16 aprilie 2019

Sursa: business-review.eu

 Pe 16 arilie, Bitdefender, compania românească de securitate IT a anunțat că România este cea mai vulnerabilă țară din lume la un nou tip de atac cibernetic numit Scranos, care fură parolele victimelor și informațiile bancare și le compromite activitatea pe social media.

 

"Cunoscut sub numele de Scranos, virusul s-a răspândit rapid la nivel global, cu o activitate intensă în România, India, Brazilia, Franța, Italia și Indonezia. Scranos infectează dispozitivul prin aplicații care apar în mod legitim, cum ar fi cititoare electronice, playere video, drivere și soluții de securitate", declară un reprezentant al Bitdefender, într-un comunicat de presă.

 

Odată instalat, Scranos se ascunde cu ajutorul unui driver de software numit rootkit și spionează victima. În acest fel, acesta poate extrage date din Google Chrome, Chromium, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer, browserele Baidu și Yandex.

 

De asemenea, amenințarea poate să extragă date de plată de la Facebook, Amazon și Airbnb, să trimită solicitări de prietenie și mesaje cu link-uri infectate din contul Facebook al victimei și să aboneze victima la anumite canale YouTube.

 

"Unele dintre canalele YouTube promovate de atacatori și monitorizate de Bitdefender au adunat 3.100 de abonați într-o singură zi", se precieaă în comunicatului de presă.

 

Bitdefender: România, țara cea mai vulnerabilă la noul atac cibernetic care fură datele utilizatorilor

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro

EVENIMENTE