Bombardiere din Federația Rusă și China au lansat bombe în poligonul Donguz

Sursa: militarynews.ru, remnmilitarybog.com

  Departamentul pentru informare și comunicații în masă aparținând Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 20.09.2019, bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 din Federația Rusă și Hun-6 din China au lansat peste 150 de bombe de aviație în poligonul Donguz, în cadrul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

 

“Avioanele au lansat peste 150 de bombe de aviație de 250 de kilograme, distrugând coloane de tehnică auto și blindate ale adversarului convențional”, se arată în comunicatul de presă.

 

Sprijinul aerian pentru grupul de asalt format din bombardiere Tu-22M3 a fost asigurat de avioane de vânătoare MiG-31.

 

În afară de aceasta, potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, 24 de avioane de vânătoare-bombardament Su-34 au lansat asupra adversarului aproximativ 300 de bombe de aviație explozive, cu greutatea de 250 de kilograme fiecare.

 

“Echipaje ale avioanelor de vânătoare-bombardament Su-34, întrebuințând complexul de apărare de bord Khibiny, au depășit sistemele de apărare antiaeriană ale adversarului și au executat un atac cu bombe asupra complexelor de rachete antiaeriene, asupra unor obiective strategice și tehnicii blindate a adversarului, întrebuințând aproximativ 300 de bombe de aviație explozive de 250 de kilograme”, au precizat reprezentanții ministerului.

 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile au fost desfășurate în cadrul fazei active a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, care se desfășoară în perioada 19-21 septembrie.

Episoadele principale planificate pe 20 septembrie sunt executate în poligonul Donguz, cu participarea militarilor din opt state, în prezența președinților din Federația Rusă și Kârgâzstan.

Misiunile bombardierelor au fost executate, probabil în formații de două (celulă), patru (patrulă) sau chiar 12 (escadrilă) aeronave. Din partea Federației Ruse, la acest episod au participat o escadrilă de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, două escadrile de bombardiere de front Su-34 și o patrulă de avioane de vânătoare MiG-31.

Mulțumim pentru încredere
20 septembrie 2019

   Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic

 "Centru-2019"

Black Sea 

Military Activities Picture

  1. ro