Bicicleta eletrica de munte

mejor-bicicleta-eléctrica-de-montaña

mejor-bicicleta-eléctrica-de-montaña

Iubesc plimbările cu bicicleta și chiar mai mult dacă sunt plimbări lungi pe munte, dar, uneori, am dat peste dealuri imposibil de urcat, care mi-au transformat iubitele plimbări în coșmaruri, de aici a început căutarea mea pentru cea mai bună bicicletă electrică de munte de pe piața .

Aceste biciclete oferă asistență electrică, ceea ce ne îmbunătățește performanța, ne face să mergem mai repede și să atingem distanțe mai mari, ceea ce este perfect pentru acele trasee unde părea o misiune imposibilă să continuăm să urcăm.

Cele mai bune biciclete electrice de munte

Care este cea mai bună bicicletă electrică de munte?

Atunci când căutați una dintre aceste biciclete, este recomandabil să țineți cont de componentele sale, cum ar fi roțile, pedalele, frânele hidraulice , suspensia și altele care o fac să funcționeze corect și, cum este una electrică, un lucru vital este bateria, din ce este făcută, unde este instalată pe bicicletă și care este durata de viață a acesteia.

În mijlocul atâtor căutări, am găsit o bicicletă care se potrivește nevoilor mele și a fost grozavă, așa că acum, dacă și tu cauți același lucru, îți las un comparativ cu opțiunile care mi-au atras cel mai mult atenția, pentru ca tu să poți investi într-un model de bună calitate.

Iată cele mai bune biciclete electrice de munte:

1. Bicicleta electrică de munte Extrbici XF800

Totul pentru munte

O adevărată bestie printre toate bicicletele electrice. Are anvelope de 26' pentru suspensie integrală, tracțiune și confort chiar și pe cele mai dificile terenuri, cum ar fi zăpada, nisipul și, bineînțeles, munții, precum și un cadru din aliaj de aluminiu foarte rezistent cu suspensie integrală.

Are un motor fără perii de mare putere (1000W) care vă va permite să atingeți o viteză maximă de 40 km/h și vă poate ajuta să urcați pante abrupte cu o înclinație de până la 40º. În același timp, bateria cu litiu de 48V și 13Ah vă poate oferi o autonomie cuprinsă între 40 și 80 km cu ajutorul pedalei de asistență. Timpul de încărcare nu este excesiv, variind între 6 și 8 ore.

De asemenea, are un sistem de transmisie Shimano cu 7 viteze. Are frâne hidraulice pe disc.

2. Bicicletă electrică de munte din Moscova de la NCM

Nu rămâneți niciodată fără baterie

51xCi3WB2lL

Vezi pretul Emag

Primul lucru care trebuie remarcat la această bicicletă fenomenală este cadrul robust din aliaj de aluminiu, care este ușor și extrem de durabil. Apoi, există un sistem de suspensie completă, precum și roți de 29' care se adaptează perfect chiar și la cele mai dificile terenuri.

În același timp, are un motor cu tracțiune spate de 250 W care vă poate oferi până la 25 km/h și are 6 niveluri diferite de asistență la pedalare. În plus, bateria sa de 48V cu litiu este detașabilă, astfel încât puteți avea una în plus pentru a furniza energie suplimentară la cei 120 km de autonomie pe care îi oferă fiecare baterie. De asemenea, are un port USB pentru încărcarea telefonului mobil sau a altor dispozitive.

În ceea ce privește condusul, are o cutie de viteze Shimano cu 21 de trepte, frână Tektro și frână de motor electrică.

3. Bicicleta electrică de munte Lankeleisi X3000plus-UP

Cu cadru pliabil din aluminiu

Dacă sunteți la prima experiență în lumea bicicletelor electrice de munte, aceasta este o opțiune recomandată pentru primele pedale.

Este un model foarte ușor de utilizat, cu o baterie litiu-ion integrată în rama centrală a cadrului său, capabilă să atingă o distanță maximă de 50 km. Acest model de bicicletă poate fi folosit cu pedale sau cu opțiunea de asistență electrică.

4. Bicicleta electrică de munte Befied

Cu roți mari și rezistente

51ovCzms9SL

Vezi pretul Emag

O bicicletă cu care nu va trebui decât să vă puneți cele mai bune haine de ciclism și veți fi gata să începeți să pedalați, urcând orice munte datorită motorului său electric de 300W .

Are un aliaj de aluminiu ideal pentru ciclism montan , deoarece este un material destul de rezistent, poate suporta o greutate de până la 150 de kilograme și are trei moduri de asistență electrică, care sunt lent, mediu și rapid.

5. Accolmile Electric Mountain Bike

Foarte recomandat

Aceasta este o bicicletă electrică cu caracteristici high-end , dar, la un preț mult mai accesibil , astfel încât va fi ideală pentru cei care caută un model mai puțin costisitor .

Caroseria acestei biciclete este realizată din aluminiu robust, are o baterie cu litiu de 48V și un motor electric de mare viteză, perfect pentru viteze mari și cea mai bună performanță la plimbări lungi. Viteza sa maximă poate ajunge la 45 km.

6. Bicicleta electrică de munte Jaronoon

Ușoară, rezistentă și durabilă

Aceasta este o bicicletă pliabilă care este, de asemenea, super ușoară și rezistentă datorită construcției sale din aluminiu .

Dispune de o baterie cu litiu care are o opțiune de încărcare rapidă, astfel încât în aproximativ 4 sau 5 ore veți pedala din nou cu ajutorul motorului său electric.

7. Bicicleta electrică de munte AMDirect

Cu anvelope robuste

51h9wqO-PDL

Vezi pretul Emag

Acesta este cel mai puțin scump model din cele comparative , dar are totuși o calitate incredibilă.

Este o opțiune recomandată pentru prețul accesibil și pentru tot ceea ce are de oferit, cum ar fi cele două moduri de funcționare, putând fi folosită ca o bicicletă convențională sau în modul de asistență electrică .

Ce trebuie să știi înainte de a începe să pedalezi

Utilizarea acestor biciclete electrice a fost subiectul multor dezbateri și există unii dintre noi care sunt fani și alții care nu sunt.

Este bine de știut că aceste biciclete sunt extrem de utile, deoarece oferă mai multă putere și ne îmbunătățesc performanțele, dacă înainte făceai 30 de kilometri, acum vei putea face de două ori mai mult datorită asistenței electrice pe care o oferă.

Stilul e-MTB

Bicicletele electrice de munte, cunoscute după acronimul lor în limba engleză ca e- MTB, au tot ce vă trebuie pentru mountain biking, cu un design ergonomic și sportiv care, însoțit de un motor electric de bună calitate, face ca orice plimbare să fie o adevărată explozie.

Tot ceea ce trebuie să știi despre bicicletele electrice de munte

Înainte de a te lansa în aventura de a cumpăra o bicicletă electrică, trebuie să știi tot ce au de oferit:

Alimentați pedalele:

Această putere este puterea trimisă de motorul electric în momentul în care începeți să pedalați.

În funcție de modelul de bicicletă, veți avea o bicicletă de munte convențională sau una pe care vă puteți folosi de asistența electrică pentru a merge mult mai departe și mai repede.

Turbo boost:

Nivelul de turbo pe care îl are o bicicletă electrică poate fi controlat printr-un buton sau prin intermediul computerului pe care unele modele îl au integrat.

Se recomandă ca începătorii să înceapă cu un nivel scăzut și, pe măsură ce se dobândește experiență pe bicicleta , să crească viteza maximă a bicicletei.

Cunoașteți-vă drepturile:

În mod normal, pentru a merge cu o bicicletă nu există multe reglementări pe care trebuie să le cunoașteți, dar, în cazul celor electrice, trebuie să știți că există anumite limite de viteză pe care bicicleta nu trebuie să le depășească în funcție de locul în care vă aflați.

Cel mai mare dezavantaj al acestora:

Fiind vorba de biciclete care funcționează cu un sistem electric, baterii, cabluri, calculatoare și altele, au nevoie de un profesionist în momentul în care ceva începe să se strice, nu este ca o bicicletă convențională unde, dacă ceva se strică, poți repara singur.

 

Evoluția componentelor sale:

Până în urmă cu ceva timp, bicicletele electrice de munte nu aveau un număr mare de componente și accesorii dedicate doar lor, astfel că noi, utilizatorii, eram nevoiți să recurgem la utilizarea pieselor de schimb de la biciclete convenționale .

Dar, lucrurile s-au schimbat și mărci precum Shimano, de exemplu, s-au dedicat fabricării de componente de foarte bună calitate, cum ar fi bateriile de înaltă performanță.

Un model de bicicletă controversat:

În Europa, utilizarea lor a crescut, dar în locuri precum Statele Unite, e- MTB nu au fost acceptate pe deplin, din cauza faptului că traseele pe care le pot lăsa marcate pe teren sunt contestate, că nu există locuri unde pot fi folosite și că, potrivit detractorilor lor, nu pedalează la fel ca o bicicletă convențională .

Dimensiunea jantei:

Dimensiunea ideală recomandată pentru acest tip de bicicletă este de 26 de inci, dar există modele cu jante mult mai mari care pot avea roți de 29 inci și sunt cunoscute sub numele de fat bikes.

Material:

Materialul din care sunt fabricate este un aspect la care trebuie să acordați atenție, iar cele din aluminiu și fibră de carbon sunt câștigătoare, deoarece sunt ușoare, dar rezistente și au o performanță mai bună.

Motor:

Motorul electric al acestor biciclete de munte este, de asemenea, foarte important, poate fi un motor central sau o bicicletă cu motor cu pedale, care, indiferent care dintre ele, va oferi ajutor în ciclismul montan imediat.

Baterii:

Bateria este un aspect extrem de important, iar în acest domeniu bateriile cu litiu sunt câștigătoare absolute, datorită performanțelor lor excelente și datorită ciclului de viață mai lung.

Tabloul de bord:

Aceste tablouri de bord sunt responsabile pentru indicarea unor lucruri precum viteza, distanța, caloriile arse și cel mai important factor: starea bateriei și cât de mult a fost consumată. Acestea sunt instalate de obicei pe comenzile bicicletei .

Suspensie:

În funcție de model, acestea pot avea suspensie frontală sau pot avea suspensie dublă pentru mai multă amortizare în caz de cădere, care sunt de obicei mai grele decât modelele cu suspensie simplă.

Scaune:

Scaunele unei biciclete electrice de munte sunt complet identice cu cele ale unei biciclete convenționale sau de șosea, înălțimea lor este reglabilă, iar personalizarea lor va depinde de gusturile dumneavoastră. La acestea se poate adăuga un fel de husă care are rolul de a oferi un confort sporit.

Frâne:

Datorită vitezelor mari pe care aceste biciclete electrice tind să le atingă, ele trebuie să aibă frâne bune și pentru aceasta vă recomandăm frâne hidraulice.

Transmisie:

În ceea ce privește transmisia, nu va trebui să vă complicați viața, deoarece este aceeași cu cea întâlnită de obicei pe o bicicletă convențională , căutați mărci de high-end care oferă un sistem de transmisie de bună calitate, cum ar fi Shimano sau SRAM.

Jantele:

Pe lângă dimensiuni, trebuie luat în considerare și modelul, iar câștigătoare sunt, fără îndoială, jantele tubeless, care păstrează aerul în interior mult mai bine, deoarece au supapa integrată.

Asistență electrică:

Aceasta este principala atracție a acestor biciclete, care, datorită sistemului lor electric, oferă o putere suplimentară la pedalare, ceea ce le sporește performanțele. Cu o bicicletă electrică de munte va fi posibil să mergeți mai departe și să urcați dealuri care păreau imposibile.