Bicicleta de sosea

mejor-bicicleta-de-carretera

Ciclismul este una dintre cele mai mari pasiuni ale mele, de când eram mic am avut mereu acasă o bicicletă de munte, pe care am schimbat-o pe măsură ce am crescut.

Acum, că am ajuns la vârsta adultă, nu mai am atât de mult timp pentru a merge în aventuri pe bicicleta mea MTB, dar am reușit să mă deplasez prin oraș cu una dintre cele mai bune biciclete de șosea, care, datorită aliajului de fibră de carbon super ușor , îmi permite să o iau cu mine peste tot și chiar să merg la serviciu cu ea.

Dar, pentru a ajunge la această bicicletă de șosea de o calitate excelentă, a trebuit să caut ore întregi printre marea diversitate de modele existente, unele mai bune decât altele, până când, după multe cercetări, am ajuns la cea mai bună opțiune pentru mine, așa că și tu poți să o realizezi.

Cele mai bune biciclete de șosea

Care este cea mai bună bicicletă de șosea?

Pe o piață atât de competitivă cum este lumea sportului, nu este de mirare că există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de cele mai bune biciclete de șosea.

Modele pentru copii, pentru femei, pentru bărbați sau mărime unisex, puteți avea cu toții opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor, înălțimii și nivelului de îndemânare la ciclism, mai ales dacă sunteți începător sau dacă, de exemplu, doriți să vă completați rutina de alergare cu o altă activitate.

Primul lucru de luat în considerare este designul bicicletei de șosea, acestea pot fi fabricate din aliaj de aluminiu, fibră de carbon, oțel sau titan, alegerea între unul sau altul va depinde de cât de ușoară sau puternică doriți să fie. Fiecare material are avantajele și particularitățile sale, astfel încât să faceți o comparație între toate acestea vă va fi mai ușor.

Alți factori, cum ar fi cât de de înaltă este bicicleta, dacă scaunul său este reglabil, dacă aveți nevoie de pantofi speciali de ciclism și chiar de greutatea pe care o poate susține, vă vor spune cât de potrivit este un model de bicicletă de șosea.

Iată cele mai bune biciclete de șosea:

1. Bicicleta de șosea CHRISSON '28

51ZL1soPT6L

Vezi pretul Emag

Pentru a începe cu lista noastră, găsim această bicicletă, fiind una dintre cele mai bune pentru calitatea sa ridicată, care nu numai că vă va surprinde prin caracteristicile sale excelente, dar și prin prețul său cu adevărat accesibil pentru o bicicletă de aceste dimensiuni.

Aceasta este o bicicletă de șosea care are 24 de viteze shimano, cu frâne shimano , cu un deraiorator frontal și roți grele care vă vor duce oriunde, precum și care vă vor oferi o siguranță adecvată.

Această bicicletă de șosea are, de asemenea, o manivelă din aluminiu, care este destul de ușoară, ceea ce face ca acest model să aibă o greutate totală de 10,4 kg, ca să nu mai vorbim de faptul că este mărimea XXL.

Atât ghidonul, cât și șaua sunt complet reglabile, astfel încât puteți adapta bicicleta de șosea la înălțimea dumneavoastră.

Este un model perfect pentru începătorii care doresc să se inițieze în lumea bicicletelor de șosea.

2. Bicicletă de șosea Shockblaze S7

41Ivxbe8MoL

Vezi pretul Emag

Această bicicletă de șosea Shockblaze este un model de foarte bună calitate care își impresionează utilizatorii cu rutarea internă a cablurilor, cu grupul Shimano 105 11v complet și cu un design modern și frumos, care te va duce oriunde vrei să ajungi după câteva plimbări.

Aceasta este o bicicletă de șosea de top, cu o șa extrem de confortabilă și o construcție din aluminiu care o face foarte rezistentă, cu o greutate de 11 kilograme care vă va oferi un echilibru excelent.

Este, de asemenea, o bicicletă de șosea foarte confortabilă, cu frâne bune care vor permite o călătorie sigură, precum și cu componente de înaltă calitate, cum ar fi ghidonul, lanțul și roțile de 28 de inci.

3. Bicicleta de șosea FJW de 26 de inch

51g2qzqpKHL

Vezi pretul Emag

Cu 21 de viteze, frână dublă pe disc și o rezistență mare datorită cadrului și furcii din oțel, un design care va oferi și un confort deosebit, deoarece are ghidonul la o înălțime potrivită.

Această bicicletă de șosea are o frână mecanică pe disc , atât în față, cât și în spate, cu rotoare cu discuri ondulate și jante din aliaj pentru o aderență sigură pe pistă.

Acesta este unul dintre cele mai grele modele de pe listă, fiind fabricat dintr-o combinație de oțel și carbon, dar cu o capacitate de încărcare mai mare, poate fi călărit de persoane și bagaje care cântăresc până la 150 de kilograme.

Această bicicletă este perfectă pentru începătorii care doresc să se bucure de activități sportive într-un mod confortabil, sănătos și distractiv și poate fi folosită ca mijloc de transport pentru a merge la serviciu sau pentru a se plimba prin oraș în weekend.

4. Bicicleta de carretera Savadeck HERD6.0 700C

51LIY9QCz3L

Vezi pretul Emag

Printre cele mai bune mărci de biciclete de șosea veți găsi Sava, unde modelele de top din gama se fac simțite și unde, ca exemplu, aveți această opțiune de înaltă calitate.

Aceasta este o bicicletă aero , fiind fabricată din fibră de carbon, este una dintre cele mai ușoare de pe listă, cu o greutate de 8,3 kg, care vă va economisi energie atunci când pedalați.

Această bicicletă de șosea are un triunghi spate avansat și un design conic al capului, ceea ce o face un model mai rigid și mai ușor de controlat, care vă poate îmbunătăți puterea de pedalare.

Dispune de un sistem de schimbare, frânare și transmisie shimano cu 22 de viteze, cu o manetă de schimbare, un deraior față și spate, plus un set de pinioane integrat pentru o schimbare mai lină, pentru o asamblare mai ușoară .

Anvelopele sale sunt, de asemenea, de la una dintre cele mai bune mărci de anvelope de bicicletă, este vorba despre Michelin, care echipează acest model cu două anvelope puternice, rezistente, antiderapante și care oferă o rezistență scăzută la rulare, ceea ce vă va face să mergeți mult mai repede.

5. Bicicleta de șosea FabricBike Light

41Y2yNj52pL

Vezi pretul Emag

Dacă sunteți în căutarea unui model de bicicletă de șosea care să fie mai puțin costisitor, acesta de la marca FabricBike ar putea fi cel ideal, fiind și unul dintre cele mai bune în ceea ce privește raportul calitate/preț.

Este o bicicletă de șosea cu cadru și furcă din aluminiu, fiind din cele mai bune materiale pentru a oferi o calitate deosebită, pe lângă faptul că o face ultraușoară și foarte robustă, dar, fără a înceta să fie o bicicletă destul de ușoară, deoarece are o greutate de doar 9,45 kilograme, ceea ce va face ca aceasta să fie ușor de transportat dintr-un loc în altul.

Toate completările sale sunt excelente, numărând cu jante de aluminiu cu perete dublu, cu dimensiuni de 28 de inci fiecare, precum și un set de frâne care permite o pedalare foarte sigură, pedale cu curele incluse și o șa cu o husă moale, care va oferi cel mai mare confort atunci când călătoriți pe această bicicletă de șosea.

Această bicicletă, combinată cu un pic de alergare, vă va menține activ și vă va menține un stil de viață sănătos.

6. Bicicleta de șosea Helliot Bikes Sport 03

51OSGa2fLBL

Vezi pretul Emag

Și dacă tot vorbim de cele mai bune biciclete de șosea de pe piață, vei găsi acest model care este foarte recomandat nu doar pentru prețul mai mic decât altele, ci și pentru calitatea foarte bună a acestuia și a tuturor componentelor, pe care le poți schimba și cu Shimano Ultegra pentru o mai mare performanță la pedalare.

Această bicicletă de șosea este un model total unisex, care poate fi folosit de orice adult care dorește să se deplaseze pe o bicicletă, precum și să rămână activ și să ducă un stil de viață mai sănătos.

Este un model care are roți foarte rezistente și robuste, de 28 de inci, care se vor prinde de sol pentru o mai bună tracțiune și pe care vă puteți folosi pantofii de ciclism fără a fi nevoie să îi atașați de pedale.

Această bicicletă de curse are, de asemenea, frâne mecanice pe disc pentru a vă menține în siguranță în timp ce pedalați, plus un sistem de transmisie shimano care vă permite să schimbați între cele 21 de viteze.

Puteți lua în calcul și faptul că este o bicicletă de șosea plăcută din punct de vedere vizual, cu o nuanță portocalie care va încânta pe oricine o vede în mișcare.

Ce sunt bicicletele de șosea și de ce sunt ele mai bune decât alte modele?

mejores-bicicletas-de-carretera-650x431

Cele mai bune biciclete se caracterizează și se diferențiază de alte modele, cum ar fi bicicletele de munte sau bicicletele electrice, prin diferiți factori, începând cu faptul că sunt opțiunea perfectă pentru persoanele care doresc să se plimbe cu bicicleta prin oraș, fără a fi nevoite să aibă asupra lor un model mai mare, mai robust și chiar mai greu de transportat din cauza greutății.

Bicicletele de șosea sunt, de obicei, fabricate din materiale care vă permit să mergeți pe asfalt sau pe pavaj, în funcție de tipul pe care îl căutați, despre care veți afla pe parcursul articolului.

Acum, haideți să aflăm motivele pentru care bicicletele de șosea sunt opțiuni mai bune decât alte biciclete.

1. Au un cadru ușor:

Cadrul unei biciclete este practic corpul acesteia, de care sunt atașate celelalte părți pentru a putea pedala.

La cele mai bune biciclete există singularitatea că, de obicei, cadrele sunt foarte ușoare, în comparație cu alte biciclete din alte discipline de ciclism, deoarece sunt fabricate din materiale precum fibra de carbon sau aluminiu.

O bicicletă de șosea cu un cadru mai ușor va fi mai ușor de manevrat, în special dacă doriți să atingeți viteze mai mari.

Acesta este un factor care poate fi observat la bicicletele de competiție , cum ar fi bicicletele de șosea folosite de profesioniști, unde greutatea este un lucru absolut necesar de luat în considerare, ceea ce se poate observa în cazul triatlonurilor, unde, pe lângă alergare, se pedalează și bicicletele mai ușoare sunt cea mai bună opțiune.

2. Jante subțiri:

Un alt factor care caracterizează cele mai bune biciclete de șosea este faptul că acestea au jante foarte subțiri, care pot varia între 23 mm și 28 mm, ceea ce le face să atingă viteze mai mari și, cum nu sunt biciclete pe care le vei folosi la munte sau pe terenuri mai dificile, nu vei avea nevoie de acea aderență extremă la sol.

3. Fără suspensie:

Spre deosebire de bicicletele de munte, cele mai bune biciclete de șosea nu au suspensie, acest lucru se datorează faptului că, în cele mai multe cazuri, acestea vor fi folosite pe teren plat și neted, deci nu va fi nevoie de ceva în plus pentru a oferi un confort mai mare.

4. Accesorii multiple:

Bicicletele de șosea au particularitatea că pot fi personalizate în funcție de nevoile tale, acest lucru este posibil de găsit la mărci precum Trek.

Ce tipuri de biciclete de șosea există?

Există diferite modele de biciclete de șosea pe piața , unele sunt făcute pentru a parcurge terenuri foarte specifice, altele sunt mai ușoare, iar altele mai rezistente, așa că, înainte de a alege, este bine să cunoașteți fiecare dintre aceste tipuri, pentru a le găsi pe cele mai bune care se adaptează nevoilor dumneavoastră:

1. Bicicleta aero:

Bicicletele aero de curse sunt făcute pentru ceva anume, și anume viteza.

Sunt biciclete în care nu se ține cont prea mult de greutate sau de confort, deoarece întreaga construcție este axată pe capacitatea de a tăia vântul și de a reduce astfel energia de pedalare, ceea ce este obișnuit la mărci precum Savadeck.

Tuburile de profil ale acestor biciclete de șosea sunt, în general, mai lungi decât cele ale altor modele, creând o formă mai aerodinamică.

Acestea tind să aibă prețuri mai mari, variind de la doar 2000 EUR la 3000 EUR cu ușurință.

2. Biciclete de anduranță:

Acest tip de bicicletă se concentrează pe realizarea unui model de șosea care are o cursă stabilă, se axează pe confort și are un design destul de relaxat.

Modelele de biciclete de șosea de anduranță diferă de celelalte prin faptul că au un ampatament mai lung, un tub de direcție mai lung și chiar frâne pe disc.

De asemenea, acestea tind să aibă un sistem de tracțiune mai compact, cu mai mult spațiu pentru jante mai mari și o amortizare bună pentru a atenua vibrațiile drumului. Aceasta poate fi găsită la mărci , cum ar fi Trek.

3. Biciclete de șosea ușoare:

Pe de altă parte, avem bicicletele de curse care, ca factor principal, se caracterizează prin faptul că sunt foarte ușoare.

Acesta este tipul de bicicletă folosit de profesioniști, deoarece sunt biciclete foarte agile și foarte performante, cu cadre concepute pentru performanță maximă.

Bicicletele de șosea ușoare au greutăți mai mici de 7 kilograme, unde cicliștii de curse și profesioniști caută componente precum sram, transmisie, frâne și altele care nu adaugă greutate suplimentară.

4. Biciclete de șosea pentru pietriș:

Bicicleta de șosea pentru pietriș este un model destul de nou, care se caracterizează prin durabilitate, rezistență, confort și performanță.

Bicicletele concepute pentru a merge pe pietriș se caracterizează printr-un pedalier mai înalt, care asigură o distanță bună pentru trecerea obstacolelor, și frâne pe disc care funcționează în diferite condiții meteorologice și facilitează mersul pe bicicletă.

Bicicletele pentru drumuri de pietriș sunt modele mai grele, astfel încât acestea vor fi mai potrivite pentru performanțe mai mari.

5. Biciclete de agrement de șosea:

Aceste biciclete sunt cele mai bune pentru cei care doresc să se mențină în formă, să se plimbe prin oraș sau doar să pedaleze din când în când.

Acestea sunt biciclete care se concentrează pe confort și practicitate, cu bare plate, jante mai late și pedale plate.

Acesta este modelul ideal pentru începători sau pentru persoanele care doresc să se inițieze în ciclism.

De obicei, acestea sunt cele mai ieftine, putând fi găsite pentru mai puțin de 1 000 de euro, în funcție de gama lor.

6. Biciclete de șosea cu ghidon plat

Bicicletele de șosea cu ghidon plat se caracterizează prin ghidonul drept, ceea ce înseamnă că au mecanisme de schimbare a vitezelor diferite, deși oferă, de asemenea, performanțe deosebite.

În acest tip de biciclete veți găsi cele mai bune mărci, cum ar fi Trek, de exemplu, care are diferite modele de flat bar care vă vor ajuta să vă mențineți o agilitate fizică optimă.

Geometria cadrului de bicicletă

Cadrul este scheletul oricărei biciclete și, deși modelele de șosea tind să arate asemănător, trebuie să știți că există diferențe între ele și că este important să le cunoașteți înainte de a alege una.

Cadrele sport sunt cele mai comune, fiind recomandate persoanelor care intenționează să folosească frecvent bicicleta, poziția de condus fiind mai dreaptă și mai relaxată decât la alte modele.

De asemenea, este posibil să se găsească biciclete al căror cadru este destinat competiției, unde se caută performanțe superioare. Aceste biciclete tind să fie mai flexibile, iar cadrele lor sunt echipate cu componente din gama cea mai înaltă .

Și, în sfârșit, puteți găsi biciclete cu bară plată, unde este necesar să pedalați cu o poziție mult mai dreaptă.

Materialele cadrului

Pe lângă geometrie, este necesar să se ia în considerare și tipul de material folosit pentru a construi cadrul celor mai bune biciclete, unde veți constata că cele mai populare opțiuni la nivel mondial și conform opiniilor utilizatorilor sunt aluminiul și fibra de carbon.

Materialul bicicletelor poate defini prețurile acestora, unde cele mai ieftine modele pot costa între 100 și 500 de euro, altele între 1000 și 1500 de euro, în timp ce cele de top pot ajunge ușor de la 2000 la 3000 de euro.

Indiferent de bicicletele pe care le aveți în vedere și de prețul acestora, este esențial să alegeți modelele care sunt fabricate din cele mai bune materiale, astfel încât să fiți siguri că veți avea o bicicletă foarte durabilă.

Aluminiu:

Bicicletele cu cadru din aluminiu sunt bune pentru a oferi o rulare lină și, în plus, sunt de obicei mai ieftine decât bicicletele din fibră.

Utilizând componente precum Shimano Ultegra, care se numără printre cele mai bune din domeniul bicicletelor, împreună cu acest tip de material, veți putea obține performanțe mai bune.

Fibra de carbon:

În prezent, bicicletele cu cadru din fibră de carbon se caracterizează prin faptul că sunt mai confortabile, absorbind mai bine vibrațiile de pe șosea decât bicicletele din aluminiu.

O bicicletă de șosea din carbon este opțiunea perfectă pentru cei care caută un model destul de ușor și care să îi ajute să își mențină condiția fizică atunci când pedalează prin oraș, fiind totodată una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață, fiind des întâlnită la mărci precum Trek.

Totul depinde de ceea ce căutați, precum și de cele mărci și produse pe care le aveți în vizor pentru a cumpăra, nu uitați să țineți cont de nevoile dumneavoastră, fie că este vorba de competiție, distracție sau fitness.

Titan:

De asemenea, este posibil să se achiziționeze biciclete din titan, care sunt puțin mai puțin frecvente decât materialele menționate mai sus.

Titanul este relativ ușor, foarte durabil și nu se corodează, așa cum se poate întâmpla cu oțelul. În timp ce, spre deosebire de aluminiu și fibra de carbon, titanul din biciclete poate fi ușor de modelat, ceea ce le face produse cu prețuri mai mari.

Oțel:

În mod similar, se pot găsi biciclete din oțel, fiind printre cele mai vechi modele în fabricarea lor.

În zilele noastre, modelele din oțel sunt de obicei destul de scumpe, cu greutăți și performanțe destul de respectabile, fiind un material care se regăsește la bicicletele de competiție și chiar la biciclete electrice.

Componentele cheie ale bicicletelor de șosea

Înainte de a alege o bicicletă, este necesar să luăm în considerare toate părțile sau componentele acesteia, care se referă la toate părțile care se potrivesc sau se atașează la cadrul bicicletei, unde, în termeni generali, include:

  • Transmisia bicicletei: pedalier, casetă spate, lanț, deraioare, manete de frână, manete de schimbător.
  • Roți de bicicletă: jante, butuci, axe, spițe.
  • Accesorii pentru biciclete: frâne, ghidon, scaun, tijă de scaun și pedale. Inclusiv baterii pentru conversia la biciclete electrice.

Acum, haideți să le cunoaștem mai bine pe fiecare în parte, pentru a ajunge la cele mai bune modele:

Grupuri sau seturi de biciclete:

În lumea ciclismului veți auzi de cuvântul componente sau grupuri, acestea fiind un set de piese de la diferiți producători, cum ar fi cele de la shimano ultegra sau cele de la marca sram, fiind printre cele mai renumite în materie de transmisii.

O bicicletă de acest stil nu este nimic fără componentele sale, care îi conferă nu numai un aspect mai bun, ci și o performanță mai bună.

Manivele și angrenajele bicicletelor:

Când vorbim despre cele mai bune biciclete de șosea, este necesar să vorbim despre angrenajul acestora.

Pentru început, există pedalierul, o componentă care face ca pedalele să se rotească și roata spate să se rotească prin intermediul lanțului.

Fiecare pedalier triplu este alcătuit din 3 inele de lanț, combinate cu o casetă cu 9 viteze pe roata din spate, ceea ce conferă bicicletei un total de 27 de viteze.

Există, de asemenea, pedaliere duble compacte, care constau în două discuri de lanț în față și sunt asociate cu o casetă de 10 viteze.

Dacă sunteți un ciclist profesionist, cel mai bine este să optați pentru un pedalier dublu, dar dacă sunteți începător, cel mai bine este să alegeți un pedalier triplu.

Piese de schimb pentru biciclete:

Plăcuțele de dinți reprezintă locul de pe bicicletă unde sunt închise angrenajele, care pot varia în funcție de model și de tipul de componentă, fie că este vorba de transmisia shimano sau SRAM , pentru a numi doar câteva mărci.

Roți de bicicletă:

Roțile, jantele sau anvelopele sunt una dintre piesele indispensabile pentru orice bicicletă, acestea nu numai că au rolul de a vă duce dintr-un loc în altul, dar și de a vă transporta dintr-un loc în altul:

  • Acestea susțin greutatea bicicletei.
  • Acestea definesc cât de bine se comportă o bicicletă la accelerare.
  • Ele definesc cât de aerodinamică este o bicicletă.

Cu excepția cazului în care alegeți un model personalizat sau un produs , nu veți avea la fel de multă libertate în alegerea jantelor sau a roților, deoarece acestea sunt, de obicei, incluse în dotarea standard a bicicletei.

Pedale de bicicletă:

O îndoială frecventă pe piața a acestui tip de biciclete, este unde se află pedalele, deoarece multe modele de competiție sau avansate nu le au.

În schimb, acestea au pietricele sau clipsuri în care se potrivesc pantofii de ciclism de ciclism , ceea ce face ca riderii să aibă o performanță mai bună la pedalat.

Acum, dacă nu aveți experiență cu acest tip de bicicletă și cu aceste pedale, cele mai bune opțiuni vor fi acele modele de bază care au pedale cu platformă, unde nu trebuie să vă prindeți pantofii. Totul depinde de gusturile, nevoile și abilitățile dumneavoastră.

Pedalele marca Look oferă pedale cu blocare sau pedale de bicicletă convenționale, aceasta este una dintre cele mai bune mărci disponibile pentru a vă personaliza bicicleta și a obține cele mai bune rezultate de la ea.

Și nu uitați că, dacă aveți prima variantă, trebuie să aveți cei mai buni pantofi, precum și îmbrăcămintea potrivită, unde branduri precum Trek au o gamă largă de articole vestimentare, care sunt potrivite și pentru alte activități, cum ar fi alergarea.

Frânele și angrenajele bicicletei:

În cazul modelelor mai vechi sau mai vechi de pe piața , aceste componente ale bicicletei se aflau în mecanisme complet separate, amplasate în locuri diferite pe biciclete.

În prezent, acestea sunt integrate, iar sistemul sau modul lor de funcționare se poate schimba în funcție de mărci și modele de biciclete.

La modele precum cele ale mărcii Shimano Ultegra, frâna trece ca un angrenaj suplimentar, în timp ce la altele, frâna este diferită de angrenaje și este un mecanism independent de acestea.

Este important ca, în momentul achiziționării, să vă asigurați că aveți o aderență bună la ghidonul bicicletei, unde este ușor de accesat vitezele și frânele. Dacă aveți mâini mici, puteți opta pentru modelele care pot fi dotate cu cleme sau care pot fi ajustate.

Concluzie:

Ținând cont de toate cele informații principale despre acest tip de bicicletă, cu siguranță nu veți avea nicio problemă în a localiza cele mai bune opțiuni de pe piața, unde nu vă veți lăsa influențați doar de una care este ieftină, ci veți alege în funcție de componentele sale, de mărci precum Trek, Sava, Schockblaze, Cube, Pinarello, printre altele.

Ca și în gama , mărimea, înălțimea, dimensiunile, culoarea, accesoriile și că, în general, are un raport calitate-preț foarte bun , toate acestea sunt lucruri necesare pentru a le avea în ghid.

Dacă ne uităm la cele mai bune modele de pe piața și din lumea , CHRISSON '28 este o opțiune excelentă de luat acasă, mai ales dacă sunteți în căutarea unuia care este suficient de mare și are componente de cea mai bună calitate.

Acum, este doar momentul să iei toate acestea în considerare, plus prețurile și, după o bună analiză, vei reuși să găsești cel mai potrivit model dintre cele mai bune, astfel încât să poți pedala non-stop sau să te însoțească în rutinele tale de exerciții fizice, care includ alergare, drumeții și multe altele.