Bocanci de siguranta

svg%3E

Una dintre cele mai expuse părți ale corpului în diferite tipuri de muncă sunt picioarele, astfel încât fiecare angajat, în funcție de activitățile sale, trebuie să fie protejat cu cele mai bune cizme de siguranță, cele special concepute pentru a reduce posibilitatea apariției oricărui tip de leziune care ar putea afecta membrul.

În prezent, legislația din majoritatea țărilor obligă angajatorul să pună la dispoziția lucrătorului acest tip de îmbrăcăminte, motiv pentru care angajatorii trebuie să aibă grijă să găsească un model adecvat pentru angajat și, în același timp, accesibil.

Cu o varietate atât de mare pe piață, găsirea încălțămintei de siguranță potrivite poate fi o sarcină dificilă, mai ales atunci când nu se cunosc nevoile exacte ale angajaților, deoarece nu este suficient să cumpărați un model generic care credeți că se va potrivi tuturor.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un pantof, cum ar fi rezistența la alunecare, confortul, durabilitatea sau nivelul de protecție a degetelor. Dacă sunteți în căutarea unui uz personal, poate pentru a purta la o drumeție în zonele rurale cu animale mici, poate sunteți interesat de pantofi moi, cu croială înaltă sau ușori, pe scurt, fiecare individ are cerințe diferite, astfel încât trebuie făcută o evaluare a riscurilor în ceea ce privește locul de expunere.

Un alt factor important este ca acest tip de încălțăminte să respecte reglementările legale și ca lucrătorii, la rândul lor, să o folosească în mod corect, cunoscând, de asemenea, importanța motivelor pentru care trebuie să o poarte.

Cele mai bune cizme de siguranță

Care sunt cele mai bune cizme de siguranță?

Pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie, am realizat o comparație între acele perechi care se remarcă prin funcționalitate, bună calitate și prin faptul că sunt fabricate conform unor standarde stabilite care garantează că încălțămintea este adecvată. Așadar, citiți mai departe pentru sugestiile noastre de cizme de siguranță:

Iată dintre cele mai bune cizme de siguranță:

1. Cat Footwear Holton SB

Cel mai durabil

svg%3E

Vezi pretul Emag

Una dintre cele mai importante mărci din industrie, Cat Footwear Holton SB și-a câștigat poziția oferind îmbrăcăminte durabilă pentru o varietate de medii profesionale.

Cizmele sunt confecționate din piele și căptușite cu material textil. Sunt super confortabili și funcționează perfect pentru persoanele cu picioare late.

Tăietura cizmei ajunge până la gleznă, astfel încât veți reduce riscul de entorse sau leziuni similare, iar vârful este robust, are protecție împotriva perforațiilor și o talpă antiderapantă.

Aceasta este o pereche de cizme foarte frumoasă, disponibilă în patru culori și în mărimile de la 40 la 46. Nu sunt tocmai ieftine, dar calitatea lor bună face ca investiția să merite.

 

2. Cizme de siguranță Black Hammer S3

Cele mai ușoare

svg%3E

Vezi pretul Emag

Vârful din material compozit le face ultraușoare. Sunt perfecți pentru a fi purtați cu șosete de iarnă sau șosete de gleznă pentru a vă menține picioarele calde.

În ciuda faptului că nu sunt impermeabile, cizmele răspund bine la stropire, la ploaie sau la mersul pe suprafețe umede.

Designul este destul de robust, cu un interior căptușit, cusături bune și șireturi lungi care întăresc ajustarea.

Prețul este accesibil, iar având în vedere calitatea sa, este una dintre opțiunile care nu putea lipsi din lista noastră.

 

3. Goundwork GR86 S Pantofi de siguranță din piele GR86 S

Perfect pentru bărbați sau femei

Punctul forte al acestei perechi este designul său elegant și sportiv, care, având în vedere că este o cizmă de siguranță cu toate implementele care o identifică, este un model compact și ușor care adaugă versatilitate piesei.

Sunt confecționați din piele, oferă ergonomie, iar mărimea este exact cea potrivită pentru tine în alte încălțăminte.

Materialul tălpii este realizat din cauciuc antiderapant, iar șireturile sunt împletite cu nituri metalice care întăresc structura pantofului.

Finisajul este impecabil, este disponibil și în alte culori și are un preț scăzut în comparație cu alte modele similare.

 

4. Încălțăminte pentru bărbați Footwearr Sensation

Cea mai confortabilă

 

Cea mai remarcabilă caracteristică a acestei perechi este căptușeala din interior, care o face una dintre cele mai confortabile cizme de pe piață.

Cu vârful și talpa întărite, vor răspunde la suprafețele umede, iar fabricarea respectă standardele de calitate ale Comunității Europene. Materialul este durabil, iar acestea sunt utilizate frecvent în silvicultură, în construcții, în uz industrial și nu numai.

Unul dintre avantajele care caracterizează piesa este că limba este cusută pe ambele părți, astfel încât este mai puțin probabil să intre resturi, animale sau să se încline în timp ce le purtați.

Perechea are un raport calitate-preț bun și, în opinia celor care le dețin deja, este o pereche foarte recomandată.

 

5. Cizme de siguranță din piele Wolfpack

Cea mai economică

svg%3E

Vezi pretul Emag

Faptul că este cea mai ieftină pereche din sugestia noastră este cel mai mare avantaj al acesteia, dar rămâne totuși un pantof de siguranță de înaltă calitate.

Pe lângă faptul că are o vârf și o talpă de siguranță, are și alte avantaje care îl poziționează ca fiind unul dintre cele mai bune, fie că este vorba de construcția din piele, de limbă, de căptușeala interioară galbenă căptușită și de cusăturile duble care îi întăresc finisajul, care este, de asemenea, rezistent la coroziune.

O pereche certificată SP1, are, de asemenea, proprietăți antistatice și rezistență la perforare. Designul este similar cu cel al cizmelor militare tactice , dar acestea sunt joase.

Pe de altă parte, interiorul este respirabil, se potrivește bine picioarelor și este una dintre cele mai bine referite perechi de către cumpărători.

 

Cele mai bune cizme de siguranță pentru femei

6. Pantofi de siguranță Verok S1P pentru femei de la U-Power

Pentru munca cu risc scăzut

svg%3E

Vezi pretul Emag

Dacă confortul și siguranța sunt ceea ce căutați, acest model merită luat în considerare. Ce mi-a plăcut la ei? Ei bine, sunt ușoare și mențin un grad bun de protecție datorită vârfului din aluminiu , dar sunt și respirabile deoarece exteriorul este realizat din piele plușată cu inserții de plasă.

 

7. S3 SRC Alice by Helly Hansen Workwear

Vă vor proteja bine

svg%3E

Vezi pretul Emag

Deși au un aspect sportiv și oarecum simplu, dar vă vor proteja de căderile de materiale mari și grele datorită vârfului lor întărit. De asemenea, vă veți simți foarte confortabil, deoarece cântăresc doar 1 kg, deci sunt potrivite pentru locurile de muncă cu multă mobilitate, astfel încât nu vă veți simți atât de obosit. Acestea sunt disponibile în mărimile 37-41.

 

8. Pantofi de siguranță pentru femei Groundwork GR95

Confort și siguranță

Frumos și modern. Acesta va fi primul lucru la care vă veți gândi când îi veți vedea, deoarece ar putea trece cu ușurință drept noii pantofi de alergare ai unui mare brand. Ideea este că, în afară de aspectul cool, oferă protecție împotriva compresiei de 15 000 de newtoni, a impactului de 200 de jouli, iar talpa este rezistentă la alunecare, la substanțe chimice și la benzină.

 

9. Ottowa din Northwest Territory

Fiabili

svg%3E

Vezi pretul Emag

Acești pantofi încă arată destul de sportiv și la modă datorită căptușelii din piele de căprioară naturală și a pieselor din piele de bună calitate , dar vă vor oferi, de asemenea, o protecție ridicată pentru muncile solicitante datorită vârfului de oțel. Talpa este realizată din cauciuc EVA, care este rezistent la suprafețele uleioase. Aceștia dețin acreditarea de siguranță BS EN ISO 20345.

 

10. Cizme de lucru pentru femei Groundwork

Atractive și sigure

Dacă aveți nevoie de cel mai înalt grad de protecție pe care îl poate oferi o cizmă, verificați acest model. Este o cizmă super feminină, care are tot ce ai nevoie pentru a te da gata la locul de muncă. Dar aveți grijă, vârful său de oțel poate lovi tare. Partea superioară din piele, talpă cu șiret și șireturi.

 

Cum să alegeți cizmele de siguranță potrivite

În afară de durabilitate și capacitatea de protecție, confortul este caracteristica cea mai apreciată de purtătorii de cizme de siguranță.

svg%3E

Nu numai bărbații le poartă, ci și cei mai buni, și ambii sunt preocupați de greutate, de adaptabilitatea la picior și de materialele din interior.

Dacă v-ați întrebat care sunt elementele și procedeele care fac garantată fabricarea încălțămintei, răspunsul ar putea fi larg, deoarece există mai mulți factori care determină buna stare a încălțămintei.

Dacă sunteți o persoană care trebuie să petreacă ore îndelungate în cizme grele care nu oferă condiții favorabile, probabil că la sfârșitul zilei veți ajunge mai obosit decât ar trebui, așa că, dacă doriți să evitați această situație, vă recomandăm să evaluați anumite caracteristici înainte de a face selecția.

Tipul de muncă

În ce mediu lucrați? Ce fel de muncă faceți? Lucrați în aer liber? Care este temperatura medie? Aceste variabile determină funcționalitatea încălțămintei, precum și tipul de suprafață pe care lucrați, fie că este vorba de zone accidentate, de teren plat sau instabil.

Cu toate acestea, indiferent de cât de solicitant și ostil este climatul sau condițiile de lucru, există un model conceput pentru a satisface nevoile de confort ale fiecărui angajat.

Pentru a afla mai multe despre prototipurile de cizme potrivite pentru fiecare împrejurare climatică, vă rugăm să citiți următoarele informații:

Iarnă

Se referă la temperaturile scăzute, care afectează gheața sau zăpada.

Picioarele sunt o zonă sensibilă la frig și sunt prima parte a corpului în care începeți să simțiți temperatura. În acest scop, se recomandă să cumpărați o pereche care să ofere o izolație suplimentară și să fie impermeabilă.

Vreme umedă

Impermeabilizarea este esențială, în special pentru cei care lucrează în condiții de gheață, zăpadă, ploaie sau umezeală. Nimic nu este mai inconfortabil decât șosetele ude, deoarece acestea pot provoca iritații și bășici, precum și riscul de a răci.

Suprafețe dure

Mersul pe un material plat, cum ar fi betonul, poate fi îngrozitor pentru picioare sau genunchi; această condiție adaugă un efort suplimentar și o uzură suplimentară pentru lucrător, precum și o leziune a coloanei vertebrale care ar putea fi de lungă durată.

O bună amortizare a încălțămintei ar putea preveni rănirea, precum și înmuierea pașilor, atenuarea impactului asupra genunchilor și, în general, reducerea presiunii cauzate de mersul pe suprafețe dure.

Teren accidentat

Dacă trebuie să lucrați în munți sau în zone stâncoase, un sprijin ferm și tracțiune sunt esențiale pentru a evita alunecarea sau alunecarea. În acest caz, gleznele sunt cele mai expuse riscului, astfel că o cizmă cu o croială suficient de înaltă pentru a acoperi această parte a piciorului reduce șansele de răsucire.

Suspensia este, de asemenea, benefică pentru lucrul pe acest tip de teren. Un suport bun absoarbe impactul mersului pe pietre sau pe terenuri instabile și oferă confortul necesar pentru a continua să lucrezi orele necesare.

Încălțăminte

Încălțămintea potrivită nu trebuie să fie nici prea strâmtă, nici prea largă; trebuie să fie de mărimea potrivită astfel încât să nu provoace iritații sau dureri. Cele mai favorabile se vor simți atât de bine încât veți crede că au fost făcute doar pentru dumneavoastră și le veți considera ca o extensie a piciorului dumneavoastră.

Cum să asigurați confortul în cizmele de siguranță

Am vorbit deja puțin despre cât de important este confortul atunci când cumpărați acest tip de încălțăminte. Acesta nu este cu siguranță un aspect care ar trebui să fie compromis, așa că pentru a face o alegere bună trebuie să fiți convins de cât de bine vă va trata perechea picioarele, astfel încât să vă puteți îndeplini sarcinile fără nicio durere.

Pentru a cunoaște nivelul de confort de care aveți nevoie, trebuie să țineți cont dacă aveți picioare plate, late, alungite sau dacă aveți o situație ortopedică . Există cizme care se adaptează la forme și condiții specifice, așa că nu strică să faceți câteva cercetări înainte de a cumpăra, pentru că, de obicei, descrierile și recomandările fiecărei perechi vă vor ghida spre cea mai bună alegere.

De asemenea, în cazul în care cizmele urmează să fie purtate în aer liber, acestea trebuie să fie rezistente la schimbările climatice; nu trebuie să uităm să luăm în considerare dacă există riscul de pericol electric sau de alunecare. În acest caz, încălțămintea trebuie să ofere un nivel suplimentar de siguranță pentru a se potrivi cu extremele.

Materialul de protecție a vârfurilor influențează, de asemenea, confortul, indiferent dacă este vorba de un vârf de oțel sau de un material compozit, elementul va adăuga sau va scădea greutatea încălțămintei; cu toate acestea, această parte a piesei este determinantă în ceea ce privește eficiența perechii și nu în ceea ce privește confortul.

Tipuri de protecție pentru degetele de la picioare

Fiecare variantă, indiferent de material, este concepută pentru a proteja, dar pentru mai multe detalii citiți mai departe:

Degetele de oțel

Acestea oferă cea mai mare protecție în condiții de lucru periculoase, sunt concepute pentru a sigila zona și a preveni rănirea prin lovirea suprafețelor dure sau prin căderea de obiecte grele pe picioare.

De cele mai multe ori, acestea protejează și împotriva pericolelor electrice. Pentru unele companii, acest material este o condiție prealabilă pentru cizme și este, de asemenea, cel mai frecvent utilizat.

Vârf compozit

Mai ușor decât vârful de fier sau de oțel, un avantaj al acestui model este că nu se activează în detectoarele de metale, deoarece este fabricat din ceramică fuzionată cu alte materiale, cum ar fi kevlar, fibră de carbon sau plastic.

Acestea sunt cele mai recomandate cizme pentru angajații din aeroporturi sau din administrația publică care au un risc scăzut, dar care au totuși nevoie de cizme de siguranță. La fel ca vârful de oțel, acestea oferă protecție împotriva impactului și izolează degetele de la picioare de căldura sau frigul extrem.

Degetele din aluminiu

Cunoscute și sub denumirea de degete din aliaj, sunt, de asemenea, destul de sigure, dar acum mai ușoare . Acestea sunt realizate în principal din aluminiu și titan, iar structura lor este mai subțire, astfel încât sunt cele mai avantajoase pentru picioarele groase.

Vârfuri din oțel vs Vârfuri din material compozit

Ambele își fac treaba și sunt considerate a fi cele mai bune opțiuni, însă există caracteristici ale ambelor care, în funcție de locul în care le veți utiliza, pot face o mare diferență în ceea ce privește operabilitatea.

Vârful de oțel este cel mai clasic tip care îi însoțește pe lucrători de mulți ani, este o placă rezistentă de înaltă calitate, fabricată în conformitate cu standarde specifice care îi garantează buna funcționare.

Aceste vârfuri sunt etichetate cu o clasificare care determină nivelul de impact pe care îl pot suporta; unele modele sunt concepute pentru a rezista la un șoc de 75lbs, în timp ce altele sunt concepute pentru a rezista la o presiune de 2500lb.

Vârfurile compozite sunt construite din materiale sintetice, cum ar fi kvlar, plastic, fibră de carbon și cauciuc, după cum s-a menționat mai sus; acestea sunt semnificativ mai ușoare, deoarece nu conțin oțel. Acestea, la rândul lor, oferă o rezistență electrică mai bună și o mai bună izolare în climatele reci.

Vârfurile din oțel tind să fie incasabile și sunt mai ieftine decât cele din material compozit, însă nu sunt atât de izolatoare pe cât ar avea nevoie unii lucrători.

Pe scurt, ambele sfaturi au avantajele și dezavantajele lor, ambele sunt suficient de protectoare, ceea ce determină care este cel mai bun pentru dumneavoastră sunt nevoile dumneavoastră specifice.

Pas cu pas pentru a cumpăra cizme de siguranță

1- Dacă aveți de gând să cumpărați cizme pentru un anumit loc de muncă, asigurați-vă că locul de muncă nu are cerințe suplimentare, deoarece există locuri de muncă care le necesită.

2- Dacă lucrați în aer liber, este necesar ca construcția perechii să aibă materiale rezistente la căldură , frig sau apă.

3- Dacă lucrați pe teren accidentat sau în zone instabile, asigurați-vă că încălțămintea are o bună tracțiune.

4- Uleiul, apa sau gheața sunt destul de alunecoase, dacă credeți că veți fi expus există cizme cu rezistență la alunecare.

5- Șocurile electrice sunt periculoase, de aceea există modele concepute pentru acest tip de expunere.

6- Dacă lucrați în climate cu temperaturi ridicate, materialul respirabil va face multe pentru dumneavoastră, cu el aburul și transpirația vor scăpa.

7- Pentru fiecare formă de picior, fie că este plat sau lat, există un model care se potrivește perfect.

8- Dacă gleznele vă sunt expuse din cauza mișcărilor flexibile pe care trebuie să le faceți, cum ar fi căratul lucrurilor, este mai bine ca tăietura cizmei să fie înaltă.

9- Probabil că veți dori, de asemenea, ca finisajul să fie destul de durabil. Pentru aceasta, acoperirea din cauciuc face ca perechea să fie rezistentă la abraziune.

10- Dacă meseria ta îți cere să te încalți și să te descalți rapid, precum un pompier sau un funcționar public, există perechi care se închid rapid datorită fermoarului sau a sistemelor de laț care sunt totuși ferme.

Tipuri de protecție pentru cizme de siguranță

Există protecție pentru fiecare nevoie, iar mai jos vom detalia câteva dintre ele împreună cu funcțiile lor.

Impermeabile

Sunt confecționate astfel încât materialul lor să respingă lichidele și să le împiedice să pătrundă în picioare. Membrele umede sunt foarte incomode, iar încălțămintea se deteriorează rapid, indiferent cât de bună este acoperirea. Apa poate provoca, de asemenea, ciuperca piciorului sau alte afecțiuni.

Rezistență la intemperii

Sunt concepute pentru a menține picioarele calde la temperaturi scăzute și sunt buni izolatori în diferite condiții meteorologice.

Rezistent la apă

Rezistent la apă nu este același lucru cu rezistent la apă; acestea din urmă sunt concepute pentru a lucra cu picioarele în apă în mod constant. În general, acestea au o capacitate suplimentară de respingere a lichidelor și, prin urmare, sunt potrivite pentru a fi introduse în apă, așa cum necesită multe sarcini.

Rezistență la ulei

Ca și în cazul precedent, este necesar să se precizeze că rezistența la ulei nu este același lucru cu rezistența la alunecare. Atunci când specifică faptul că cizma este antiderapantă, producătorul înseamnă doar că talpa este rezistentă la ulei, adică restul piesei se poate deteriora în contact cu uleiul.

Nu este cazul încălțămintei rezistente la ulei, deoarece pielea sau materialul din care este confecționată va putea avea un contact direct și va rezista la orice deteriorare a stratului de acoperire la care poate fi supusă.

Antiderapant

După cum am menționat mai sus, cu această proprietate veți fi în siguranță când mergeți pe zone alunecoase sau pe zone cu posibilitatea de a aluneca sau de a cădea.

Împotriva pericolelor electrice

Această funcție împiedică electricienii să primească un șoc. Proprietatea cizmelor dielectrice este asociată tălpii cizmelor, dar este, de asemenea, întărită de vârfurile din cauciuc care sunt, de asemenea, rezistente la șocuri.

Disiparea statică

Se referă la reducerea electricității. Cizmele sunt compuse din tălpi izolatoare de electricitate omologate, iar întreținerea cizmelor constă în a le menține în permanență libere de praf.

Rezistența la căldură

Sunt utilizate în lupta împotriva incendiilor, la sudură, în turnătorie sau în orice alt mediu cu temperaturi ridicate. Materialul cel mai des utilizat la cizme este pielea, care împiedică căldura să ajungă la picioare.

Degetele de la picioare de siguranță

În domeniul construcțiilor sau atunci când se lucrează cu încărcături grele sau cu utilaje, degetele de la picioare sunt expuse la răni grave. V-am spus deja despre cele mai comune tipuri de degete de la picioare, fiecare dintre ele fiind conceput pentru anumite locuri de muncă.

Placă de perforare

Unele modele încorporează ca parte a tălpii o placă care protejează împotriva înțepăturilor provocate de cuie sau de obiecte ascuțite pe care ați putea călca; aceasta împiedică pătrunderea obiectelor care ar putea ajunge la picior și provoca răni grave. Așadar, dacă vă simțiți în pericol, aceasta este o opțiune excelentă, în special atunci când lucrați pe șantierele de construcții, unde călcarea pe obiecte este un eveniment obișnuit.

Înălțimea arborelui

Această caracteristică previne entorsele sau alte leziuni în cazul în care mobilitatea piciorului poate fi compromisă. Acestea tind să fie voluminoase, dar protejează mai bine stabilitatea piciorului.

Protecție metatarsiană

O clapetă suplimentară încorporată în cizma de lucru, care trece de obicei peste și în spatele degetelor de la picioare, acoperind vârful piciorului, acolo unde oasele sunt expuse. Acesta reprezintă un avantaj suplimentar pentru siguranța sa suplimentară. De asemenea, construcția cizmelor care o încorporează sunt grele și sunt perfecte pentru locuri de muncă periculoase, cum ar fi sudarea, înregistrarea sau lucrătorii din construcții grele.

Cum se potrivesc cizmele de lucru

Pentru unii angajați în cazul în care cizmele sunt o parte indispensabilă a uniformei, inițial poate fi dificil să se potrivească încălțămintea, astfel încât o potrivire perfectă este considerată esențială.

Cizmele care nu se potrivesc bine pot avea consecințe neplăcute pentru lucrător, cum ar fi dureri la nivelul picioarelor, gleznelor, genunchilor etc.

Așadar, înainte de a vă risca sănătatea pentru o pereche de cizme ieftine care nu se potrivesc bine, cel mai bine este să investiți în cizme de cea mai bună calitate pentru a fi bine echipat pentru a lucra și pentru a îndeplini fiecare dintre funcții în mod confortabil și în siguranță.

În plus, se recomandă, de asemenea, să urmați următoarele sfaturi pentru o scurtă adaptare:

Purtați șosetele potrivite

Se recomandă să purtați șosete care oferă confort, care îmbunătățesc în același timp circulația și permit piciorului să respire.

Tratați ambele cizme în mod egal

Sună logic, dar, din neatenție, unii oameni au tendința de a le încălța cu o presiune diferită, iar acest lucru influențează confortul care poate fi resimțit.

Încercați cizme

Încercați să mergeți, să săriți, dacă este posibil pe suprafețe care seamănă cu suprafețele de lucru obișnuite sau chiar să vă deplasați în viteză. De asemenea, le puteți purta pentru perioade de timp în timp ce sunteți acasă, astfel încât să vă puteți adapta rapid.

În timpul testării

Călcâiul nu trebuie să se desprindă, să se desprindă de talpă sau să se frece de partea din spate a tălpii, degetele de la picioare trebuie să fie distanțate corect, dar fără o presiune dureroasă și, în sfârșit, piciorul nu trebuie să alunece înainte sau să lovească partea din față a pantofului.

Poziția gleznei

Călcâiul trebuie să fie bine sprijinit și trebuie să fie introdus în pantof fără nicio dificultate.

Poziția limbii

Cusătura limbii nu trebuie să deranjeze piciorul, trebuie să fie dreaptă și nu trebuie să alunece într-o parte sau alta în timpul mersului.

Priviți-vă picioarele

Dacă după ce ați încercat cizmele pentru o perioadă de timp, aveți pete roșii în unele zone, acest lucru indică faptul că pantoful s-a frecat de piele și ar putea cauza probleme în viitor, cum ar fi durere, inflamație sau bășici.

Un model corect de șiret

Un model bun de șiret asigură cu precizie ajustarea dorită, fixând în același timp pantoful la locul lui și menținând glezna bine susținută.

Câteva note speciale

  • Dacă aveți picioarele late, nu încercați să vă potriviți într-o cizmă prea îngustă, vă asigurăm că există un pantof potrivit pentru dumneavoastră. De asemenea, nu vă recomandăm să treceți la mărimi mai mari, unde piciorul dumneavoastră se va potrivi cu siguranță, deoarece dacă într-adevăr lățimea se potrivește, lungimea va fi prea mare.
  • Dacă, din anumite motive, picioarele dvs. sunt de mărimi diferite, vă recomandăm să cumpărați două perechi de cizme sau o pereche cu modificări pentru a se potrivi piciorului mai mare.