Becuri inteligente

mejor-bombilla-inteligente

Odată cu introducerea din ce în ce mai frecventă a tehnologiilor în casă, nu este neobișnuit ca tot mai mulți dintre noi să își dorească o casă inteligentă. Când am aflat că iluminatul meu poate fi inteligent, am fost fascinată de idee, dar nu atât de mult de modelele de becuri care au trecut prin casă. Acestea se stingeau singure, aveau o durată scurtă de viață, erau dificil de configurat și, cel mai adesea, scăpau de sub control.

Primele câteva căutări au fost un adevărat coșmar, dar mi-am dat seama curând că adevărata problemă era că făceam alegeri greșite. În cele din urmă am descoperit piața largă a becurilor inteligente și am găsit cel mai accesibil și funcțional bec pentru mine.

Cu toate acestea, înainte de a-l găsi pe cel mai bun, am dat și peste modele cu aplicații foarte proaste, greu de configurat și care îmi pierdeau setările după un anumit timp. Dar unul dintre cele mai frustrante lucruri a fost atunci când am pierdut statisticile de consum din cauza unor erori.

Cele mai bune becuri inteligente

Care este cel mai bun bec inteligent?

Nu credeți că voi păstra șmecheria, vă voi ghida în cumpărarea unui bec de bună calitate cu ajutorul acestui ghid și, bineînțeles, cu cele cinci recomandări ale mele din lista de comparație de mai jos, pentru ca dumneavoastră să comparați și să îl alegeți pe cel care vă place cel mai mult.

Știați că aceste becuri inteligente pot fi albe sau colorate? Ambele modele pot fi ajustate, nu numai când să pornească sau să se oprească, ci și nivelul de luminozitate. Dar becurile albe sunt, în general, cele mai ieftine. Acest lucru se datorează faptului că acestea necesită componente mai simple și nu au nevoie de ajustări pentru a-și schimba culoarea.

La rândul lor, unele modele au un fel de telecomandă, dar va fi mai convenabil dacă poate fi controlat prin intermediul dispozitivelor mobile cu o aplicație gratuită și ușor de utilizat.

Conectivitatea acestora poate fi prin WiFi sau Bluetooth, dar prima este de obicei cea mai stabilă. De asemenea, este posibil să fiți interesat să integrați mai multe obiecte inteligente sau să fi făcut deja acest lucru, așa că veți fi interesat de modelele care sunt compatibile cu Google Home sau Amazon Alexa.

Iată dintre cele mai bune becuri inteligente:

1. Bec LED inteligent Teckin E27

Pentru sisteme de iluminat personalizate

Nu trebuie să fiți prea expert pentru a instala acest bec LED E27 acasă, este foarte ușor. Cel mai bun lucru este că nu numai că este disponibil în lumină albă reglabilă, dar are și o opțiune de culoare , astfel încât puteți personaliza ambianța.

Acesta este un bec LED inteligent care funcționează de la distanță prin intermediul aplicației Smart Life pe care o descărcați pe telefon, puteți, de asemenea, să îl controlați prin comenzi vocale, este compatibil cu Alexa și chiar și cu Google Assistant.

Funcționează cu conexiune WiFi 2,4 GHz, are 800 lumeni și durata de viață este de până la 30.000 de ore, aproximativ 27 de ani dacă îl folosiți în medie aproximativ trei ore pe zi. Are o gamă de tensiuni de la 100 la 240 de volți și puteți economisi până la 60% din consumul de energie electrică.

Este un bec cu glob inteligent, nu aveți nevoie de o găleată pentru a-l instala.

2. Kit de 3 becuri LED E27 Philips Hue White and Color Ambiance

Kit de trei becuri

31UlfC7LAPL

Vezi pretul Emag

Acest trio de becuri LED inteligente vă permite să alegeți din 16 milioane de culori cu ajutorul cărora puteți seta ambianța casei dvs. pentru a crea atmosfera dorită, precum și să reglați nuanțele de lumină albă, caldă și rece.

În plus, vă puteți controla iluminatul prin intermediul smartphone-urilor, al senzorilor de mișcare sau prin voce. De asemenea, puteți seta alarme pentru a aprinde luminile, pentru a verifica dacă le-ați stins atunci când plecați din casă și pentru a le sincroniza cu muzica sau jocurile video.

Are o bază cu șurub, o durată de viață de aproximativ 25 000 de ore și economie de energie.

3. Kit de 3 becuri inteligente RGBW Lightning Ever LED RGBW Lightning Ever

Milioane de culori la alegere

41ZQ9LtSUiL

Vezi pretul Emag

Acesta este un set de trei becuri care face parte dintr-un sistem de iluminat inteligent extensibil, în care puteți conecta și controla până la sute de becuri de acest model cu ajutorul unui hub, al unui cablu de alimentare și al unui cablu de rețea care sunt incluse.

Are o funcție de temporizare care poate fi activată și controlată prin intermediul telefonului mobil cu ajutorul unei aplicații disponibile pentru iPhone IOS și Android. În acest fel, puteți controla, de asemenea, schimbarea culorii și gradul de atenuare sau de luminozitate. În plus, aceste becuri au o eficiență energetică A+.

4. TP-Link LB130

Imitați lumina naturală!

212HU+maDlL

Vezi pretul Emag

Această marcă a câștigat teren în lumea tehnologică și prezintă acest model de bec inteligent care poate fi conectat la rețeaua Wi-Fi pentru a-l controla de oriunde prin intermediul aplicației sale, unde se poate monitoriza chiar și energia consumată.

Este multicoloră, gama de culori este reglabilă, are un mod circadian care constă în reglarea dinamică a intensității și temperaturii luminii pentru a imita modelele luminii naturale. Dacă vă sincronizați cu Amazon Alexa, îl puteți controla prin voce. Are o putere de 11 wați și nu necesită baterii. (Bec Koogeek E27

Creați o mare varietate de stări de spirit

Sincronizați iluminatul prin tehnologia Apple Homekit, care vă oferă o modalitate convenabilă și sigură de a controla becurile conectate prin Siri sau prin telefon. De asemenea, puteți seta programe și temporizatoare personalizate, astfel încât becul dvs. să vă satisfacă nevoile.

Puteți monitoriza consumul de energie prin intermediul aplicației Koogeek Home și îl puteți urmări în timp real, săptămânal sau lunar, după cum aveți nevoie sau doriți, și puteți, de asemenea, să îl setați să se oprească automat. Este sigur și fiabil, ușor de conectat la priză și de instalat.

De ce să cumpărați becuri inteligente?

mejor-bombilla-inteligente

Poate părea o nebunie tehnologică, dar adevărul este că un bec inteligent în casa dumneavoastră vă poate oferi numeroase avantaje. Primul și poate cel mai important este că aceste lămpi vă vor ajuta să luminați întreaga casă, dar vă vor permite să economisiți până la jumătate din ceea ce cheltuiți de obicei pe factura de electricitate - un adevărat chilipir! În afară de asta, este un dispozitiv pe care îl puteți acționa cu telecomandă, astfel încât puteți aprinde și stinge lumina fără să fiți neapărat acasă, o modalitate bună de a ține hoții la distanță.

Un alt motiv pentru care aducerea acasă a becului inteligent poate fi o idee bună este că pur și simplu îți permite să îți personalizezi mediile, în timp ce lumina tradițională are o singură intensitate, becurile inteligente cu led îți pot oferi o mare varietate în acest sens, ele vin în numeroase culori și poți face ambianța după bunul plac și o poți regla în funcție de preferințele tale. Mai mult de un motiv bun pentru a migra de la o casă tradițională la o casă inteligentă, începând, evident, cu iluminatul.

Becurile inteligente ca parte a caselor inteligente

Multe țări se adaptează la tehnologia caselor inteligente, iar ceea ce putea părea cândva un moft, cel puțin excentric, este acum pur și simplu un curent în direcția în care se îndreaptă toată lumea. În plus, cu cât o casă este mai inteligentă, cu atât mai bună este configurarea și asocierea între dispozitive, cu atât mai mult dacă este vorba de un sistem de iluminat complet.

Becul inteligent în sine poate fi configurat pentru a acționa în concordanță cu celelalte dispozitive inteligente pe care le puteți obține în casă, dar pentru aceasta este important ca becul ales să aibă compatibilitate deplină cu dispozitivul sau dispozitivele inteligente pe care le aveți acasă, acest lucru se întâmplă mai ales dacă vă decideți pentru un hub inteligent cu care veți controla toate dispozitivele.

Unele hub-uri, de exemplu, vin cu senzori de mișcare care vă vor permite să setați luminile pentru a se aprinde atunci când sunt detectate; de asemenea, puteți selecta un bec bluetooth dacă nu doriți un hub, deoarece acestea funcționează cu un alt tip de conexiune fără fir.

Aveți nevoie de corpuri de iluminat speciale?

Costul becurilor inteligente nu înseamnă că trebuie să cheltuiți mai mulți bani pe o lampă sau un corp de iluminat diferit de cel pe care îl aveți deja în casă. De fapt, unul dintre marile avantaje ale acestui tip de becuri este că sunt compatibile cu lămpile existente, deoarece au un capac Edison sau baionetă, ceea ce înseamnă că sunt și ușor de instalat. Aici caracterul inteligent este asigurat de becul care funcționează cu ajutorul concentratorului sau al comenzilor vocale.

Ce fac becurile inteligente?

Poate părea o întrebare prostească, dar becurile inteligente vă vor face viața mai ușoară. Nu este doar o invenție inutilă a modernității, ci o opțiune care îi poate ține la distanță pe hoți și vă poate ajuta să economisiți câțiva dolari pe factura de electricitate.

Ceea ce poate vă întrebați aici este cum poate un bec inteligent să fie capabil de toate acestea, ei bine, este simplu: becurile inteligente sunt capabile să se aprindă sau să se închidă prin comenzi sau prin utilizarea unei aplicații de pe tableta sau smartphone, fără ca dumneavoastră să fiți acasă. Puteți programa temperatura luminii și chiar culoarea acesteia pentru o seară romantică sau puteți opta pentru o lumină albă caldă dacă trebuie să petreceți toată noaptea pregătind rapoarte. Despre asta este vorba în conceptul de iluminat inteligent .

Culoare și luminozitate

Cu un bec tradițional obțineți doar o singură culoare de lumină, de obicei galben sau alb cu incandescență, tipic pentru case și birouri, dar dacă doriți lumini colorate, va trebui să cumpărați mai multe. Această realitate este diferită în cazul celor inteligente, pentru că, deși unele dintre ele au culoarea naturală, altele au tot curcubeul și ți-l pun la dispoziție, astfel încât cu una singură poți schimba ambianța casei sau a biroului tău în mii de feluri, fără a fi nevoie să investești mulți bani în această încercare.

În ceea ce privește luminozitatea, acesta este un alt domeniu în care becurile inteligente au mai marcat un punct, deoarece, deși multe dintre ele vin cu o putere standard, vin cu o varietate de lumeni care vă permit să aveți la dispoziție becuri de luminozitate reglabilă, adică, cu cât are mai mulți lumeni, cu atât este mai reglabilă luminozitatea, astfel încât puteți obține o lumină de temperatură joasă de luminozitate caldă care este de aproximativ 2. 500K, sau o lumină mai puternică și mai intensă la temperaturi ridicate, care ar fi echivalentul a aproximativ 8 500K.

Cum se controlează becurile inteligente?

După cum am spus, becurile inteligente pot fi controlate prin intermediul aplicațiilor de la distanță de pe tabletă sau smartphone, prin comenzi vocale sau diverse aplicații. Un bec conectat la Google Home, de exemplu, sau un grup de becuri conectate la aceeași aplicație, puteți să le controlați ca grup și să le determinați luminozitatea sau strălucirea, precum și orele la care se aprind și se sting și câte dintre ele se vor stinge în același timp. Același lucru se întâmplă și cu unele comenzi vocale, cum ar fi Alexa sau Google Assistant, în orice caz, dacă vă aflați acasă, le puteți controla oricând așa cum faceți cu becurile tradiționale: folosind întrerupătorul.

Au nevoie becurile inteligente de un centru de automatizare?

Răspunsul evident la această întrebare este da, dar nu toate: unele sunt conectate și prin Bluetooth sau WiFi, în orice caz, aproape întotdeauna folosiți un hub, o tabletă sau un smartphone pentru a le controla, dar avantajul centrului de automatizare este că vă oferă un adevărat control de la distanță. Veți cheltui ceva mai mult, dar, pe termen lung, veți vedea că este o investiție mai importantă decât să aruncați bani degeaba.

În timp ce becurile inteligente controlate prin bluetooth vă permit să controlați doar atât cât poate ajunge semnalul și Wifi, atâta timp cât aveți o conexiune bună la internet, centrul de automatizare vă va permite să vă controlați becurile inteligente sau grupul de becuri inteligente de oriunde, având la îndemână aplicația, telefonul mobil sau tableta.

Ghid de cumpărare pentru becul inteligent

Puteți spune că luminile inteligente sunt ceva de genul becuri automate care necesită o serie de calități pentru a fi controlate de la distanță. Așadar, atunci când selectați un bec inteligent, ar trebui să aveți în vedere:

Conectivitate

Toate funcționează cu conexiune fără fir. Dar, așa cum am spus, acest lucru este variabil pentru fiecare bec inteligent, poate fi bluetooth, conexiune wireless la internet, un hub sau un centru automatizat, cunoscut și sub numele de Hub.

Sisteme compatibile

Există o mare varietate, dar înainte de a cumpăra un bec inteligent ar trebui să verificați care dintre aceste sisteme se potrivește cel mai bine scopurilor dumneavoastră: Apple Home kit, Amazon Alexa, Google Home, Wink, XFinity, printre o mare varietate.

Aplicație mobilă

Cu ajutorul uneia dintre acestea veți putea controla becul inteligent, configura utilizarea acestuia și, odată ce ați făcut acest lucru, veți putea face ajustările zilnice: atribuiți intensitatea luminii, orele de pornire și de oprire și camerele din casă în care ar trebui să lumineze.

Comenzi vocale

Utilizate pentru a aprinde sau stinge becul inteligent sau grupul de becuri inteligente, pentru a reduce sau a lumina, pentru a schimba culoarea și pentru a selecta stilul de iluminare.

Programare

Acesta este poate unul dintre cele mai bune avantaje ale becului inteligent, puteți configura funcționarea acestuia într-un mod programat pentru o perioadă nedeterminată de timp, cum ar fi pornirea la anumite ore înainte de a ajunge de la serviciu sau schimbarea intensității în weekend pentru o atmosferă mai caldă.

Program de somn/trezire

Poate părea exagerat, dar puteți seta becul inteligent să funcționeze ca un ceas deșteptător dimineața sau să se stingă la o anumită oră seara. Chiar și pentru o oră de trezire confortabilă, puteți programa becul pentru a diminua intensitatea luminii pe măsură ce vă treziți. Un iluminat cu adevărat inteligent.

Programarea scenelor

Reglați intensitatea, temperatura și culoarea becului dvs. inteligent pentru a crea ambianța perfectă pentru o seară romantică, o seară de film sau o discuție cu prietenii.

Acțiuni de activare

Aceasta se referă la setări suplimentare ale becului inteligent, cum ar fi pâlpâirea, activarea prin comenzi vocale sau punerea în aplicare a unei anumite rutine înainte și după culcare, cum ar fi lumini mai intense sau mai puțin intense, după caz, de exemplu.

Tehnologia de detectare a mișcării

Un bec inteligent vine cu detectare a mișcării, acest lucru se datorează GPS-ului dispozitivului de control care vă va permite să știți în ce parte a casei se află becul sau cine îl controlează la un moment dat.

Dimensiune

Nu trebuie să schimbați totul atunci când aveți un bec inteligent. Acestea au fost fabricate urmând dimensiunea standard a becului tradițional și toate variantele sale.

Culoare

După cum v-am spus, un bec inteligent bun vine cu albul tipic și se adaugă toate nuanțele curcubeului.

Întrebări pe care trebuie să vi le puneți atunci când cumpărați un bec inteligent

bombillas-inteligentes-300x200

Atunci când treceți la un sistem inteligent, există multe întrebări care apar atunci când cumpărați un bec simplu: compatibilitate, cost, configurație, tip de conexiune, stil, durabilitate. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări care apar la cumpărarea unui bec inteligent

Care sunt beneficiile luminilor inteligente?

Există o mulțime de beneficii pe care le veți obține de la un bec inteligent, de la comoditate la economii de energie și până la siguranța pe care o oferă controlul de la distanță al iluminatului din casă.

Cum vă poate ajuta un sistem de iluminat inteligent să dormiți mai bine?

Pe scurt, un sistem inteligent vă permite să programați fiecare bec pentru a schimba luminozitatea și intensitatea, un mediu mai cald și mai slab luminat vă va ajuta să aveți un somn odihnitor, spre deosebire de corpurile de iluminat strălucitoare care vă țin treaz.

Cât durează becul inteligent?

Acest lucru este variabil în funcție de utilizare, dar becul inteligent are o durată de viață lungă. În medie, până la 30.000 de ore, ceea ce poate fi echivalentul a cel puțin 20 de ani, în funcție de numărul mediu de ore pe zi în care îl porniți.

Cum se instalează un bec inteligent?

Pur și simplu, se plasează la baza racordului electric și se asociază cu o aplicație sau o conexiune wireless pentru a configura utilizarea acestuia. Nu trebuie să fii un geniu!

Va funcționa becul cu toate celelalte dispozitive inteligente pentru casă?

În cazul majorității modelelor, becul inteligent a fost proiectat pentru a fi compatibil cu toate aceste dispozitive, însă verificarea compatibilității înainte de a cumpăra este întotdeauna o idee bună.

Ar trebui să folosesc WiFi sau Bluetooth pentru a-mi controla luminile inteligente?

Este o opțiune, dar nu trebuie neapărat să fie, există cu siguranță modele de becuri inteligente care sunt controlate prin aceste mijloace, dar cu un hub sau un concentrator automatizat le puteți controla și pe acestea, iar pe termen lung va fi și mai ieftin.