Baterii reincarcabile

mejores-pilas-recargables

În copilărie, ați văzut cu siguranță o serie de filme și documentare care descriau isprăvile unor personaje neînfricate și emblematice care se aventurau în medii naturale ostile, lipsite de unelte sofisticate; aceste ființe solitare aveau la dispoziție, de cele mai multe ori, doar un briceag sau un cuțit.

Cu siguranță, cea mai imediată amintire care ne vine în minte este cea a personajului fictiv Rambo, care, îmbrăcat în simple zdrențe și cu un cuțit ostentativ, era capabil să dezmierde, să taie lemne, să vâneze, să prindă cu capcana, să construiască un adăpost etc., care a devenit cel mai prețios kit de supraviețuire al său.

Ei bine, nu mai ești un copil și, cum simți că a sosit timpul să faci loc pentru prospecțiuni și să devii un fel de rulotaș, trebuie să începi să te echipezi.

Cu toate acestea, având în vedere că pe piață există instrumente care vă permit să îndepliniți aceste sarcini, proliferarea lor în ultima vreme poate da naștere la îndoieli în momentul alegerii.

Din acest motiv, în această recenzie vom face o comparație care vă va permite să alegeți corect cele mai bune cuțite de supraviețuire și cuțite de buzunar.

Trebuie să țineți cont de mai multe aspecte: tăișul, dacă este o lamă fixă sau pliabilă, lungimea, oțelul și materialul din care sunt fabricate, mânerul, versatilitatea lor etc.

Deoarece aceste caracteristici sunt destul de extinse, le vom menționa pe cele mai relevante dintre ele.

- Lamele cu conținut ridicat de carbon sunt adesea mai rezistente decât cele din oțel inoxidabil, însă sunt mai predispuse la coroziune.

-Cuțitele cu o lungime de 3,5 până la 5 inci sunt potrivite pentru sarcini delicate, cum ar fi tăierea crestăturilor în țăruși, confecționarea de lațuri și lațuri, îndepărtarea solzilor de la pești, tăierea rădăcinilor și a tuberculilor, dar nu sunt potrivite pentru a face tăieturi mari și pentru a tăia mărăcini.

-Există cuțite cu o singură lamă și cuțite pliabile, fiecare dintre acestea având o utilitate bine definită.

- Așadar, putem spune că un briceag de buzunar este un instrument de zi cu zi pentru scopuri generale, foarte asemănător cu vechile cuțite elvețiene, deși sunt foarte versatile în mediul urban, într-un habitat total sălbatic și dens eficiența lor scade considerabil.

În schimb, un cuțit dintr-o singură bucată este perfect adaptat la aceste condiții.

Pe scurt, alegerea modelului depinde de bugetul, de abordarea și de nevoile dumneavoastră.

Cele mai bune cuțite de supraviețuire pentru camping

Iată cele mai bune cuțite de supraviețuire:

1. Cuțit de supraviețuire multifuncțional MORPILOT

Cu 5 moduri de lanternă

51+pQ16OAEL

Vezi pretul Emag

Dacă vă plac activitățile în aer liber, drumețiile și campingul în pădure, nu există nimic mai bun decât să aveți la dumneavoastră un cuțit rezistent la apă și antiderapant de la cei de la Morpilot, care au folosit oțel inoxidabil în partea de lamă a cuțitului din trusa dumneavoastră de supraviețuire. Piesa este multifuncțională, incluzând în setul său un desfăcător de sticle, un spărgător de sticlă, un tăietor de curele, o parte de lamă super ascuțită și o lanternă din aluminiu aerospațial cu comutator cu 5 moduri, inclusiv lumină de urgență.

 

2. Cuțit zimțat pentru exterior KING-LINK

Cu sistem de pliere și blocare laterală

41CcGc-RrWL

Vezi pretul Emag

Atunci când îți plac activitățile de alpinism și camping, știi întotdeauna că există echipamente indispensabile care trebuie incluse în rucsacul de călătorie. Fără îndoială, un cuțit bun se află în fruntea listei celor mai experte, de aceea, gândindu-se la aceste nevoi esențiale, cei de la King Link au conceput un cuțit tactic din oțel inoxidabil 420 cu sistem pliabil, care are o cataramă pe spate pentru a facilita transportul piesei și un sistem de blocare laterală pentru a vă proteja atunci când nu este folosit.

 

3. Cuțit de supraviețuire Esee-5

Performanță și calitate ridicată

510JykCWlmL

Vezi pretul Emag

Marca americană ESSE vă oferă acest cuțit fabricat cu cele mai înalte standarde de calitate și construcție.

Este fabricat dintr-o singură bucată de oțel 1095 la care s-a adăugat un strat de 6 mm de carbon.

Mânerul său ergonomic este fabricat din Micarta, care îi conferă nu numai o estetică orbitoare, ci și duritate, rezistență, anti-coroziune și toleranță la temperaturi extreme.

Are o muchie extrem de pronunțată, ceea ce îl face ideal pentru tăierea lemnului de foc, a oaselor și a cărnii.

Lungimea lamei este de 13,6 cm, este prevăzută cu o teacă neagră din kidex.

Este un produs de bună calitate, încât garanția sa este pe viață, așa că nu trebuie să ratați această oportunitate imbatabilă.

Prețul său nu este ieftin.

 

4. MT-4 Cudeman 384-K cuțit de supraviețuire cu mâner din cocobolo

Cuțit tactic de înaltă performanță

51kG8Ut0J5L

Vezi pretul Emag

Vă prezentăm acest cuțit tactic, fabricat din oțel inoxidabil austriac N-695 Böhler, care are o lungime totală de 21,5 cm, cu o lamă de 10 cm.

Mânerul detașabil este confecționat din cocobolo și are o greutate de 170 de grame.

Are o gaură pentru șnur, iar mânerele sale sunt fixate cu șuruburi de tip Allen; include un sistem de deschidere ambidextră datorită unui știft pe lamă.

Perfectă pentru excursiile în aer liber, ascuțimea, estetica și performanța sa o fac o opțiune de luat în considerare, deoarece are și siguranță Linerlock și vine cu o teacă din piele.

 

5. Schrade Frontier

Cuțit de câmp bun

51KicgxjEqL

Vezi pretul Emag

Acest cuțit de supraviețuire este fabricat din oțel cu conținut ridicat de carbon 1095, lungimea totală este de 24,66 cm, iar lama are 12,83 centimetri.

Mânerul său este fabricat din TPE; este prevăzut cu o teacă din nailon negru, o piatră de ascuțit cu diamant și o piatră de scântei de înaltă calitate.

Se descurcă foarte bine datorită grosimii lamei, a aderenței bune a pumnului și a ascuțimii remarcabile.

Cântărind 449 de grame, este o alegere bună pentru a cumpăra.

 

6. Gerber Bear Grylls

Raport calitate-preț bun

41kkeq0HaJS

Vezi pretul Emag

Fabricat din oțel inoxidabil, acest cuțit de 127,6 g, cu o lungime a lamei de 15,9 cm, se remarcă prin designul său compact și confortabil.

Mânerul său din cauciuc îl face plăcut la atingere; greutatea sa redusă îl face ideal pentru a fi transportat în orice situație.

Este prevăzut cu o teacă de nailon care poate fi inversată și atașată la o clemă de centură.

Lama este subțire la 8,3 cm; tăietura sa este perfectă, iar tăișul său este suficient de rezistent. Costul său este accesibil.

 

7. BearCraft folding knife

Cuțit multifuncțional

mejores-pilas-recargables

Vezi pretul Emag

Acest briceag de buzunar este un instrument multifuncțional care vă va permite să tăiați, să tăiați și să sculptați diferite tipuri de materiale; versatilitatea sa este atât de mare încât vârful său poate sparge sticla.

Lama sa este fabricată din metal inoxidabil, iar mânerul său ergonomic din aluminiu vă va oferi o aderență și un echilibru excelente.

Este prevăzut cu o teacă de nailon, are o lungime de 12,5 cm și o greutate de 180 g, ceea ce îl face ideal pentru a fi purtat în orice moment și în orice împrejurare.

Acesta este cel mai puțin costisitor articol de pe listă.

 

Ghid de cumpărare: Cele mai bune cuțite de supraviețuire

Cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le aibă un cuțit de supraviețuire bun

Dimensiune

Dimensiunea contează, da, dar când vine vorba de cuțite, cel mai mare nu este întotdeauna cel mai bun. Dacă fierăstrăul este prea mare, vă sacrificați capacitatea de a-l utiliza eficient pentru sarcini mai precise.Equipar-Magazine

Pe de altă parte, un ferăstrău mic nu va oferi performanțe optime în cazul unor sarcini mai rudimentare, cum ar fi tăierea obiectelor sau a buștenilor. De asemenea, nu vă va permite să despicați lemnul și să tăiați crengi și copaci.

Ferăstrău fix

Un ferăstrău fix este mai durabil și mai fiabil decât un ferăstrău pliabil. Da, o unitate pliabilă este ideală pentru sarcinile de zi cu zi, dar una staționară îmi permite să fac față mai ușor situațiilor de supraviețuire.

O balama de orice fel este o slăbiciune. Minimizați riscul de a vă deteriora sau de a vă pierde principala resursă de supraviețuire, alegând un pumnal care este cel mai potrivit pentru autoapărare, tăiere, împungere și tăiere riguroasă.

Full tang

Nu numai că produsul ar trebui să aibă o lamă fixă, dar ar trebui să fie și full tang. Acest lucru indică faptul că fierăstrăul și mânerul sunt realizate dintr-o singură bucată continuă de metal. Mânerele sunt de obicei atașate la porțiunea de mâner pentru o prindere mai confortabilă.

Vârf cu muchie ascuțită

Acest lucru poate părea evident, dar există foarte multe 'cuțite de supraviețuire' cu vârfuri înclinate, rotunjite, străpunse sau tăiate plat. În ciuda argumentelor contrare, există multe motive convingătoare pentru care unitatea dvs. ar trebui să aibă un vârf ascuțit.

Prima este autoapărarea, fie că este vorba de om sau de animal. O unitate care nu are un vârf ascuțit vă compromite capacitatea de a vă folosi eficient cuțitul ca armă, mai ales când vine vorba de tăierea prin haine groase sau prin blană.

Ferăstrău cu un singur tăiș cu coloană vertebrală cu bază plată

Produsul nu ar trebui să aibă un tăiș dublu, deoarece nu este necesar pentru majoritatea utilizărilor de supraviețuire și, dimpotrivă, reprezintă un dezavantaj.

Pomelier solid

'Pomelierul' este partea inferioară a mânerului cuțitului, cunoscută și sub numele de 'coadă'. Folosesc în mod regulat pumnul cuțitului meu pentru a lovi sau a bate cu ciocanul, deși unele unități sunt proiectate cu găuri sau forme rotunjite care le fac nepotrivite pentru batere.

Ferăstrău metalic

Cel mai simplu răspuns este să alegeți un cuțit cu ferăstrău din oțel carbon sau din oțel inoxidabil. Rezistența, duritatea, flexibilitatea și capacitatea ferăstrăului de a lua și de a menține o muchie sunt determinate de tipul de metal utilizat. Mai important decât tipul de metal, potrivit unor experți, este procesul de revenire (tratament termic).

Designul ferăstrăului

Marginea dreaptă vs. parțial zimțată

Deoarece un cuțit de supraviețuire poate fi necesar pentru a face tăieturi ascuțite și glisante, o alegere rezonabilă este să aveți un ferăstrău parțial zimțat.

Spină plată vs. zimțată

Un cuțit cu spină plată poate fi lovit cu un băț de despicat lemnul, dar nu poate fi folosit ca ferăstrău.

Lungimea ferăstrăului

Orice dimensiune a unui cuțit de bună calitate în mână va fi mai bună decât unul uitat acasă.

Grosime

Ferăstraiele mai subțiri vor fi mai bune pentru lucrări de sculptură și pentru crearea de capcane, în timp ce cele mai groase vor fi mai bune pentru tăiere și pentru a face pârghii, dar mult mai grele.

Orificiu pentru șnur

Un șnur este primul pas pentru a evita pierderea cuțitului în timp ce vă plimbați prin tufișuri sau când urcați și coborâți dealuri abrupte, mai ales dacă aveți o teacă de calitate slabă.

O teacă bună

Teaca trebuie să țină bine cuțitul, fără a ne limita mișcarea. Acesta ar trebui să îl protejeze pe purtător de tăieturi sau răniri în timp ce merge, îngenunchează sau se ghemuiește. De asemenea, ar trebui să împiedice cuțitul să alunece chiar și atunci când merge în sus și în jos.

Care sunt diferitele tipuri de lame?

Ghete

Aceste unități sunt cuțite fixe cu zimți care se potrivesc de obicei în interiorul unei cizme. De asemenea, acestea pot fi plasate în interiorul unei centuri sau sub talia pantalonilor. De obicei, acestea au o margine dublă și au o lungime cuprinsă între 5 și 10 cm.

Vânători de iepuri și cuțite de supraviețuire

Fie că sunteți la vânătoare sau într-o situație de supraviețuire, aceste unități vă pot salva viața. De obicei, acestea sunt realizate din lame subțiri pentru o mai bună performanță de tăiere.

Luptă

Soldații, indiferent de grad, poartă un cuțit care acționează atât în luptă, cât și ca unealtă pentru o varietate de activități.

Pliabile

Sunt ideale pentru acele circumstanțe în care nu este ușor sau convenabil să transportați o unitate cu un ferăstrău fix, astfel încât acestea pot fi o alternativă excelentă, datorită dimensiunilor reduse și ușurinței cu care pot fi depozitate în buzunar.

Militar

Un pumnal militar nu se va deteriora și nici nu va suferi defecte mecanice, ca să nu mai vorbim de faptul că nu are nevoie de accesorii suplimentare pentru a funcționa. Este o resursă excelentă ca atac final în luptă.

Stilul Rambo

Acest stil de cuțit a fost popularizat de Sylvester Stallone în celebrul film 'Rambo', al cărui vârf are de obicei un fel de 'ferăstrău' cu mânerul găurit.

Cuțite cu teacă

Acest tip de produs este un instrument esențial la vânătoare în junglă, la pescuit sau în camping. Acesta vine cu multiple funcții utile, care ne vor ajuta să facem față oricărei situații nesperate.

Tactica

Aceasta este o parte foarte importantă a arsenalului militar. Acesta trebuie să funcționeze atât ca instrument, cât și ca armă. Calitatea este o cerință fundamentală pentru aceste produse. Acestea sunt disponibile într-o varietate de forme de muchii, inclusiv muchii zimțate, muchii duble, muchii drepte și multe combinații ale celor trei.

Stil Tanto

Acesta este un model destul de vechi, fabricat în Japonia. Se deosebește de celelalte datorită vârfurilor sale fine, care sunt ideale pentru tăiere și feliere și sunt destul de rezistente. Chiar și în cazul unei utilizări constante, este foarte dificil să se deterioreze vârful cuțitului.

Avantajele unui cuțit fix cu zimți

Pe lângă faptul că este mai puternic și mai durabil, este și mai ușor și mai rapid de folosit dacă vă aflați într-o situație de urgență. Doar scoateți cuțitul din teacă și sunteți gata de plecare. Acestea oferă, de asemenea, o utilizare superioară în zona tactică și pot fi folosite pentru tăiere, săpare, vânătoare și ciocănire.

Pumnalul personalizat este mai scump

Sunt sigur că un pumnal personalizat va valora euro cu euro din valoarea sa; totuși, noi, muritorii de rând, care nu deținem un Lamborghini, un Ferrari sau un Rolex de aur, trebuie să ne mulțumim cu o opțiune de marcă nu foarte scumpă, care funcționează perfect pentru nevoile noastre în aer liber.

Lucruri fascinante pe care le poți face cu un cuțit

Confecționarea de unelte

Folosind un pumnal bun, vei putea să faci unelte sau arme utile într-o situație de extremă urgență. Confecționarea unei sulițe sau a unei arme cu mai multe vârfuri nu va fi o problemă dacă aveți la îndemână câțiva bușteni sau crengi de lemn.

Prelucrați lemnul

Cu acest produs, veți putea tăia bucăți de lemn mort și veți putea face focuri de tabără, șeminee sau grătare pentru a vă oferi adăpost și hrană în mijlocul junglei; numai cu o margine bună și o prindere confortabilă.

Obțineți foc

Dacă vă luați o bară de fier, veți avea o sursă de flăcări super-încăpătoare care nu va rămâne niciodată fără combustibil și nici nu va fi afectată de vreme.

Poți săpa

Cu un cuțit bun, poți săpa în pământ și să scoți viermi sau larve pentru a face momeală, sau să faci o gaură pentru a face afacerea numărul doi, la fel ca o fosă septică.

Lovirea obiectelor

Folosirea mânerului armei este foarte convenabilă atunci când trebuie să lovești cu ciocanul sau să lovești animale sau oameni fără a-i tăia grav (adică dacă nu ai sânge rece).

Confecționarea tocurilor sau a teascelor

Confecționarea unui toc propriu este de fapt destul de ușoară și poate fi foarte eficientă dacă este făcută corect.

Salvarea oamenilor

Un cuțit de bună calitate vă va permite să spargeți un geam de mașină sau chiar să tăiați prin metalul subțire al ușii unui vehicul. De asemenea, poate fi folosit pentru a tăia centura de siguranță.

Momente în care nu doriți să folosiți un cuțit mare

Lupta

Toate cuțitele mari și grele se învârt greu, sunt greu de schimbat direcția și nu sunt mai ascuțite decât un model mai mic. În plus, nu ai vrea ca infractorul să scoată cuțitul din teaca ta și să-l folosească împotriva ta, nu-i așa?

Pentru vânătoare

Dimensiunea, conturul și greutatea disproporționate ale cuțitelor mari se combină pentru a le face să fie departe de a fi un instrument ideal atunci când este timpul să vânezi sau să jupui un animal.

Pentru fabricarea pârghiilor

Aceste produse sunt fabricate pentru a fi solide într-o singură direcție. Această direcție nu este laterală, așa că vă recomand să NU faceți pârghii cu ea.

Pentru aruncare?

Poate că ați văzut în unele filme japoneze cum samuraii aruncă cuțite și lame în adversari, dar acest lucru nu se întâmplă în viața reală. Veți ajunge să vă deteriorați sau să vă pierdeți arma.