudoarea și de a preveni scurgerea acesteia în ochii sportivului în timpul competiției sau al antrenamentului.

Tipuri

Pe piața veți găsi o mulțime de acestea, cu diferite modele, materiale și culori. Totul depinde de disciplina dumneavoastră sportivă, de stilul dumneavoastră și de bugetul pe care îl aveți la dispoziție. De fapt, unele materiale sunt concepute mai mult pentru stil decât pentru sport - motocicliștii, de exemplu, le poartă ca o completare a ținutei de motociclist.

Cu toate acestea, utilizarea obișnuită este pentru competiții sau antrenamente sportive și le veți găsi în varietăți care variază de la nailon la neopren și până la bandane cu gel. Dacă vă uitați în ofertă veți găsi bandane de:

  • Poliester
  • Spumă vâscoelastică
  • Bumbac
  • Piele
  • Imprimate
  • Panglici
  • Tricotate
  • Materiale sintetice

Lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când căutați o bandană

În primul rând, lucrurile importante, înainte de a cumpăra unul dintre acestea, trebuie să vă gândiți la utilizarea pe care o veți face de el și la bugetul disponibil în acest scop. După ce aceste aspecte au fost clarificate, este esențial să se ia în considerare următoarele detalii:

Asortează-l la ținută

Deși acest lucru nu este deosebit de important, un pic de stil nu strică nimănui. Întotdeauna este mai bine să vă asortați hainele de antrenament, deoarece va avea un efect pozitiv asupra imaginii dumneavoastră.

Alegeți stilul potrivit pentru ocazie

Este întotdeauna indicat să purtați ceva care să se potrivească cu activitatea pe care o faceți pentru rezultate optime. Dacă faceți curățenie în casă, s-ar putea să vi se potrivească unul din bumbac, dar pentru un antrenament intens, unul reglabil, cu uscare rapidă, vă poate optimiza rezultatele. Dacă sunteți motociclist, pielea este cea mai bună alegere, iar pentru ciclism, țesăturile sintetice nu sunt strâmte și sunt potrivite.

Schimbă-ți coafura

Dacă ești o domnișoară, faptul că porți una dintre acestea nu te va împiedica să îți aranjezi bine părul, ci doar să te uiți la experți și să îți faci împletituri sau cozi de cal care să se potrivească cu natura activității pe care o faci și cu hainele pe care le porți.

Faceți o declarație prin contrastul cu părul

Un contrast bun se obține întotdeauna cu acele culori care scot în evidență culoarea părului și chiar culoarea pielii. Pentru a avea un stil bun, poți face o scurtă cercetare despre ce culori ți se potrivesc cel mai bine și alege în consecință. Pentru blonde și tenul deschis, se potrivesc bine culorile pastelate și fosforescente. Roșcatelor le plac verdele și tonurile de pământ, în timp ce persoanelor cu părul negru le plac culorile intense.

Exersați purtarea lor înainte de antrenament

Dacă nu sunteți obișnuit să le purtați, este recomandabil să vă luați timp înainte de antrenament pentru a vă obișnui cu ele, deoarece presiunea bandanei pe cap vă poate distrage concentrarea și chiar vă poate provoca disconfort și iritații. Pentru o pregătire eficientă, ar trebui să fiți obișnuit să purtați acest accesoriu. De asemenea, va fi de ajutor și alegerea unuia care să fie anti-frecare .

Căutați ceva adecvat vârstei dumneavoastră

Deși sportivii se remarcă în zilele noastre nu doar pentru talentul lor sportiv, ci și pentru ireverența lor, este indicat să alegeți unul care să vă ofere un stil profesional, cu modele îndrăznețe și culori solide. Cel mai bine este să le lăsați pe cele cu animale drăguțe, fețe zâmbitoare și desene animate pentru intimitatea casei dumneavoastră.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra

Atunci când luați oricare dintre aceste case, este esențial să analizați o serie de detalii pentru a vă asigura că o alegeți pe cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră:

Materiale folosite

Vrei ceva care să dureze, așa că o țesătură rezistentă, durabilă, care să nu te rănească, este cea mai bună alegere. Poliester, nailon, bumbac sau chiar țesături care se pot întinde fără a fi prea strâmte, cum ar fi spandexul, aceste țesături vin în modele grozave și vor rezista la cele mai dure antrenamente, iar multe dintre ele sunt foarte ieftine având în vedere performanța lor excelentă.

Evacuarea umezelii și a transpirației

Această calitate este esențială, deoarece este motivul pentru care trebuie să adăugați un astfel de echipament la hainele de antrenament. Desigur, veți ști cât de eficient poate fi acest accesoriu doar după ce îl achiziționați și cu o utilizare continuă, însă reputația în rândul comunității de atleți și recenziile de pe forumurile online vorbesc foarte mult despre acest articol de îmbrăcăminte, așa că ar fi bine să verificați opiniile celor care au achiziționat deja acest articol de îmbrăcăminte înainte de a vă decide asupra unuia.

Poliesterul, bumbacul, spandexul și țesăturile de tip prosop sunt destul de absorbante și, în mod ideal, se usucă rapid, astfel încât umezeala și excesul de transpirație de pe cap să nu devină o pacoste.

Confort

Confortul este cu siguranță o caracteristică esențială. Mărimea, potrivirea și materialele potrivite vă vor oferi confortul dorit în timpul antrenamentului. O țesătură răcoroasă care nu este prea strâmtă poate duce la o bună concentrare și la antrenamente eficiente, altfel poate duce la orice, de la lipsa de concentrare la dureri de cap.

Ușurința de spălare

Un sportiv ocupat nu dorește ceva prea complicat, însă aceste articole de îmbrăcăminte necesită un tratament special, deoarece durabilitatea lor va depinde în mare măsură de acesta. Bandanele rețin multă transpirație, așa că trebuie spălate! Dar, de multe ori, acestea sunt însoțite de instrucțiuni în acest scop. Ar fi bine să le respectați, deoarece elasticitatea, culoarea și durabilitatea lor vor depinde de ele.

Stil și design

După cum v-am spus deja, producătorii au mai multe opțiuni în ceea ce privește bandanele, acum au și bentițe pentru cap și o mulțime de culori care vă vor permite să alegeți ceea ce se potrivește preferințelor sau stărilor dumneavoastră. De la culori solide până la modele îndrăznețe și ireverențioase pe care le puteți asorta cu ținuta dvs. sportivă.

Preț

Dacă este un produs bun și durabil, nu te va deranja să pui câțiva bani pentru ceva bun, însă, este important de reținut că nu întotdeauna prețul ridicat este sinonim cu calitatea, de fapt, în ofertă există o mulțime de acestea care, pe lângă faptul că sunt cele mai puțin costisitoare sunt și cele mai durabile. Este o chestiune de verificare a ceea ce este disponibil în ofertă.

Se potrivește corect?

Această calitate este importantă, deoarece nu veți putea face prea multe cu unul care vă vine prea mare sau prea strâns. O potrivire incorectă vă poate afecta negativ antrenamentul și veți folosi un accesoriu care nu are niciun motiv să fie, așa că este important să vă asigurați o potrivire corectă.

Este de bună calitate?

Este important să vă asigurați de acest lucru, deoarece înseamnă durabilitate și mai puțini bani cheltuiți pe ceva care, dacă se dovedește a fi un design prost, veți ajunge să cumpărați de fiecare dată.

Întrebări frecvente

Adesea, cei care cumpără acest produs au aceleași preocupări, iată cele mai frecvente răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Care este cel mai bun mod de a purta o bandană?

Cele mai multe dintre aceste produse sunt reglabile, este indicat să le purtați sub păr pentru a nu lăsa la vedere atât șuvițele, cât și transpirația.

Va menține capul și fața libere de transpirație?

Da, dacă sunt așezate corect, acesta este scopul bandanelor.

Care este cel mai bun mod de a le curăța?

Fiecare este diferit. Este recomandabil să citiți instrucțiunile de spălare și să le urmați cu atenție pentru a asigura durabilitatea produsului.

Asigură o protecție adecvată împotriva vântului și a frigului?

Da, pe lângă faptul că sunt eficiente pentru a vă menține răcoare și pentru a vă usca rapid transpirația, sunt eficiente și pentru a vă ține de cald pe vreme nefavorabilă, în funcție de material.

Pot să le iau și în mărimea copiilor?

Da, în magazine veți găsi o varietate de mărimi atât pentru copii, cât și pentru adulți. Unele vin în mărimi, iar altele în modele mici, reglabile, cu curele.